Ogródek Gosi cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 14

Post »

Justynko, tak myślałam. Masz za blisko drzewa. Ja mam dużą przestrzeń

Maryniu, masz rację, że te bóle dotykają każdego ;:306
Ja do tej pory czuję środowe prace.
Ale juz tęsknię za kolejnymi. A tu pogoda na razie nie pozwala na więcej
Ale cieszę się z tego deszczu. Rośliny ruszyły z kopyta

Teresko, nie tylko chroni przed wiatrem, ale też przed kurzem. Jak go cięłam tak się z niego pyliło, że byłam cała brudna.
A najbardziej się cieszę, bo tam mieszka bardzo duzo zwierzaków.

Izuś, samego sprzątania nie ma, ale musze poprzesadzać jeszcze. Wiesz, że chcę rozluźnić rabaty. Myślę intensywnie co gdzie poprzesadzać, żeby to się udało bez całkowitego zmieniania.
Cieszy mnie bardzo, że go chwalisz. Ciekawe, czy przetrwa pod sosną. Mam zamiar położyć linię kroplującą, może się uda.
Bywam u Ciebie. Straszliwie podobało mi sie przedstawienie Twojego zaplecza. Brakuje tylko domku ogrodnika :wink:

Krysiu, turzyc nie tnę. Zniecięciło mnie to, że kilka razy mi zmarzły po takim cięciu. Wyczesuję :wink:

Justyś, ciekawe to co piszesz o rh. Zobaczymy jak to będzie u mnie z kwitnieniem. Może wcale go nie bedzie, bo tam za ciemno? Muszę sama się przekonać.
Dla Ciebie normalnie, dla mnie nie ;:306

Małgosiu, będzie, bedzie. Już się nie moge doczekac :tan

Ulu, dobrze, że piszesz o tej długości kwitnienia. Musze w takim razie znaleźć jej może takie miejsce?
O rany, dzięki Tobie, chyba znalazłam ;:196 ;:138
Niestety paliłam te zielone. Dymiło straszliwie. Ale wiem już, że gałęzie tui bardzo słabo usychaja. Mam takie sprzed roku. Raczej zgniją, niż uschną. A tego jest tyle, że nie byłabym w stanie pociąć i oddac na zielone.

Elu, w zeszłym roku troche poprzesadzałam, zrobiło się trochę luźniej, więc może wrażenie, że jest jaśniej. Chyba, że mówisz o miejscu przy żywopłocie. Tam faktycznie pojasniało. Widziałas doniczki. Tam zazwyczaj stoja moje pomidorki. W przyszłości chciałabym zrobić skrzynie na nie i na inne warzywka. Strasznie żałuję, że nie mogę od nowa stworzyć ogrodu. Na pewno znalazłoby sie miejsce na warzywnik.
Czy myślisz, że ja bym świadomie zniszczyła trawnik? ;:173
Samodzielnie zbudowałam ognisko. Specjalnie, żeby już nie miec problemu z miejscem do palenia.
Mam znajomych sąsiadów. Mam nadzieje, że darują mi te 2,3 dni zadymienia. Zresztą staram się to robić przed południem, kiedy zazwyczaj sa w pracy. Myślę, że w tym roku będzie ostatnie takie palenie. Jak tnę żywopłot regularnie nie ma az takiej ilości ścinek i zbieram je do worków i oddaję na zielone.

Jadziu, ten akurat popiól wyrzucam, bo tam są palone też iglaki. Nie chcę zakwasić podłoża. Chyba, że rozrzucę go na nowej rabacie rh. Natomiast mam jeszcze popiół z kominka. Ten idzie na rabaty.

Tutaj posadzę moje nowe zakupy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Jakie piękne masz kępy krokusów, widać już wiosnę w ogrodzie :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko w tym roku mam naprawdę dużo krokusów. Strasznei się z tego cieszę.

Czy Wy dzisiaj pracowałyście w ogrodzie?
Ja tak. Najpierw sprzątanie w domu, a potem ogórd. Nie zdołałam zrobić wszystkiego co chciałam, ale może to i dobrze, bo bym jutro nie wstała. Udało mi sie wygrabić prawie cały trawnik, a widząc nadchodzące chmury rozsypałam nawóz na rabatach.
Widać, że ten deszcz był potrzebny. Wszystko sie budzi do życia. Coraz więcej roslin wychodzi, ale najdziwniejsze jest to, że niektórych roslin nie mogę skojarzyć. Co ja tam posadziłam? Trzeba poczekać.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Małgosiu, ja też cały dzień dzisiejszy pracowałam na ogrodzie. Posadziłam nabyte róże, ciekawe jak będą rosły, ty razem słuchałam doradców i zobaczymy. :roll: Ogród posprzątany, spokojnie czekam na nowe chwasty. :uszy
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Gosiu, pewnie by się dało, z kontrolą małego ogniska. Nie chcę jednak ryzykować, także ze względu na sąsiadów.
Wiosna u ciebie :shock: .
A zakupy i nowe nasadzenia będziemy podziwiać w sezonie kwitnące ;:215 .

