Zgłaszam się późno, ale gotuję się do podróży

Dzień do końca był mokry i mocno się ochłodziło.
Moi Kochani goście
Karolinko ten bez to mi się udał

a glicynię tnę, ale na razie bez skutku
Aniu przez parę godzin sporo zrobiłam, ale koło 16 rozpadało się i burza za burzą, to sobie dałam spokój,.Jak na ogół kury chodzą spać o 20.30 to dzisiaj po 19 mogłam je zamknąć

Powinnam też posadzić do skrzynki kwiatki bo jeszcze w doniczkach są, ale jestem zapóźniona w tym roku
Bogusiu na Twoim terenie możesz posadzić kilka azalii i rododendronów, będą miał się gdzie rozrastać

Tacy goście obydwu płci często mnie odwiedzają ale na ogół nie mam aparatu. Dzisiaj był daleko ale się udało

Serdeczności ślę
Asiu moja znajoma kiedyś naliczyła na polu obok 16 sztuk i w naszej wsi nazywają je dzikie kury
Renatko teraz już chętnie, bo wcześniej u mnie było sucho
Ago to rzeczywiście popularne i śliczne ptaki, ale w większej grupie nie występują często. U mnie głośno się drą i wiem że są

Bażanta królewskiego widziałam tylko w ZOO

Bez ładny i pachnie cudownie
Lucynko walcz z kumoterstwem

! popieram Cię

Ja też nie lubię takich układów układzików kosztem w sumie biednych ludzi
Marysiu wcześniej było słońce, ale potem przyszła burza i wszystko zmieniła

Ja też widuję bażanty codziennie, często jak idę w pole to uciekają z krzaków, ale jestem bez aparatu

Dzisiaj byłam w ogrodzie i wcześniej go zobaczyłam jak ślicznie błyszczały mu piórka w słońcu
Justynko niedługo zakwitnie tak jak u mnie, bo w pierwszym roku też miał jedną kiść
Alu to tak jak u mnie, niestety wieczorem już się nie rozpogodziło. Mam problem z wsadzeniem wszystkiego, bo miejsce dyń zajęła rozsada bobu

I ja Cię pozdrawiam cieplutko
Marysiu jak się cieszę, że wpadłaś do mnie

Radzę Ci zbierz w tym sezonie nasionka bo to bylina krótkowieczna
Misiu co się stało z rozsadami? i czego to były rozsady (czyżby ślimaki?)
Gosiu dla Ciebie te rozsady wstawiłam

Masz rację jak przy szybie dałam papu to nie skorzystała

dziękuję za radę teraz będę przytykać. I mnie dzisiaj w ogrodzie do suchej nitki, bo wiesz jak jest jeszcze to i jeszcze to a potem trzeba było garderobę zmieniać

Paw? no to poproszę zdjęcie pawia

Żółta to azalia miała być pontyjska ale czy jest
No to życzę kolorowych snów i dobrej nocy!