Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Post »

Maryś- tą dziurę rozpoznam na kilometr! Nornica jak nic. Pionowy korytarz bez kopców to kanał wentylacyjny. Jak dasz tam jeść to najlepiej czymś przykryć np kamieniem lub deseczką. Skubana pójdzie odetkać i wtedy znajdzie to, co dla niej przygotowałaś. Inaczej do wentylacyjnego nie idzie ;:124 Poziome patroluje często więc tam szybciej znajdzie.

Bażancik piękny, koło mnie też takie chadzają, czasem nawet pawie od sąsiada przychodzą ;:333
Rozsady pięknie podlane ;:215
A ten żółty jegomość to co zacz?

U mnie dziś było parno i gorąco bo nad ranem mocno polało. O 16:30 ściana deszczu, grzmoty i pioruny- zanim wpadłam do samochodu suchej nitki nie miałam. Ale było fajnie ;:109
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zgłaszam się późno, ale gotuję się do podróży :D Dzień do końca był mokry i mocno się ochłodziło.
Moi Kochani goście ;:4
Karolinko ten bez to mi się udał ;:215 a glicynię tnę, ale na razie bez skutku :wink:

Aniu przez parę godzin sporo zrobiłam, ale koło 16 rozpadało się i burza za burzą, to sobie dałam spokój,.Jak na ogół kury chodzą spać o 20.30 to dzisiaj po 19 mogłam je zamknąć :D Powinnam też posadzić do skrzynki kwiatki bo jeszcze w doniczkach są, ale jestem zapóźniona w tym roku ;:185

Bogusiu na Twoim terenie możesz posadzić kilka azalii i rododendronów, będą miał się gdzie rozrastać :D Tacy goście obydwu płci często mnie odwiedzają ale na ogół nie mam aparatu. Dzisiaj był daleko ale się udało ;:333 Serdeczności ślę Obrazek

Asiu moja znajoma kiedyś naliczyła na polu obok 16 sztuk i w naszej wsi nazywają je dzikie kury Obrazek
Renatko teraz już chętnie, bo wcześniej u mnie było sucho ;:224

Ago to rzeczywiście popularne i śliczne ptaki, ale w większej grupie nie występują często. U mnie głośno się drą i wiem że są ;:215 Bażanta królewskiego widziałam tylko w ZOO ;:219 Bez ładny i pachnie cudownie ;:224

Lucynko walcz z kumoterstwem Obrazek ! popieram Cię ObrazekObrazek Ja też nie lubię takich układów układzików kosztem w sumie biednych ludzi ;:4

Marysiu wcześniej było słońce, ale potem przyszła burza i wszystko zmieniła Obrazek
Ja też widuję bażanty codziennie, często jak idę w pole to uciekają z krzaków, ale jestem bez aparatu ;:131 Dzisiaj byłam w ogrodzie i wcześniej go zobaczyłam jak ślicznie błyszczały mu piórka w słońcu ;:3

Justynko niedługo zakwitnie tak jak u mnie, bo w pierwszym roku też miał jedną kiść Obrazek

Alu to tak jak u mnie, niestety wieczorem już się nie rozpogodziło. Mam problem z wsadzeniem wszystkiego, bo miejsce dyń zajęła rozsada bobuObrazek
I ja Cię pozdrawiam cieplutko Obrazek

Marysiu jak się cieszę, że wpadłaś do mnie Obrazek Radzę Ci zbierz w tym sezonie nasionka bo to bylina krótkowieczna Obrazek

Misiu co się stało z rozsadami? i czego to były rozsady (czyżby ślimaki?) ;:oj

Gosiu dla Ciebie te rozsady wstawiłam Obrazek Masz rację jak przy szybie dałam papu to nie skorzystała ;:124 dziękuję za radę teraz będę przytykać. I mnie dzisiaj w ogrodzie do suchej nitki, bo wiesz jak jest jeszcze to i jeszcze to a potem trzeba było garderobę zmieniać Obrazek
Paw? no to poproszę zdjęcie pawia ;:180 Żółta to azalia miała być pontyjska ale czy jest Obrazek

