Ogród? Tak! Niecierpliwie czekam aż urośnie... AguJa
- Dorota71
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród? Tak! Niecierpliwie czekam aż urośnie... AguJa
U mnie papuzie też nie są zbyt chętne do rozrastania. Pomysłu na nie na razie nie mam bo zbieram nasiona dla koleżanek. Może kiedyś będzie ich te, że będzie można coś wymyślić.
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj. W takim razie trzymam kciuki za wygraną w totka
. Wykonczenie domu jest kosztowne to prawda. Naszego nie budowalismy ale remontujemy wszystko powoli i to niestety kosztuje. W każdym razie powoli do przodu. Pergola pod winogrona bardzo mi się podoba a ogrodowa biżuteria cudowna
. Kształt rabaty na pewno wyjdzie sam tak w praniu i eM będzie kosil trawę z uśmiechem na twarzy. Faktycznie cebulek tam wejdzie Ci sporo to tak jak i u mnie na tej z hortensjami
. Będziemy miały co robić jesienią
. Róże masz piękne
. Pozdrawiam
.

Dorota, a ja przez 5 lat trzymałam je u babci w ogródku. Z 2 kłączy zrobiło się ok 10.
Jesienią ukopałam chyba ze 3 i wiosną pięknie odbiły
No i mam je!
Zaskoczyła mnie ich żywotność w wodzie ..stoją drugi tydzień, a wyglądają jakby wczoraj były zerwane..
Ewelina inwestycje w dom to niekończąca się opowieść..ciągle coś tam trzeba..podobnie jak w ogród
dlatego nie dziękuję za życzenie ;)
Pergola planowana była jeszcze zimą..nawet pokazywałam tu zdjęcia tych planów.. wreszcie młodego zmobilizowałam i jest!
Ogrodowe bibeloty kupowałam w jysk. Mają wyprzedaże..jeśli masz niedaleko to polecam polowanie
Niedługo pewnie pojawią się pierwsze cebulki do kupienia..stawiam na Biedr i Lidla.. te sprawdziły mi się najlepiej
Jesienią ukopałam chyba ze 3 i wiosną pięknie odbiły

Zaskoczyła mnie ich żywotność w wodzie ..stoją drugi tydzień, a wyglądają jakby wczoraj były zerwane..
Ewelina inwestycje w dom to niekończąca się opowieść..ciągle coś tam trzeba..podobnie jak w ogród

Pergola planowana była jeszcze zimą..nawet pokazywałam tu zdjęcia tych planów.. wreszcie młodego zmobilizowałam i jest!
Ogrodowe bibeloty kupowałam w jysk. Mają wyprzedaże..jeśli masz niedaleko to polecam polowanie

Niedługo pewnie pojawią się pierwsze cebulki do kupienia..stawiam na Biedr i Lidla.. te sprawdziły mi się najlepiej

- ewelkacha88
Tak się składa, że jutro wybieram się w pobliże tego sklepu i zajrzę jak starczy czasu . A nóż coś
. Ja większość cebul zamówię przez internet a reszta przy okazji. Od września nie będę już jeździła na rehabilitację bo córka będzie miała terapię w przedszkolu i pewnie nie często będę miała okazję na takie sklepowe zakupy cebulowe jak wcześniej. Do tej pory jeździłam trzy razy w tygodniu do miasta i mogłam przy okazji coś kupić
. Na pewno od czasu do czasu się wybiorę ale to już nie tak często.

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Aga mocno się u Ciebie zagęszcza a ta nowa rabata piękna. Masz zdolności Dziewczyno no i chęć do ciężkiej pracy.
Też dostałam wczoraj katalog z F. ale chyba sobie odpuszczę bo ceny mnie trochę zniechęcają.
Też dostałam wczoraj katalog z F. ale chyba sobie odpuszczę bo ceny mnie trochę zniechęcają.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aga, raczej to nie jest nalot od twardej wody
Ja mam bardzo twardą i nigdy takiego nie miałam
Przepiękny Westerland
Mój niestety odszedł tej zimy
Ja mam bardzo twardą i nigdy takiego nie miałam
Przepiękny Westerland
Mój niestety odszedł tej zimy

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko NN z brzoskwiniowym środkiem cudna, ile subtelności.
Masz rację, że budowa domu i ogrodu, to ogrom pracy, o pieniądzach nie wspomnę.
Biżuteria śliczna, ptaszek ceramiczny cudny. Niestety sporo z tych piękności szybko rdzewieje. Zniszczyłam sobie latarenką stół z egzotycznego drewna, bo nie zajrzałam i odbiła się podstawa. 

- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Aguś melduję że w Biedr. cebulki już się pojawiły...
Miłego dnia ci życzę. U mnie pochmurnie , zapowiada się kolejny deszczowy dzień...
Miłego dnia ci życzę. U mnie pochmurnie , zapowiada się kolejny deszczowy dzień...

- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzień dobry Agnieszko
. Podziwiam Twój piękny ogród, który jest taki bujny, bogaty. Lubelszczyzna, dobra ziemia i klimat plus wielkie serce ogrodniczki, to musiało dać efekt
. Widzę, że też lubisz Westerlanda. Mój w tym roku jest cieniem siebie po tej dziwnej wiośnie i po tym, jak niechcący ułamałam mu pędy na początku wzrostu. Czy Twój Westerland ma też takie kruche nowe pędy wiosną?

