Mój zielony świat cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ogrodmojaoaza
50p
50p
Od: 7 gru 2014, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój zielony świat cz.4

Post »

;:138 Witam, jestem zauroczona twoim ogrodem a te trawy..och piekne plus ta zolta kula. I ja w tym roku zakupilam kilka egzemplarzy.
Pozdrawiam, Agnieszka
POZDRAWIAM AGNIESZKA
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy, łagodzi gniew, namiętności i daje przyjemność, która jest przedsmakiem raju"
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hej Anulka ;:196
U mnie wszystko na czerwono ,dom - czerwony , samochód - czerwony , jesienny płaszczyk -czerwony , nawet kosiarka - czerwona więc i Święta obowiązkowo - czerwone ;:224 .
A ogród Twój .... a zdjęcia Twoje , dobrze że je pokazujesz , bo tęskno za kolorami oj tęskno
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

ANiu brakowało Ciebie,mam nadzieję,że teraz będziesz częstszym gościem,czerwień w kwiatach,"cud-malina " ,co do kolorów świątecznych to czerwień i złoto nierozerwalnie kojarzą mi się zGwiazdką,moja choinka od lat w tych barwach choć kusi mnie ,żeby na przyszły rok coś zmienić-pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Aniu i mi Ciebie bardzo brakowało i tych wspaniałych zdjęć ogrodu, który plasuje się w ścisłej trójce moich ulubionych ;:138 Ostatnie zdjęcia super, chociaż czuję lekki niedosyt bo zostawiłaś tylko kilka ;:131 Maki-to mój plan na przyszłą wiosnę, zamierzam wysiać ze trzy rodzaje i stworzyć takie barwne plamy. Są takie piękne, delikatne w dotyku i intensywne w kolorze. To lubię. Szkoda tylko, ze tak krótko kwitną. I ja uwielbiam czerwony kolor-jako jedyna w okolicy paraduję w czerwonym płaszczyku i z czerwonymi ustami. A co tam :D W końcu Święta i nie tylko muszą być czerwone :)
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, :wit zawsze podziwiam Twój zmysł artystyczny i sprawne ręce.
Energetyczne zdjęcia bardzo się przydają w ten ponury czas.
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Aniu, czerwony to mój ulubiony kolor, więc świąteczne dekoracje w Twoim wydaniu bardzo przypadły mi do gustu ;:138
Te kolorowe kępy kwiatów też bardzo w moim guście ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Aniu, a ja ponowię swoje pytanie. Czy te twoje stokrotki są jednoroczne, czy może już nasi producenci zdołali wymyślić taką piękną bylinkę?
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Karolko dziękuję ;:196 maki u mnie rozsiewają się w ilościach hurtowych i jeśli Ci się bardzo podobają to jestem gotowa wysłać nasiona, puść tylko oczko ;:333

Jadziu masz rację czerwony kolor jest bardzo energetyzujący i taka koloroterapia gdy za oknem buro każdemu z nas się przyda ;:333

Gosiu ja już od czterech lat święta mam w czerwieni może dlatego, że mam dużo pierdółek w tym kolorze ale powolutku wkrada się także biel bo zrobiłam kilka bialusieńkich bombek. Naturalne kolory też fajne i nie zdziwiłabym się gdyby w przyszłym roku i u mnie zagościły...może w połączeniu z czerwienią :lol:

Jadziu ostrogowce siałam mieszankę i bardzo chciałam mieć dużo różowego ale jak zakwitły białe i czerwone to stwierdziłam, że wszystkie są piękne. Jadziu popatrz w ich pobliżu czy są siewki bo u mnie jest ich mnóstwo ;:108

Marysiu kochana zapraszam zaraz wstawię kwiatowe obrazki ;:196

Renatko u mnie też wiało ale dzięki Bogu nie tak mocno jak zapowiadali bo ja strachliwa jestem tym bardziej, że mieszkam na górce.

Iwonko ja też tęskniłam, buziaczki dla ciebie ;:196

Grażynko tak to róża pnąca, zaraz wstawię ją w całości.

