Chałaputkowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Chałaputkowo

Post »

Takiej teściowej ze świecą szukać a tulipanki ładnie zakwitną Lilie lubię bardzo i też ich trochę mam więc żadna ilość mnie nie zdziwi..Na nowa rabatkę :D poczekamy.
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniczko ja z pracy nadaje i w biegu a po pracy mam rozgardiasz przedwyjazdowy. Już 13 września wyjeżdżam na 10 dniową objazdówkę z biura po Włoszech - prezent na urodzinki od M - mam 14 września :heja Na urodzinach będę na gondoli - to jak jakaś bajka w którą jeszcze nie wierze. Będę w Wenecji, Pizzie, Rzymie,Watykanie, Florencji, San Marino. Poza tym póki jestem tu, z niczym nie wyrabiam i wybacz, że dopiero teraz piszę, choć zaglądam często ale ten niedoczas na pisanie ;:131 M też w systemie głupio zmianowym i zasuwa bardzo ciężko i wiem ile go wyrzeczeń kosztował wyjazd (oszczędzał i nic mi nie powiedział na ten prezent - jak zobaczyłam w biurze - sprawdzałam plan wycieczki - cenę o mało na zawał nie zeszłam) Wybacz prywatę ;:131 Pod Twoim wpływem robię te obrzeża i bardzo Ci dziękuje za inspirację ;:196 Co do miłorzębów to w tym artykule było takie samo pochodzenia jak Ty napisałaś :wink: Niesamowite Twoje zakupy - ilość poraża - pozytywnie ;:138 Jak Cię czytam to widzę, że mamy podobne podejście do życia i podobną wrażliwość na pewne życiowe sprawy - mam nadzieje, że wiosną uda nam się spotkać ;:196 Praca wre u Ciebie ;:oj Będę zaglądać i kibicować, ale nie wiem czy uda mi się jeszcze przed wyjazdem ;:131

Pozdrawiam serdecznie, miłego dzionka ;:196
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Gosiu ;:224 - bo to w pracy jestem i tak z ukrycia pozwalam sobie na podgląd co to się na forum dzieje :;230 , a te lilie to się jakoś pomnożyły bo nie pamiętam bym aż tyle kupowała , ale to fakt , czasami wyciągałam z ziemi po trzy - cztery dorodne cebule z jednego miejsca :tan . I po malutku zaczynam działać , ale muszę najpierw poprzesadzać prawie wszystko by miało jakiś wygląd ;:108

Beatko ;:196 ja już też się tej nowo-starej rabatki , doczekać nie mogę , ale jak patrzę przez okno i widzę te czarne chmury to się obawiam że dzisiaj niewiele zwojuję ;:145

Anetko ;:196 jak widać jesteśmy podobne bo ja też z pracy ale o tym sza .... teraz najważniejsze kochana ;:196 - gratuluję , i bardzo pozytywnie zazdroszczę ,taki M to skarb ;:108 , ucałuj go ode mnie ;:196 Z niecierpliwością będę czekała na foto relację z odwiedzonych przez Ciebie i M miejsc ;:65 życzenia urodzinowe złożę Ci u Ciebie :tan . A wiosną zapraszam serdecznie ;:108 , już czekam z niecierpliwością ;:65
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stopniowo dasz radę Ja też coś usiłuję zmieniać ale praca dom ,dzieci brak czasu oj mam nadzieję ,że ze trzy rabatki choć uporządkuję do zimy
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Beatko - kto jak nie my ;:196
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masz rację a te obrzeza robisz z całych kawałków drzewa czy przecinanych na połówki?
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Beatko - to nie ja , ja byłam tylko inspiracją i to nie zasłużoną , bo ja tylko pytałam jak inni dbają o obrzeża , ja mam z kostki i trawa przerasta , A drewniane robi Anetka - Wiewióreczka , zajrzyj do niej bo bardzo to ładnie i ciekawie wygląda
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aha inspiracja byłaś ;:138 ;:136 Idę
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Monia a ja niedługo pojadę na targi ogrodnicze do Bydgoszczy i szaleństwo będzie. :heja :heja
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Jak ja doczekam wiosny, żeby zobaczyć Twoją 'naprawioną' ideę tulipanową :;230 .
Ja jestem ostrożna z cebulowymi, bo jak mnie weźmie lenistwo, to będzie bieda. Dzisiaj też rozwaliłam dwie rabaty dokumentnie, a teraz zdycham ;:174 . Tylko, że z tymi zmianami to jest tak, że jedna pociąga drugą, bo tu coś zostanie, a można posadzić, jak się coś wysadzi.... itd ;:oj . To oczko też pewnie będzie ciekawe ;:65 ;czekam niecierpliwie, bo lubię zmiany ;:168 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Monia ja o swojej powiem tyle jeżeli komukolwiek pomaga to na pewno nie bez potrzeby, nie lubi kwiatów, nie mogę trzymać nic w domu na oknach, bo to jej dom, nie lubi zwierząt i ludzi, więcej już pisać nie będę, M jest inny, po swoim ojcu, bardzo uczuciowy i dlatego jest moim M :D
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Bydgoszcz - za daleko dla mnie Gosieńko ;:131 a co mi kupisz ?

Aniu - no właśnie zmiana wywołuje kolejną zmianę i tak się nastawiłam , wrócę z pracy , zakasam rękawki i do dzieła , :tan oj mam tak że lubię się tak porządnie spocić ;:108 i..........cały dzień pada ;:222 , jeśli uda mi się mojego młodego grafika namówić to może zrobi mi projekt komputerowy oczka i rabatki , ale jak to z młodzieżą zawsze mają coś ważniejszego do załatwienia niż wklejanie kwiatków dla mamy ;:209

Iwonko kochanie - jeśli tylko będziesz chciała wyrwać się z domku ( od teściowej ) zapraszam kochana do siebie w końcu to nie daleko , osobowe ze Szczecina stają , wystarczy spytać konduktora . Może coś Ci się u mnie spodoba . Połazimy między krzaczkami , ;:136 , Twój M też jest mile widziany ;:108

Obiecane - wykopane lilie , w wiaderku malutkie przyrosty , pójdą do szkółki na naukę życia i rozrost

Obrazek Obrazek
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Co zrobisz z wykopanymi liliami? Przesadzisz w inne miejsce teraz czy dopiero wiosną?
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Jak tylko przebuduję rabatkę , czyli mam nadzieję najpóźniej w sobotę , wsadzam je z powrotem do ziemi , teraz są przysypane ziemią w tych skrzynkach by nie wyschły , chcę by się ukorzeniły przed mrozami , już tak robiłam , nie wiem czy dobrze ale ostatnim razem wyszło ;:108
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Monia, nie daleko, ja jeżdżę sama, takim małym kurdupelkiem, bom sama jak ten kurd..... :D jeździmy czasem do syna na Wierzchląd, nad Miedwie, kiedyś tam mieszkałam, teraz mieszka tam syn, więc wymienimy się tel. i może na grzybki w lasy nasze się wybierzemy w najbliższym czasie :wit A lilii nazbierało Ci się, oj cebule, cebule u Ciebie górą ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”