No to życzę kolorowych snów i dobrej nocy!
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,teraz czas azalii ,one też cudne nawet jak nie pontyjskie ,tyle ,że one cudnie pchną ,urokliwe masz klimaty wokół ogrodu ,ja też takie lubię,dzisiaj nic nie zrobiłam w ogrodzie,bo tyle załatwień,Zuzia jutro jedzie nad morze więc i lekarz musiał być zaliczony,ciśnienie jest dobre,ale coś musi ze sobą wziąć ,jutro jej odprawa a potem milion robót przyjechały chryzantemy od Jadzi,,a dzisiaj kupiłam na targu poziomki i też trzeba posadzić ,mam taką ilość roślin do sadzenia ,ze głowa mała,a pantofelka z tamtego roku od Ciebie też znalazłam ,i teraz będę miała 2 miejsca z nimi,myślę ,że coś zakwitnie już u mnie,czy Ty wybierasz się na zachód ?na długo wybywasz,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu jak Zuzia pojedzie będziesz miała trochę czasu dla ogrodu, bo ostatnio ona była priorytetem ;:333
Powinnam zagęścić nasadzenia albo zrobić nową rabatę, bo też nie mam pomysły gdzie niektóre rośliny posadzić i juz miałam wsadzać dalie ale obecna mokra glina znowu zahamowałaby kiełkowanie ;:14 Pantofelki na pewno kwitły rok temu tylko nie zauważyłaś, bo to maleńkie roślinki. W tym roku jak pokażę swoje będziesz wiedziała gdzie je szukać. Wybieram się na zachód ale tylko na parę dni, bo kurek nie mogę na długo zostawiać ;:185 młodzi pracują i na pewno nie będą mieli czasu i chęci wstawać rano czy biegać po ogrodzie wieczorem :shock: Cóż będą musiały przeżyć na ziarnie i tym bardziej będą mnie radośnie witać :;230 Dzisiaj pochmurno i mokro, ja nie będą ogrodować bo mam rehabilitację i pogrzeb więc Tobie życzę słoneczka i żeby prace same się wykonywały ;:196
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, dobrej podróży i wracaj szybko... ;:196 ;:167
U mnie też burza była i mocno padało. Dziś pochmurno od rana i pewnie będzie padało znowu... ale deszcz w maju jest niezbędny, więc niech pada...
W ogrodzie i tak nie dam rady nic zrobić, bo jeszcze mnie trzyma...
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Marysiu! w piękny , słoneczny dzień , z koncertem ptasich treli. Cudownie :tan
Tak zabilam sobie głowę, głównie azaliami,że w nocy mi się śniły a raniutko buszowałam już po szkółkach.
Na otarcie łez mam dwa rh / dość spore/ i 3 azalie, ale w moim mega - to kropelka w morzu ;:306
Wczesną jesienią, poważnie zastanowię się nad miejscówkami . Faworytki mam już wybrane ;:108 Pozdrawiam cieplutko! ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marysiu zapewne już podróżujesz.
Glicynia się nie przejmuj mojej siostrze zakwitła po 10 latach, ja nadal czekam na swoją, która co roku wg zaleceń przycinam w lipcu.
Rozsady imponujące.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Maryś paskudy zjadły cynie malutkie i dynie miałam parę doniczek a wystawiłam na dwór , od wczoraj wiem że to musiały być ślimaki znalazłam je w jednym miejscu i to dużo i ;:14
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

U mnie na ślimory pomaga jedynie zbieranie! ;:223 Odkrywam, że smakują im przedziwne rośliny: np. te w skorupkach rozsmakowały się w żółtej trzmielinie ;:202 , ,,bezdomkoewe" obślizgi jedzą wszystko, no może poza niezapominajkami. Szczytem było, gdy znalazłam ślimora na świerku... ;:223
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Srebrnygaj
100p
100p
Od: 14 lut 2014, o 11:53

Post »

