Róże w ogrodzie 2015
- daysy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Róże w ogrodzie 2015
Piękna różyczka Maju, będzie oczy cieszyła w ogrodzie w nadchodzącym sezonie. Twoja widzę też bez nazwy, szkoda, że nie podają imienia sprzedawanych miniaturek.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzień dobry?. przedświątecznie
Miło mi, że pamiętacie o mnie?..
za, co Wam serdecznie dziękuję?
Przeleciała nam jesień?..
jej?
jeszcze tylko zima i już upragniona wiosna nadejdzie.
Moniczko to jest Cream Abundance, bardzo ją lubię.
Aniu nie ma, za co?..
Kolor tej miniaturki jest różowo ? lawendowy?. zdjęcie nie oddaje tego? Chcesz taką ?
Aniu, o właśnie?. specjalnie poszukałam zdjęć na których widać te podpory.

Miło mi, że pamiętacie o mnie?..

Przeleciała nam jesień?..

Alania pisze: ..............
Co to za biała ślicznotka?
U mnie też mróz zabielil ogród
Moniczko to jest Cream Abundance, bardzo ją lubię.
Annes 77 pisze:Maju dzięki wielkie za piękne obrazy z rana
Aniu nie ma, za co?..

Kolor tej miniaturki jest różowo ? lawendowy?. zdjęcie nie oddaje tego? Chcesz taką ?

nena08 pisze:Patrzę teraz na zdjęcia i widzę sporo wspomagaczy prostego trzymania się![]()
Koniecznie muszę coś kupić dla LO, dużego i solidnego.
Aniu, o właśnie?. specjalnie poszukałam zdjęć na których widać te podpory.

- majka411
ewunia7 pisze:![]()
Ojejej same cudne księżniczki![]()
Właśnie piję kawę i podziwiam je
Ewuniu

ewazawady pisze:Ale pyszności !
Już pierwsze zdjęcie postawiło mnie do pionu. Co to za białe cudo ? !!!
A ta gęsto upakowana różowa z trzeciego ?
Majka podpisuj zdjęcia, proooszę ...Będziesz mnie miała na sumieniu. Przerwałam śniadanie i wgapiam się jak sroka w gnat.
U mnie tez biało od szronu ale słońce mocne i nic mnie nie powstrzyma od pracy w ogrodzie. Tylko muszę dojść do siebie po wizycie u Ciebie.
Ewa ?. podpisuję zdjęcia?..

Różyczki o które pytasz to na pierwszym zdjęciu Cream Abundance, a na czwartym, bo chyba o to Ci chodzi jest napakowany Vetilo .
P y s z n e ?. ja też tak określam kwiaty róż?

nifredil pisze:Majka, takie kwitnienia od razu poprawiają nastrój. U mnie było -9 a jutro ma być -15. Nie wiem czy to realne, ale patrząc na to, że mamy prawie południe, a za oknem nadal siwo, będę się skłaniała ku temu, że jutro konkretnie przymrozi
Sabinko?. jestem ciekawa czy przymroziło, bo u mnie było biało, ale na tylko kilka chwil?

Pogoda nie przypomina jesieni. Moje róże mają czerwone nosy i wcale mnie, to nie cieszy.

- majka411
AnaAn pisze:Majeczko, jak dobrze, że u Ciebie można sobie poprawić ten nastrój![]()
Twoje róże piękne i cudownie zdrowe jak zawsze !
U mnie tak niskich temperatur nie było co prawda, ale pojawił się pierwszy śnieg z deszczem, który już zresztą zniknął![]()
Aniu dobrze, że jesteś?.

Wiesz, co robię z chorymi różami??.

Roseraie du Chatelet ładnie się zadomowiła ?

Ewa7 pisze:Cuda cudeńka, napatrzec się nie mogę :-)I poproszę więcej I więcej
Ewa?. oj tak ja też mogę na nie patrzeć i patrzeć?.

Olivia będzie ? obiecuję.

U mnie miniaturki różyczek kupuję w kwiaciarniach?. w sklepach ogrodniczych ich też nie ma.
Samsu pisze:Cudnie! Jak zawsze. Również zwracam się z prośbą o podpisywanie zdjęć.
Aga? dziękuję

Margo2 pisze:Podłączam się do prośby Ewy
Podpisuj zdjęcia![]()
Czy wiesz jaka to dla nas motywacja do zakupów
Gosiu?. hihihi mówisz motywacja do zakupów?. coś w tym jest przyznaje Ci rację?. ja motywuję się w innych ogrodach?

