Kamienne ścieżki pod dębem Cz.13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kamienne ścieżki pod dębem Cz.13

Post »

Już róże powtarzają kwitnienie?
U mnie wszystkie dopiero wypuszczają nowe przyrosty
Jedynie Comte walczy pojedynczymi kwiatami
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Wandziu ciekawe co to za jeżówka rośnie wśród róży Ascot? Czyżby chciała razem z różą stworzyć wspaniały duet? ;:224
Amber Lady bardzo w moim guście ;:108
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Wandziu,pokaż nowa hortensję,którą sobie sprawiłas.U mnie nie ma już za bardzo miejsca i zastanawiam się czy bobo czy bomshell?
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MAŁAGOSIU.... mam BOBO w donicy i ona nie wyrasta wysoko, musi być sadzona z przodu rabaty aby ja było widać.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zytka, odpowiedziałam u Ciebie! Miłej zabawy życzę :D :D

Iga, mam to samo wrażenie, że już tego wszystkiego nie ogarniam. Podlać to trzeba, zadabać. A w ogóle to jakiś okropnie wysoki rachunek nam właśnie przyszedł za wodę i nie wiem, czy to linia kroplująca aż tyle zużywa?

Gajowa, ja myślę, że zrobić busz jest stosunkowo łatwo. Gorzej go potem zmniejszyć, bo trzeba by było dobre rośliny wyrzucać, a ja do tego serca absolutnie nie mam. Co do powojnika, to dobrze go rozpoznałaś. To właśnie Corevon. Zdrowy jest i ładny :D

Ivona44, dzięki! Ascota sobie koniecznie spraw, bo to wyjątkowo piękna róża.

Takasobie, żurawki są fajowe, zawsze to powtarzam :D

Kogra, ja właśnie też chcę robić z żurawek większe plamy, bo tak po jednej to biednie to wygląda. Zupełnie nie ten efekt. Pytasz o druciane kule. Są to jakby stelaże czy szablony do przycinania bukszpanów. Kupiłam kiedyś w Tchibo, ale bukszpany nauczyłam się ciąć na oko, więc kule są już tylko do ozdoby.

April, suszy to u mnie nie widać, bo podlewałam linią, ale teraz jak przyszedł rachunek za wodę, to za głowę się złapaliśmy ;:oj

Tajeczko, u mnie żurawki rosną wielkie. Widać ziemia im pasuje. Nawet czasem za duże wyrastają i włażą na inne rośliny. A róże Ascot kupiłam od forumowej Ewy-Gloriadei. Jestem nimi zachwycona.

Margo, na ogół moje róże też mają dopiero nowe przyrosty, ale niektóre już powtórnie kwitną, mi.in Ascot, Ambridge Rose, Charlotte i inne. Codziennie coś nowego :D

Anness, ta jeżówka koło Ascot to z tych najzwyklejszych, ale one są niezawodne :D

Małgocha, hortensję Bombshell mam już od paru lat i jest tak piękna, że dokupiłam dwie kolejne. A Bobomam z ukorzenionych patyczków, ale jeszcze nie kwitły. I tak jak pisze leszczyna, Bobo są to małe krzaczki, a Bombshell dorasta do 0,8 metra.

Leszczynko, ja też mam Bobo w donicy, ale chcę wysadzić jesienią do gruntu, żeby było mniej kłopotów z przechowywaniem.

Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WANDZIU... a Ty masz doświadczenie z przechowywaniem hortensji w donicach w pomieszczeniu :?: ja mam po raz pierwszy i już dumałam gdzie ją ulokować, jaką wilgotność utrzymać :?: a może pójdę w Twoje ślady i ją zadołuję w glebie na zimę.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Krysiu, ja z powodzeniem przechowywałm w ciemnym garażu hortensję Silver Dollar. One nie potrzebują światła, bo i tak na zimę zrzucają liście. Nawet jej specjalnie nie doglądałam. Podlałam może raz.
Teraz chcę wysadzić moją Bombshell, bo po prostu mam miejsce na rabacie. Ale nie w donicy ją wsadzę, tylko do gruntu. A jeśli ty chcesz zadolować swoją w donicy, to żaden problem. Zniesie to doskonale.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WANDZIU...u mnie też miejsce się robi na nowe roślinki więc myślę o wsadzeniu do gruntu...to bieganie z tymi konewkami przed pójściem do pracy nie zawsze mi się podoba ;:223
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

Nie będę oryginalna i też podoba mi się rabata spokojna ;:333 . Nie wiedziałam, że są małe hortensje, muszę sobie o nich poczytać ;:224 .
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Leszczynko, ja i tak Cię podziwiam, że jeżdżąc do pracy, potrafisz jeszcze to wszystko ogarnąć. Ja pracuję w domu, ale sama nie wiem, za co się najpierw złapać, tyle jest roboty w ogrodzie. Choćby tylko usuwanie przekwitnietych kwiatów. Ileż to czasu wymaga!

Jode, ja się Jolu od dawna interesuję małymi hortensjami, bo wiadomo, że miejsca w ogrodzie brakuje. Ale tych małych odmian jest niewiele. Ta Boboto sama jestem ciekawa, jaka dorasta. Na razie jest mała, ale co będzie później, nie wiadomo. Człowiek sadzi maleństwa, a po dwóch latach już prawie przejść nie można po ścieżce.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Witaj Wando!.Ach te trawy-masz rację ,że ogród wtedy jest bardziej żywy a ten szum- to po prostu najpiękniejszy relax ,tak jak szum morza(dopiero wrocxilam,więc jeszcze go słyszę :D )(Żurawki zawsze sa u Ciebie dorodne ale ta ostatnia prezentowana przez Ciebie,jest prześliczna.Czytałam,że coraz bardziej zastanawiasz się nad floksami-no to już wpadlaś!!!Ja je mam w kilku kolorach chociaż mam maly ogród.wielbiam ten ich słodki,odurzający zapach.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

An-ka , witaj Aniu kochana ;:196 Pora teraz w ogrodach przecudna. Trochę suszy było i roślinki uciepriały co nieco, ale teraz kwitną jedne przez drugie. Różyczki tochę przycichły, aby ustąpić miejsca innym ślicznotom. Teraz widać przede wszystkim floksy i trawy (nie uważasz, że to zgrabne połączenie?) oraz jeżówki, liliowce, hortensje i inne mniejsze byliny. Do tej pory miałam kilka floksów od naszej forumowej Tajeczki i tak mi się spodobały, że dokupiłam kilka odmianowych. Czekam niecierpliwie na ich kwiatki, ale to są młode sadzonki i te kwiatuszki jeszcze na razie takie pojedyncze, ale już widzę, że na przyszły rok będą urocze. No i tak cudnie pachną delikatnymi perfumami... Na szczęście nie mają u mnie mączniaka. W ogóle wszystko wokół pachnące. Lawenda, jeżówki. Motyle i inne bzyczki uwijają się przy nich aż miło. Jednym słowem .. chwilo trwaj :D

Koniec lipca
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Nic dziwnego Wandziu, że pragniesz zatrzymać ten czas w swoim ogrodzie. ;:oj
Pokazujesz takie cudne widoczki, że można sycić się kolorami bez końca.
Miłego weekendu ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Floksy, trawy, liliowce - to bardzo zgrabne połączenie.
Róże dopełniają wszystko póżną wiosną i jesienią i można powiedzieć, że przez pół roku mamy kolorowy zawrót głowy.
Też nasadziłam trawek, ale na ten szum to jeszcze dość długo przyjdzie mi poczekać. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Cudownie! Te hortensje są bajeczne!
Jeżówki podziwiam, moje próby powiększenia kolekcji spełzły na niczym, bo miejsce mam kiepskie i rosną tam tylko takie zwykłe.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”