Róże w ogrodzie 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże w ogrodzie 2015

Post »

Piękna różyczka Maju, będzie oczy cieszyła w ogrodzie w nadchodzącym sezonie. Twoja widzę też bez nazwy, szkoda, że nie podają imienia sprzedawanych miniaturek.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzień dobry?. przedświątecznie ;:196
Miło mi, że pamiętacie o mnie?.. ;:168 za, co Wam serdecznie dziękuję? ;:180
Przeleciała nam jesień?.. ;:108 jej? ;:173 jeszcze tylko zima i już upragniona wiosna nadejdzie. :heja :heja

Alania pisze: ..............
Co to za biała ślicznotka?
U mnie też mróz zabielil ogród :roll:

Moniczko
to jest Cream Abundance, bardzo ją lubię.

Annes 77 pisze:Maju dzięki wielkie za piękne obrazy z rana ;:196

Aniu nie ma, za co?.. ;:196
Kolor tej miniaturki jest różowo ? lawendowy?. zdjęcie nie oddaje tego? Chcesz taką ? :D

nena08 pisze:Patrzę teraz na zdjęcia i widzę sporo wspomagaczy prostego trzymania się :tan
Koniecznie muszę coś kupić dla LO, dużego i solidnego.

Aniu, o właśnie?. specjalnie poszukałam zdjęć na których widać te podpory. :uszy
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewunia7 pisze::wit
Ojejej same cudne księżniczki ;:167
Właśnie piję kawę i podziwiam je ;:224

Ewuniu ;:168 ? ja też popijam kawkę i upajam się widokiem mojej żywej różyczki miniaturki? , to taka namiastka lata. :D

ewazawady pisze:Ale pyszności !
Już pierwsze zdjęcie postawiło mnie do pionu. Co to za białe cudo ? !!! Obrazek
A ta gęsto upakowana różowa z trzeciego ?
Majka podpisuj zdjęcia, proooszę ...Obrazek Będziesz mnie miała na sumieniu. Przerwałam śniadanie i wgapiam się jak sroka w gnat.
U mnie tez biało od szronu ale słońce mocne i nic mnie nie powstrzyma od pracy w ogrodzie. Tylko muszę dojść do siebie po wizycie u Ciebie. Obrazek

Ewa ?. podpisuję zdjęcia?.. :D tylko czasami mając mało czasu pędzę do przodu ? ;:65 ;:65
Różyczki o które pytasz to na pierwszym zdjęciu Cream Abundance, a na czwartym, bo chyba o to Ci chodzi jest napakowany Vetilo .
P y s z n e ?. ja też tak określam kwiaty róż? ;:170

nifredil pisze:Majka, takie kwitnienia od razu poprawiają nastrój. U mnie było -9 a jutro ma być -15. Nie wiem czy to realne, ale patrząc na to, że mamy prawie południe, a za oknem nadal siwo, będę się skłaniała ku temu, że jutro konkretnie przymrozi :shock:

Sabinko?. jestem ciekawa czy przymroziło, bo u mnie było biało, ale na tylko kilka chwil? :;230
Pogoda nie przypomina jesieni. Moje róże mają czerwone nosy i wcale mnie, to nie cieszy. ;:185
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AnaAn pisze:Majeczko, jak dobrze, że u Ciebie można sobie poprawić ten nastrój :wit
Twoje róże piękne i cudownie zdrowe jak zawsze !
U mnie tak niskich temperatur nie było co prawda, ale pojawił się pierwszy śnieg z deszczem, który już zresztą zniknął ;:130
;:196

Aniu dobrze, że jesteś?. ;:168 ;:196
Wiesz, co robię z chorymi różami??. ;:131 chyba dzięki temu udaje mi się utrzymać pozostałe odmiany w zdrowiu. ;:333
Roseraie du Chatelet ładnie się zadomowiła ? ;:167 ale krzaczorek z niej?. ;:215 urosła mi jeszcze przez te kilka miesięcy :D

Ewa7 pisze:Cuda cudeńka, napatrzec się nie mogę :-)I poproszę więcej I więcej :-)

Ewa?. oj tak ja też mogę na nie patrzeć i patrzeć?. ;:170 zdecydowanie poprawiają mi nastrój?. ;:167
Olivia będzie ? obiecuję. :uszy
U mnie miniaturki różyczek kupuję w kwiaciarniach?. w sklepach ogrodniczych ich też nie ma.

