Od wiosny do jesieni w moim raju.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Od wiosny do jesieni w moim raju.

Post »

Witajcie z działeczki. :D Już dłużej w domu nie mogłam usiedzieć, coś gna mnie na tą działkę. ;:oj . Pracy na tą chwilę za wiele nie mam...coś tam się zawsze pogrzebie, przesadzi a resztę nareszcie odpoczywam, spaceruję po działkach i podglądam. Szukam dla siebie pomysłów co by zmienić . Zdjęć nie będzie bo zapomniałam kabelka od aparatu. ;:131

Basiu
...moja działeczka na zdjęciach duża. ;:oj . To tylko 400 m na której domek + alejki i kilka iglaków . ;:224 . Wiem, wiem...trawniczków za dużo . To przemyślane...chęci są ale nogi chore, zabronione mi całkowite zginanie. Jak można pracować aby nie przykucnąć , stale to robię. Pod koniec roku mam termin operacji ( endoproteza )...waham się. :wink:

Marysiu
...to jedna hortensja, ona już tak ma. :D Zrobiłam zdjęcie specjalnie dla ciebie aby pokazać jak obecnie wygląda no i nie pokażę. ;:223 . Jedne kwiatki już przekwitają, inne dopiero się rozwijają. :;230 Raz mi się podoba raz nie. Plusem jest że będzie długo kwitła ale już nie tak obficie bo te pierwsze kwiatki zdążą przekwitnąć. Mnie się podoba raz a obicie. :;230

Ewelinko...dziękuję. Mało mam chryzantem, wyginęły zmarzły. A miałam dużo kolorków. :wink:

Dorotko...jesień widać na całego, dobrze że póki co pogoda dopisuje, słonecznie i ciepło. Ale co jest po jesieni, zima..i o niej już myślę. ;:173

Mariolu..dziękuję. :D

Elu...jaka tam konkurencja. ;:oj To jednorazowa zachcianka co mi z tego wyjdzie. ;:306 Gdzie mi tam do Marysi...marny ze mnie fotograf, a może aparat ;:224 . Choć i tak jeszcze wszystkich funkcji się nie naumiałam. :;230. Co do cebulek nic ciekawego nie było to i nie kupiłam. :wink:

Wszystkim życzę pięknej słonecznej pogody . ;:128

A to podpatrzone . Spodobały mi się bambusowe podpory, Oglądałam w sklepie, jakie one sztywne i twarde. Ciekawe jak je właścicielka wygięła. :?:
Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No faktycznie niezły pomysł z tymi bambusowymi tyczkami! Generalnie to właśnie przez to pokładanie się wkurzają mnie dalie. Jak się ich nie podwiąże to leżą na całego, zwłaszcza po deszczach...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Super pomysł !
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Dla takich kijków warto kupić bambusa ,ciekawe czy ktoś z forum sprzedaje bo były by sprawdzone że nie wymarzają .. Ja swoim dużym daliom co roku wbijam mocny pal i sadzę wokół niego bo łatwiej jest ich związać . Mniejsze są mniej podatne na łamanie ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Świetny pomysł z tymi bambusami. Do innych roślin też by się nadały. ;:333
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Zeniu. Świetny patent ;:108 . Te długie bambusy można bez problemu tak lekko wygiąć . Po prostu wbijasz w ziemie i zwiazujesz u gory a one same się poddają. Ja mam taką konstrukcję ale tylko z trzech bambusów ;:224 . Pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie, pozwolicie że wszystkim odpowiem bo coś dziś zasięg w internecie do ;:222 . Tak chodzę i podglądam i dziś też pójdę... ;:306 w to samo miejsce, jak będzie właścicielka zapytam. ;:oj Ja gdy te bambusy oglądałam w sklepie nie dały się zgiąć ani tyci. Może by trzeba namoczyć i dopiero wygiąć. ;:224
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Zeniu, endoproteza? Oj... to teraz taka dosyć częsta operacja, ale u mnie to zawsze wywołuje lęk.
Bądź dzielna Kochana ;:196
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zeniu , a ja dzisiaj poszalałam z cebulami bo były w Li....u .Kupiłam 32 szt. , wszystko hiacynty .Mam juz całe mnóstwo tego dobra bo i z targu i z hurtowni . Zostało mi dokupić trochę żonkili i stop bo wydałam sporo kasy w tym roku .Samych tulipanów mam już 80 . Ładnie wiosńą w ogrodzie z cebulowymi , tyle że tulipany na bank to jeden sezon kwitnienia ,bo wszystkie są sprowadzane z Holandii a tam to wszystko modyfikują genetycznie ,więc są praktycznie jednorazowe , niestety .Muszę wiosną kupić więcej prymulek i innych wiosennych zamiast wydawać forsę na jednorazówki .Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zeniu mam miskanta olbrzymiego czy chińskiego już kilkanaście lat co wiosnę mam takie kijki i robią różom takie podpory. Tym mniejszym, bo większe dostają patyków leszczynowych ;:215 Jeżeli to jest bambus to wygina się go na mokro :D Wkleisz mi hortensję jak będziesz miała kabelek, co się odwlecze... Ciesz się swoim pięknym ogródkiem, ja niestety jeszcze tyram ;:196
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w niedzielny słoneczny poranek. :D

Basiu...za młodu byłam odważna, teraz im starsza tym bardziej płochliwa. ;:oj

Elu..no to się zaopatrzyłaś w cebulowe. :uszy Mam nadzieję że jeszcze to co chcę kupić, kupię...nie wszędzie też byłam. W razie co na jesiennych targach ogrodniczych kupię. ;:108

Marysiu...kabelek już jest. :heja . Co do tyczek bambusowych chodzi mi pomysł po głowie, jeśli mi nie przejdzie :;230 spróbuję namoczyć w wodzie. ;:108

Wczoraj mieliśmy święto w naszym mieście. :D Poczułam się jak bym przeniosła się w tamte czasy...sorry że nie ogrodowo ale pokażę kilka zdjęć. Atrakcji było sporo.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu moja wnusia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Zeniu, piękne święto. Sama chętnie założyłabym taką sukienkę. ;:138
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Piękne stroje, Tylko w naszych czasach są już nie praktyczne .. Ale warto chociaż przy takich okazjach ich pooglądać a nawet przebrać się jak ktoś ma ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Pięknie! Wspaniała impreza... miło przenieść się na chwilkę w inny świat! ;:138
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Zeniu no patrz, nic nie wiedziałam o takim święcie. Też chętnie bym się przeniosła na moment w inne czasy. :D
Już widzę te wszystkie nastolatki noszące na tyłkach kuse paski zamiast spódniczek i majtasy zamiast spodenek, jakby je w tę epokę przenieść. :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”