Działka na Kaszubach - 2015
- Dorota71
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Działka na Kaszubach - 2015
Odpoczywaj kochana. Nawet taka praca w ogrodzie nie jest dla nas pracą uciążliwą. 

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj. Piękne masz te roślinki wiosenne . Pogoda sprawia , że zaczyna się robić kolorowo. Pozdrawiam
.

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu - wszystkie dary od Ciebie posadzone
Wiosenne maleństwa uwielbiam, pewnie dlatego, że czekam na nie całą zimę i....doczekać się nie mogę
Nie szkodzi, że kwitną punktowo, ważne że są!
To już ostatni

Dorotko - dla mnie praca w ogrodzie jest radością, nigdy nie nam jej dosyć chociaż przedawkowanie bywa bolesne...
Wprowadził się do mnie zza płota... miły gość, prawda?

Ewelinko - pogoda sprawia to - że mi się nie chce wracać do domu z działki
A na działce codziennie zakwita coś nowego...a ja nie mogę skończyć wiosennych prządków. Chyba się się zestarzałam
Puszkinia - w tym roku zakwitły tylko trzy kwiatki, muszę koniecznie dokupić cebulki.

Wiosenne maleństwa uwielbiam, pewnie dlatego, że czekam na nie całą zimę i....doczekać się nie mogę

Nie szkodzi, że kwitną punktowo, ważne że są!
To już ostatni

Dorotko - dla mnie praca w ogrodzie jest radością, nigdy nie nam jej dosyć chociaż przedawkowanie bywa bolesne...
Wprowadził się do mnie zza płota... miły gość, prawda?

Ewelinko - pogoda sprawia to - że mi się nie chce wracać do domu z działki

Puszkinia - w tym roku zakwitły tylko trzy kwiatki, muszę koniecznie dokupić cebulki.

- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W nocy mocno wlało i się ochłodziło, więc nie żałuj
Przyjedziesz następnym razem i będzie zielono.

Przyjedziesz następnym razem i będzie zielono.
- amba19
Madziu - fajnie, że wlało
Jak wracaliśmy wczoraj - widziałam w okolicy Trzepowa pracujący na polu traktor - i za nim się kurzyło! Nie jest to pokrzepiający widok w pierwszym tygodniu kwietnia. Cóż zima była prawie bez śniegu...
Zapadła decyzja, że przyjeżdżamy już w piątek znowu na trzy a może nawet cztery dni. L zaczął prace przy barakowozie. Ło matko jaki zrobił przy tym bajzel...ale inaczej się nie da.
-----------------------------------------------------------
Po trzech dniach intensywnych prac ogrodniczych jestem w zadziwiająco dobrej formie. Nic mnie nie boli
no szok po prostu.
Zostało mi do ogarnięcia już niewiele. Część Białej Rabatki i Pierwiosnkowa. Warzywnik będę porządkowała już przed wysiewami czyli na początku maja. Muszę zająć się terenem przed domkiem mało już przypominającym trawnik. Mam taką samą koncepcję jak w zeszłym roku. Muszę tylko dokupić trawę i nawóz do trawników. W tym roku sypnę jeszcze wapnem bo mech się rozpanoszył niesamowicie. Takie plany na kolejny wypad na działkę
Teraz trochę aktualnych zdjęć ...

- mój wawrzynek przywieziony w zeszłym roku z Ogrodu Botanicznego w Gołubiu postanowił mi udowodnić, że naprawdę jest biały za pomocą ....jednego kwiatuszka
Cóż, dobre i to...

- Śnieżniki

- niebieska i biała cebulica
- dopiero patrząc na to zdjęcie zorientowałam się, że jedno z moich drzew ma....oko

Jak wracaliśmy wczoraj - widziałam w okolicy Trzepowa pracujący na polu traktor - i za nim się kurzyło! Nie jest to pokrzepiający widok w pierwszym tygodniu kwietnia. Cóż zima była prawie bez śniegu...
Zapadła decyzja, że przyjeżdżamy już w piątek znowu na trzy a może nawet cztery dni. L zaczął prace przy barakowozie. Ło matko jaki zrobił przy tym bajzel...ale inaczej się nie da.
-----------------------------------------------------------
Po trzech dniach intensywnych prac ogrodniczych jestem w zadziwiająco dobrej formie. Nic mnie nie boli

Zostało mi do ogarnięcia już niewiele. Część Białej Rabatki i Pierwiosnkowa. Warzywnik będę porządkowała już przed wysiewami czyli na początku maja. Muszę zająć się terenem przed domkiem mało już przypominającym trawnik. Mam taką samą koncepcję jak w zeszłym roku. Muszę tylko dokupić trawę i nawóz do trawników. W tym roku sypnę jeszcze wapnem bo mech się rozpanoszył niesamowicie. Takie plany na kolejny wypad na działkę

Teraz trochę aktualnych zdjęć ...

