A w planach był tylko trawnik...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: A w planach był tylko trawnik...

Post »

Przytulam Cię mocno ;:4 Po złych chwilach, nadejdą dobre, a zła passa kiedyś się skończy.
Mróz w wielu ogrodach dokonał spustoszenia i żal patrzeć na zmarznięte rośliny. Niestety na pogodę nie mamy wpływu :( Miejmy nadzieję, że to były ostatnie takie zimne noce.
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzięki kochani za przytulasy. U mnie trochę lepiej, ale do dobrze to jeszcze trochę.
Zielone jednak działa kojąco, więc kilka zdjęć z mojego ogródka.

Na początek tulipanki, bez nich nie ma wiosny w ogrodzie. ;:3

Obrazek

Obrazek

Te dwie piwonie Sarah Bernardt rosną ok 1.5 metra od siebie, a wyglądają jakby różniła je cała strefa klimatyczna. Jedna chyba zaspała.

Obrazek

Obrazek

Lawendowe bratki rosnące u stóp róży na pieńku

Obrazek

Wiśnia wreszcie zaczyna kwitnąć

Obrazek

I mój mikro warzywnik- sałata :tan

Obrazek
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
Kasia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Kasiu, dobrze że zawirowania w ogrodzie, domu i pracy idą ku lepszemu. ;:333 Tylko niech trochę przyśpieszą.
Wiśnia i tulipany ślicznie kwitną, ;:63 a piwonie urosną. Prawdopodobnie mróz przeszedł falą i tę drugą nieco przystopował. ;:174 Dogoni tę pierwszą, tylko czy zakwitnie... ;:218
;:3 Ci życzę pogody ducha. ;:196
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Sałatki liście już na kanapeczki można uszczypnąć :D Tulipanki bardzo ładne :wink:
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p

Post »

Lucynko, oj chciałoby się przyspieszenia. Dziś około południa było już cieplutko i słonecznie, a teraz znowu leje i w dodatku burze z gradem zapowiadają. Trudno się mówi, naważniejsze ;:3 w serduchu.
Mariuszku waśnie w takim celu sałatka rośnie na tarasie.
Kwiatek kudłaty korzystał wczoraj z ciepłego popołudnia i wygrzewał się na kamyczkach. W tle słabowata Spirit of Freedom, musiałam ciąć prawie do zera.
Obrazek
Kasia
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu pogoda chyba wszystkim nam jakieś szkody porobiła, a przede wszystkim nastój psuje. ;:174 Wystarczy parę tulipanów i gramolące się z ziemi pędy i już czujemy się lepiej. ;:168 Sałata dorodna, :D moją chyba ślimaki na grządce już podjadają. ;:223 Specjalne mizianie dla kota. :)
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Kasiu, ten kudłaty kwiatek ładny :D Jakby wąsaty, albo z bródką?

Bardzo mi się podobają białe tulipany, pięknie u Ciebie wyglądają w większej ilości ;:215

Przykro mi z powodu magnolii ;:168 Moja niestety też przemarzła i co najgorsze, to moja pierwsza magnolia i jej pierwsze kwiaty w moim ogrodzie, całe 4 sztuki, na które czekałam od zeszłego lata ;:306 Tyle czekania, a tu popsuła się pogoda i dziękuję, dobranoc :evil: Za rok ją całą okryję chyba, aby nie przegapić kwiatów :wink:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Kasiu :wit . Fajny kudłaty pieszczoch ;:215 . Bardzo podobają mi się takie koty z dłuższym włosem ;:224 . Kuzynka ma młodą czarną i cudowną kotkę i już zaklepałam kudłatego kiciusia o ile taki się pojawi ;:173 . Zdjęcia z ogrodu bardzo wesołe a te różowe tulipany prześliczne ;:167 . Czy wiesz jaka to odmiana ?? Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p

Post »

