Pod dębami cz.14 - róże wspominać będę

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod dębami cz.14 - róże wspominać będę

Post »

Wandziu rabatka Pastelkowo - Leonardowa bardzo mi się podoba. A Leonardo to jedna z moich najpiękniejszych róż. Uwielbiam ją za wspaniałe, piękne kwiaty, duży wigor i niesamowicie obfite kwitnienie ;:167
Lady Emma ma bardzo energetyczny kolor...szkoda, że już nie mam miejsca na rabacie pomarańczowej.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wandziu, przede wszystkim gratulacje dla potrójnej Babci ;:63 ;:63 Przekonałaś mnie do Leosia ..........wahałam się :wink: Ścieżka super ;:63
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Wandziu ale wystawiłaś super laurkę Leonardo da Vinci - jesienią zagościł u mnie, miał kilka kwiatów kupiony w donicy kwitnący.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Wandziu czytam wypowiedzi i patrzę a Twoje rośliny ... wszystko jest w najlepszym porządku i ogród mógłby sobie zasnąć snem zimowym. Jednak Ty nie odpoczywasz zimą i ogrodowi również nie dajesz odpocząć bo widzę nową ścieżkę ... nowe plany i już byś coś cięła ...oj świeżbią Cie łapki :D
U mnie lekki mrozek się trzyma, śnieg drugi dzień co chwila prószy - leży biały puch, nastraja ciszą, spokojem i skłania do refleksji . Takiego spokoju Tobie i ogrodowi życzę .
Na zakończenie mam prośbę - dostałam od znajomej z działek sadzonkę powojnika i ma to być odmiana Polish Spirit ale tak na 100% nie jestem pewna.
Czy mogę prosić o zdjęcie bliższe liści i kwiatów ?
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Wandziu, wiem, że kostka sama w sobie może nie kosztować majątek, ale pozostaje jeszcze robocizna... Czytam, że Ty sama z eMem układałaś swoje ścieżki :D Ja o robotach tego typu pojęcia nie mam i nie chcę (chyba) mieć, a mój eM raz, że schorowany, dwa, że artysta... i do fizycznej pracy niezdatny ;:185
Wspaniała jest ta rabatka z Pastelką i Leonardem ;:180
Lichfield Angel grzechu warta? Dzisiaj wypytywałam o nią też Anię... Jak duża urosła przez te 3 lata?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

wanda7 pisze:Majeczka, kosteczkę kładzie siła fachowa, dopóki kaski wystarczy ;:204 Rzeczoną różycę już namierzyłam, a co więcej zobaczyłam tam TWOJE jej zdjęcia. No zauroczyła mnie ona, ślicznota. I czytam, że jest absolutnie w porządku.

:wit Wandziu ona jest w porządku.... daj jej cieplutkie stanowisko ;:108 Kwiaty masełkowe z lekkim rumieńcem w pierwszej fazie kwitnienia bardzo długo utrzymuje i jest zdrowa.
Bardzo udane połączenie Pastelli z Leonardem da Vinci ;:215 i te dodatki, które tam masz wszystko wygląda idealnie.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Wandziu coraz piękniej u Ciebie,kostka ach cudnie ;:167
Leosie rosną u mnie dwa i co roku kwitną nieprzerwanie ;:333
Czekam aż mój Polish Spirit się rozrośnie,Twój jest bujny ;:108
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Nifredil w sumie Pomponella jest bardzo podobna do Leonarda. Właściwie kolor taki sam, tylko kształt kwiatu nieco inny. Ja Pomponellę sprawiłam sobie dopiero teraz. Mam już dla niej ustalone miejsce, na które wiosną wskoczy :D

Ignis, tak, swego czasu na tej ścieżce były polne kamienie, a potem przez rok żółty piaseczek jako podłoże pod kostkę. Kamienie były klimatyczne, lecz bardzo niewygodne w chodzeniu i jeżdżeniu taczką. Na starość człowiek potrzebuje jednak więcej komfortu. Teaz będzie w sam raz. I wilgoć się lepiej zachowa, a to jest dla mnie ważne, bo suchutko u mnie mimo kroplowania.

Kogra, ścieżki kładzione są na beton, a więc nie ma możliwości wyrastania chwastów, a były one od pewnego czasu moją zmorą. Nie lubię stosować Roundupu, wiec wydłubywałam ręcznie. Ale one nadal wyrastały ;:223

Dorotka350, Ja też cenię Leonarda i nawet hoduję sobie patyczek pod platikową butelką. Nawet nieźle dotychczas wygląda.

Romciu, dzięki bardzo za gratulacje ;:196. A Leosia kupuj koniecznie, to klasyka.

Tara, dopiero od jesieni Leon jest u ciebie Taruniu? Byłam pewna, że masz go już od dawna ;:oj To taka "podstawowa" odmiana.

Christinkrysia, na razie dałam ogrodowi spokój. Niech sobie śpi, bo zimniej się u nas teraz zrobiło. Krysiu, niestety nie mam innego zdjęcia Polish Spirit. Jeśli wiosną mi przypomnisz, to jakieś zrobię i wtedy sobie porównasz, dobrze?

Elwi, oj źle zozumiałaś kochana. Kostkę kładzie fachowiec, a dopiero potem ja z mężuniem coś tam będę próbowała sklecić.
Róża Lichfield Angel jest naprawdę piękna i spokojnie sobie przyrasta. Po 3 latach ma u mnie około metra. No ale te wiotkie pędy, cechujące angielki... Jeśli Ci to nie przeszkadza, to warto ją mieć. Mnie to jednak nieco denerwuje.

Majeczko, dzięki! Ta rabatka faktycznie jakoś nieźle wyszła. Na razie nie chcę na niej nic zmieniać, tylko bukszpaniki podciągnę trochę wyżej.

Anness, u mnie powojniki są na ogół kiepściutkie. Kwitną jedynie te w półcieniu. I właśnie PS ma takie warunki, więc się rozbujał.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Wandziu,jak wszystko pięknie dopracowane w Twoim ogrodzie,czy w całym ogródku przerobiłaś ścieżki ,cudnie to wygląda,a róże rewelacyjne ,nie mogę chyba za dużo oglądać ,bo mi miejsca braknie na te róże ,tyle ich mam i jeszcze tyle bym chciała ;:306 ,po prostu nie ma z czego zrezygnować ;:306 ,pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:168
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Wando a nie masz problemu że kwiaty Polish Spirit drobnieją? Mój się wprawdzie mocno rozrósł ale mam wrażenie że kwiatuchy to marniutkie miał, w porównaniu do wcześniej kwitnących. Nie mówiąc że zerkały do sąsiada ;:306
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit ;:oj co ja widzę Wandeczka - moderatorem :heja :heja gratulacje.... jak ten wpis nie tu, to proszę
o skasowanie :;230
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Faktycznie ;:oj gratulacje
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Wandziu piszesz że Leoś to podstawowa różyczka którą trzeba mieć aż wstyd się przyznać ale go jeszcze nie mam :oops:
ale posiadam Reda a to prawie to samo ;:131
rabatka Pastelli z Leonardem bardzo ładna, świetnie się uzupełniają i do ich towarzystwa świetnie dobrana kwitnąca żurawka ;:333
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Wandziu ;:138 w pełni zasłużyłaś na takie wyróżnienie ;:167
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Wandziu! ;:196 ;:196 W zielonym Ci do twarzy! ;:333
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”