- majka411
danutab pisze:Maju dzięki,zawsze można próbować, może pomoże.
Daniusiu też tak uważam?.

dorotka350 pisze:Majeczko![]()
Jak tam prace ogrodowe? Uporałaś się już ze wszystkim, czy jeszcze coś pozostało do zrobienia? Różyczki dostały kopce?
Moje w tym roku bardzo zaniedbałam Mam nadzieję, że zima będzie łagodna, bo jakoś nie bardzo się widzę w ogrodzie przy usypywaniu kopców...No chyba, że faktycznie będą zapowiedzi jakiś większych mrozów, to pewnie wtedy się zmobilizuję
Nie skąp nam zdjęć kochana, tylko wrzucaj, bo na pewno masz jeszcze sporo ślicznotek do pokazaniaA może wrzuciłabyś fotkę Olivia Rose? Jak na razie mogę o niej tylko pomarzyć i popatrzeć u Ciebie...
Dorotko wszystkie zaplanowane prace na jesień mam już w ogrodzie zrobione?. kopce usypałam, boję się, że ziemia mi zamarznie i nie będzie, czym tego zrobić. Tam jest zimniej niż w mieście?. mam nadzieję, że róże przezimują dobrze. Nie martw się o swoje panienki?. masz je pod ręką ?. zdążysz zareagować , a e-muś Ci pomoże?

Oczywiście zdjęcia będą?.

daysy pisze:Witaj Maju, przyszłam zobaczyć Twoją miniaturkę, ale widzę, że jeszcze nie masz fotki. Załapałam się za to na śliczne wspomnieniai się rozmarzyłam
Daysy najtrudniej jest znaleźć dużo wolnego czasu?..

Miniaturka jest już kilka dni u mnie i mogę napisać, że ma podobne cechy jak seria Infinity? ach, te bardzo trwałe kwiaty?. i ładne listeczki? są urocze. w rzeczywistości kolor kwiatów jest różowo ? lawendowy

Ależ ma nazwę?. podawałam ją Alexi ? poszukam i Ci prześlę.
Elwi pisze:Ha! wiedziałam gdzie zajrzeć, żeby na twarzy zagościł uśmiech (błogi, anielski, rozmarzony...)
Majeczka jak zwykle niezawodna ze swoimi pięknościami![]()
Ja powoli wygrzebuję się spod jesiennych liściMam nadzieję wygospodarować wreszcie trochę czasu, żeby nacieszyć oczy i znowu "łyknąć" trochę wiedzy. U Ciebie - obecność obowiązkowa
Elwi?. ooooo

Skorzystaj z małych jednoosobowych firm, będzie taniej i wcale nie musi być gorzej. Do miłego popisania

- majka411
Alutka?.. hihihi jeszcze nie zdążyłam odpocząć po ciężkiej pracy w ogrodzie, a już wymyśliłam sobie nowe zadania hihihi?

Różyczkę miniaturkę posadziłaś do gruntu z doniczką? Ja muszę swoją przetrzymać na logi?. zabezpieczę żeby mi nie zmarzła i muszę podlewać, żeby mi nie przeschła.
inka52 pisze:Maju piękna ta różyczka , też jak spotkam to zawsze kupuję te miniaturki , a wiosną przesadzam do donic większych , jesienią w grunt
Teresko? te miniaturki bardzo mnie cieszą?. one są namiastką minionego lata?.

Też tak zrobię?. posadzę do gruntu i zobaczymy, co z niej wyrośnie.

rikkuu pisze:Ja też niedawno skusiłam się na miniaturkę, ale w kolorze Lavender PinocchioKiedy ją zobaczyłam, to
i musiałam ją wziąć
niestety pączki, które były po kolei gubi. Pocieszające jest to, że wygląda zdrowo i wypuszcza nowe listki, więc na wiosnę trafi do ogrodu
Ula może ta różyczka była przesuszona i stąd to opadanie pąków?

One są wyjątkowo wigorne?. napiszesz nam jak sobie poradziła.

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ach już sama na siebie byłam zła, że te kopczyki różom usypałam.
Czytam, że Ty jednak też już je masz. Ufff... no to kamień z serca... Ciut mi lepiej.
Moja miniaturka, którą dzieci mi dały na Dzień Matki, też od razu zaczęła gubić pąki. Szybko poszła do gruntu i od razu się poprawiła. I nawet ponownie zakwitła.
Dziękuję za poradę w sprawie róży donicowej. Our last Summer może być zachwycająca.
Może pojawi się w wiosennej ofercie w F? Na szczęście jeszcze jestem na tym etapie, że zamówienie, czy wiosenne czy jesienne, staram się robić tylko w jednym miejscu.
Czekam niecierpliwie na zdjęcia.
Uwielbiam je! 

Moja miniaturka, którą dzieci mi dały na Dzień Matki, też od razu zaczęła gubić pąki. Szybko poszła do gruntu i od razu się poprawiła. I nawet ponownie zakwitła.

