Ach te róże! ach te różyczki!
- maniolek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ach te róże! ach te różyczki!
Wandziu wszyscy już czekamy na cieplejsze dni, a tu nic wiatr psuje szyki, no ale pięknie i kolorowo u Ciebie chociaż wszystko z opóźnieniem wschodzi 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Wandziu z kurtek to my chyba w tym roku nie wyjdziemy! u mnie wieje, rześko i szaro niestety! idzie chyba jakaś zmiana, bo nie mogłam głowy oderwać od poduszki
Widzę że i tak u Cienie cieplej bo moje tulipany dalej zamknięte! Miłej majówki!

- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wandziu..twoje tulipanki ładnie rozwinięte, u mnie takich mało...są i takie co dopiero pączkują.
. U mnie także taki zimny wiatr. W słonku i zacziszu nawet chwilami gorąco, tak więc się rozbierałam i ubierałam nie mogąc sobie dogodzić.
. Po przyjeżdzie do domu padłam...z kurami poszłam spać i z kurami wstałam.
. Pozdrawiam serdecznie. 

- mimoza55
- Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Jadziu, ja nie mam Szarotki . Dziś byłam u chirurga , kostka ładnie sie zrosła , nóżka wolna od ,, białego buta ,, ale przez tydzień mam jeszcze chodzić
o dwóch kulach potem i po tygodniu zacząć pomału stawać na tej nodze , no i ćwiczyć . Z rehabilitacji nie skorzystałam bo najbliższy termin dopiero za
cztery miesiące to bez sensu, będę ćwiczyła w domu. Zerkam w okno i widzę że pada deszcz
Maj a w domu trzeba palić w centralnym, jak długo
będzie trwał sezon grzewczy
o dwóch kulach potem i po tygodniu zacząć pomału stawać na tej nodze , no i ćwiczyć . Z rehabilitacji nie skorzystałam bo najbliższy termin dopiero za
cztery miesiące to bez sensu, będę ćwiczyła w domu. Zerkam w okno i widzę że pada deszcz

będzie trwał sezon grzewczy

- mimoza55
Basiu, Widocznie mój kotek tak myśli że swoje należny oszczędzać ,
Cynamonek, pewnego razu przyniósł mi żywą nornice do kuchni , ta
wystraszona bestyjka uciekła mu i wleciała za piec . Musiałam demontować obudowę wyciągać piec ,zmywarkę i urządzić polowanie na nornice, świeżutkie
mięsko w domu
Mariusz, Wiosna, nie tylko mnie pokrzyżowała szyki , ale niemal w całej Polsce , zimno leje, u mnie na działce nie da sie nic robić bo woda stoi,
nie mogę posiać żadnych jarzyn, muszę czekać a prognozy nie sa zachwycające, ponoć maj ma byc w naszym regionie deszczowy
Marysiu, my pogodę mamy zbliżoną, bo mieszkamy od siebie na przysłowiowy rzut beretu
Z rana bardzo wiało , teraz wiatr ucichł ale pada i to rzęsisty deszczyk
już sie boje tego deszczu, chce słonka
może ta pogoda deszczowa, to jest dla leniuchów
Zuziu, gdyby była ciepła wiosna, to tulipanki by sie raczej wszystkie razem rozkwitły i byłby efekt , ale zauważyłam że dużo tulipanów, ma jakby
zaschnięte pąki kwiatowe
Mnie pogoda oszczędza, jak zmarznę to uciekam do domu, po rozgrzewce i wypoczynku wracam do ogrodu 

wystraszona bestyjka uciekła mu i wleciała za piec . Musiałam demontować obudowę wyciągać piec ,zmywarkę i urządzić polowanie na nornice, świeżutkie
mięsko w domu

Mariusz, Wiosna, nie tylko mnie pokrzyżowała szyki , ale niemal w całej Polsce , zimno leje, u mnie na działce nie da sie nic robić bo woda stoi,
nie mogę posiać żadnych jarzyn, muszę czekać a prognozy nie sa zachwycające, ponoć maj ma byc w naszym regionie deszczowy

Marysiu, my pogodę mamy zbliżoną, bo mieszkamy od siebie na przysłowiowy rzut beretu

Zuziu, gdyby była ciepła wiosna, to tulipanki by sie raczej wszystkie razem rozkwitły i byłby efekt , ale zauważyłam że dużo tulipanów, ma jakby
zaschnięte pąki kwiatowe

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Wandziu, a wracając do nóżki, masz może jakąś rehabilitację? Może wykup teraz coś przynajmniej 10 zabiegów.
Za cztery miesiące? Mogłaś brać... koniecznie trzeba ćwiczyć, nagrzewać nogę... moja mama złamała nogę w Boże Narodzenie, miała dwie serie, ale mimo widać opuchliznę. Jeszcze by jej się przydało.
A swoją drogą to trzeba od razu rehabilitować, a nie za 4 m-ce...
Za cztery miesiące? Mogłaś brać... koniecznie trzeba ćwiczyć, nagrzewać nogę... moja mama złamała nogę w Boże Narodzenie, miała dwie serie, ale mimo widać opuchliznę. Jeszcze by jej się przydało.
A swoją drogą to trzeba od razu rehabilitować, a nie za 4 m-ce...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Za cztery miesiące, to już nie będzie czego rehabilitować. To chore, że na konieczne zabiegi trzeba czekać tak długo
Nie zaniedbaj nogi, jeszcze Ci się przyda
Te ćwiczenia wymyśliłaś sama, czy dostałaś od specjalisty?
U mnie wreszcie od trzech dni jest w miarę ciepło. Tylko zimny wiatr przypomina o zimnie jakie panowało ostatnio. Idzie ocieplenie, ale niestety z deszczem. W moim ogródku ziemia jeszcze mokra. Na razie potrzebuję tylko słońca i ciepła.

