Ogród Biedronki 641 cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Biedronki 641 cz.3

Post »

Alu wszystko pięknie i bujnie ci rośnie, rabaty przepełnione tak jak lubię ;:215 nad konwalią jest roślinka co to? Na jednym z trójkątów w prawym rogu widzę zielone pióropusze czy to kozłówka? Moja przez zeszłoroczną suszę kiepściutka ale zauważyłam młode przyrosty wiec jest nadzieja, że się odnowi ;:138
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ismenę Ci już ślimaki obgryzają ;:131 przypomniałaś mi, że moja jeszcze w piwnicy... :oops: Część donic wywiozłam ale jeszcze kilka zostało...Nie wiem,czy zdąży zakwitnąć w tym sezonie... ;:7 Ciągle pada...!!! ;:47

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Piękny ten niebieski mak.Cudo ;:138 .Cierpliwa jesteś.Piąte podejście ;:oj ;:180

Wielki masz ten ogród.Dużo rabatek i roślin.
Pytałas o bodziszki.Mam kilka.Ale jeszcze nie kwitną.Jeden ten ''czarny'' od Ciebie ,wyskoczył.
Nie mogłam się powstrzymac ,jak zobaczyłam różowe kule kwiatów na poboczu :oops: .W sumie im życie uratowałam,bo rosły prawie na asfalcie.

Ten krzaczek o żółtych listach ,przy żurawkach to tiarella?
Piaskowiec mam i ja.Bardzo mi się spodobał i muszę go rozmnożyc.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dużo różności u Ciebie ;:138
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam.Pogoda barowa.Woda mi stoi w ogrodzie.Jak nie zgniją rośliny od mokra to zostaną zniszczone przez ślimaki,mszyce a potem przez grzyba. Czarno to widzę.

Soniu jakoś nigdy mi nie uda się zrobić fajnych zdjęć z różnych zakątków. Może troszkę przedstawiłam miejsca, gdzie rosną moje kwiaty. Ogród dojrzały ;:108
Teraz po latach i przy pomocy forum by wyglądał na pewno inaczej . Niestety mogę tylko w nim pozmieniać nasadzenia. Niebieska jak na razie z brunnerami jako tako wygląda.Obok niej jest druga z innymi,ale jeszcze są puste w niej miejsca. Coś swoich na nią przeniosłam a za innymi się dopiero rozglądam. Po mimo wielu niedoskonałości i tak lubię mój ogrodowy busz i wszystko co w nim rośnie. :heja

Aniu troszkę za duże przepełnienia, bo niektórym kwiatom nie mogę zrobić zdjęcia, bo są zasłonięte przez inne.
Chodzi Ci o zdjęcie nad konwalia pasiastą z brązowymi liśćmi.To parzydełko. Niskie.Kupiłam w zeszłym roku na targach. Może w tym roku zakwitnie.
A tamto to to miłek wiosenny .Teraz tak wygląda . Kozłówke mam w innym miejscu i muszę do niej zaglądnąć jak przezimowała. Może nie ugrzęznę w błocie. ;:7

Maryniu chociaż tyle,że nie zabrały się za inne.Skoro masz ismeny w doniczkach to szybko Ci zakwitną,ale z piwnicy już wynieś je na powietrze.
Ja już nie mogę patrzyć na stojącą wodę w ogrodzie. Niech w końcu przestanie padać i podleje inne ogrody.Np.u Ani i wszędzie tam,gdzie trzeba podlewać. ;:108

Jolu ta żółta kępka przy rabatce, gdzie rosły powojniki to żurawka Lime Marmolada. W zeszłym roku odmłodzona i jest okey.Inne w tym roku przeszły odmłodzenie i coś się dla Ciebie ukorzenia. Nie wszystkie ruszałam, bo z niektórych nie było co pobierać.
Bodziszkowi życie uratowałaś?Wart by tego? Te co Ci wysłałam na pewno Ci zakwitną.Nie maja jeszcze paków?
A co do maku.Z natury jestem bardzo niecierpliwa,ale do niego owszem i to bardzo. :;230

Mariolu dużo wszystkiego owszem,ale nie wszystko ładne jeszcze. :wit

Obrazek

A to aleja z drugiej strony.Przekwitły płomyki.Kolory pozaznaczane i mężuś obiecał je wszystkie odnowić i posadzić od nowa. Będzie trochę pracy ale i konieczność ,bo to już stare nasadzenia.
A nadal je chcę mieć. Tylko musimy pomyśleć nad porządnym obrzeżem. Musi być na stałe. Może palisady a może krawężniki.Nie może to być plastik, bo jest krótkowieczny. ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

