Witam wieczorową porą.Dalej pada.Myślę,że jak wyleje Wisłoka to w końcu zrobi się pogoda,Zwykle tak bywa. Beczki z deszczówką pełne.Woda się z nich przelewa a wykorzystać jej nie mam jak.Bo co mam podlewać jak woda stoi w ogrodzie.
Nic nowego w ogrodzie nie kwitnie. łubiny,krzew Mojżesza,orliki i wszystko to co pokazywałam już.
Janku moje brunnery,a mam parę ich odmian też rosły gdzieś wetknięte ,gdzie było miejsce.W zeszłym roku przed chorobą przygotowałam miejsce na nie.W tym roku wczesną wiosną je skomasowałam. Skoro Tobie się to podoba to może nie był zły pomysł.
Miejsca przygotowałam za mało i jeszcze parę rośnie nie w kupie.A nie mam jeszcze wszystkich odmian. Janku kiedy nie byłam na forum to co kupiłam nie znając pewnych roślin wsadzałam tam, gdzie było miejsce.Teraz byt to zrobiła lepiej,ale nie mogę wszystkiego przesadzać.Mam tak jak mam i się cieszę ,że coś rośnie i kwitnie a jestem niepocieszona jak coś znów wypadnie.Ot dola ogrodnika.
Mąż podsumował mój ogród .Usłyszałam ,że mam piękne kwiaty ,ale ogród byle jaki. Teraz mi chce w nim pomóc i coś poprzerabiać. Może będzie kiedyś ładniejszy.
Renatko jeśli spacer w deszczu Ci sprawił przyjemność to zapraszam,kiedy będzie ciepło i słonecznie. Tak to perukowiec.Teraz zawiązuje peruczki a na jesieni jest cudny, a potem tylko wielkie po nim sprzątanie.
Iwonko cudów nie mam,ale pokazuje to co mam.

Przypomnij się ,bo coś ode mnie chciałaś i kiedyś Ci wyślę.
Mariolu iryski kiedyś wyrzucałam,bo mi się wysokie ciągle pokładały.Teraz znów mi się zaczęły podobać i zacznę je chyba kolekcjonować. Teraz są tak piękne odmiany,że chciało by się mieć wszystkie.
Alu dziękuję.Perukowiec to stare drzewo i jest spore.
Aga ten pąk to też irys,ale dziś padało i nie dotarłam do niego.Jak się rozwinie to pokaże.
Tak mi stoi woda.
Jestem pod wrażeniem Pierwiosnka Francesca. Wszystkie już przekwitły a teń kwitnie nadal.
Na rabatę niebieską kupiłam na rynku coś takiego.Sprzedający nazwał to Kuku.Inny mówił,że to Felicja. .Może ktoś podpowie co to i jak pielęgnować, bo nic mi nie pasuje.
Ostragowce
To moje stare hosty.Wszystkie nn.
Młode pokaże kiedy indziej.Może podrosną.