Blueberry Natalko dziękuję za miłe odwiedziny!

Ta chryzantema kwitnie od sierpnia,inne nie zdołają chyba zakwitnąć u mnie .Chyba za późno je ogławiałam no i jeszcze przesadzałam
Lucynko 
ta chryzantema od sąsiadki, właściwie pierwszy sezon u mnie ale już zimowała...Sąsiadce po podziale latem przepadła po zimie ale miała ją u mnie!
Niebieska roślinka to kawałek /jednorocznej/ szałwii omączonej

Od kilku lat ją co sezon wysiewam bo to obok błyszczącej moja ulubiona szałwia jednoroczna.
iwona0042 troszkę podpędziłam prace ogrodowe i jestem prawie
na finiszu...Prawdopodobnie rośliny pozostaną do wycięcia dopiero na wiosnę

chyba, że jeszcze nadejdą sprzyjające dni po niedzieli bo na ten tydzień zakończyłam prace działkowe bo mam inne zajęcia...
Margo2 Gosiu ja Ciebie doskonale rozumiem

... Wiosenne widoki za oknem...bezcenne! Ale
jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma... Nie sądzę, żeby cebule zjadły ślimaki !

One chyba tak są
zaprogramowane, żeby miały krótki żywot . W Holandii traktuje się je jako jednoroczne i po sezonie wykopuje i sadzi nowe.
Miło mi, że Ci się spodobały moje widoki!
lemonka Izo tak,to hutujnia właśnie. Donica ,to dobre dla niej miejsce jak nie chcesz jej mieć rozwleczonej po rabacie. Płot to za dużo powiedziane...to
namiastka, stworzona przed laty przez Małżonka z palet wys. chyba ok 70 cm ustawiony wzdłuż jednego boku działki ... jest tam i bramka zamykana na skobelek

...Lubię go ale zaczyna już się
chylić ku upadkowi..jak i właściciele

Nie stanowi on zapory przed dzikami

Już bardziej gesty rząd malin wzdłuż drugiej strony a od strony sąsiadów /to jest działka narożna/ jest otwarta. One dostają się na teren ogrodu niszcząc ogrodzenie /siatka/,której też lata świetności minęły z okolicznych dzikich zagajników i pól..Jest nadzieja na nowe ogrodzenie jak i wykarczowanie tych zagajników przez dewelopera bo już wszedł z budową...Chyba , że i nasz ogród
zaanektujei będziemy mieć kłopot z głowy!
jesienne impresje

parade wystroiiła się w cudne jaskrawe barwy