Moja przygoda z roślinami

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja przygoda z roślinami

Post »

Witaj :wit Chyba wykorzystam Twój pomysł na rabatę, bo potrzebuję jakiejś inspiracji :D Mam masę kamieni i wybrane miejsce, tylko trzeba się zebrać i je przytachać ;:306
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07

Post »

clem3 Cieszę się że dobrze Ci się dobrze kojarzy i podoba Ci się moja rabatka . ;:138 Jak ja wejdę do sklepu ogrodniczego to wszystko mnie kusi. ;:223

piortkowice Rób bo ładnie się prezentuje. ;:65 Jak ja wspominam jak mama układała te swoje kamienie (niektóre ważą ponad tonę a reszta to małe). Najęła do tej pracy takich dwóch panów ze wsi i oni przetaczali te kamienie z jednej strony na drugą. Jak przetoczyli kamień na drugą stronę skalniaka to mam oceniła że tu on nie pasuje i dalej w inne miejsce go kulać. Tak w sumie to około tygodnia mam ustawiała te kamienie. Ja miałem taki ubaw jak mamie żaden kamień nie pasował, dobrze że wtedy miałem skręcaną kostkę. ;:215

Pozdrawiam. ;:138 ;:3

Nareszcie słoneczny dzień od rana. ;:3 Już dziś byłem na przejażdżce rowerem. ;:138
Ja dziś wyrównałem wzdłuż drogi pobocze do sadzenia świerków teraz tylko wizyta w szkółce tam trzeba sobie wybrać i wykopać, a potem to samo drzewko wkopać u siebie na działce. :;230
Dziś zaszedłem do ogrodniczego aby sobie pooglądać co nowego, wszedłem z założeniem że nic nie kupię bo już nie mam miejsca, ale znalazłem bardzo dużą cebulkę kalli no i musiałem ją kupić. ;:223
Dostałem 3 datury wsadziłem je do doniczek zobaczymy co z nich wyrośnie. ;:65

Obrazek

Obrazek
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rafik, fantastyczna jest ta okrągła rabata! ;:138 ;:138
Ślicznie prezentuje się w każdej porze roku. ;:215
Gdybym miała dużo kamieni ........ Ale nie mam, więc koniec z marzeniami. :tan
Ładne floksy kupiłeś.
Dalie już wsadziłeś do doniczek? Ja zrobię to dopiero w kwietniu. Tak zrobiłam w ubiegłym roku i dość wcześnie mi zakwitły.
Będę obserwować Twoje i być może w przyszłym roku też wcześniej wsadzę. ;:218
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

plocczanka Dziękuję. ;:180 U nas kamieni jest bardzo dużo a jak gdzieś wyjeżdżamy i np. mamy odpoczynek w lesie czy na uboczu to jak zobaczy ktoś ładnego kamienia to go pakuje do bagażnika. :;230
Z dali wysadziłem tylko te kupione w tym roku ponieważ miały już duże kiełki i jak bym poczekał to potem by były takie wiotkie. Te co przechowuje to wysadzę do doniczek na początku kwietnia lub w końcu marca. ;:65

Pozdrawiam. ;:3

Ja jeszcze dziś wysiałem arbuzy, dobrze że zajrzałem do kalendarza z zeszłego roku bo bym zapomniał. ;:223 Wybarałem odmianę 'Janosik' i 'Rosario F1'.
A zapomniałem się pochwalić, że koleusy wschodzą. :tan ;:138

Spokojnej nocy WAM życzę. ;:19

Obrazek
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

Ach te słoneczne dni, aż się nie chce wychodzić z ogrodu. ;:3 ;:3 ;:3
Dziś za dużo nie pracowałem, tylko przykręciłem okna do inspektu, ale byłem na zakupach. Jak zwykle pojechałem po nic a wróciłem z pełną torbą. ;:224
Dziś wpadło mi w ręce:
- 2 tuberozy
- 3 irysy
- 1 lilia azjatycka
- 2 kanny
- 1 ismena błonczatka
- 2 nerina
- 2 dalie
Wow po co mi tego tyle. ;:223

