Moje oczko w głowie cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz. 8

Post »

Iwonko mój kielisznik bardzo późno wszedł i rzeczywiście liście ma podobne do powoju :D już myslałam że przepadł a on z pół metra dalej jak rósł się pokazał - ale jest fajny ;:108
Ewuniu mogę Ci zebrać nasionka moich dziwaczków jak chcesz ?? jeżówek nie mam jakiś odmianowych .
A u mnie dalej susza - normalnie duże roślinki mdleją :(
Jeszcze jadę podlewać na działkę .
Małgosiu ja powinnam tez mieć żółtą ale jeszcze nie zakwitła i ona ma grubsze liście czy łodyżki nie wiem jak to nazwać :D
W tej doniczce rosła żyworódka i do niej dosadziłam delospermę i tak wyszło .
Aniu mój różowy dziwaczek daje popis :D nawet nie umiem mu zrobić zdjęcia w całości . U mnie w dzień są padnięte liście zwinięte ale po południu jak podleje to ładnie się podnoszą ;:108

moje begonie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
zaślaz

Obrazek
powojnik tangucki iłoboda

Obrazek
nasturcja i rumianka

Obrazek

Obrazek
lwie paszcze

Obrazek
rudbekia

Obrazek

Obrazek
floksy
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Tereniu, bo dziwaczki tak mają. Może dlatego taka nazwa. Otwierają kwiaty wieczorem ;:108 Mam żółtego, czerwonego, jasnoróżowego, ciemnoróżowego, takiego pstrokatego jak Ty. Brakuje mi białego.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczne begonie, Tereniu! ;:63 ;:63 Bardzo je lubię, ale sadzę do gruntu, bo nie mam gdzie doniczek ustawiać. ;:108
Dziwaczki też posiadam, ale jeszcze w fazie zielonej bezpączkowej.
A moje delospermy gołębie załatwiły na amen. ;:145 Widocznie im bardzo smakowały. ;:306
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:138 ;:138 ;:138 ;:138 i ja doczekałam się deszczu nareszcie ;:333 ;:333
I ja szczęśliwa i moje roślinki też :D
Aniu miałam kiedyś białego dziwaczka ale gdzieś przepadł , chyba że jeszcze zakwitnie :)
Wszystkie są ładne ;:167
Lucynko trochę słabo te moje begonie kwitną , ruszyły z wiosny i chyba za wcześnie ich wystawiłam na świeże powietrze i im to zaszkodziło - długo odbijały i teraz są , mam kilka bulw które niby żyją ale jakoś nie chcą kwitną i listki marne mają :wink:
ja mam dziwaczki z nasion i z bulw - nie zauważyłam które pierwsze zakwitły .
Delospermę siałam i nawet wzeszła ale większe kwiaty ich zagłuszyły , teraz po deszczu powolutku ich przesadzę i zobaczymy jakie będą kolorki :D
Szkoda Twojej delospermy ale co zrobisz - coś za coś :)
trochę Lili
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiesz Tereniu aż się wierzyć nie chce, że susza, wszędzie tyle deszczu spadło ;:202 a moje begonie w doniczkach nóg dostały i zwiały i nawet nie wiem gdzie, czy jeszcze na starej działce w namiocie czy już na nowej działce ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tereniu moja delosperma i ta na skalniaku i ta w tunelu też zmarzła, przetrwała tylko jedna malutka żółta, ale dokupiłam inne kolory. Czy znowu padną zobaczymy? To jedna chimeryczne rośliny albo po prostu nie na nasz klimat ;:222
O liliach już pisałam ;:215 a co to za nowy murek masz? Podlane już chyba masz?
Miłego wieczoru i pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Tereniu, chyba u Ciebie popadało , pewnie była burza bo widziałam ogromne chmury , chyba nad Małogoszczem. A u mnie tradycyjnie grzmiało i lało.
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko no nareszcie popadało - mnie już się płakać chciało bo niektóre dziewczyny narzekały że za dużo , za mokro a u nas ani kropli .
Już męża straszyłam że się wyprowadzam z Małogoszcza :D ale dzisiaj podlało i oby jeszcze popadało bo to wszystko mało .
Iwonko czasami tak jest że idą sobie na spacer nasze kwiatki na inne działki ;:222 szkoda bo to ładne kwiatki .
Marysiu ja przywiozłam kilka szt. delospermy od Edytki ale jeszcze nie zakwitły i też wysiałam ale tamte malutkie , muszę bardziej się zatroszczyć o nie ;:108
To nie murek to ściana od naszej wiaty - między drzwiami wsadziłam trzy hortensje i obłożyliśmy to pustakami i na tym leży deseczka służąca jako ławka a po bokach stoją begonie .
Nareszcie dzisiaj podlało , taki spokojny chyba z godzinę popadał :D
Dziękuję i ja też pozdrawiam ;:196
Wiesiu w końcu i u mnie popadało :heja :heja ponad godzinę takiego solidnego deszczyku , grzmiało gdzieś daleko :D
Ale się cieszę i moje kwiatuszki też ;:138 ;:138

