sawczenko, to może być on, dzięki Byłam zaskoczona, że jest tak wysoky ale znalazłam w internecie zdjęcie, w grupie z Golden Apeldoorn i obie są równie wysokie. Nawet w środku wygląda tak samo....naprawie etykietę
Po lewej stronie jest Cartouche
tu.ja, nie wiesz co masz w ogrodzie za tulipan? Wygląda bardzo ciekawy
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
Ten wielki, kremowy to chyba Cream Jewel, ma podobne delikatnie czerwone paski.
Gavota:
I niestety znalazłam taką sierotkę Cebulę wykopałam, a kwiat poszedł do wazonu, bo jestem ciekawa jak się otworzy
Miranda:
Pays Bas:
Double Beauty of Apeldoorn:
A te dwa dalej nie wiem, co to. Pooglądałam Dynasty na zdjęciach z wystawy od Renni, to nie to. Z całej oferty tego sprzedawcy najbardziej podobne są Aleksander Kwaśniewski i Jolanta Kwaśniewska.
I inne
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić." Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Greigii Kiev
Match
Rems favourite
Double beauty of apeldoorn. Czy to możliwe, że ta odmiana przebarwia się co sezon? W pierwszym roku wszystkie były żółto-pomarańczowe, w ubiegłym jeden był już czerwony a pozostałe żółto-pomarańczowe, a w tym roku są kremowe????
Widzę tu przepiękne tulipany. Ja dwa lata temu też takie miałam, ale przez moje niedbalstwo prawie wszystkie straciłam, bo nie wykopałam ich na zimę i nie wiem, czy zmarzły, czy zostały zjedzone przez gryzonie, czy inne szkodniki.
Kupiłem w tym roku nową pompę i zraszacze, żeby zabezpieczyć się przed wiosennymi niedoborami wody, a na razie nie miałem potrzeby tego rozpakować, bo ciągle deszcze i śniegi... na szczęście chyba wiosna przyszła na dobre
Aleksander Pushkin też piękny I co, niczym zupełnie się nie różnią? Ani środkiem, wielkością, kształtem płatka, czasem kwitnienia?
Mi się też Twój Fontainebleau z tego zdjęcia bardzo spodobał: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=168
Ma delikatniejsze przejście między kolorami, taki gradient od białego do prawie czarnego i okrąglejszy płatek. Cudo
Współczuję tego zawirusowanego
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić." Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Aguss85, kolor, wygląd kwiatu i wewnątrz są takie same. Wzrost Alex.P. jest nieco wyższa i wyrósł trochę później ale myślę, że to ponieważ Jackpot ma cały dzień słońce i Alex. P. jest już po południu w cieniu. Na jesieni będę je umieścić blisko siebie.
Czy masz już otwarte tulipany Slawa ?
skrajem_lata, Double beauty of apeldoorn...to prawdopodobnie będzie taka samo jak mój Miranda, lub wirus. Strona 29, na koniec pisze pelikano11
Wczoraj znalazłem kolejny problem....otwarta Elegant Lady jest całkowicie żółta. I dwa, które kwitną w przedszkolu są również żółte
Kolejny adept do kosza
Elegant Lady 2016
i 2017
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
Nazw swoich tulipanów nie znam, gdzieś mam oczywiście zostawione etykiety, ale prawdę powiedziawszy zupełnie mnie ich nazwy nie obchodzą. Może dlatego, ze nie kolekcjonuję ich jak róży, a podobają mi się wszystkie. Kupując patrzę więc na etykiety i jeśli zdjęcie mi się podoba, wsadzam cebulki do koszyczka. W efekcie oczywiście kilka odmian się powtórzyło, ale są na tyle piękne, że mi to nie przeszkadza. Czytam ten wątek z podziwem, że wszyscy znaja swoje tulipanki z imienia, a ja tak beztrosko do nich podchodzę, ale cóż na to poradzę, że pamięć już zawodzi i nie chcę jej dodatkowo obciążać Oto niektóre z nich
Renni nie, Slawa dalej zamknięta i w sumie w ta pogodę się jej nie dziwię Jak rozkwitnie będę pamiętała o zdjęciu, na razie ten brzeg jest bardziej żółty niż pomarańczowy i na etykiecie wygląda inaczej. Ale spokojnie czekam, co będzie dalej
Ewka śliczne te różowe pełne z niezapominajkami Może to Angelique? Zmoderowano(nie na temat). Iwona
Agnieszka
Rennie Zastanawiałam się też nad opcją skrzyżowania z innymi bo w ubiegłym roku rosły obok białych a w tym większość jest kremowa i 3 czerwone. grzes993 Piękny ten Dynasty
Flaming flag
Dolls minuet
Biały pełny
Czy to jest Mistress?
Queen of night
Purple pion
Claudia
Mata hari
Upstar
Z rodzaju Crispy
Biały zwykły
Różowe liliokształtne