Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Post »

Lucynko! czaruj, czaruj to może mnie zmobilizujesz do siania bo coś mam niebezpiecznego lenia ;:oj Najpierw zrzucałam to na mróz, bo chciałam przemyć okno które zajmę do kwietnia, a jak były warunki to tego nie zrobiłam i dalej nie sieję ;:223 Gazanie prześliczne i wcześniejsze nachyłki też szkoda tylko że niektóre jednoroczne :D
Dobrego piątku i odpowiedniej pogody dla meteopatki ;:196 ;:4
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oto trzecia doba lutego ma się ku schyłkowi. ;:63
Pogoda nie rozpieszcza, choć u mnie na szczęście obyło się bez deszczu.
Dziś Błażeja, a deszcz na świętego Błażeja to słaba wiosny nadzieja.
Jeśli gdzieś padał, ;:oj to niedobrze, choć ostatnio przysłowia ludowe raczej się nie sprawdzają. :tan
Taka jakaś niemoc mnie dopadła, że nawet nie chce mi się myśleć o ewentualnych kolejnych wysiewach. ;:223
Chodzę z kąta w kąt, spoglądam na pudło z nasionami i... tyle. ;:7 Nawet do tego pudła nie zaglądam. ;:222
Nawet pachnący hiacyncik nie jest w stanie mnie pocieszyć.

Obrazek Obrazek

Irenko - to jest nas dwie, bo ja też na lenia zwalam brak chęci do działania. ;:306
Dziękuję za wyrażony podziw ;:196 i nieskromnie proszę o jeszcze. ;:1

Obrazek

Marysiu [Maska] - Ciebie już nie trzeba mobilizować. ;:303
Teraz to mnie jest taka mobilizacja potrzebna, bo zupełnie opuściła mnie wena ogrodnicza. ;:223
Z tego co udało mi się dowiedzieć, to spośród moich nachyłków tylko barwierski jest jednoroczny i oby to była prawda. ;:333
Pogoda póki co mnie nie rozpieszcza, ale dziękuję za dobre serduszko. ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tak wyglądają moje malutkie heliotropki.
Obrazek Na zdjęciu jeden z osiemnastu.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko nie masz żadnego lenia, tylko mobilizację organizmu na zbliżające się ciężkie prace na rabatkach. :D Zaczarowałaś kolorami, kosmosów tyle kolorów i odętki piękne. ;:oj Osiemnaście heliotropów, będzie widok. ;:65 Dzięki za podzielenie się doświadczeniami z wysiewem astrów. ;:196 Kupiłam białe ;:306 karłowe, pewnie nie wytrzymam i parę wysieję w marcu. :roll: M, który nie absorbuje wszystkich wokół swoimi dolegliwościami, to skarb wyjątkowy. ;:108 My i wnuk zdrowi, :) a średnie pokolenie kaszlące i kichające. ;:174 Deszcz nie padał, więc jest nadzieja na wczesna wiosnę. ;:215
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Lucynko :wit . Dobrze, że zdrowie Ci dopisuje a Młodzi dadzą radę ;:168 . Dzisiaj słyszałam, że bardzo mało osób szczepi się przeciwko grypie i ja jestem niestety w tym gronie niezaszczepionych :oops: . Pogoda świetna to nie jest ale trzeba przeżyć ten okres ;:108 . U mnie dzisiaj deszczowo i mgliście ;:222 . Fatalne warunki na drogach ;:222 . Masz piękne heliotropki i oby dalej tak ładnie Ci rosły. Kolekcja kosmosów imponująca ;:215 . Ciekawa jestem czy moje się wysiały ale na wszelki wypadek mam paczkę nasion i wysieję w innym miejscu. Dobrej nocy :wit .
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Lucynko podglądam twoje wysiewy i chyba też muszę zacząć, obawiam się, że troszkę wcześnie i później te siewki rwą się do słoneczka i takie mizeroty rosną, ja chyba jeszcze z tydzień poczekam.

Pozdrawiam
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Połowa weekendu za nami. Co prawda ja co dzień mam weekend :;230 , ale osobom pracującym zawodowo został jeszcze tylko jeden dzień. ;:131 Najważniejsze że dni coraz to dłuższe.
Trochę się dzisiaj pobawiłam i uraczyłam rodzinę różami karnawałowymi.
Was też zapraszam na ucztę. Sie panie częstują.
Obrazek

Soniu - ależ mam lenia, nie da się ukryć. ;:223
Nie sądzę, by wszystkie heliotropy przetrwały do maja. Dlatego jeszcze dosiałam. Jeśli okaże się, że będzie ich za dużo, to nie ma zmartwienia. Zawsze znajdą się chętni na nadwyżki. ;:303
Deszcz i u mnie nie padał, ale póki co w ogóle wiatru nie ma, a jest i takie przysłowie: "Gdy luty z wiatrami, rychła wiosna przed nami".

