Ogród? Tak! Niecierpliwie czekam aż urośnie... AguJa

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród? Tak! Niecierpliwie czekam aż urośnie... AguJa

Post »

U mnie papuzie też nie są zbyt chętne do rozrastania. Pomysłu na nie na razie nie mam bo zbieram nasiona dla koleżanek. Może kiedyś będzie ich te, że będzie można coś wymyślić.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. W takim razie trzymam kciuki za wygraną w totka ;:168. Wykonczenie domu jest kosztowne to prawda. Naszego nie budowalismy ale remontujemy wszystko powoli i to niestety kosztuje. W każdym razie powoli do przodu. Pergola pod winogrona bardzo mi się podoba a ogrodowa biżuteria cudowna ;:108 . Kształt rabaty na pewno wyjdzie sam tak w praniu i eM będzie kosil trawę z uśmiechem na twarzy. Faktycznie cebulek tam wejdzie Ci sporo to tak jak i u mnie na tej z hortensjami ;:306 . Będziemy miały co robić jesienią ;:108. Róże masz piękne ;:333. Pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Dorota, a ja przez 5 lat trzymałam je u babci w ogródku. Z 2 kłączy zrobiło się ok 10.
Jesienią ukopałam chyba ze 3 i wiosną pięknie odbiły ;:138 No i mam je!
Zaskoczyła mnie ich żywotność w wodzie ..stoją drugi tydzień, a wyglądają jakby wczoraj były zerwane..

Ewelina inwestycje w dom to niekończąca się opowieść..ciągle coś tam trzeba..podobnie jak w ogród ;:224 dlatego nie dziękuję za życzenie ;)

Pergola planowana była jeszcze zimą..nawet pokazywałam tu zdjęcia tych planów.. wreszcie młodego zmobilizowałam i jest!

Ogrodowe bibeloty kupowałam w jysk. Mają wyprzedaże..jeśli masz niedaleko to polecam polowanie ;:173

Niedługo pewnie pojawią się pierwsze cebulki do kupienia..stawiam na Biedr i Lidla.. te sprawdziły mi się najlepiej :)
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak się składa, że jutro wybieram się w pobliże tego sklepu i zajrzę jak starczy czasu . A nóż coś ;:224. Ja większość cebul zamówię przez internet a reszta przy okazji. Od września nie będę już jeździła na rehabilitację bo córka będzie miała terapię w przedszkolu i pewnie nie często będę miała okazję na takie sklepowe zakupy cebulowe jak wcześniej. Do tej pory jeździłam trzy razy w tygodniu do miasta i mogłam przy okazji coś kupić ;:224. Na pewno od czasu do czasu się wybiorę ale to już nie tak często.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aga mocno się u Ciebie zagęszcza a ta nowa rabata piękna. Masz zdolności Dziewczyno no i chęć do ciężkiej pracy.
Też dostałam wczoraj katalog z F. ale chyba sobie odpuszczę bo ceny mnie trochę zniechęcają.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aga, raczej to nie jest nalot od twardej wody
Ja mam bardzo twardą i nigdy takiego nie miałam
Przepiękny Westerland
Mój niestety odszedł tej zimy :(
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko NN z brzoskwiniowym środkiem cudna, ile subtelności. :) Masz rację, że budowa domu i ogrodu, to ogrom pracy, o pieniądzach nie wspomnę. :roll: Biżuteria śliczna, ptaszek ceramiczny cudny. Niestety sporo z tych piękności szybko rdzewieje. Zniszczyłam sobie latarenką stół z egzotycznego drewna, bo nie zajrzałam i odbiła się podstawa. ;:174
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Aguś melduję że w Biedr. cebulki już się pojawiły...
Miłego dnia ci życzę. U mnie pochmurnie , zapowiada się kolejny deszczowy dzień... ;:222
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzień dobry Agnieszko :D . Podziwiam Twój piękny ogród, który jest taki bujny, bogaty. Lubelszczyzna, dobra ziemia i klimat plus wielkie serce ogrodniczki, to musiało dać efekt ;:138 . Widzę, że też lubisz Westerlanda. Mój w tym roku jest cieniem siebie po tej dziwnej wiośnie i po tym, jak niechcący ułamałam mu pędy na początku wzrostu. Czy Twój Westerland ma też takie kruche nowe pędy wiosną?
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Skoanna
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 28 sty 2016, o 19:41
Kontakt:

