Działka na Kaszubach - 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Działka na Kaszubach - 2015

Post »

Odpoczywaj kochana. Nawet taka praca w ogrodzie nie jest dla nas pracą uciążliwą. ;:196
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Piękne masz te roślinki wiosenne . Pogoda sprawia , że zaczyna się robić kolorowo. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu - wszystkie dary od Ciebie posadzone :D
Wiosenne maleństwa uwielbiam, pewnie dlatego, że czekam na nie całą zimę i....doczekać się nie mogę :wink:
Nie szkodzi, że kwitną punktowo, ważne że są!

To już ostatni :(

Obrazek

Dorotko - dla mnie praca w ogrodzie jest radością, nigdy nie nam jej dosyć chociaż przedawkowanie bywa bolesne...

Wprowadził się do mnie zza płota... miły gość, prawda?

Obrazek

Ewelinko - pogoda sprawia to - że mi się nie chce wracać do domu z działki ;:108 A na działce codziennie zakwita coś nowego...a ja nie mogę skończyć wiosennych prządków. Chyba się się zestarzałam ;:223

Puszkinia - w tym roku zakwitły tylko trzy kwiatki, muszę koniecznie dokupić cebulki.

Obrazek
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

W nocy mocno wlało i się ochłodziło, więc nie żałuj :)
Przyjedziesz następnym razem i będzie zielono.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu - fajnie, że wlało :tan
Jak wracaliśmy wczoraj - widziałam w okolicy Trzepowa pracujący na polu traktor - i za nim się kurzyło! Nie jest to pokrzepiający widok w pierwszym tygodniu kwietnia. Cóż zima była prawie bez śniegu...
Zapadła decyzja, że przyjeżdżamy już w piątek znowu na trzy a może nawet cztery dni. L zaczął prace przy barakowozie. Ło matko jaki zrobił przy tym bajzel...ale inaczej się nie da.
-----------------------------------------------------------

Po trzech dniach intensywnych prac ogrodniczych jestem w zadziwiająco dobrej formie. Nic mnie nie boli :shock: no szok po prostu.
Zostało mi do ogarnięcia już niewiele. Część Białej Rabatki i Pierwiosnkowa. Warzywnik będę porządkowała już przed wysiewami czyli na początku maja. Muszę zająć się terenem przed domkiem mało już przypominającym trawnik. Mam taką samą koncepcję jak w zeszłym roku. Muszę tylko dokupić trawę i nawóz do trawników. W tym roku sypnę jeszcze wapnem bo mech się rozpanoszył niesamowicie. Takie plany na kolejny wypad na działkę :D

Teraz trochę aktualnych zdjęć ...
Obrazek
- mój wawrzynek przywieziony w zeszłym roku z Ogrodu Botanicznego w Gołubiu postanowił mi udowodnić, że naprawdę jest biały za pomocą ....jednego kwiatuszka :shock: Cóż, dobre i to...

Obrazek
Obrazek
- Śnieżniki

Obrazek
Obrazek
- niebieska i biała cebulica

Obrazek
- dopiero patrząc na to zdjęcie zorientowałam się, że jedno z moich drzew ma....oko ;:oj
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Marysiu nic Cie nie bolało bo przyzwyczaiłas organizm do pracy ;:333 . Fajnie,że mogłaś popracować przy swoich roślinach. Deszcz potrzeby, u mnie też sucho. Ty chwalisz moją stokrotkę z cytrynkiem a mnie zauroczylo Twoje drzewo z okiem ;:oj. Pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Marysiu a czy na sypanie wapnem nie jest za późno? Fajne oczko drzewa patrzące na prymulkę :)
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelinko - masz rację już trochę popracowałam na tych moich wiejskich włościach. Dobrze, że to tylko 800m2 bo inaczej to bym chyba rady nie dała. Znowu byłam trzy dni na działce ( miało być cztery dni ale się nie udało :( ) Już prawie wszystko posprzątałam ale teraz czas zacząć wysiewy...no i chwasty się pokazują. Na razie najwięcej w tuneliku foliowym - mają tam dobrą ziemię i cieplutko, więc wykorzystują to bez litości ;:306