U mnie wreszcie od trzech dni jest w miarę ciepło. Tylko zimny wiatr przypomina o zimnie jakie panowało ostatnio. Idzie ocieplenie, ale niestety z deszczem. W moim ogródku ziemia jeszcze mokra. Na razie potrzebuję tylko słońca i ciepła.
- mimoza55
Basiu, nogę mam ćwiczyć i robić kąpiele rozgrzewające , staw skokowy nie jest zablokowany , jestem uparta wiec będę ćwiczyć , zrobiłam
maść z żywokostu i nalewkę będę stosować. Rehabilitacja za cztery miesiące, to niema sensu. Basiu opiekowałam się Mamą po udarze , według opinii
lekarza ze szpitala rehabilitacja jej sie nie należała bo / pacjentka nie współpracuje , niema z nią kontaktu/ tylko jak miała kontaktować jak w szpitalu szpikowali ją psychotropami , w domu odstawiłam psychotropy i Mama wróciła ,sama robiłam jej masaże ćwiczenia , mam znajomego rehabilitanta
i pokazał mi co nie co
maść z żywokostu i nalewkę będę stosować. Rehabilitacja za cztery miesiące, to niema sensu. Basiu opiekowałam się Mamą po udarze , według opinii
lekarza ze szpitala rehabilitacja jej sie nie należała bo / pacjentka nie współpracuje , niema z nią kontaktu/ tylko jak miała kontaktować jak w szpitalu szpikowali ją psychotropami , w domu odstawiłam psychotropy i Mama wróciła ,sama robiłam jej masaże ćwiczenia , mam znajomego rehabilitanta
i pokazał mi co nie co

- mimoza55
Iwonko, jak pisałam Basi, mam znajomego rehabilitanta, tak że jestem spokojna . Pogoda typowo barowa, zimno mokro, w ogrodzie zauważyłam
że trawnik zaczyna żółknąć a na działce nie mogę posiać jarzynek bo stoi woda
że trawnik zaczyna żółknąć a na działce nie mogę posiać jarzynek bo stoi woda

- apus
Wandziu, to dobrze, ćwicz i zdrowiej szybko Kochana.
Maść z żywokostu jest rewelacyjna, moja mama dostała od sąsiadki i też nią smarowała nogę.
Masz może przepis na nią?

Maść z żywokostu jest rewelacyjna, moja mama dostała od sąsiadki i też nią smarowała nogę.
Masz może przepis na nią?
Pozdrawiam, Basia.
- mimoza55
Basiu, dzisiaj kolejny dzień bez słonka,zimno
może potem sie troszkę ociepli to pójde do ogrodu. Maść z żywokostu,
robiłam według przepisy z tej strony linka dostałam od Jadzi / http:/sekrety-zdrowia.org/cudowne-ziolo-zywokost-wlasciwosci-i-przepisy/
i tu następny link http://ziolowawyspa.pl/koniec-boli-kregoslupa
Basiu ja zamiast smalcu użyłam smalcu gęsiego z dodatkiem
gliceryny i robiłam nalewkę na bazie czystej wódki

robiłam według przepisy z tej strony linka dostałam od Jadzi / http:/sekrety-zdrowia.org/cudowne-ziolo-zywokost-wlasciwosci-i-przepisy/
i tu następny link http://ziolowawyspa.pl/koniec-boli-kregoslupa

gliceryny i robiłam nalewkę na bazie czystej wódki

- apus
U mnie dzisiaj przyjemnie, gdyby jeszcze nie było wiatru i świeciło słonko... Nie rozpieszcza nas pogoda. Dziękuję Ci serdecznie za linki.
Musze to przedrukować, bo warto takie przepisy mieć. 

Pozdrawiam, Basia.
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Wandziu
. Cudne, kolorowe zdjęcia nam tutaj przedstawiłaś
. Pogoda może nie jest u Ciebie zbyt ładna ale kwiaty masz śliczne
. Kurczę, jakoś umknęło mi to, że miałaś gips na kostce
. Widać mało dokładnie czytam
. Skoro noga wolna od białego buta to teraz trzymam kciuki za rehabilitację i szybki powrót do formy
. Tego upragnionego ciepła i słoneczka również Ci życzę
. Pozdrawiam
.

- mimoza55
Ewelinko, Dziękuję za życzenia,
ja Ciebie też serdecznie pozdrawiam
Ewelinko, mnie też wiele ciekawych wątków
umyka, ale mówi się trudno i idziemy dalej
Teraz jakby zrobiło sie cieplej i słoneczko próbuje się przedrzeć przez chmury
Dziś wszystkie pomidory wystawiliśmy pod ścianę domu, bo w oknie już się nie mieszczą, najwyżej na noc nakryjemy folią

umyka, ale mówi się trudno i idziemy dalej

Dziś wszystkie pomidory wystawiliśmy pod ścianę domu, bo w oknie już się nie mieszczą, najwyżej na noc nakryjemy folią

- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wandziu ja też już swoje pomidorki wysadziłam pod tunel foliowy. W tym roku jakieś marne sadzonki wyszły, nie wiem, czy to z uwagi na brak słońca, czy ziemia do do kitu.