- Skoanna
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 28 sty 2016, o 19:41
- Kontakt:

- ewelkacha88
Witaj Agnieszko
. Trzymam Cię za słowo
. Już czekam na Twoje wspominki
. Pozdrawiam
.

No właśnie, nareszcie. A NN wygląda jak Nostalgia. Jest piękna.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Witajcie wieczorową porą 
ewelkacha88 będę się starać, trzymaj mnie za słowo i poganiaj w razie opóźnień! ;) Nie ma to jak kopniak do działania...
Wspominki kwiatowe..letnie ..właśnie przeglądałam fotki i tak się rozmarzyłam o cieple i pięknych kolorach..cudownie pachnących kwiatach.. nasycenie zieleni...a za oknem..szara rzeczywistość
ta pogoda potrafi człowiekowi wejść na psyche... nawet szoping nie zawsze pomaga ;/
Tak sobie patrzyłam na te zdjęcia i w sumie wybrałam kilka tematów, które kojarzą mi się z pobytem na działce w tym roku..a muszę Wam powiedzieć, że to był pierwszy sezon gdzie pomieszkiwaliśmy sobie na działeczce
Pierwsza sprawa to nowy lokator..kocica Chrupcia, która przyjechała do nas na postrach wszelkim szkodnikom
Lubi ogród jak domownicy

gloff Mariusz witaj
dzięki za wpis!
Widziałam, że u Ciebie działeczka nabiera charakteru!
Kolejną rzeczą jaką bardzo miło wspominam, to wieczory i noce na tarasie..choć noce tego lata pozostawiały wiele do życzenia, jeśli chodzi o temp..ale nawet to mnie nie zniechęcało żeby siedzieć i chłonąć to miejsce... najczęstsze widoki...

klarag Kasiu witaj! Miałam nadzieję, że w końcu się poznamy u Tadzia i Tereski latem.. albo w minioną niedzielę na spotkaniu;).. i niestety nie udało się ...
Dziękuję Ci za odwiedziny w wątku i liczę, że w końcu się zobaczymy ;)
Dla Ciebie NN która mnie zachwyciła!

New Dawn na którą czekałam i czekałam i czekałam... w końcu..

Liczę na nią bardziej w przyszłym roku.. wielkie nadzieje, a kwitnienie na otarcie łez..
Kolejny temat to moje Jarzębiny ..... posadzone wzdłuż ogrodzenia od drogi..całe 11 szt.. rosną sobie 2 lata..przywiezione z lasu.. i proszę! 6 szt pokazało w tym roku korale! Cudowności

Oczywiście miniony sezon to nie tylko takie sprawy.. jest nowa rabata, którą Wam oczywiście pokażę (jak tylko zgram fotki)...
Kolejne nasadzenia i roślinne przeprowadzki...
No i grilowanie..ogniska.. objadanie się smakołykami pachnącymi dymem.. świeżymi owocami i warzywami prosto z krzaczków... mmmmm cudowne wspomnienia
Kochani.. dobrej nocki

ewelkacha88 będę się starać, trzymaj mnie za słowo i poganiaj w razie opóźnień! ;) Nie ma to jak kopniak do działania...
Wspominki kwiatowe..letnie ..właśnie przeglądałam fotki i tak się rozmarzyłam o cieple i pięknych kolorach..cudownie pachnących kwiatach.. nasycenie zieleni...a za oknem..szara rzeczywistość

Tak sobie patrzyłam na te zdjęcia i w sumie wybrałam kilka tematów, które kojarzą mi się z pobytem na działce w tym roku..a muszę Wam powiedzieć, że to był pierwszy sezon gdzie pomieszkiwaliśmy sobie na działeczce

Pierwsza sprawa to nowy lokator..kocica Chrupcia, która przyjechała do nas na postrach wszelkim szkodnikom

Lubi ogród jak domownicy

gloff Mariusz witaj

Widziałam, że u Ciebie działeczka nabiera charakteru!

Kolejną rzeczą jaką bardzo miło wspominam, to wieczory i noce na tarasie..choć noce tego lata pozostawiały wiele do życzenia, jeśli chodzi o temp..ale nawet to mnie nie zniechęcało żeby siedzieć i chłonąć to miejsce... najczęstsze widoki...

klarag Kasiu witaj! Miałam nadzieję, że w końcu się poznamy u Tadzia i Tereski latem.. albo w minioną niedzielę na spotkaniu;).. i niestety nie udało się ...

Dziękuję Ci za odwiedziny w wątku i liczę, że w końcu się zobaczymy ;)
Dla Ciebie NN która mnie zachwyciła!

New Dawn na którą czekałam i czekałam i czekałam... w końcu..

Liczę na nią bardziej w przyszłym roku.. wielkie nadzieje, a kwitnienie na otarcie łez..
Kolejny temat to moje Jarzębiny ..... posadzone wzdłuż ogrodzenia od drogi..całe 11 szt.. rosną sobie 2 lata..przywiezione z lasu.. i proszę! 6 szt pokazało w tym roku korale! Cudowności

Oczywiście miniony sezon to nie tylko takie sprawy.. jest nowa rabata, którą Wam oczywiście pokażę (jak tylko zgram fotki)...
Kolejne nasadzenia i roślinne przeprowadzki...
No i grilowanie..ogniska.. objadanie się smakołykami pachnącymi dymem.. świeżymi owocami i warzywami prosto z krzaczków... mmmmm cudowne wspomnienia

Kochani.. dobrej nocki