Obrazek

Ewelinko - ja jestem za szczepieniem się. Zaszczepiony czuje się pewniej i bezpieczniej. Przynajmniej ja tak mam.
U mnie deszczu wprawdzie nie ma, ale ciemne chmury nisko wisiały w ciągu całego dnia.
Zobaczymy, jak sobie heliotropy poradzą. Podobno po niedzieli ma być więcej słońca, ;:333 które one tak kochają.
Ja też zawsze na wszelki wypadek wysiewam nasiona tych roślin, które same się rozsiewają, bo przezorny zawsze ubezpieczony. ;:306

Obrazek

Krysiu [leszczyna] - heliotropy trzeba siać już w styczniu, bo one potrzebują dużo czasu do osiągnięcia odpowiedniego wzrostu przed wysadzeniem do gruntu. ;:108 Posiałam też ketmie syryjskie i hibiskusa bylinowego w nadziei, że może jeszcze w tym roku pokażą kwiatki. ;:7

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Z zaproszenia skorzystałam , dziękuję Lucynko! ;:180 Jakoś nie mogę się zmobilizować i usmażyć takich rarytasów... ;:92
Miłej niedzieli ! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko, ale się załapałam. ;:oj Róże karnawałowe, ;:215 oj jak dawno nie robiłam. ;:224 Kiedyś dzieci je uwielbiały, a potem coraz mniej czasu i zapomniałam. ;:174 Powojniki, jak róże, gdy pokazane w portretach, to myślę, gdzie mieścisz tyle pnączy. :D Ja niestety jestem przeciwniczką szczepień przeciw grypie, mój pierwszy raz o mało nie skończył się tragicznie. ;:108
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Lucynko....ja łakomczuch na wszelkie słodkości więc częstuję się i dziękuję bo pychota. ;:128 . Od poniedziałku nasionka idą w ruch, zacznę od Ketmii syryjskiej i Hibiskusa podobnie jak ty. ;:168 . Co do szczepień widzę że zdania są podzielone. Moja druga połówka bez szczepienia pewnie by tydzień w łóżku przeleżał. Zaszczepiony po trzech dniach zdrów.. :heja
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . No jasne, jak człowiek się zaszczepi to na pewno czuje się bezpieczniej ;:333 . Masz sporo pięknych powojników ;:215 . Dziękuję za smakowitą ucztę ;:196 .Pozdrawiam i słoneczka życzę dla Ciebie i heliotropów :wit .
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Lucynko, mniam , mniam ;:137 ;:cm dziekujemy !
Powojniczki masz urocze , zazdraszczam ;:167
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Maryniu - ja jestem taka kuchenna baba. ;:306
Uwielbiam gotować, smażyć, dusić, piec, przyprawiać i doprawiać po swojemu, przerabiać na swoją nutę znalezione przepisy kulinarne... Po prostu lubię wyżywać się przy garach. :tan
Czego nie lubię, to sprzątać, ale porządeczek owszem, lubię. ;:306
Taka ze mnie dziwaczka. ;:112

Obrazek

Soniu - długo myślałam, czym by tu głowę i ręce zająć, żeby nie denerwować się niechęcią do wcześniejszych siewów i wykombinowałam właśnie róże. Tyle że kulinarne. ;:306 ;:306
Powojniki oplatają domek działkowy, altanę ażurową, pień po wyciętej śliwie i zrobione przez M podpory szumnie przeze mnie zwane pergolami. ;:7
Należy jednak uważać ze szczepionkami, skoro nie każdy organizm je przyjmuje. ;:108

Obrazek

Zuziu111 - smacznego. ;:333
Poniedziałek bardzo dobry dla siewu kwiatów, więc siej. Powodzenia i dużo radości z zabawy z roślinkami życzę. ;:167
Podobnie było z grypą u mojej mamy, ;:108 dlatego jestem zła na brata, że w tym roku zapomniał o szczepieniu. ;:145

Obrazek

Ewelinko - trochę powojników zebrałam i na tym koniec, ;:204 bo wszystkie miejsca już zajęte. ;:7
Smacznego! ;:303
Dziękuję za dobre życzenia w imieniu własnym i heliotropów. ;:196

Obrazek

Asiu [iwwa] - smacznego! ;:303
Nie mam jakichś ekstra odmian powojników, tylko takie bardziej popularne, ale za to pięknie się rozrastają i zdobią. ;:63

Obrazek

Dobrej nocy wszystkim i wspaniałej niedzieli. ;:196 ;:167
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko piękne powojniki, mam trzy ale żaden nie jest okazały, podpowiedz jak nawozisz.
Za to słodkości porywam do kawy ;:168
Życzę słoneczka dla parapetowych podopiecznych ;:167
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Luciu śliczne powojniki i ile ich masz ;:219
Jak tam chce Ci się już siać :;230 bo ja już odkrywam i zaglądam ;:223 chyba mi coś bije!
Niedziela u nas koszmarna, bo że szaro i bez słońca to nic ale coś siąpi i mimo plusa wnika pod ubranie zimnem brrr!
Ja Ci życzę dobrego nastroju i może jednak Ci zaświeci ;:3 ;:196 ;:196
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Lucynko czarujesz tymi kwiatami ,Twoje heliotropy przy moich to prawdziwe kolosy,śliczne kolory gazani no i ogólnie wszystko śliczne ;:108 .
Pozdrawiam Teresa :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”