Pozdrawiam ;:138
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A widzisz Rafale ... takie wiosenne śniegi szybko topnieją :)
Wiosna na całego i "Kopiec Rafała" szybko stanie się kolorowym ;:333
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Rafik. Ciekawe to Twoje rondo ;:108 . Datur nigdy nie miałam, kuszą mnie ale martwi mnie ich zimowanie i w ogóle. Widywałam nie raz takie olbrzymy a tymi trąbami ;:oj . Zakupy fajne i z pewnością każda roślinka przyda się w ogródku. Będzie pięknie i kolorowo. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Rafale jak to po co Ci tyle? pewnie jeszcze coś dokupisz ;:306
Miałam kiedyś tuberozy i raz zakwitły, a potem już ich nie było ;:185 Tzn w zimie w bloku wyschły :) Słonecznik radosny :D
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

any57 Dziękuje za miłe słowa. ;:180

ewelkacha88
Dziękuję. ;:180 Datury swoje zmarnowałem w tamtym roku w upały (pewnego dnia zapomniałem podlać) ;:223. Każda roślinka się przyda.

Maska Dziękuję. ;:180 Masz racje wszystko się przyda. Tuberozy cenię przede wszystkim za to że cudownie pachną. ;:173 Oj na pewno jeszcze mi coś w ko wpadnie.

Pozdrawiam. ;:3 ;:3

A u mnie dziś szaro buro co chwila popadywał śnieg i się rozpuszczał. ;:145 Rano pojechaliśmy po świerki, a potem do 18 sadzenie i sadzenie i sadzenie. Efekt jest już bardzo ładny (Choć jeszcze są małe - 80cm). Czuję że coś mnie bierze, chyba będę chory, przemarzłem przy sadzeniu. ;:223 Ale już wziąłem tran, wypiłem sok z aronii, czarnego bzu i z jagód i mam nadzieję że mi przejdzie.
Jeszcze potem posadziłem w doniczki te moje zakupione cebulki, bo i tak do gruntu wsadzę je w lipcu aż zrobię nową rabatę, teraz muszą być w doniczkach. ;:65

A jakoś mi dziś aparat powędrował na rojniki. ;:219

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek
    Helen Mirren
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ale rojno wśród Twoich rojników! ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Śliczne ;:167 ! uwielbiam te kamienne różyczki! Kamienie też masz fajne...inne niż u mnie :wink:
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Rafciu jak to na co ci tyle kwiatów? Żeby w ogrodzie jeszcze sliczniej było :lol: Jeszcze z malin soku wypij i trzymaj choróbsko z dala, bo szkoda wiosny :wink:
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Rafale , kupuj ,kupuj , będzie co podziwiać przez całe lato .Masz wielkie areały to spokojnie zmieścisz ,a nasze oczy uraczysz pięknymi widokami .Pozdrawiam nareszcie wiosennie . ;:167
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

plocczanka Dziękuje. ;:138

Maska Dziękuję. ;:138 Moje kamienie to takie typowe polne kamyki. ;:65

clem3 Dziękuję. ;:138 Już dziś się dobrze czuję, po takiej ilości domowych soków zawierających bombę witaminową. Nie mogę zmarnować tych nadchodzących pięknych dni. ;:108

pela11
Dziękuję. ;:138 Wiem że to wszystko pomieszczę, tylko jak będzie takie upalne lato jak w tamtym roku to ja nie wiem kto to wszystko popodlewa, miejmy nadzieję że nie będzie aż takie upalne lato w tym roku. ;:180

Pozdrawiam. ;:3 ;:3 ;:3 ;:3

Dziś niedziela palmowa (już blisko do Wielkanocy ). Palma poświęcona więc trzeba było się zabrać za prace na parapecie. ;:170 Przepikowałem szałwie i heliotropy. Szałwie miały za ciasno a heliotropy słabo rosną. ;:185 Jeszcze selery i lobelię do przepikowania, a może w wielki piątek pomidory i paprykę przepikuję. ;:219 Zobaczymy co zdążymy zrobić.
Niedziela bez spaceru po ogrodzie nie była by niedzielą , ale potem padał grad i zrobiło się chłodno. ;:145 Wczoraj opryskałem pelargonie przechowywane w piwnicy, bo zaatakował je jakiś grzyb. ;:145 :evil:

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

"Zapachniało, zajaśniało wiosna, ach to ty
Wiosna, wiosna, wiosna, ach to ty."

Pozdrawiam WAS słonecznie, wiosennie. ;:3 ;:138 ;:3 ;:138 ;:3 ;:138 ;:3 ;:3 ;:138

Czekam na takie widoki:

Obrazek

Obrazek
    Helen Mirren
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”