Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Post »

Aniu dzięki za słońce, u mnie nawet dzisiaj się pojawiło na kilka godzin ;:138 pierwszy raz od baaaardzo dawna.
Ale nam zrobiłaś festiwal kolorów, orliki niby takie niepozorne, ale jak rozkwitną, to klękajcie narody. Uwielbiam orlikową wiosnę, a Twój duet z anemonem wart podpatrzenia :wink: No i Dr. Jamain przydałby się, bo tyle przywrotnika u mnie rozsiewa się ;:224

Zdrówka dużo!
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Aniu..miskant i rozplenica pięknie wyglądają jesienią ;:167

...ta szałwia to lekarska też mam taką samą .

Dziękuję za słoneczko jakie pokazałaś.. już nie mogę doczekać się wiosny .. a gdzie tam jeszcze do niej ;:145
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Super jest tak pooglądać żywe róże, w końcu listopada :tan . Pięknie jeszcze się trzymają. Moje pnące, kwitną tylko raz w roku, więc nie mogę nawet liczyć na takie niespodzianki.
Orliki zawsze omijałam szerokim łukiem, chyba, że same się wysiały. Widzę jednak, że teraz są niesamowite odmiany. Trzeba będzie pomyśleć, bo nie zajmują dużo miejsca, a listki mają też ładniutkie ;:7 .
Miłej niedzieli ;:3
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Też bardzo lubię orliki ;:108 Mam ich kilka kolorów. Do tej pory nie zbierałam ich nasion...zawsze wysiewają się same, ale może rzeczywiście warto je zbierać.
Zdjęcie Souvenir du dr Jamain z przywrotnikiem ;:167 . Jak długo masz doktorka?
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Fajnie, ze zajrzałam, przypomniałaś mi o nieposadzonym orliku :oops: twój to dopiero okaz ;:oj Masz najpiekniejszego Rasputina, jakiego widziałam - ever ;:oj
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, imponująca liczba spóźnionych róż u Ciebie ;:oj Ja już swoje ciachnęłam, mówiąc im" "pora spać". Garden of Roses faktycznie żelazna róża, jestem z niej bardzo zadowolona, Ty, jak słyszę też :D
Cudowne widoczki z letnim słońcem. Od razu się cieplej robi na sercu :lol:
Ciekawa jestem czy jesienią poczyniłaś jakieś rewolucje ogrodowe?
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, Twój Goldflimmer to już ogromny okaz ;:215 Przypomnisz, ile lat go masz? Czy go okrywasz na zimę? Przed moim pierwsza zima u mnie w ogrodzie, zeszłej - u Mamy był okryty białą włókniną. Masz jego zdjęcie w pełni kwitnienia? ;:180
Doktorek z przywrotnikiem stworzył przepiękną, kontrastową kompozycję ;:167
Nacieszyłam oczy Twoim cudnym ogrodem, to może w nocy coś ładnego mi się przyśni. Oo, np. rododendrony kwitnące wespół z różami? ;:170 :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Szaro za oknem,już dawno nie widziałam słonka...na działce nie byłam już kilkanaście dni...kopczyki czekają ;:65
Jutro jak mi się uda to pojadę chociaż te najbardziej wrażliwe przykryć czyli Eden Rose,Winter Lodge,Cafe i reszta.

Margita dziękuję:) Zapraszam w moje progi...

Jagódko dzięki za tyle miłych słów:) Czasem coś mi się uda połączyć ;:108
Rhododendrony lubią mieć wciąż wilgotną ziemię.Często jak jestem na działce to biorę wąż i leję mu w nogi małym strumieniem wodę.
Liście się podnoszą i widać,że im dobrze ;:333

Moni mam wiele kolorów orlika,ale ten jeden mnie uwiódł ;:333

Sabinko dobrze,że orliki się same sieją tam gdzie chcą i zawsze na wiosnę jest niespodzianka gdzie tym razem wyrosną ;:oj
Dr.jamain to dobry wybór,mój rośnie na słońcu,ale tak do 16,potem ma cień,troszkę przypalają mu się płatki ;:224
Na pewno Ci pięknie zakwitnie,to róża terminatorka ;:333

DTJ Rasputin to mój faworyt ;:333

Moni u mnie buro i ponuro,wszelakich opadów brak,najgorsze,że brakuje słonka ;:222

Alana dzięki,mam się lepiej ;:108 Orliki bardzo lubię za ich wędrówki po ogrodzie.

Violu oj słonka mi i chyba wszystkim brakuje,ciepłolubna jestem ,czekam na parę promyków słońca.

Pulpa różyczki w słońcu najpiękniej wyglądają,teraz pewnie zmoczone wiszą,może jutro je ujrzę?

Dorotko doktorka mam dwa lata,z roku na rok jest coraz większy i wypuszcza spore pędy.

Justynko Rasputin ma już kilka latek,zadomowił się na dobre,zawsze na niego czekam,co roku kwitnie bajecznie i na bogato ;:333

Elwi kupiłam jedynie kolka nowych róż,na razie żadnych rewolucji nie przewiduję.Kiedyś pojawi się kostka i czerwona,stara cegła...
W planach i w marzeniach roi się od pomysłów ;:224

Milenko Goldfimmera mam już 6 lat,czyli od samego początku.Kiedy go kupiłam był malutki i myślałam,że zmarznie po zimie,ale on daje radę i z roku na rok jest wyższy i szerszy.Ani razu go nie okryłam,teraz jest już starszy,więc się o niego nie boję.
Chętnie poszukam zdjęcia w porze kwitnienia...
Doktorek utopił się w zieleni koronki ;:167 Ciekawe,czy coś ładnego Ci się przyśniło? Byłoby miło ;:168

Larissa

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu skoro nie zdążyłaś zebrać nasion z orlika to należy się tylko cieszyć. Istnieje ogromne prawdopodobieństwo, że pięknie się rozsiał. ;:215
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu akurat ten ładniusi nie chce się rozsiać ;:303
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Dwa lata temu wysiałam nasiona orlika do doniczek , kolorkami i tą doniczkę z najładniejszymi , ciemno-granatowymi o pełnych kwiatach potrąciłam i ........ ;:223 pozbierałam ziemię i wrzuciłam do ogrodu , nie było sensu wsypywać z powrotem do doniczki bo nie wiadomo, było gdzie są nasionka , i ................ ;:202 w tym roku , uwaga czyli po dwóch latach , wzeszły i przepięknie zakwitły , tak więc cuda się zdarzają ;:108
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moni będę na wiosnę obserwowała,czy aby coś wschodzi:) Na naparstnice tez się czaję,bo coś słabo u mnie rosną ;:224
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu ja też mam tego ładniusiego (mówię na niego koronkowy). Dostałam maleńką sadzoneczkę z jednym kwiatkiem. Rozsypałam jego nasiona w około. Nie smuć mnie, że nic z tego nie wyjdzie. ;:145
Musimy też pamiętać, że orliki kwitną w drugim roku po wysianiu. :wink:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu w drugim roku? ;:oj To ja niedoinformowana byłam.W takim razie i ja mam szansę na pomnożenie cudownego orlika nn :heja
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Moje orliki coś zjada ;:223 , takie maleńkie jasno zielone gąsieniczki , jest tego paskudztwa tyle że jednego dnia listki pysznią się zielono , następnego sterczą same łyse badylki i ciężko wyczuć kiedy to dziadostwo zaatakuje by spryskać . Naparstnice miałam piękne pierwszego roku po zapikowaniu do ziemi , i co roku są coraz brzydsze i byle jakie ;:185 czemu ?
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”