Marysiu wszystko u Ciebie pięknie kwitnie. Bez mam podobny pełny w kolorze lekko śmietankowym :D
Pozdrawiam Iwona
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Marysiu widze że i u ciebie dolało solidnie, u mnie wczoraj była taka ulewa że rowy w momencie były pełne ;:222 Na ogród nie wejde bo trawa nieukorzeniona jeszcze i jest błociaro do potęgi ;:185
U ciebie wszystko ładnie rośnie, miałam pytac co to za liściory ale doczytałam odpowiedz, chodzi mi o rodgresje, ja mam inną. Mak u mnie kwitł juz w pierwszym roku, faktycznie te ogrodowe mająolbrzymie kwiaty ;:138
A azalia , ja kupiłam ostatnio taka wielkokwiatową tylko pomarańczową, żółta też mi się bardzo podobała ale musiałam wybrać...żółtą moge podziwiac u ciebie...póki co :D
Udanego wyjazdu ;:215
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysia wybrała się w podróż, a ja się dopiero zjawiłam .Jejeczka w kapelusiku ;:333 i zaraz mi się przypomniało jak miałam u siebie takie zbiory,bo fajnie mieć kurki.Te pola rzepaku wyglądają uroczo pomieszana żółć z zielenią i miło spaceruje się wśród takich widoków . Miłych spotkań
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

MARYSIU ,ciesz się ,że nie masz turkuci .To dopiero plaga ,która chowa się i szkoduje pod ziemią . :evil:
Łatwo sprawdzić ,czy żółta azalia to pontyjska ,czy nie .Wystarczy powąchać ,a raczej zapach powinno być czuć już z daleka .

Do zobaczenia za 2 dni. ;:196 :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ja jeszcze jestem w domu i jadę dopiero jutro :D Dzisiaj miałam rehabilitację (jutro ostatnia) i pogrzeb mojej ukochanej sąsiadki starszej pani ;:145 Opisałam na wyspie, bo to był niesamowity pogrzeb.
Zgadałam się z moim rehabilitantem młodym chłopakiem, że ma mamę równie zakręconą na zielono jak ja :;230

Dorotko nie chodź do ogrodu bo pogoda zdradliwa ;:168 , bardo się ochłodziło. Twój dojrzały ogród wytrzyma i najwyżej trawa będzie wyższa. Dziękuję i mam nadzieję, że nie będzie przygód w podróży ;:196
U mnie bardzo mokro i pada co jakiś czas ;:222

Bogusiu ja już widzę w Twoim ogrodzie rośliny starsze rozrośnięte :D Będą na pewno piękne ale poczekać trzeba ;:224 To u mnie dzisiaj nici ze słońca, ale ptaszki śpiewają i nic sobie nie robią z deszczu ;:306

Dorotko od jutra podróżuję :D no toś mnie pocieszyła kochana ...10 lat Obrazek

Misiu mnie też zaczęły wcinać cynie, ale w porę zauważyłam i nasypałam granulek. Nie wiem czy jak wyjadę nie zjedzą bo pada deszcz i granulki mogą nie zadziałać Obrazek

Renatko ja też mam przegląd wszystkich ślimaków, ktoś pisał że skorupkowe zjadają te nagie, ale to nie prawda ;:185 bo one wespół siedzą i chrupią jedną roślinę Obrazek

Iwonko mój jest dmuchniętym lila kolorkiem :D Dziękuję ;:168

Kasiu po mojej trawie można się nieźle przejechać, to wiem o czym piszesz :wink: Widziałam niedawno w markecie jak pani kupiła azalią pomarańczową (oczoj....) myślałam że jest sztuczna Obrazek

Jadziu dziękuję! od jutra zaczynam spotkania, a pojutrze największe ;:4
Jajeczka już przynoszę w koszyku.

Jolu dlatego piszę że miała być, bo dzisiaj rano zapachniała a wieczorem nie ;:222 tak samo jak wieczornik damski podobno ma pachnieć? a mój nie pachnie ;:145 może to wina mojej gliny?
Do miłego ;:196 , już się nie mogę doczekać :uszy
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,mamy trochę odpoczynku od ogrodu ,ale robota się piętrzy ,u mnie w dzień dość było możliwie ,ale oczywiście nie miałam czasu nic zrobić w ogrodzie ,a pod wieczór się znowu rozlało i leje cały czas,zobaczymy co będzie jutro,,ale i tak wszystko mnie przerasta,,najważniejsze ,ze Zuzia już jest szczęśliwie nad morzem ,wyjechali o 14 z Krakowa pociągiem i o21 :30 byli już w Jastrzębiej Górze w ośrodku,więc szybko,teraz Ty jutro wyjeżdżasz ,a ja zostaję na posterunku ogrodowym i więcej się pewnie nagadam jak narobię ;:306 ,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”