Madziu śliczne te Twoje ciapatki:-).Pierwszą mam więc zachwycam się kulami drugiej i trzeciej.
Co do mączlika to używam kohinoru i on działa, tylko na moim balkonie chyba już tak będzie że jak będą fuksje to i mączlik.Trudno. Będę pryskać i się nie przejmować.
Dzięki Twojemu dobremu sercu policzyłam że nazbierało mi się 15 szt.Trzeba o nie przecież zawalczyć.
Poproszę w wolnej chwili o zdjęcie tej dużej pomarańczowej pelargoni od pani ze szklarni.Uwielbiam ją.
Madziu, mam dwie sadzoneczki dla Ciebie: ułankę ze starej odmiany i Erikę Koth. Chyba nie masz żadnej z nich. Jeślibyś była w pobliżu Warszawskiej 65, daj mi znać. No chyba, że dasz się zaprosić na kawę, wprawdzie nie mam stoliczka kawowego na balkonie, ale przycupniemy na taboretach.
Alenko pięknie, kolorowo i już gęściutko.
Cudnie kwitną fuksje i pelaśki.
Pomysłowy ten regalik, nie za wielki, a pojemny.
Rozwiązał trochę tłok w doniczkach?
Dark Eyes pewnie już cała zapączkowana?
Ja wciąż czekam na kwitnienia z Twoich i z moich sadzonek.
Janku dziękuję Iwek ale za to jakie piękne masz te o kolorowych liściach Aniu może musisz częściej pryskać..albo kup pałeczki owadobójcze skoro masz aż taki problem z tym szkodnikiem
Dziękuję za pozdrowienia dla Filipka..a wiesz, że dostałam wtedy mandat jak byłam u Ciebie? Kirunia pytasz o pelargonię Inspire Appleblossom..Kupiłam nasionka za granicą i wysiałam w zeszłym roku Jest to rabatowa pelargonia.Nie mogę się doczekać jak na tej bezimiennej rozwiną się kwiaty Izary nie dziwię się, że skradły Ci serce Bizu Ania76 Filigranowa dziękuję Arameic ciągle się wybieram i nie mogę się wybrać..Ciągle dochodzą mi nowe obowiązki Postaram się w tym tygodniu się wybrać.. Maadro zgadłaś..Dark Eyes zapączkowana na całego,ale mnie to nie dziwi..Zawsze mi obficie kwitnie Regalik fajnie się sprawuje, bo już nie stoją mi doniczki na ziemi, a widzę, że roślinom na nim dobrze Justuś dziękuję
Dziś znowu przeżyłam szok..Niby widzę balkon codziennie, a dziś jakoś uderzyła mnie wielkość roślin, jakby przez jedną noc ruszyły jakoś specjalnie..
na razie obrazy pelargoniowe
Niedługo zaczną kwitnąć te o kolorowych liściach.. Mr Pollock
Frank Headley
Vanocuver
Ursula Key
Aniu pytałaś mnie kiedyś o te pelargonie, które dostałyśmy od Pani z Dojlid..Tak wyglądają..Nie mogę się doczekać kwitnień
Madziu jakie już masz zagęszczenie, a dopiero lato się zaczęło.
Pięknie to wygląda, nawet bez kwiatów. Fantastyczne są wszystkie kolorowe liście.
Dziś bardzo spodobała mi się pelargonka na ostatniej fotce, ta z delikatnym maźnięciem różu.
Madziu strasznie mi przykro z powodu mandatu
Nie wiem co napisać bo czuję się odpowiedzialna, w końcu do mnie przyjechałaś. Wyszły najdroższe sadzonki świata Bardzo mi przykro.Muszę Ci jakiegoś kwiatka na pocieszenie kupić.
Widzę że skróciłaś pędy tej pomarańczowej.Moja od przywiezienia kwitnie cały czas.Jest piękna! To musi być stara odmiana.Teraz tylko takich dużych, krzaczastych szukam.Usunęłam jej tylko te mega duże liście i dałam drabinkę bo kula kwiatów przewracała ją.Czekam na Twoje kwitnienia.
Mr.Pollock Ci wkrótce zakwitnie, czekam na zdjęcia bo jestem ciekawa kwiatów.No i zapisałam dwa "chciejstwa" na następny sezon
Ostatnio cofnełam się w Twoim wątku i znalazłam na jednym ze zdjęć wieszaczki w powietrzu.Dopiero pozniej zobaczyłam chyba nową konstrukcję osłaniającą.Czego Ty Madziu nie wymyślisz dla swoich kwiatuszków.