Witam sympatycznych
Gości troszkę niemrawo i z
poślizgiem ale to chyba przesilenie poświąteczne...
Olu Miło czytać takie ciepłe słowa

to zawsze zachęta do aktywności !

A na interesującym Ciebie zdjęciu rdest -wężownik. Mam od niedawna ale bardzo go lubię choć trochę się rozrasta...Ale można go ograniczać przez podział kęp i przesadzaniu w inne miejsce lub do innych ogrodów.
Biedronka641 Alu witam Ciebie serdecznie , za życzenia dziękuję i odwzajemniam serdecznie!

Oby nam się w ogrodach dobrze działo w tym nowym sezonie.Wiosny wyczekuję póki co w stopniu umiarkowanym...czytam tu i ówdzie o planach wysiewowych ,forumowa normalka... Szał wysiewów a potem robi się coraz bardziej cichutko...Co roku o tej porze na tę samą nutę

...A ja się nie podniecam ....wszystko w swoim czasie!
Mam nadzieję,że jak tylko wiosna nam zawita to otworzysz wątek ! Będę czekać na wieści z Twojego ogrodu!
stasia_ogrod Dzięki za buziaki noworoczne

odwzajemniam miłe życzenia! Fotek mam pod dostatkiem bo cały sezon z aparatem chodzę i pstrykam,pstrykam,bo lubię!...Teraz przeglądam sezonowe foldery i tworzę sobie albumy jest czas wreszcie po tych świątecznych zmaganiach...uwielbiam to zajęcie!
Margo2 
lepiej,jak się odzywają...
Yollanda Jolu dzięki za tak miłe słowa Dobra Kobieto!

Odwzajemniam życzenia noworoczne i również dobrym słowem obdarzam!
Podobają Ci się moje kompozycje ogrodowe mówisz...

Sadzę tak na wyczucie ,po swojemu , poprawiam chociaż coraz mniej...bo jakoś już siły nie nadążają

Nie rozumiem ,że komuś jakaś roślina
nie pasuje ...Nie znam tego uczucia w ogrodzie ...

Jak się na coś zdecyduję i przyniosę do ogródka to już to 'widziałam" oczyma wyobraźni gdzie ma być posadzone...Istnieje u mnie podział na zakątki tematyczne i z góry wiem co do czego i z czym...

Trening czyni mistrza...

bawię się uprawianiem ogródka od ponad 30 lat...więc wiem czego chcę...
Co do azalii to skromnie powinny zakwitnąć już w tym sezonie,zresztą widziałam jakie dorodności u Ciebie więc i one dadzą radę!
Soniu dziękuję za odwiedziny, Ty także zamknęłaś podwoje!

Aby do wiosny!
iwona0042 Iwonko jak miło,że znowu jesteś

a że i do mnie nie omieszkałaś zawitać serdecznie dziękuję!
Zdrowia życzę i zapraszam!
A u mnie jeszcze wspomnieniowy maj ... chętnych na oglądanie wspominkowych fotek - zapraszam!