Ach te róże! ach te różyczki!

Zablokowany
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ach te róże! ach te różyczki!

Post »

Wandziu wszyscy już czekamy na cieplejsze dni, a tu nic wiatr psuje szyki, no ale pięknie i kolorowo u Ciebie chociaż wszystko z opóźnieniem wschodzi :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Wandziu z kurtek to my chyba w tym roku nie wyjdziemy! u mnie wieje, rześko i szaro niestety! idzie chyba jakaś zmiana, bo nie mogłam głowy oderwać od poduszki ;:19 Widzę że i tak u Cienie cieplej bo moje tulipany dalej zamknięte! Miłej majówki!
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu..twoje tulipanki ładnie rozwinięte, u mnie takich mało...są i takie co dopiero pączkują. ;:oj . U mnie także taki zimny wiatr. W słonku i zacziszu nawet chwilami gorąco, tak więc się rozbierałam i ubierałam nie mogąc sobie dogodzić. ;:306 . Po przyjeżdzie do domu padłam...z kurami poszłam spać i z kurami wstałam. ;:306 . Pozdrawiam serdecznie. ;:167
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Jadziu, ja nie mam Szarotki . Dziś byłam u chirurga , kostka ładnie sie zrosła , nóżka wolna od ,, białego buta ,, ale przez tydzień mam jeszcze chodzić
o dwóch kulach potem i po tygodniu zacząć pomału stawać na tej nodze , no i ćwiczyć . Z rehabilitacji nie skorzystałam bo najbliższy termin dopiero za
cztery miesiące to bez sensu, będę ćwiczyła w domu. Zerkam w okno i widzę że pada deszcz ;:185 Maj a w domu trzeba palić w centralnym, jak długo
będzie trwał sezon grzewczy ;:223
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu, Widocznie mój kotek tak myśli że swoje należny oszczędzać , :;230 Cynamonek, pewnego razu przyniósł mi żywą nornice do kuchni , ta
wystraszona bestyjka uciekła mu i wleciała za piec . Musiałam demontować obudowę wyciągać piec ,zmywarkę i urządzić polowanie na nornice, świeżutkie
mięsko w domu ;:306

Mariusz, Wiosna, nie tylko mnie pokrzyżowała szyki , ale niemal w całej Polsce , zimno leje, u mnie na działce nie da sie nic robić bo woda stoi,
nie mogę posiać żadnych jarzyn, muszę czekać a prognozy nie sa zachwycające, ponoć maj ma byc w naszym regionie deszczowy ;:145

Marysiu, my pogodę mamy zbliżoną, bo mieszkamy od siebie na przysłowiowy rzut beretu ;:7 Z rana bardzo wiało , teraz wiatr ucichł ale pada i to rzęsisty deszczyk ;:202 już sie boje tego deszczu, chce słonka ;:3 może ta pogoda deszczowa, to jest dla leniuchów ;:306

Zuziu, gdyby była ciepła wiosna, to tulipanki by sie raczej wszystkie razem rozkwitły i byłby efekt , ale zauważyłam że dużo tulipanów, ma jakby
zaschnięte pąki kwiatowe :( Mnie pogoda oszczędza, jak zmarznę to uciekam do domu, po rozgrzewce i wypoczynku wracam do ogrodu :;230
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Wandziu, a wracając do nóżki, masz może jakąś rehabilitację? Może wykup teraz coś przynajmniej 10 zabiegów.
Za cztery miesiące? Mogłaś brać... koniecznie trzeba ćwiczyć, nagrzewać nogę... moja mama złamała nogę w Boże Narodzenie, miała dwie serie, ale mimo widać opuchliznę. Jeszcze by jej się przydało.