Samsu pisze:Cudnie! Jak zawsze. Również zwracam się z prośbą o podpisywanie zdjęć. :wink:

Aga? dziękuję ;:196 ?. biorę sobie do serca podpisywanie zdjęć?.. :D

Margo2 pisze:Podłączam się do prośby Ewy
Podpisuj zdjęcia ;:17
Czy wiesz jaka to dla nas motywacja do zakupów

Gosiu?. hihihi mówisz motywacja do zakupów?. coś w tym jest przyznaje Ci rację?. ja motywuję się w innych ogrodach? :;230
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

danutab pisze:Maju dzięki, ;:167 zawsze można próbować, może pomoże. ;:7

Daniusiu też tak uważam?. ;:108 a jeszcze odnośnie nadmanganianu potasu? wyczytałam, że do podlewania można zrobić roztwór jedna tabletka na litr wody. Ja takim roztworem podleję każdego powojnika. ;:196

dorotka350 pisze:Majeczko ;:196
Jak tam prace ogrodowe? Uporałaś się już ze wszystkim, czy jeszcze coś pozostało do zrobienia? Różyczki dostały kopce?
Moje w tym roku bardzo zaniedbałam Mam nadzieję, że zima będzie łagodna, bo jakoś nie bardzo się widzę w ogrodzie przy usypywaniu kopców...No chyba, że faktycznie będą zapowiedzi jakiś większych mrozów, to pewnie wtedy się zmobilizuję
Nie skąp nam zdjęć kochana, tylko wrzucaj, bo na pewno masz jeszcze sporo ślicznotek do pokazania :D A może wrzuciłabyś fotkę Olivia Rose? Jak na razie mogę o niej tylko pomarzyć i popatrzeć u Ciebie...

Dorotko wszystkie zaplanowane prace na jesień mam już w ogrodzie zrobione?. kopce usypałam, boję się, że ziemia mi zamarznie i nie będzie, czym tego zrobić. Tam jest zimniej niż w mieście?. mam nadzieję, że róże przezimują dobrze. Nie martw się o swoje panienki?. masz je pod ręką ?. zdążysz zareagować , a e-muś Ci pomoże? ;:168
Oczywiście zdjęcia będą?. :D Liczę na to, że czasu będę miała dużo i na wstawianie zdjęć i na spokojne czytanie wielu wątków? Olivia też będzie?. to jest również moja ulubiona różyczka. ;:168

daysy pisze:Witaj Maju, przyszłam zobaczyć Twoją miniaturkę, ale widzę, że jeszcze nie masz fotki. Załapałam się za to na śliczne wspomnienia :) i się rozmarzyłam ;:224

Daysy najtrudniej jest znaleźć dużo wolnego czasu?.. :;230 łatwiej mając kilka minut zajrzeć na forum to tu, to tam?. ;:168
Miniaturka jest już kilka dni u mnie i mogę napisać, że ma podobne cechy jak seria Infinity? ach, te bardzo trwałe kwiaty?. i ładne listeczki? są urocze. w rzeczywistości kolor kwiatów jest różowo ? lawendowy ;:170
Ależ ma nazwę?. podawałam ją Alexi ? poszukam i Ci prześlę.

Elwi pisze:Ha! wiedziałam gdzie zajrzeć, żeby na twarzy zagościł uśmiech (błogi, anielski, rozmarzony...)
Majeczka jak zwykle niezawodna ze swoimi pięknościami ;:180
Ja powoli wygrzebuję się spod jesiennych liści :;230 Mam nadzieję wygospodarować wreszcie trochę czasu, żeby nacieszyć oczy i znowu "łyknąć" trochę wiedzy. U Ciebie - obecność obowiązkowa
;:196

Elwi?. ooooo :tan jesteś? jak się cieszę?. zbieram się popisać u Ciebie ? nadrobię wszystko ? jeszcze troszeczkę? ;:168 Poczytałam co pisałaś o kosztach podlewania?. koniecznie pomyśl o własnym ujęciu wody.
Skorzystaj z małych jednoosobowych firm, będzie taniej i wcale nie musi być gorzej. Do miłego popisania ;:196
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alutka102 pisze:Obrazek
Majka, czy już odpoczęłaś po ciężkiej pracy?

Alutka?.. hihihi jeszcze nie zdążyłam odpocząć po ciężkiej pracy w ogrodzie, a już wymyśliłam sobie nowe zadania hihihi? :;230 Na dzień dzisiejszy wszystko już wykonane? mogę sobie poleniuchować?. na forum ;:333
Różyczkę miniaturkę posadziłaś do gruntu z doniczką? Ja muszę swoją przetrzymać na logi?. zabezpieczę żeby mi nie zmarzła i muszę podlewać, żeby mi nie przeschła.

inka52 pisze:Maju piękna ta różyczka , też jak spotkam to zawsze kupuję te miniaturki , a wiosną przesadzam do donic większych , jesienią w grunt ;:3

Teresko? te miniaturki bardzo mnie cieszą?. one są namiastką minionego lata?. ;:168
Też tak zrobię?. posadzę do gruntu i zobaczymy, co z niej wyrośnie. :D

rikkuu pisze:Ja też niedawno skusiłam się na miniaturkę, ale w kolorze Lavender Pinocchio :heja Kiedy ją zobaczyłam, to ;:oj i musiałam ją wziąć :tan niestety pączki, które były po kolei gubi. Pocieszające jest to, że wygląda zdrowo i wypuszcza nowe listki, więc na wiosnę trafi do ogrodu ;:108