Dziękuję za poradę w sprawie róży donicowej. Our last Summer może być zachwycająca.

Czekam niecierpliwie na zdjęcia.

- majka411
Aniu
miejmy nadzieję, że nasze krzaczki róż czują się dobrze pod kopcami?.
Poleciłam Ci Our last Summer, bo sama bym ją wybrała?
Czytałam, że wybrałaś inną odmianę? będę ciekawa efektów Twojego wyboru.
Aniu gdybym wybrała tylko jedno miejsce na realizację swoich marzeń, to bym nie miała takich odmian, które sobie wyszukałam.
Nie zrozum mnie źle, na moje szczęście jesienne zamówienia realizowałam w sześciu różnych miejscach. Starannie dobierałam, co i gdzie mogę kupić.
Jestem troszkę niecierpliwym duszkiem, a i z czasem nabrałam większego apetytu na nowości ( te dosłowne) i zaczęłam bardziej zawracać uwagę, na jakość.
Zapowiadane wspomnienia
Nie wybierałam zdjęć, staram się wstawiać te, których jeszcze nie pokazywałam.
Mamy prawie koniec czerwca?. ,a w tym sezonie niektóre moje róże dopiero zaczynają otwierać kwiaty.
Eden Rose

Tu szersze ujęcie

Tu troszkę dalej

Tu jeszcze dalej

Poleciłam Ci Our last Summer, bo sama bym ją wybrała?

Aniu gdybym wybrała tylko jedno miejsce na realizację swoich marzeń, to bym nie miała takich odmian, które sobie wyszukałam.
Nie zrozum mnie źle, na moje szczęście jesienne zamówienia realizowałam w sześciu różnych miejscach. Starannie dobierałam, co i gdzie mogę kupić.
Jestem troszkę niecierpliwym duszkiem, a i z czasem nabrałam większego apetytu na nowości ( te dosłowne) i zaczęłam bardziej zawracać uwagę, na jakość.

Zapowiadane wspomnienia

Mamy prawie koniec czerwca?. ,a w tym sezonie niektóre moje róże dopiero zaczynają otwierać kwiaty.
Eden Rose

Tu szersze ujęcie

Tu troszkę dalej

Tu jeszcze dalej

- majka411
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Majeczko, podoba mi się kolorystyczne połączenie Lavender Ice z Minervą
Wydaje mi się, że Minervę miałam kiedyś na liście, ale wypadła nie wiem dlaczego. Może za mało purpury
Budowę kwiatów mają podobną
Na lawendową wreszcie się zdecydowałam
Część kopczyków usypana, a mrozy odwołali.

Wydaje mi się, że Minervę miałam kiedyś na liście, ale wypadła nie wiem dlaczego. Może za mało purpury

Budowę kwiatów mają podobną

Na lawendową wreszcie się zdecydowałam

- majka411
Genevieve Orisi i Muntead Wood

Lavender Ice

Aniu Tak, to ładnie wygląda, ale koniecznie uzupełnij to połączenie świetlistym bladym różem ... wtedy te fiolety ładnie są podkreślone.
U mnie purpura tylko w postaci Munstead Wood?. jakoś tak mi to wyszło. 
Agnes Schilliger

Olivia Rose

Ładny kolorek

Lavender Ice

nena08 pisze:Majeczko, podoba mi się kolorystyczne połączenie Lavender Ice z Minervą![]()
Wydaje mi się, że Minervę miałam kiedyś na liście, ale wypadła nie wiem dlaczego. Może za mało purpury![]()
Budowę kwiatów mają podobną![]()
Na lawendową wreszcie się zdecydowałam![]()
Aniu Tak, to ładnie wygląda, ale koniecznie uzupełnij to połączenie świetlistym bladym różem ... wtedy te fiolety ładnie są podkreślone.

Agnes Schilliger

Olivia Rose

Ładny kolorek

- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Majka popijam kawę i delektuje się fotkami Twoich róż, same śliczności pokazujesz

Wczoraj zajrzałam do F.... tam też dostałam zawrotu głowy

- majka411

Ja też zaglądałam, ale skusiłam się na http://www.rosaplant.pl/pl/nowosci/781- ... lbard.html
Posadzę je w donicach

Moje słoneczko

I kolorek podnoszący cisnienie

Grzeczny Spirit of Freedom

Kilka różowych panienek.... od lewej na górze Olivia po prawej Rosengräfin Marie Henriette , a na dole Mariatheresia

- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Do Ros.....t też zaglądałam i serducho też tam mocno biło
Tylko, że już miejsca nie mam na nowości

Tylko, że już miejsca nie mam na nowości