Post »

:wit Wpisuję się w wątek coby mi nie zaginął. Niebywale mi przypadły do gustu Twoje rabaty Agnieszko. W przyszłym roku planuje debiut w gruncie na większym obszarze i chcę pogodzić warzywa z kwiatami. Szukam więc motywacji w pięknych kwiatowych ogrodach, takich jak Twój :D
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p

Post »

Witajcie kochani!:)
Po mojej dłuższej nieobecności na FO mam mocne postanowienie poprawy i powolne, ale systematyczne nadrabianie zaległości w Waszych wątkach i u siebie...
Witam Was moją ulubienicą NN kupioną w markecie Napoleona;)
Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Agnieszko :wit . Trzymam Cię za słowo ;:196 . Już czekam na Twoje wspominki ;:108 . Pozdrawiam :wit .
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Nareszcie :D ;:138
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No właśnie, nareszcie. A NN wygląda jak Nostalgia. Jest piękna.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p

Post »

Witajcie wieczorową porą :)

ewelkacha88 będę się starać, trzymaj mnie za słowo i poganiaj w razie opóźnień! ;) Nie ma to jak kopniak do działania...
Wspominki kwiatowe..letnie ..właśnie przeglądałam fotki i tak się rozmarzyłam o cieple i pięknych kolorach..cudownie pachnących kwiatach.. nasycenie zieleni...a za oknem..szara rzeczywistość ;:131 ta pogoda potrafi człowiekowi wejść na psyche... nawet szoping nie zawsze pomaga ;/

Tak sobie patrzyłam na te zdjęcia i w sumie wybrałam kilka tematów, które kojarzą mi się z pobytem na działce w tym roku..a muszę Wam powiedzieć, że to był pierwszy sezon gdzie pomieszkiwaliśmy sobie na działeczce :heja

Pierwsza sprawa to nowy lokator..kocica Chrupcia, która przyjechała do nas na postrach wszelkim szkodnikom ;:215
Lubi ogród jak domownicy ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek

gloff Mariusz witaj :) dzięki za wpis!
Widziałam, że u Ciebie działeczka nabiera charakteru! ;:63

Kolejną rzeczą jaką bardzo miło wspominam, to wieczory i noce na tarasie..choć noce tego lata pozostawiały wiele do życzenia, jeśli chodzi o temp..ale nawet to mnie nie zniechęcało żeby siedzieć i chłonąć to miejsce... najczęstsze widoki...

Obrazek

Obrazek

klarag Kasiu witaj! Miałam nadzieję, że w końcu się poznamy u Tadzia i Tereski latem.. albo w minioną niedzielę na spotkaniu;).. i niestety nie udało się ... :?
Dziękuję Ci za odwiedziny w wątku i liczę, że w końcu się zobaczymy ;)

Dla Ciebie NN która mnie zachwyciła!

Obrazek

New Dawn na którą czekałam i czekałam i czekałam... w końcu..

Obrazek

Obrazek

Liczę na nią bardziej w przyszłym roku.. wielkie nadzieje, a kwitnienie na otarcie łez..

Kolejny temat to moje Jarzębiny ..... posadzone wzdłuż ogrodzenia od drogi..całe 11 szt.. rosną sobie 2 lata..przywiezione z lasu.. i proszę! 6 szt pokazało w tym roku korale! Cudowności ;:173

Obrazek

Obrazek

Oczywiście miniony sezon to nie tylko takie sprawy.. jest nowa rabata, którą Wam oczywiście pokażę (jak tylko zgram fotki)...

Kolejne nasadzenia i roślinne przeprowadzki...

No i grilowanie..ogniska.. objadanie się smakołykami pachnącymi dymem.. świeżymi owocami i warzywami prosto z krzaczków... mmmmm cudowne wspomnienia :)

Kochani.. dobrej nocki :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”