Soniu u mnie też na ślimaki urodzaj. Ostatnio córcia z kolegą całe popołudnie się bawili w dokarmianie ślimaków trawką i w tym celu zbierali je do słoiczka, byłam zachwycona pomysłem :;230 Kotek wymiziany.
Dominiko kotek rzeczywiście wygląda jakby miał bródkę- ma czarną trójkątną plamkę na białym gorsecie. Martwią mnie te nadchodzące przymrozki czy nie załatwią róż, które wreszcie ruszyły.
Ewelinko przyznam się szczerze, że nie byłam zachwycona długowłosym kiciusiem, okazało się jednak, że ma futerko o wiele mniej kłopotliwe niż sobie wyobrażałam. Tulipany owszem śliczne, ale nie pamiętam jaka to odmiana. Traktuję tulipany jako jednoroczne, nie przywiązuję się do nich specjalnie.
Kasia
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Kasiu prosimy o kolejne zdjęcia z ogrodu.
Mam nadzieję, że teraz, gdy pogoda się poprawiła, to smuty poszły w kąt. ;:168
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Kociamber jak lew ma tą brodę,śliczny jest :D A z sałatą podsunęłaś mi pomysł żeby też tak jak ty sobie na balkonie w donicy trzymał ;:196
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p

Post »

Aniu chwilowo nie ma czego fotografować- tulipany się skończyły, róże dopiero pączkują a różaneczniki się na mnie obraziły i nie zakwitły. Nie wiem czemu, czyżby przymrozki wiosenne i im zaszkodziły?
Mariusz ja pomysł z sałata też podpatrzyłam u sąsiadki- dzięki temu mam zawsze świeżą sałatkę do kanapek :)
Kasia
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p

Post »

Czas na kilka zdjęć. Poszalałam wczoraj w ogródku, wywaliłam przekwitnięte tulipany, dosadziłam kilka pelargonii w puste miejsca na rabatach, oczywiście z pomocą córci, która domagała się pochwał co dwie minuty "Plawda, że jestem supel oglodniczką?
A jaka była obraza jak powiedziałam na nią ""ogrodnik" :twisted:, bo ogrodnik to chłopak a ona to "pseciez dziewczynka, nie lozumiesz mamo!?"
Efekty naszych działań, za goździkami wsadzona serduszka i pelargonie angielskie

Obrazek

zielnik i mini ogródek truskawkowo-poziomkowy, mąż mi naobiecywał, że zrobi skrzynie, a tu wciąż coś wypada nie ma kiedy, wiec pomidorów to w tym roku nie będzie. Sadzonki oddalam siostrze.

Obrazek

Zapączkowane Aleksander Mc Kenzie i Louise Odier. Mam nadzieję, że Mospilan zadziałał i z tych pączków będą kwiaty, nie mogę się doczekać ;:65

Obrazek

Obrazek

I na koniec niespodziewajka- dzięki walce z winobluszczem okazało się, że pod tą morderczym pnączem dusiło się od lat takie cudo. Uwolnione wylazło na plot i zakwitło jednym kwiatkiem, ale za to jakim! Mąż został tam zaciągnięty i pod karą oberwania czego się da, ma zakaz zbliżania się z randapem, sekatorem czy kosiarką.

Obrazek
Kasia
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p

Post »

I jeszcze jedno odkrycie ogrodnicze tego sezonu - karmnik ościsty. Urocza roślinka, planuję wsadzić ją pod pergole, między płyty.
Obrazek
orlik poszybował ku niebu i góruje nad łanem goździków
Obrazek
tu mój wielki zawód- miała być biała Festiva Maxima, cieszyłam się z tego pączka jak dziecko. Właśnie rozkwitła ;:222
Obrazek
I radość olbrzymia z malutkiej różyczki- Sibelius dziś rozkwitł pierwszym kwiatuszkiem :tan
Obrazek
Kolejne zapowiadają kwitnięcie Louise Odier, Abraham Darby, Old Port i Aleksander Mc Kenzie. Robi się ślicznie, a ja lewo dycham. Przeziębiłam się na...zakupach. W sklepach porozkręcana klima, pojechałam na zakupy zdrowa, wróciłam ledwie ciepła. Moja kocica poczuła w sobie powołanie znachorki, przykleja się do mnie jak tylko gdzieś przysiądę a w nocy ładuje mi się do łóżka. Najwyraźniej uważa, że ma właściwości przeciwkaszlowe.
Kasia
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Kasiu, czekam na kolejne różyczki. U mnie już powolutku zakwitły pierwsze kwiaty. W tym roku palmę pierwszeństwa przejęła Darcey Bussel. Nie LO, nie Tuscany, a właśnie Austinka zrobiła mi taką miłą niespodziankę ;:215
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”