Wcześniej posprzątałam dom, więc wczoraj był czas na ogród. Nawet obiad miałam z piątku :heja .
Zazwyczaj muszę wybierać, bo na oba nie starcza sił i chęci.
Dzisiaj jestem jak połamana ;:145
Ale ogród czysty i dobrze podlany (pada ciurkiem od 11).
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Gosiu - zaznaczam swoją obecność w Twoim ogrodzie. Wpadłam na chwilę, bo z powodu 'szkolnej wymówki'( palec ) narobiło mi się multum zaległości.
Najważniejsze, że widać już u Ciebie wiosnę w ogródku. ;:215
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jednak ta zmiana czasu robi swoje. Godzina 19, a było jasno. Teraz bedzie można popracować po pracy :D
Może zdołam wypielić do końca. Natomiast dzisiaj znowu przed deszczem nawiozłam trawnik. Jutro ma jeszcze bardziej padać, więc akurat
I posadziłam do doniczek wszystko co zimowało w garazu. Jednej roslinki nie pamiętam :oops:

Iguś, ja chwasty zostawiłam na później, bo widzę, że codziennie pojawiają się nowe. Może do świąt zrobię, a może po świętach? Najgorsze jest to, że temperatura spada.

Justynko, ja zazwyczaj robię jedno i drugie. W tygodniu wracam zbyt późno, żeby sprzatać. Musze nadrobić w weekend. A ogród też mogę tylko w weekend obrobić, więc musze się sprężać. Szczególnie, ze tylko ja to robię. Czasem pomaga syn. M. bardzo rzadko.
Zazwyczaj po takim maratonie wieczorne ćwiczenia robią cuda. Rano wstałam prawie bez bólu :D

Lucynko, a cóż to się stało w paluszek?
Mam nadzieje, że już po i że szybko wszystko nadrobisz

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Oj Gośka zaniedbałam cię okrutnie :oops: a ty taką śliczną wiosnę pokazujesz ;:138
Wrzośców zawsze wszystkim zazdrościłam i kiedy ujrzałam je w markecie ni mogłam się oprzeć ;:138 Powiedz proszę czy zakwaszasz im ziemię?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Gosiu strzyżony żywopłot wygląda bardzo elegancko, ale mnie nie chciałoby się przycinać.
Biało kwitnący różanecznik, tą samą odmianę kupiłam dwa lata temu, w ubiegłym roku miał chyba trzy kwiatki, a w tym jest obsypany pąkami, na każdym pędzie, fajnie, że go kupiłaś. Azalie japońskie niestety u mnie marzną mam tylko wielkokwiatowe. :)
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Gosiu wrzosce są śliczne. Nie mam ich u siebie. One są tylko w różu? Jak się z nimi odchodzisz? Tak jak z wrzosami?
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

Gosiu fajne miejsce na nowe zakupy, na pewno będzie im tam dobrze i pięknie się odwdzięczą ;:215 Ja też się cieszę z deszczu, bo teraz trochę się zazieleniło. No ale wizja całego deszczowego tygodnia już tak bardzo mnie nie cieszy. I jeszcze dziś te huragany :( Ale to tylko kilka dni, więc jestem dobrej myśli :tan ;:3
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu, pięknie u Ciebie :) Wiosna już coraz bardziej widoczna :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, tak to jest jak się rzadko na forum bywa :D
Ja mam zazwyczaj godzinkę, czy dwie wieczorem dla siebie i korzystam
Wrzośce posadziłam tylko w kwaśniej ziemi, ale potem zostawiłam je samym sobie. , ale fakt mają w tym miejscu bardzo przytulnie, bo siedzą ciasno pomiędzy tują, a dwoma jałowcami.

Teresko, żywopłot to pomysł mojego m. W sumie innego wyjścia nie było, bo dom zajmuje całą szerokość działki. Widziałas ile było miejsca miedzy nim a żywopłotem.
A przycinanie maszyną idzie szybko. Mam nadzieje, że najgorszą robotę mam już za sobą. Teraz tylko będzie pielęgnacja. U mnie azalie tez kiepsko sobie radza, ale ja jestem uparta i ciągle próbuję

Małgosiu, ja widziałam tylko w odcieniach różu. Przynajmniej ja mam takie. Wcale się nimi nie zajmuję. Radzą sobie same.

Paulinko, mnie też ta perspektywa trochę martwi. Marzec nas rozpieścił, zapomnieliśmy, że kwiecień może być nieprzyjemny. Z prognozy długo terminowej maj też ma byc nieciekawy. dopiero czerwiec ma zrobić się ciepły.
Optymistka :D

Kropelko, dziękuję ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

;:oj Piękne zakupy azalkowe ;:138
A to miejsce http://images68.fotosik.pl/730/9754e14a24afa36c.jpg niesamowicie prezentuje się wiosną...w letnim byłam zakochana ale teraz to już ukradnę na pulpit-mogę? http://images70.fotosik.pl/756/f20539cfe0586917.jpg Świetny pomysł wilczomlecz i krokusy ;:215 Szkoda ,że u mnie niezbyt się czują cebulowe :cry: Pięknie wiosennieje! (Wody u mnie dolewa deszczyk ;:306 )
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

Oj Gosiu nie strasz tym zimnym majem. U mnie obecnie zima ;:145 Piękne wiosenne widoczki ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”