Ula może ta różyczka była przesuszona i stąd to opadanie pąków? :wink:
One są wyjątkowo wigorne?. napiszesz nam jak sobie poradziła. ;:196
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ach już sama na siebie byłam zła, że te kopczyki różom usypałam. :oops: Czytam, że Ty jednak też już je masz. Ufff... no to kamień z serca... Ciut mi lepiej.
Moja miniaturka, którą dzieci mi dały na Dzień Matki, też od razu zaczęła gubić pąki. Szybko poszła do gruntu i od razu się poprawiła. I nawet ponownie zakwitła. ;:333
Dziękuję za poradę w sprawie róży donicowej. Our last Summer może być zachwycająca. ;:oj Może pojawi się w wiosennej ofercie w F? Na szczęście jeszcze jestem na tym etapie, że zamówienie, czy wiosenne czy jesienne, staram się robić tylko w jednym miejscu.
Czekam niecierpliwie na zdjęcia. ;:65 Uwielbiam je! Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu :wit miejmy nadzieję, że nasze krzaczki róż czują się dobrze pod kopcami?. ;:333
Poleciłam Ci Our last Summer, bo sama bym ją wybrała? ;:108 Czytałam, że wybrałaś inną odmianę? będę ciekawa efektów Twojego wyboru.
Aniu gdybym wybrała tylko jedno miejsce na realizację swoich marzeń, to bym nie miała takich odmian, które sobie wyszukałam.
Nie zrozum mnie źle, na moje szczęście jesienne zamówienia realizowałam w sześciu różnych miejscach. Starannie dobierałam, co i gdzie mogę kupić.
Jestem troszkę niecierpliwym duszkiem, a i z czasem nabrałam większego apetytu na nowości ( te dosłowne) i zaczęłam bardziej zawracać uwagę, na jakość. ;:204

Zapowiadane wspomnienia :D Nie wybierałam zdjęć, staram się wstawiać te, których jeszcze nie pokazywałam.
Mamy prawie koniec czerwca?. ,a w tym sezonie niektóre moje róże dopiero zaczynają otwierać kwiaty.

Eden Rose
Obrazek

Obrazek

Tu szersze ujęcie :D
Obrazek
Tu troszkę dalej :D
Obrazek

Obrazek
Tu jeszcze dalej :D
Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kolejne zdjęcia z 28 czerwca :D
Lavender Ice i Minerva :D
Obrazek
You're Beautiful
Obrazek
Niska ostróżka.... nazwy nie znam ;:185
Obrazek
Pąki Anahe :D
Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rosomane Janon
Obrazek

Obrazek

Rosengräfin Marie Henriette 
Obrazek

Obrazek
Marvellous
Obrazek
Ogólnie :D
Obrazek
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Majeczko, podoba mi się kolorystyczne połączenie Lavender Ice z Minervą ;:138
Wydaje mi się, że Minervę miałam kiedyś na liście, ale wypadła nie wiem dlaczego. Może za mało purpury ;:306
Budowę kwiatów mają podobną :?:
Na lawendową wreszcie się zdecydowałam :D
Część kopczyków usypana, a mrozy odwołali.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Genevieve Orisi i Muntead Wood
Obrazek

Lavender Ice
Obrazek

nena08 pisze:Majeczko, podoba mi się kolorystyczne połączenie Lavender Ice z Minervą ;:138
Wydaje mi się, że Minervę miałam kiedyś na liście, ale wypadła nie wiem dlaczego. Może za mało purpury ;:306
Budowę kwiatów mają podobną :?:
Na lawendową wreszcie się zdecydowałam :D
Część kopczyków usypana, a mrozy odwołali.

Aniu Tak, to ładnie wygląda, ale koniecznie uzupełnij to połączenie świetlistym bladym różem ... wtedy te fiolety ładnie są podkreślone. ;:108 U mnie purpura tylko w postaci Munstead Wood?. jakoś tak mi to wyszło. ;:131

Agnes Schilliger
Obrazek
Olivia Rose ;:167
Obrazek
Ładny kolorek ;:167
Obrazek
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Majka popijam kawę i delektuje się fotkami Twoich róż, same śliczności pokazujesz ;:167
Wczoraj zajrzałam do F.... tam też dostałam zawrotu głowy ;:97
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Ewuniu mam dziś labę..... :;230
Ja też zaglądałam, ale skusiłam się na http://www.rosaplant.pl/pl/nowosci/781- ... lbard.html
Posadzę je w donicach ;:oj

Moje słoneczko ;:167
Obrazek

I kolorek podnoszący cisnienie ;:167 Heathcliff
Obrazek

Grzeczny Spirit of Freedom ;:167
Obrazek

Kilka różowych panienek.... od lewej na górze Olivia po prawej Rosengräfin Marie Henriette , a na dole Mariatheresia
Obrazek

:wit do popisania ;:196
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

Do Ros.....t też zaglądałam i serducho też tam mocno biło ;:97
Tylko, że już miejsca nie mam na nowości ;:oj