Geniu witaj
Pisałam wczoraj do Ciebie, szukam odpowiedzi i nie ma mojego posta musiałam nie wysłać jakimś cudem
Kochana powtórzę, zachwycam się Twoimi chryzantemami.... są cudne..... takie zwarte, zgrabne kuleczki . Moje porosły jak wielkie drapaki źle zrobiłam, że tylko raz je uszczknęłam . W przyszłym roku postaram się dopilnować i drugiego skracania pędów..... Ty 2 x je skubałaś?
Wrzosowe kompozycje super, a begonie przepiękne, bardzo je lubię
GENIA,jednak przesyłka była wczoraj ...Dzisiaj z samego rana podjechałem na pocztę i odebrałem
dziękuję ,rośliny posadzone,na razie do doniczek
Ładne wrzosy kupilaś
Agnieszko przypomnij mi w maju to jak dobrze przezimują wyślę Ci kilka sadzonek tych samokrzewiących , mam słabą pamięć i wiosną zapominam komu obiecałam .
Mam też takie które rosna zwyczajnie
ten też rośnie jak krzak , ale go lubię, kwitł w czerwcu potem obcięłam go i ponownie zaczyna kwitnąć zazwyczaj kwitnie koniec sierpnia w tym roku zakwitł już w czerwcu
Moje chryzantemy posadzone w czerwcu ubiegłego roku niezbyt urosły.Wiosną zasiliłem je azofoską ale niewiele to dało.Wody też im nie brakowało.Czym je
zasilasz i kiedy ?
Janku ja zazwyczaj tylko wiosną raz sypię azofoską i to wystarcza ,mimo że u mnie susza była okropna , chryzantemy pięknie urosły , z tej białej kupionej w zeszłym roku w sierpniu małej sadzonki , zrobiłam 6 kępek 3 rosną u mnie a 3 u sąsiadek .
kwitnie już bardzo długo i nadal pięknie wyglada
ta chryzantem kwitnie 2 raz w tym roku, delikatnie ją przycięłam
Wiosną muszę je przesadzić ponieważ złe miejsce wybrałem.Liliowce to chyba nieodpowiednie towarzystwo.Biała jest faktycznie piękna.Ma ciekawy układ płatków.
Zresztą wszystkie są takie.
Jednym słowem cudo i wspaniałe inspiracje. Twoje pomysły na wrzosy majstersztyk.
Jak zrobię tak u siebie to sąsiedzi powiedzą "znowu coś wynalazła w internecie' Ela