Ogród Marty -Cz . X

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty -Cz . X

Post »

To moje wczorajsze bułeczki pszenne.
Obrazek

Obrazek

moja najlepsza w życiu szarlotka z pianą z białek na wierzchu i pokruszką .
Obrazek

Obrazek

Obrazek

wczoraj zrobiłam zdjęcie mojej tegorocznej spiżarni to są tylko 2 regały ,obydwa regały mają po 5 półek wszystko jest pełne,(nie mogę zrobić zdjęcia w całości regałów,bo się nie mieszczę w spiżarni,reszta przetworów tj,dżemów i soków jest w szafkach,a inna reszta w zamrażarkach,na dużym i mocnym regale stoją kompoty bez pasteryzowania z surowych owoców zalanych wrzątkiem ,na mniejszym papryki pomidory i cała reszta ,tu jest wszystko co rośnie w ogrodzie .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i różyczka ,która dzielnie się trzyma do tej pory,Bad Birnbach
Obrazek
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Marta, podziwiam wypieki! Super, że się udało, pewnie teraz zaczniesz piec na całego, jak już się do tego przekonałaś. :)
Wyszły świetnie! ;:333 (Przy okazji widzę, że mamy takie same talerzyki z motywem łąkowych kwiatów i z motylkiem. :wink: )

Regały w spiżarni - to jest dopiero widok! Cieszę się, że mogłam to zobaczyć osobiście. Cudna spiżarnia! A teraz wypełniona już maksymalnie po brzegi i możesz mieć spokój, że zapasy są na całą zimę. Muszę przyznać, że bardzo dobrze wykorzystałaś każdy CENTYMETR powierzchni na tych regałach! ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No nie Martuś to z czym ja teraz do Ciebie przyjadę? Kwiatki masz wszystkie i pieczesz pyszne szarlotki, bułeczki. A ja się przekonasz do pieczenia to będą coraz to inne wypieki jak Cie znam! Dzień zapowiada się piękny i ciepły to dzisiaj praca w ogrodzie...trzeba się dotleniać przed grudniem, który spędzimy w domu sprzątając i przygotowując święta :D Róże zaczną ponownie wegetację jak będzie tak ciepło!~Pozdrawiam i buziaczki posyłam Obrazek
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto! a mówisz że nie potrafisz ,cudne te wypieki! gratulacje! ;:196
Ja wczoraj wstąpiłam tak okazjonalnie do lasu i kilka podgrzybków już ususzyłam jest ciepło ale bardzo wietrzcie czyżby znowu halny?
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

O matulu !!!! Jaka spiżarnia. ;:oj ;:oj ;:oj Przygarnij mnie na zimę. ;:224
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Martuś, piękny widok takiej spiżarni i jej zapasów. Serce rośnie, buzia się śmieje. Szarlotkę mam obcykaną, ale muszę się przyjrzeć tym bułeczkom. :wink:
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Po takie zapasy ręka sama się wyciąga ;:63 Zimą z przyjemnością będziecie opróżniali półeczki. Wypieki nie są trudne, jak już sie o tym przekonałaś, to pójdzie łatwiej
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś to chyba języczka dłoniasta
Smaka mi narobiłaś, same pyszności a ciasta uwielbiam ;:167 ;:167
Spiżarnie masz załadowaną, będzie smacznie zdrowo i pod ręką ;:215
Na temat Gunnery napisałam u mnie ;:196 jak coś to pytaj, podpowiem
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam milusińskich ,pogoda niezła,wczoraj co nie co zrobiłam w ogrodzie,zrobiłam miejsce i zasadziłam 2 róże ,Midsummer i Lampion i paru zrobiłam kopczyki,muszę już zacząć ,bo takiej ilości róż nie okopczykuję szybko.

