Ogród na wichrowym cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym cz.10

Post »

Witaj. U mnie też tak ciepło aż dziwnie ;:oj . Z kurtek zimowych od razu na krótki rękawem wskończyliśmy ;:306 . Masz sporo pracy ale widać efekty ;:333 . Wiosenne rośliny cieszą coraz bardziej. A te tulipany obgryzione przez sarny zabawnie wyglądają ;:306. Oby tak dalej. Pozdrawiam :wit .
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak zwykle pięknie posprzątane u ciebie i wiosna cudna ;:63 ciemierniki ;:167 u mnie co drugi dzień leje, dlatego mam problemy z posadzeniem wszystkiego. Dzisiaj przyszły kolejne róże, ale jednej nie mogłam posadzić, bo w miejscu,w którym ma rosnąć, jest za mokro, właściwie jest tam bagno ;:202
Ula
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Moniczko ,pomyśl w ilu ogrodach znajdziesz tak do połowy obgryzione tulipanki jak u Ciebie ? Nigdzie . To wszystko dzięki sarenkom .
Tak właśnie tworzy się historia .Dzięki temu tegoroczną wiosnę w Twoim ogrodzie zapamiętamy na długo .Nie ma tego złego ,co by na ..
Jak zwykle zawstydzasz mnie , gdy widzę swoje rabaty przy Twoich wypielęgnowanych .Mam nadzieję że kiedyś chociaż w połowie Ci dorównam .Może jak będę na emeryturze , wcześniej nie mam chyba szansy ;:306
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Pashmina pisze:Monika, sarenki maja u ciebie bar szybkiej obsługi. Makabra. U kogoś coś zawsze niszczy pracę. Mnie sąsiedzi ostrzegali przed turkuciem, no i wczoraj jednego wykopałam. Skoro jest jeden to na pewno jest ich więcej. Teraz muszę działkę bodziszkami obsadzić. Ciekawe czego nie lubią sarenki? Zapewne wysokich ogrodzeń. Pozdrawiam Moniko ;:196
Czy bodziszki odstraszają turkucie? Nie wiedziałam ;:218 To może dlatego nie mam chociaż tego zwierza, bo mam dużo bodziszków :;230
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Alania pisze:
tulipanki nadgryzione przez sarenki - te akurat jakimś cudem uratowane chociaż częściowo, ale połowy górnej części płatków nie mają ;:306
Obrazek
No co? Sarenki zafundowały im zapewne hit sezonu. Szalenie futurystyczne strzyżenie. ;:306

Moni Twój porządek na rabatach niezmiennie mnie zawstydza. ;:131
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Przepiękne te Twoje ciemierniki. Mnie też zawstydza porządek na rabatach. Muszę przyśpieszyć z porządkami, dwa dni spędziłam prawie całe w ogrodzie. Dziś coś popaduje, mam nadzieję, że się wypogodzi.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie wręcz upalnie, dopiero dzisiaj deszczowo i pochmurno. Rabatka ślicznie uporządkowana, ja jeszcze u siebie nawet nie miałam czasu popielić. Dobrze, że ciemierniki nie smakują sarenkom to chociaż możesz podziwiać jak kwitną.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Monika, mam wrażenie, że to chwilami lato a nie wiosna. Wczoraj w ruch poszły letnie ciuchy i do samego wieczora utrzymywała się temp powyżej 15 stopni (w dzień ponad 20) Ciemierniki masz naprawdę ogromne, czy to kwestia zasiedzenia czy kupowałaś takie duże krzaczki ;:oj
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

U mnie całe szczęście róże przycięte, ale nie mam kiedy zabrać się za kopanie nowej rabaty, a już rośliny niektóre przyszły :roll:
A całuy weekend ma być deszczowy
Nie mam kiedy wziąć urlopu ;:145
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Moniczko, za każdym razem zachwycam się czystością Twoich rabatek. Jak Ty to robisz że są takie idealne. Zrobiłam sobie jedną rabatę bez włókniny. Zobaczymy, czy dam sobie z nią radę. Tulipanki nawet jak podgryzione to i tak bardzo ładne.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewelkacha88 pisze:Witaj. U mnie też tak ciepło aż dziwnie ;:oj . Z kurtek zimowych od razu na krótki rękawem wskończyliśmy ;:306 . Masz sporo pracy ale widać efekty ;:333 . Wiosenne rośliny cieszą coraz bardziej. A te tulipany obgryzione przez sarny zabawnie wyglądają ;:306. Oby tak dalej. Pozdrawiam :wit .
Dzisiaj cały dzień spędziłam w pracy, więc nie udało mi się nic podziałać w ogródku ;:222 Tymczasem jak wróciłam do domu wieczorem, zaczął padać deszcz ;:218 Cały weekend ma padać, więc czeka mnie przymusowy odpoczynek od ogrodu, a tu róże wciąż nie zdążyłam wszystkie obciąć, pełno chwastów jeszcze do pielenia ;:202 Nie wiem kiedy to uporządkuję, skoro nie w weekend ;:130
Dzisiaj posadziłam tylko w pośpiechu 9 nowych irysów, które niedawno kupiłam, żeby nie musiały czekać do poniedziałku aż się wypogodzi.

