Dziś słonka brak i lekko pada deszczyk.Dopiero na przyszły tydzień ma być cieplej,więc na 100 % pojadę przyciąć róże i hortensje
Posiałam 4 kuwetki nasion: aminka,ostróżkę,lobelię i floksa drummonda. Na razie nasiona zaczynają pęcznieć.No zobaczymy,czy tym razem mi się uda wyhodować roślinki?
Powoli dokupuję nawozy,do róż,hortensji i borówki.Clematisy też dostaną.Niestety u nas w Lidlu po mączce nie ma śladu,przegapiłam

W gazetce było zaznaczone,że od 6 marca,a ja wczoraj poleciałam
Sabinko u mnie w tym roku mało krokusów,muszę dokupić i co jesień o nich zapominam
Co do miedzianu są bardzo podzielone opinie.dziewczyny niejednokrotnie pisały,że kiedy nie użyły środka to nie zauważyły istotnej różnicy.
Sama nie wiem co mam o tym myśleć.
Olu to pryśnij Asahi,ja tak pobudziłam swoją Giardinę,kiedy po zimie straszyła czarnymi kikutami...
Jak pryskasz miedzianem zakładasz maskę? słyszałam,że to ważne dla bezpieczeństwa...
Jolu wychodzące maleństwa z ziemi potrafią mnie rozczulić,to jak magia
Wszyscy czekamy z utęsknieniem na kolejne nosy,a potem kwiaty.I to oczekiwanie,czy rzeczywiście to jest roślina zgodna odmianowo i kolorystycznie,czy pomyłka? Każdy dzień to radość
W donicach nosy zamieniają się w liście,czekam na tulipany,nareszcie będę je miała przy nosie
Iwonka jeszcze wiele dni sprzątania,sporo liści i igieł,ale powolutku zapanuje jako taki porządek.
Na razie pogoda nieciekawa i stanęłam w miejscu.Na balkonie pierwsze bratki posadziłam z tych malutkich.
Trzeba przywołać wiosnę,coby się nie ociągała...Drummonda zamówiłam na all,bo nigdzie ich nie spotkałam.
Ewelina ja to bym w niedzielę również pracowała,ale zazwyczaj w soboty jeżdżę.Jak jest pogoda to trzeba wykorzystać promyki słońca

Miedzianem pryskasz przed pojawieniem się pierwszych liści,teraz to dobry czas.Wykonuj oprysk w bezwietrzny dzień i najlepiej z maską,bo jest to bardzo silny środek.
Gosiu i Twoje wyjdą,z dnia na dzień coraz większe szanse
Przy okazji kupna ziemi w Brico wpadły do koszyka nawozy i Decis...oraz perovskia i jedna cebula lilii pełnej Broken Heart
Kwieciak grr już ja mu dam zjadać i podcinać pąki różom
Perovskia z kapersa...jedna mi zginęła z powierzchni,zobaczymy jak sobie poradzę z tą panną...
Bratki sadzimy do koszyka...troszkę kolorków nie zaszkodzi:)
Pozdrowienia