A swoją drogą to trzeba od razu rehabilitować, a nie za 4 m-ce...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Za cztery miesiące, to już nie będzie czego rehabilitować. To chore, że na konieczne zabiegi trzeba czekać tak długo ;:222 Nie zaniedbaj nogi, jeszcze Ci się przyda ;:108 Te ćwiczenia wymyśliłaś sama, czy dostałaś od specjalisty?
U mnie wreszcie od trzech dni jest w miarę ciepło. Tylko zimny wiatr przypomina o zimnie jakie panowało ostatnio. Idzie ocieplenie, ale niestety z deszczem. W moim ogródku ziemia jeszcze mokra. Na razie potrzebuję tylko słońca i ciepła.
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu, nogę mam ćwiczyć i robić kąpiele rozgrzewające , staw skokowy nie jest zablokowany , jestem uparta wiec będę ćwiczyć , zrobiłam
maść z żywokostu i nalewkę będę stosować. Rehabilitacja za cztery miesiące, to niema sensu. Basiu opiekowałam się Mamą po udarze , według opinii
lekarza ze szpitala rehabilitacja jej sie nie należała bo / pacjentka nie współpracuje , niema z nią kontaktu/ tylko jak miała kontaktować jak w szpitalu szpikowali ją psychotropami , w domu odstawiłam psychotropy i Mama wróciła ,sama robiłam jej masaże ćwiczenia , mam znajomego rehabilitanta
i pokazał mi co nie co ;:168
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, jak pisałam Basi, mam znajomego rehabilitanta, tak że jestem spokojna . Pogoda typowo barowa, zimno mokro, w ogrodzie zauważyłam
że trawnik zaczyna żółknąć a na działce nie mogę posiać jarzynek bo stoi woda ;:145
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu, to dobrze, ćwicz i zdrowiej szybko Kochana. ;:168
Maść z żywokostu jest rewelacyjna, moja mama dostała od sąsiadki i też nią smarowała nogę.
Masz może przepis na nią?
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu, dzisiaj kolejny dzień bez słonka,zimno :( może potem sie troszkę ociepli to pójde do ogrodu. Maść z żywokostu,
robiłam według przepisy z tej strony linka dostałam od Jadzi / http:/sekrety-zdrowia.org/cudowne-ziolo-zywokost-wlasciwosci-i-przepisy/
i tu następny link http://ziolowawyspa.pl/koniec-boli-kregoslupa ;:108 Basiu ja zamiast smalcu użyłam smalcu gęsiego z dodatkiem
gliceryny i robiłam nalewkę na bazie czystej wódki ;:168
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie dzisiaj przyjemnie, gdyby jeszcze nie było wiatru i świeciło słonko... Nie rozpieszcza nas pogoda. Dziękuję Ci serdecznie za linki. ;:196 Musze to przedrukować, bo warto takie przepisy mieć. ;:215
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Wandziu :wit . Cudne, kolorowe zdjęcia nam tutaj przedstawiłaś ;:138 . Pogoda może nie jest u Ciebie zbyt ładna ale kwiaty masz śliczne ;:333 . Kurczę, jakoś umknęło mi to, że miałaś gips na kostce ;:oj . Widać mało dokładnie czytam :oops: . Skoro noga wolna od białego buta to teraz trzymam kciuki za rehabilitację i szybki powrót do formy ;:196 . Tego upragnionego ciepła i słoneczka również Ci życzę ;:196 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelinko, Dziękuję za życzenia, ;:180 ja Ciebie też serdecznie pozdrawiam ;:168 Ewelinko, mnie też wiele ciekawych wątków
umyka, ale mówi się trudno i idziemy dalej ;:108 Teraz jakby zrobiło sie cieplej i słoneczko próbuje się przedrzeć przez chmury ;:3
Dziś wszystkie pomidory wystawiliśmy pod ścianę domu, bo w oknie już się nie mieszczą, najwyżej na noc nakryjemy folią ;:333
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu ja też już swoje pomidorki wysadziłam pod tunel foliowy. W tym roku jakieś marne sadzonki wyszły, nie wiem, czy to z uwagi na brak słońca, czy ziemia do do kitu.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”