Obrazek
kłosowiec złoty

Obrazek
liatria biała i dzielżan

Obrazek
nikandra

Obrazek

Obrazek
astry już zaczynają swój popis

Obrazek
lilia w uściskach rozwaru

Obrazek
liatria fioletowa i Odętka wirginijska

Obrazek
rudbekia błyskotliwa
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No to super Tereniu i ja się cieszę, że do Was deszcz zawitał, życzę jeszcze :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Moje rudbekie jeszcze nie kwitną, ale na rabatkach przed domem już dawno zaczęły .No wreszcie Tereniu i u Ciebie podlało u mnie niedawno zakończyło się podlewanie. Trochę dużo wody lecz widzę ,ze większość roślin nie protestuje i wręcz jest zadowolona np takie datury ,dalie one są w siódmym niebie.Swoja begonie też posadziłam do gruntu, bo w donicy jakoś dziczała, a teraz ma kompaktowy pokrój lecz jeszcze nie kwitnie .Jakieś begonie mi padły zima wiec jestem ciekawa która przeżyła.Widzę ,ze zakwitły Muscadety i Flore pleno .Też mam nasionka Delospermy i ciekawe czy uda mi sie ją wyhodować roślinkę tylko jeszcze jej nie wysiałam .Mam u siebie białą i żółtą i ciekawe czy wiosna sie obudzą
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Tereniu no to mamy wreszcie mokro ;:138 u mnie padało wczoraj po południ, w nocy była lekka burza i dzisiaj po południu znowu popadało sądząc po chmurach to w okolicach była spora burza, ale po południu zaświeciło słoneczko.... tak by było najlepiej w nocy deszczyk, w dzień słoneczko. :D Nasionka dziwaczka chętnie przygarnę ;:108 Masz piękne lilie zwłaszcza te z cętkami, moje wszystkie są gładkie, jedynie ta tygrysia ma cętki ... a twoja rudbekia jest cała żółciutka, moja jest żółto brązowa... Piękne fotki różnych ciekawych kwiatów... Deszcz odrazu poprawia ich kondycję i kolor ... Na zmianę ;:3 i deszczyku życzę :wit
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko dziękuję ;:196 żebyś Ty wiedziała jak ja się cieszę :D
Jadziu moje rudbekie też nie wszystkie kwitną , nie wiem dlaczego ??
Deszczyku jeszcze by się przydało ale dobre i to . A widzisz to może i ja swoje begonie posadzę do ziemi i w końcu zaczną rosnąć i kwitnąć ;:108
mnie też jakieś begonie padły zimą bo miałam ich dużo ale też nie wiem jakie bo nie wszystkie kwitną .
Ja swoja delosperę wysiałam wiosna prosto do ziemi i wyrosła ale inne większe ją zadusiły :wink: życzę powodzenia w wysiewach ;:196
Ewuniu może nie mokro ale trochę podlało ;:138 pod wieczór już słoneczko świeciło .
Cieszę się że Ci się moje kwiatuszki podobają , nasionka dziwaczka zbiorę - przypomnij się gdybym zapomniała ;:108
dzięki za życzenia i wzajemnie ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Gdzie nie spojrzę wszędzie widzę Cleome jakoś w tym sezonie jest popularna .Kiedyś też ją miałam i podziwiałam jej kwiaty są takie zwiewne.No to Tereniu poczekam z wysiewem Delospermy aż do wiosny,bo w domu nie mam gdzie jej przetrzymać.Przyglądałam sie dzisiaj przetacznikowi i zauważyłam w miejscu kwiatostanów malutkie zielone kuleczki .Z pewnością będą to nasionka więc będę miała to na uwadze.Teraz zebrałam nasionka pierwiosnka Millers Crimson dosuszają się, bo przez te deszcze wszystko mokre.Nie chciałam aby mi się rozsiały, bo mam tam już parę siewek.Najbardziej czekam na nasionka pomidora ananasowego i oczywiście na jego smak, bo daleko mu do konsumpcji.Tereniu deszczyku życzę ,bo u mnie znów się chmurzy ;:222 a tak cały czas cudnie świeciło słonko wręcz paliło i nawet ogórki stuliły liście
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu mam jeszcze cleome róż jasny i ciemny o takie
Obrazek

Obrazek
mogę Ci zebrać nasionka jak chcesz ??
Gdybyś coś zebrała nasionek z tego przetacznika to proszę pamiętaj o mnie :)
Jadziu poczytałam o tym pierwiosnku Milers Crimson - jaki on śliczny ;:oj ;:oj nie będziesz miała ich w nadmiarze przypadkiem ??
A cóż to za pomidorek ananasowy ??
Bardzo dziękuję za życzenia ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Witaj Beatko ;:196
Dlaczego Ci nie wschodzi ?? może nasionka masz niedobre :wink:
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Tereniu :wit
Przychodzę z wizytą po raz wtóry by nacieszyć oczy kolejny raz widokiem przepięknych wprost rodem z raju kwitnień ;:138
Przecudowne widoki od których oczu oderwać nie można ;:215
Przy okazji spóźnione-sorki-życzenia wszystkiego naj,naj,naj a przede wszystkim poprawy zdrówka ;:196
Pozdrawiam serdecznie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”