rikkuu pisze:Jak zwykle pięknie posprzątane u ciebie i wiosna cudna ;:63 ciemierniki ;:167 u mnie co drugi dzień leje, dlatego mam problemy z posadzeniem wszystkiego. Dzisiaj przyszły kolejne róże, ale jednej nie mogłam posadzić, bo w miejscu,w którym ma rosnąć, jest za mokro, właściwie jest tam bagno ;:202
Niesamowite, że u Ciebie tak mokro ;:224 U mnie była już dosłownie susza i musiałam biegac wieczorami z konewkami, żeby podlać wszystkie nowe sadzonki, bo taka sucha ziemia. Róże już zdążyłam posadzić - dobrze się złożyło, bo prawie się napiją bezcennej wody z deszczu ;:333

pela11 pisze:Moniczko ,pomyśl w ilu ogrodach znajdziesz tak do połowy obgryzione tulipanki jak u Ciebie ? Nigdzie . To wszystko dzięki sarenkom .
Tak właśnie tworzy się historia .Dzięki temu tegoroczną wiosnę w Twoim ogrodzie zapamiętamy na długo .Nie ma tego złego ,co by na ..
Jak zwykle zawstydzasz mnie , gdy widzę swoje rabaty przy Twoich wypielęgnowanych .Mam nadzieję że kiedyś chociaż w połowie Ci dorównam .Może jak będę na emeryturze , wcześniej nie mam chyba szansy ;:306
Eluś, to tylko fragment uporządkowanego miejsca - w innych częściach ogrodu wciąż pełno perzu i innych chwaścisków ;:222
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aneczka1979 pisze:
Alania pisze:
tulipanki nadgryzione przez sarenki - te akurat jakimś cudem uratowane chociaż częściowo, ale połowy górnej części płatków nie mają ;:306
Obrazek
No co? Sarenki zafundowały im zapewne hit sezonu. Szalenie futurystyczne strzyżenie. ;:306

Moni Twój porządek na rabatach niezmiennie mnie zawstydza. ;:131
;:306 Takiego strzyżenia jak w tym roku to jeszcze nie miałam :;230 Pierwszy raz sarenki zjadły mi tulipany :lol: Niestety inne wcale nie zakwitną, bo mają zjedzone całe pąki i liście aż do ziemi ;:222

silvarerum pisze:Przepiękne te Twoje ciemierniki. Mnie też zawstydza porządek na rabatach. Muszę przyśpieszyć z porządkami, dwa dni spędziłam prawie całe w ogrodzie. Dziś coś popaduje, mam nadzieję, że się wypogodzi.
Chyba pogoda poprawi się dopiero za 2-3 dni ;:224

Filemon24 pisze:U mnie wręcz upalnie, dopiero dzisiaj deszczowo i pochmurno. Rabatka ślicznie uporządkowana, ja jeszcze u siebie nawet nie miałam czasu popielić. Dobrze, że ciemierniki nie smakują sarenkom to chociaż możesz podziwiać jak kwitną.
Ja w ostatnie dni biegałam po ogrodzie w bluzce letniej :shock: Było naprawdę gorąco ;:3
Zauważyłam, że sarenki oszczędziły również narcyze - chyba im nie smakują, bo żadnego nie zjadły ;:333

nifredil pisze:Monika, mam wrażenie, że to chwilami lato a nie wiosna. Wczoraj w ruch poszły letnie ciuchy i do samego wieczora utrzymywała się temp powyżej 15 stopni (w dzień ponad 20) Ciemierniki masz naprawdę ogromne, czy to kwestia zasiedzenia czy kupowałaś takie duże krzaczki ;:oj
Moje ciemierniki mają już kilka lat, dlatego są takie duże. Co roku kupuję kolejne odmiany, bo bardzo lubię te kwiaty - one długo i pięknie kwitną, nie straszne im przymrozki ani deszcz. Bardzo cenne kwiaty w ogrodzie ;:215
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Margo2 pisze:U mnie całe szczęście róże przycięte, ale nie mam kiedy zabrać się za kopanie nowej rabaty, a już rośliny niektóre przyszły :roll:
A całuy weekend ma być deszczowy
Nie mam kiedy wziąć urlopu ;:145
U mnie co chwilę przychodzą jakieś paczki - kiedy ja tyle pozamawiałam, to nie wiem ;:24

Pashmina2006 pisze:Moniczko, za każdym razem zachwycam się czystością Twoich rabatek. Jak Ty to robisz że są takie idealne. Zrobiłam sobie jedną rabatę bez włókniny. Zobaczymy, czy dam sobie z nią radę. Tulipanki nawet jak podgryzione to i tak bardzo ładne.
Ja nie mam nigdzie włókniny ;:185
Pewnie, że jest dużo pracy przy porządkowaniu wiosną i utrzymaniu rabat w sezonie, ale ... ogród nie jest dla leniwych ;:333 :wink:
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Moni to już coś! Jest tyle odmian narcyzów! ;:224 Sadź je tonami. ;:333
Kochana a czy Ty masz jeszcze dużo miejsca w ogrodzie pod kolejne nasadzenia? Pytam, bo piszesz, że tyle paczek do Ciebie przychodzi. ;:224 No ale przecież poprzesadzaliście drzewa, cofnęliście granicę działki to i sporo miejsca się znalazło. Pewnie nie tylko tu. :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiosna ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Alba Lennei zakwitła
Obrazek

Siewki brateczkowe
Obrazek

Obrazek

teren wokół ogniska przygotowany do wysiewu trawy
Obrazek

sad - młode drzewka, ale ładnie kwitną, więc może w tym roku będzie coś więcej owoców :?: ;:224
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wyjmujemy już sprzęt ogrodowy ;:3
Obrazek

Obrazek

Trzeba jeszcze wyczyścić i naolejować :uszy

Pod ławeczką wyłożyliśmy betonowe płyty, żeby drewno nie naciągało wody. Teraz trzeba wyrównać poziom trawnika na równo z górną powierzchnią płyt
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”