U mnie brunnery wetknięte są pojedynczo gdzie wolne miejsce było.Skomasowane na jednej rabatce lepiej wyglądają.A co masz takiego brzydkiego,że kręcisz
nosem na nie ?
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Alu spacerek po Twoim ogrodzie zaliczyłam i jestem zachwycona różnorodnością piękne i ciekawe rośliny.
Czy ten wspaniały okaz na pierwszym zdjęciu to perukowiec?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Alu jakie u Ciebie ciekawostki z ciapatymi, albo paskowanymi listkami, a chiastofil ciapaty ;:215 , nawet nie wiedziałam, że taki jest, mam zielone listki :wit
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Oj śliczny ten niebieski irysek :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Alu ,wszystko mi się u Ciebie podoba ;:333 Fajnie rośnie perukowiec
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Piękne iryski :D
Czy ten czarny pąk to też Irys Alu?
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wieczorową porą.Dalej pada.Myślę,że jak wyleje Wisłoka to w końcu zrobi się pogoda,Zwykle tak bywa. Beczki z deszczówką pełne.Woda się z nich przelewa a wykorzystać jej nie mam jak.Bo co mam podlewać jak woda stoi w ogrodzie. ;:222

Nic nowego w ogrodzie nie kwitnie. łubiny,krzew Mojżesza,orliki i wszystko to co pokazywałam już.

Janku moje brunnery,a mam parę ich odmian też rosły gdzieś wetknięte ,gdzie było miejsce.W zeszłym roku przed chorobą przygotowałam miejsce na nie.W tym roku wczesną wiosną je skomasowałam. Skoro Tobie się to podoba to może nie był zły pomysł.
Miejsca przygotowałam za mało i jeszcze parę rośnie nie w kupie.A nie mam jeszcze wszystkich odmian. Janku kiedy nie byłam na forum to co kupiłam nie znając pewnych roślin wsadzałam tam, gdzie było miejsce.Teraz byt to zrobiła lepiej,ale nie mogę wszystkiego przesadzać.Mam tak jak mam i się cieszę ,że coś rośnie i kwitnie a jestem niepocieszona jak coś znów wypadnie.Ot dola ogrodnika.
Mąż podsumował mój ogród .Usłyszałam ,że mam piękne kwiaty ,ale ogród byle jaki. Teraz mi chce w nim pomóc i coś poprzerabiać. Może będzie kiedyś ładniejszy.

Renatko jeśli spacer w deszczu Ci sprawił przyjemność to zapraszam,kiedy będzie ciepło i słonecznie. Tak to perukowiec.Teraz zawiązuje peruczki a na jesieni jest cudny, a potem tylko wielkie po nim sprzątanie.

Iwonko cudów nie mam,ale pokazuje to co mam. ;:108 Przypomnij się ,bo coś ode mnie chciałaś i kiedyś Ci wyślę.

Mariolu iryski kiedyś wyrzucałam,bo mi się wysokie ciągle pokładały.Teraz znów mi się zaczęły podobać i zacznę je chyba kolekcjonować. Teraz są tak piękne odmiany,że chciało by się mieć wszystkie.

Alu dziękuję.Perukowiec to stare drzewo i jest spore.

Aga ten pąk to też irys,ale dziś padało i nie dotarłam do niego.Jak się rozwinie to pokaże.

Obrazek

Tak mi stoi woda.

Obrazek

Jestem pod wrażeniem Pierwiosnka Francesca. Wszystkie już przekwitły a teń kwitnie nadal.

Obrazek

Na rabatę niebieską kupiłam na rynku coś takiego.Sprzedający nazwał to Kuku.Inny mówił,że to Felicja. .Może ktoś podpowie co to i jak pielęgnować, bo nic mi nie pasuje.

Obrazek

Obrazek

Ostragowce

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To moje stare hosty.Wszystkie nn.

Młode pokaże kiedy indziej.Może podrosną. :;230
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

U mnie woda nie stoi,Ale juz mokro i zimno ;:161
Piękne hosty ;:167
No i ten Pierwiosnek Francesca - śliczny jest :D
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Alu u mnie już od popołudnia nie pada...już chodniki obeschły więc u Ciebie też już tuż,tuż. Unudziło się już to lanie na jutro już opadów nie zapowiadają .Ale chłodno przejściowe! Oby już ciepełko nam zawitało...
Hosty takiego przyśpieszenia dostały i u Ciebie też olbrzymki..ja swoje jesienią podzieliłam,żeby były mniejsze to one dopiero dają czadu.. ;:oj .Biały ostrogowiec bardzo ładny no i "Frania" też miodzio! Przy najbliższej okazji już jej nie podaruję, będzie moja !Kiedyś ją miałam w ręku ale mi się nie podobała... ;:131

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu u mnie w domu nie było ciepła i nic wiele nie robiąc włączyłam ogrzewanie,bo mi było zimno.

Na polu niby zimna nie ma,ale tę zmianę temperatur rośliny odczuły i nic nowego nie kwitnie.

Obrazek

Dla Ciebie moja jedyna krzewuszka Bicolor.Malutka jeszcze ,ale śliczna i kwitnąca.

Maryniu pewnie się wypogodzi jak wyleje rzeka.Tak jest przez lata długie.
Już mam dość deszczu.A co będzie po nim.Jedna mszyca ,grzyb i inwazja ślimaków.Chcę iść do ogrodu i coś w nim podłubać,bo w domu to nuda.
Franię szczerze polecam mam ją od wiosny zeszłego roku i powiadam,że jest jak dla mnie najpiękniejszym pierwiosnkiem.Kwitnie już miesiąc,ładnie przyrosła.

Dla Ciebie bodziszki.Masz je a znasz ich odmianę.

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”