Dorotko no dobra, dobra zaraz wstawię ale wiesz za dużo ich nie mam i muszę oszczędzać bo zima długa ;:306 Mówisz różowy.... a czemuż by nie każdy kolor fajny, gdy moje dzieci były małe to wszystko co tylko można było powiesić znajdowało się na choince, ozdoby robione w szkole, obrazki, pocztówki, łańcuchy z wycinanek, cukierki....fajny to był czas ;:215

Agnieszko witaj w moich skromnych progach ;:196 lubię nowych gości i to z tak wspaniałym ogrodem, kłaniam się w pas ;:180 i serdecznie zapraszam wpadaj kiedy tylko będziesz miała ochotę.

Moni no to my bratnie dusze jeśli chodzi o czerwone święta ;:168 nie wiem czemu ale od zawsze lubiłam czerwony kolor ale dopiero od czterech lat mam totalnego bzika na tym punkcie i jak tylko widzę stoisko w markecie z czerwonymi ozdóbkami to najdłużej się przy nich zatrzymuje.

Dorotko i mnie kusi aby coś zmienić ale co roku mam coraz więcej bombek i innych pierdołek w czerwonym kolorze bo nie [potrafię się oprzeć w markecie kiedy widzę stoisko z czerwonymi dodatkami....taki mój bzik :lol:

Andziu jeśli byś chciała nasiona moich maków to tylko powiedz, wyślę ;:108 raz posiejesz i co roku będziesz miała je w dużych ilościach. Czerwony to taki energetyzujący kolor, bardzo podobają mi się kobiety w odważnych kolorach choć sama nie odważyłabym się bo chowie się pod czernią i szarościami. Każdy z nas jest inny, lubi coś innego i myślę, że to bardzo dobrze bo inaczej smutno i nudno byłoby na tym świecie.

Marysiu dawno Cię nie było kochana ;:196 tym bardziej się cieszę, że mnie odwiedziłaś ;:138 buźka za dobre słowo ;:196

Tesiu mi od zawsze czerwony kojarzył się ze świętami bożonarodzeniowymi i od kilku lat jest go w moim domu coraz więcej. Poluje jeszcze na duży obrus, widziałam na aledrogo ale mały i cena nie fajna ;:222

Wandziu wybacz, że od razu nie odpowiedział ale teraz już szybciutko piszę. Stokrotki siałam pierwszy raz, w zeszłym roku późnym latem, zalecają by traktować je jako dwuletnie bo podobno w kolejnych latach nie powtarzają tych pełnych pomponów. U mnie się rozsiały i to dużych ilościach dlatego stare kępy wyrwałam i posadziłam małe siewki. Wiosną się okaże czy powtórzą cechy, poluje jeszcze na białe pełne i jeśli tylko znajdę nasiona w przyszłym roku na pewno wysieję.

Zapraszam letnich obrazków ciąg dalszy :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

mój wyrób

Obrazek
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu jakie piękne widoczki letnie .Pozdrawiam :wit
Pozdrawiam Alicja
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Widzę, że bombki też zaczęłaś ;:306 . Ja też robiłam z dziewczynkami. Piękne letnie klimaty, jak pisałam oby więcej.
Dziś to prawdziwe przedwiośnie, mam nadzieję że mróz przyjdzie, bo znowu cały warzywniak w robalach będę miała.
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Ogrodowe widoki piękne ;:138 ale bombki wręcz zachwycające ;:215 Oj zdolne masz łapki ;:180
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Aniu dziękuję za piękne zdjęcia Twojego ogrodu ... Obrazek

..a bombki świetne ..takich jeszcze nie widziałam :D

Buziak dla Ciebie ;:196
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

ANKO,miło,że pokazujesz letnie wspominki :!:
A ja znowu sobie przypomniałem powojnika bylinowego z 1. strony tego wątku ...
Nie wiem,czy sa inne odmiany /z bylinowych / w kolorze niebieskim,bo widziałem podobnego
u mojej sąsiadki.Tylko nie byl taki wielki ;:185
Pozdrawiam,
Sławek
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Aniu, zaglądam, tylko rzadko piszę.
Fajniutkie bombki zrobiłaś. ;:138
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Aniu a ciąg dalszy wspominkowy, bo ja już do jesieni doszłam , więc chcąc nie chcąc u mnie czekamy do wiosny ;:131 .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”