Dario,bułeczki i ciasto wyszło super ,z bułeczkami nie ma dużej pracy i tak pięknie i szybko wyrosły,a ciasto moje pierwszy raz nie betonowe ,lub zakalcowe ;:306 może w zimie coś jeszcze będę piekła,ale w sezonie letnim to chyba nie będzie czasu,te bułki i ciasto zajęły mi praktycznie cały dzień ;:306 taką lubię spiżarnię pełniutką ,muszę tak szczelnie układać ,bo by się niewiele zmieściło,ale gdyby ktoś jeden słoik potrącił to chyba wszystko poleciało by jak domino,Kasia napisała ,że ta języczka to dłoniasta i chyba ma rację zapytam poprzedniej właścicieli ,może wie ,pozdrawiam ;:168

Marysiu,ja myślę ,że nie będę dużo piec ,no może w zimie,bo bardzo dużo zajmuje mi to czasu ;:306 ,nie mam wprawy ,wczoraj zaczęłam na poważnie prace w ogrodzie :uszy ,pogoda mi sprzyjała i dalej zapowiadają ciepłe dni z czego się cieszę ,zaraz idę do ogrodu,ale nie chcę zrobić tutaj zaległości,bo potem nie mogę się wygramotać z niczego,pozdrawiam i pięknych dni życzę ,u mnie rano siąpiło teraz chmury się przerywają ;:196

Bożena,zrobiłam i jestem dumna ,ale ile mnie to czasu kosztowało ,a ja zawsze pospieszna ,na grzyby jeszcze nie pojechałam ,ale mam nadzieję ,że się wyrwę jak pospieszę się w ogrodzie,pozdrawiam ;:196

Dorotko,przygarniam Cię ,chętnie się dzielę,pozdrawiam ;:168

Gosiu,dzieciaki stoją w tej kolorowej spiżarni i wybierają co chcą ,to miłe,dla mnie wypieki są trudne ,jestem po prostu do nich nieudacznik ;:306 .czasowo pobiłam chyba rekordy,bułeczki robią sie szybko,szybko mi urosły i były takie puchate ,zero zakalca,co bardo często mi się zdarzało przy innych wypiekach pozdrawiam ;:168

Iwonko,już zaczynają opróżniać półeczki ,ale to dla wszystkich i dla gości też jest do wyniesienia ,mam to wkalkulowane ;:306 ,dla mnie wypieki chyba zawsze będą trudne ,może wprawa by to poprawiła,ale nie bardzo mam czas,w zimie poćwiczę ,pozdrawiam ;:168

Kasiu, masz rację ,to języczka dłoniasta będzie ,spiżarnię uwielbiam doładować ,jestem wielkim przeciwnikiem wyrobów sklepowych i co mogę to robię ,żeby jak najmniej kupować chemicznych przetworów, nawet wolę zrezygnować z zakupów,nie powiem ile kosztuje mnie to pracy i czasu ,ale zawsze to jest swoje ,czytałam u ciebie o Gunnerze ,więc na razie jest ok ,pozdrawiam ;:196
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto! Ja zaraz jadę w las blisko domu ,zaczęłam też zabawki choinkowe robić są w mojej spiżarni tak myślę że też z ciasta można by je zrobić.
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Marto - nie tylko smakowicie wyglądają wypieki , również pełna spiżarnia wygląda pełno i dostatnio , ;:3
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Martuś te bułeczki wyszły Ci piękne i na pewno bardzo pyszne ;:215
A przetworów Ci zazdroszczę bo do nich właśnie mam dwie lewe ręce ;:306
Moja mama dla nas je robi ;:167
Ale mój mąż zapowiedział ,że od przyszłego roku on przejmuje pałeczkę na przetwory nawet kapustę chcę kisić :D
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martusiu ale spiżarnia ;:oj ;:oj ;:oj ja też coś robię ale nie tyle ;:185
Bułeczki pyszne - narobiłaś mi smaku , więc idę też popróbować coś zrobić :D
U mnie dzisiaj do 14 padało a miałam takie plany na dzisiaj :wink:
Pozdrawiam Cię serdecznie i miłej niedzieli życzę ;:168 ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu w długie zimowe wieczory będziesz miała więcej czasu i coś czasem upieczesz, zdobywając tym samy wprawę! Ja dzisiaj jadłam na kolację śledzie zrobione twoim sposobem, bo ja zobaczyłam śledzie w sklepie to mi przyszły na myśl...no na smak ;:306 Miłej i cieplutkiej niedzieli i spokojnej nocy Obrazek
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Martuś, z kawałkiem pizzy przychodzę, zachomikowałam dla Ciebie, bo Dziewczyny by wszystko zjadły. :D
Ja w sprawie sosu paprykowego, próbowałaś kiedyś robić ten sos z mrożoną papryką ostrą?
Mam sporo ostrych papryk, które dojrzewają w domu, niestety nierównomiernie, więc, jak część zamrożę, to czy będą się nadawały do Twojego sosu?

Pozdrawiam Irena
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”