- mój wawrzynek przywieziony w zeszłym roku z Ogrodu Botanicznego w Gołubiu postanowił mi udowodnić, że naprawdę jest biały za pomocą ....jednego kwiatuszka

- Śnieżniki

- niebieska i biała cebulica

- dopiero patrząc na to zdjęcie zorientowałam się, że jedno z moich drzew ma....oko

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj. Marysiu nic Cie nie bolało bo przyzwyczaiłas organizm do pracy
. Fajnie,że mogłaś popracować przy swoich roślinach. Deszcz potrzeby, u mnie też sucho. Ty chwalisz moją stokrotkę z cytrynkiem a mnie zauroczylo Twoje drzewo z okiem
. Pozdrawiam
.

- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Marysiu a czy na sypanie wapnem nie jest za późno? Fajne oczko drzewa patrzące na prymulkę 

- amba19
Ewelinko - masz rację już trochę popracowałam na tych moich wiejskich włościach. Dobrze, że to tylko 800m2 bo inaczej to bym chyba rady nie dała. Znowu byłam trzy dni na działce ( miało być cztery dni ale się nie udało
) Już prawie wszystko posprzątałam ale teraz czas zacząć wysiewy...no i chwasty się pokazują. Na razie najwięcej w tuneliku foliowym - mają tam dobrą ziemię i cieplutko, więc wykorzystują to bez litości
- Śnieżnik lśniący różowy
Olu - posłuchałam Twojej rady i nie zastosowałam wapna. Prawie cały dzień straciłam przy pracy nad trawnikiem. Najpierw wertykulator potem grabienie potem sporządzenie mieszanki do rekultywacji (ziemia z B---ki + przesiany kompost + nawóz do trawników + nasiona trawy - wszystko to wymieszane w taczce) potem rozsianie tego równomiernie po trawniku potem podlanie tego wszystkiego uffff....
To oko tylko tak fajnie wygląda na zdjęciu, oglądałam to miejsce "na żywo" i jest to tylko zwyczajny sęk po ułamanej gałęzi
- Pierwiosnek ząbkowany
Betinko - o aparacie wiele można powiedzieć, tylko nie to, że jest nowy. Na razie daje radę a że muszę w tym roku pilnie wymienić dach nad szopą bo leje się do środka równo, to o kupnie nowego nawet nie ma co marzyć....
- mó biały wawrzynek zdecydował się rozwinąć drugi kwiatuszek 

Olu - posłuchałam Twojej rady i nie zastosowałam wapna. Prawie cały dzień straciłam przy pracy nad trawnikiem. Najpierw wertykulator potem grabienie potem sporządzenie mieszanki do rekultywacji (ziemia z B---ki + przesiany kompost + nawóz do trawników + nasiona trawy - wszystko to wymieszane w taczce) potem rozsianie tego równomiernie po trawniku potem podlanie tego wszystkiego uffff....
To oko tylko tak fajnie wygląda na zdjęciu, oglądałam to miejsce "na żywo" i jest to tylko zwyczajny sęk po ułamanej gałęzi

Betinko - o aparacie wiele można powiedzieć, tylko nie to, że jest nowy. Na razie daje radę a że muszę w tym roku pilnie wymienić dach nad szopą bo leje się do środka równo, to o kupnie nowego nawet nie ma co marzyć....

- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02

Jak to dobrze, że udało Wam się spędzić kilka dni na działce ! Od razu człowiek zdrowieje, nic go nie boli i radośniej patrzy na świat

Pierwsze kwiatuszki urocze. Wielkie brawa dla wawrzynka, że pokazał kolor, teraz niech buduje zgrabny krzaczek

Ja już drepczę niecierpliwie by móc nareszcie choć kilka dni spędzić na działce i wykonać najpilniejsze prace. Kupiłam też oczywiście trochę nowych trawek i bylin które trzeba szybko posadzić...
Pozdrawiam życząc słonka i dużo radości z pobytu

Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- Iw
- Od: 4 sie 2008, o 22:00
I ja wpadłam z rewizytą. Wiosna u nas powoli się budzi. U jednych szybciej, u innych wolniej.
Zazdroszczę posprzątania, mnie na tej pracy zejdzie pewnie do czerwca
Marysi nie jest potrzebny aparat, bo to nie aparat zdjęcia robi.
Ale wyczucia fotografii pozytywnie zazdroszczę.
Lubię oglądać ładne zdjęcia, a tu mam taką gwarancję
Zazdroszczę posprzątania, mnie na tej pracy zejdzie pewnie do czerwca

Marysi nie jest potrzebny aparat, bo to nie aparat zdjęcia robi.

Lubię oglądać ładne zdjęcia, a tu mam taką gwarancję

- Dorota71
- Kontakt:
Hihihi, jak już ogarnęłaś swój ogród to przyjeżdżaj do mnie. Jest co robić. 

- amba19
Marysiu - każdy wyjazd na działkę to wielka radość i przyjemność
Wawrzynek kupiłam i posadziłam w ubiegłym roku na początku września. Bardzo się nim cieszę - ładnie przezimował i naprawdę jest biały. Jak niewiele ogrodnikowi do szczęścia potrzeba - wystarczy krzaczek za dyszkę
Dla Ciebie Marysiu mój kot Belzebub czyli Bubuś, który serdecznie pozdrawia Twoje koty

Iwonko - Jeszcze i u mnie są takie kąty gdzie należy posprzątać i będę to robić ale już na spokojnie bez paniki....
Praca w ogrodzie nigdy się nie kończy i....to chyba właśnie jej największy urok
Dla Ciebie w podziękowaniu za miłe słowa o moich fotkach - miodunka

Dorotko - napisałam prawie. Prawie czyni wielką różnicę
Ale gdybyś mieszkała bliżej to z wielką przyjemnością wpadłabym do Twojego ogrodu. Mogłabym i podziwiać i popracować razem z Tobą
Dla Ciebie pierwiosnek ząbkowany z mojego "lasu" marniutki w tym roku ale grunt - że w ogóle jest....

Wawrzynek kupiłam i posadziłam w ubiegłym roku na początku września. Bardzo się nim cieszę - ładnie przezimował i naprawdę jest biały. Jak niewiele ogrodnikowi do szczęścia potrzeba - wystarczy krzaczek za dyszkę

Dla Ciebie Marysiu mój kot Belzebub czyli Bubuś, który serdecznie pozdrawia Twoje koty

Iwonko - Jeszcze i u mnie są takie kąty gdzie należy posprzątać i będę to robić ale już na spokojnie bez paniki....
Praca w ogrodzie nigdy się nie kończy i....to chyba właśnie jej największy urok

Dla Ciebie w podziękowaniu za miłe słowa o moich fotkach - miodunka

Dorotko - napisałam prawie. Prawie czyni wielką różnicę

Ale gdybyś mieszkała bliżej to z wielką przyjemnością wpadłabym do Twojego ogrodu. Mogłabym i podziwiać i popracować razem z Tobą

Dla Ciebie pierwiosnek ząbkowany z mojego "lasu" marniutki w tym roku ale grunt - że w ogóle jest....

- Dorota71
- Kontakt:
Pierwiosnek prima sort.
A kot ma niesamowity wyraz pyszczka. Jakby myślał - ta znowu z tym ustrojstwem za mną lata.
A kot ma niesamowity wyraz pyszczka. Jakby myślał - ta znowu z tym ustrojstwem za mną lata.

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Ślad po gałęzi, czy sęk... bez znaczenia! Oko wyszło super! 

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- Iw
- Od: 4 sie 2008, o 22:00
Za zdjęcie miodunki dziękuję
, śliczne jak pozostałe zdjęcia.
Forsycje rozkwitły na dobre
Ten wawrzynek nigdy nie przemarza, w końcu rośnie nawet na Syberii

Forsycje rozkwitły na dobre

Ten wawrzynek nigdy nie przemarza, w końcu rośnie nawet na Syberii