Chałaputkowo
- becia123
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Chałaputkowo
Takiej teściowej ze świecą szukać a tulipanki ładnie zakwitną Lilie lubię bardzo i też ich trochę mam więc żadna ilość mnie nie zdziwi..Na nowa rabatkę
poczekamy.

- wiewioreczka
- 500p
- Od: 11 maja 2012, o 23:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniczko ja z pracy nadaje i w biegu a po pracy mam rozgardiasz przedwyjazdowy. Już 13 września wyjeżdżam na 10 dniową objazdówkę z biura po Włoszech - prezent na urodzinki od M - mam 14 września
Na urodzinach będę na gondoli - to jak jakaś bajka w którą jeszcze nie wierze. Będę w Wenecji, Pizzie, Rzymie,Watykanie, Florencji, San Marino. Poza tym póki jestem tu, z niczym nie wyrabiam i wybacz, że dopiero teraz piszę, choć zaglądam często ale ten niedoczas na pisanie
M też w systemie głupio zmianowym i zasuwa bardzo ciężko i wiem ile go wyrzeczeń kosztował wyjazd (oszczędzał i nic mi nie powiedział na ten prezent - jak zobaczyłam w biurze - sprawdzałam plan wycieczki - cenę o mało na zawał nie zeszłam) Wybacz prywatę
Pod Twoim wpływem robię te obrzeża i bardzo Ci dziękuje za inspirację
Co do miłorzębów to w tym artykule było takie samo pochodzenia jak Ty napisałaś
Niesamowite Twoje zakupy - ilość poraża - pozytywnie
Jak Cię czytam to widzę, że mamy podobne podejście do życia i podobną wrażliwość na pewne życiowe sprawy - mam nadzieje, że wiosną uda nam się spotkać
Praca wre u Ciebie
Będę zaglądać i kibicować, ale nie wiem czy uda mi się jeszcze przed wyjazdem
Pozdrawiam serdecznie, miłego dzionka

Pozdrawiam serdecznie, miłego dzionka

- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Gosiu
- bo to w pracy jestem i tak z ukrycia pozwalam sobie na podgląd co to się na forum dzieje
, a te lilie to się jakoś pomnożyły bo nie pamiętam bym aż tyle kupowała , ale to fakt , czasami wyciągałam z ziemi po trzy - cztery dorodne cebule z jednego miejsca
. I po malutku zaczynam działać , ale muszę najpierw poprzesadzać prawie wszystko by miało jakiś wygląd 
Beatko
ja już też się tej nowo-starej rabatki , doczekać nie mogę , ale jak patrzę przez okno i widzę te czarne chmury to się obawiam że dzisiaj niewiele zwojuję
Anetko
jak widać jesteśmy podobne bo ja też z pracy ale o tym sza .... teraz najważniejsze kochana
- gratuluję , i bardzo pozytywnie zazdroszczę ,taki M to skarb
, ucałuj go ode mnie
Z niecierpliwością będę czekała na foto relację z odwiedzonych przez Ciebie i M miejsc
życzenia urodzinowe złożę Ci u Ciebie
. A wiosną zapraszam serdecznie
, już czekam z niecierpliwością 

Beatko

Anetko

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- becia123
Stopniowo dasz radę Ja też coś usiłuję zmieniać ale praca dom ,dzieci brak czasu oj mam nadzieję ,że ze trzy rabatki choć uporządkuję do zimy
- chalaputkowo
- 1000p
Beatko - kto jak nie my 

Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- becia123
Masz rację a te obrzeza robisz z całych kawałków drzewa czy przecinanych na połówki?
- chalaputkowo
- 1000p
Beatko - to nie ja , ja byłam tylko inspiracją i to nie zasłużoną , bo ja tylko pytałam jak inni dbają o obrzeża , ja mam z kostki i trawa przerasta , A drewniane robi Anetka - Wiewióreczka , zajrzyj do niej bo bardzo to ładnie i ciekawie wygląda
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Monia a ja niedługo pojadę na targi ogrodnicze do Bydgoszczy i szaleństwo będzie.

- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Jak ja doczekam wiosny, żeby zobaczyć Twoją 'naprawioną' ideę tulipanową
.
Ja jestem ostrożna z cebulowymi, bo jak mnie weźmie lenistwo, to będzie bieda. Dzisiaj też rozwaliłam dwie rabaty dokumentnie, a teraz zdycham
. Tylko, że z tymi zmianami to jest tak, że jedna pociąga drugą, bo tu coś zostanie, a można posadzić, jak się coś wysadzi.... itd
. To oczko też pewnie będzie ciekawe
;czekam niecierpliwie, bo lubię zmiany
.

Ja jestem ostrożna z cebulowymi, bo jak mnie weźmie lenistwo, to będzie bieda. Dzisiaj też rozwaliłam dwie rabaty dokumentnie, a teraz zdycham

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Monia ja o swojej powiem tyle jeżeli komukolwiek pomaga to na pewno nie bez potrzeby, nie lubi kwiatów, nie mogę trzymać nic w domu na oknach, bo to jej dom, nie lubi zwierząt i ludzi, więcej już pisać nie będę, M jest inny, po swoim ojcu, bardzo uczuciowy i dlatego jest moim M 

- chalaputkowo
- 1000p
Bydgoszcz - za daleko dla mnie Gosieńko
a co mi kupisz ?
Aniu - no właśnie zmiana wywołuje kolejną zmianę i tak się nastawiłam , wrócę z pracy , zakasam rękawki i do dzieła ,
oj mam tak że lubię się tak porządnie spocić
i..........cały dzień pada
, jeśli uda mi się mojego młodego grafika namówić to może zrobi mi projekt komputerowy oczka i rabatki , ale jak to z młodzieżą zawsze mają coś ważniejszego do załatwienia niż wklejanie kwiatków dla mamy
Iwonko kochanie - jeśli tylko będziesz chciała wyrwać się z domku ( od teściowej ) zapraszam kochana do siebie w końcu to nie daleko , osobowe ze Szczecina stają , wystarczy spytać konduktora . Może coś Ci się u mnie spodoba . Połazimy między krzaczkami ,
, Twój M też jest mile widziany
Obiecane - wykopane lilie , w wiaderku malutkie przyrosty , pójdą do szkółki na naukę życia i rozrost

Aniu - no właśnie zmiana wywołuje kolejną zmianę i tak się nastawiłam , wrócę z pracy , zakasam rękawki i do dzieła ,

Iwonko kochanie - jeśli tylko będziesz chciała wyrwać się z domku ( od teściowej ) zapraszam kochana do siebie w końcu to nie daleko , osobowe ze Szczecina stają , wystarczy spytać konduktora . Może coś Ci się u mnie spodoba . Połazimy między krzaczkami ,

Obiecane - wykopane lilie , w wiaderku malutkie przyrosty , pójdą do szkółki na naukę życia i rozrost

Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Co zrobisz z wykopanymi liliami? Przesadzisz w inne miejsce teraz czy dopiero wiosną?
- chalaputkowo
- 1000p
Jak tylko przebuduję rabatkę , czyli mam nadzieję najpóźniej w sobotę , wsadzam je z powrotem do ziemi , teraz są przysypane ziemią w tych skrzynkach by nie wyschły , chcę by się ukorzeniły przed mrozami , już tak robiłam , nie wiem czy dobrze ale ostatnim razem wyszło 

Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Monia, nie daleko, ja jeżdżę sama, takim małym kurdupelkiem, bom sama jak ten kurd.....
jeździmy czasem do syna na Wierzchląd, nad Miedwie, kiedyś tam mieszkałam, teraz mieszka tam syn, więc wymienimy się tel. i może na grzybki w lasy nasze się wybierzemy w najbliższym czasie
A lilii nazbierało Ci się, oj cebule, cebule u Ciebie górą