Obrazek - Śnieżnik lśniący różowy

Olu - posłuchałam Twojej rady i nie zastosowałam wapna. Prawie cały dzień straciłam przy pracy nad trawnikiem. Najpierw wertykulator potem grabienie potem sporządzenie mieszanki do rekultywacji (ziemia z B---ki + przesiany kompost + nawóz do trawników + nasiona trawy - wszystko to wymieszane w taczce) potem rozsianie tego równomiernie po trawniku potem podlanie tego wszystkiego uffff....
To oko tylko tak fajnie wygląda na zdjęciu, oglądałam to miejsce "na żywo" i jest to tylko zwyczajny sęk po ułamanej gałęzi :lol:

Obrazek - Pierwiosnek ząbkowany

Betinko
- o aparacie wiele można powiedzieć, tylko nie to, że jest nowy. Na razie daje radę a że muszę w tym roku pilnie wymienić dach nad szopą bo leje się do środka równo, to o kupnie nowego nawet nie ma co marzyć....

Obrazek - mó biały wawrzynek zdecydował się rozwinąć drugi kwiatuszek ;:306
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Jak to dobrze, że udało Wam się spędzić kilka dni na działce ! Od razu człowiek zdrowieje, nic go nie boli i radośniej patrzy na świat :lol:
Pierwsze kwiatuszki urocze. Wielkie brawa dla wawrzynka, że pokazał kolor, teraz niech buduje zgrabny krzaczek ;:173
Ja już drepczę niecierpliwie by móc nareszcie choć kilka dni spędzić na działce i wykonać najpilniejsze prace. Kupiłam też oczywiście trochę nowych trawek i bylin które trzeba szybko posadzić...
Pozdrawiam życząc słonka i dużo radości z pobytu ;:168
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00

Post »

I ja wpadłam z rewizytą. Wiosna u nas powoli się budzi. U jednych szybciej, u innych wolniej.
Zazdroszczę posprzątania, mnie na tej pracy zejdzie pewnie do czerwca :oops:

Marysi nie jest potrzebny aparat, bo to nie aparat zdjęcia robi. ;:306 Ale wyczucia fotografii pozytywnie zazdroszczę.
Lubię oglądać ładne zdjęcia, a tu mam taką gwarancję ;:108
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Hihihi, jak już ogarnęłaś swój ogród to przyjeżdżaj do mnie. Jest co robić. ;:306
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu - każdy wyjazd na działkę to wielka radość i przyjemność :D
Wawrzynek kupiłam i posadziłam w ubiegłym roku na początku września. Bardzo się nim cieszę - ładnie przezimował i naprawdę jest biały. Jak niewiele ogrodnikowi do szczęścia potrzeba - wystarczy krzaczek za dyszkę :tan

Dla Ciebie Marysiu mój kot Belzebub czyli Bubuś, który serdecznie pozdrawia Twoje koty :D

Obrazek

Iwonko - Jeszcze i u mnie są takie kąty gdzie należy posprzątać i będę to robić ale już na spokojnie bez paniki....
Praca w ogrodzie nigdy się nie kończy i....to chyba właśnie jej największy urok :lol:

Dla Ciebie w podziękowaniu za miłe słowa o moich fotkach - miodunka

Obrazek

Dorotko
- napisałam prawie. Prawie czyni wielką różnicę :;230
Ale gdybyś mieszkała bliżej to z wielką przyjemnością wpadłabym do Twojego ogrodu. Mogłabym i podziwiać i popracować razem z Tobą ;:306

Dla Ciebie pierwiosnek ząbkowany z mojego "lasu" marniutki w tym roku ale grunt - że w ogóle jest....

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pierwiosnek prima sort.
A kot ma niesamowity wyraz pyszczka. Jakby myślał - ta znowu z tym ustrojstwem za mną lata. ;:306
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Ślad po gałęzi, czy sęk... bez znaczenia! Oko wyszło super! ;:215
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00

Post »

Za zdjęcie miodunki dziękuję ;:196 , śliczne jak pozostałe zdjęcia.
Forsycje rozkwitły na dobre ;:108
Ten wawrzynek nigdy nie przemarza, w końcu rośnie nawet na Syberii ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”