Moje Królestwo - uczta dla oczu i balsam na ...wszelkie zło

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje Królestwo - uczta dla oczu i balsam na ...wszelkie zło

Post »

Zaglądam, zaglądam tylko nie wpisuję się. Masz cudowne fiołki ;:138 ja nie mam do nich szczęścia, albo one do mnie ;:224
Za to udało mi się doprowadzić do zakwitnięcia zeszłoroczne gwiazdy betlejemskie. Są całe w kwiatach. Ten szal to majstersztyk cudo. Jagódko czy róża chińska to nie jest czasem inaczej hibiskus? Pozdrawiam Ela
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jagódko-przyszłam do Ciebie z wątku Dany....zobaczyć szale....i oniemiałam ;:oj ależ piekne robisz cuda ;:oj
Dla mnie ten czerwony to marzenie !!! ;:138
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jadzieńko ...no i ...wlazłam z moim M do lekarza ...wygarnęłam , że ..jest upierdliwy - opisałam , jakie lekarstwa Mu zaaplikowałam ( których notabene pić nie chciał ) - lekarz przepisał to samo ;:oj .
Teraz najstarszy Syn - Sławek zaczyna niedomagać ...czy to się w końcu skończy :( ? Młodszy - łazik górski właśnie wrócił z Tatr - oglądałam fotki - strach się bać ...nic nie dała nauczka z ubiegłego roku . Kupił ( powiedzmy , że dla mnie - jak sam mówi ) ...kijki do Nordic Walking - jako prezent na Mikołaja ...akurat - będę chodzić ;:oj .
Szadź zniknęła ...dzisiaj 0*C ...chyba raczej święta będą ciepłe , z temp. na + ...
Serdeczności wieczorowa porą ;:196 .

Elizo ...dostałam fiołki i nie mogłam się nimi nie zaopiekować - chociaż prawdę mówiąc - nic z nimi nie robię - oprócz podlewania - rzadko i bez nawozu ...a kwitną non- stop . Powinnaś mieć ogromną satysfakcję , że poinsecja - gwiazda betlejemska - Ci zakwitła ponownie , co się rzadko zdarza - gratuluję .
Tak , róża chińska inaczej nazywana jest hibiskusem , ketmią , ? Hibiscus rosa- sinensis .
Dziękuję za komplement w stosunku do mojego szala ;:196 .

Grażynko ...jakże miło Cię gościć w mojej krainie ...nie tylko roślinnej ;:138 ...cieszę się , że podoba Ci się szal ...to miłe , że są jeszcze ludzie , którym podoba się to , co robimy - to wskazówka , że warto robić coś i po coś ...dziękuję ;:180 ;:167 ....
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Jagódko nic dodać nic ująć po prostu jesteś lekarzem domowym ;:108 Wiesz co i jak ;:180 No cóż chłopy to chłopy nie nabiorą rozumu .Iguś wiesz ,że góry to jego wielka miłość i kiedyś tam wróci chociażby tylko po to ,żeby być blisko nich czuć ich zapach ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Czytam, że u Ciebie cały czas szpital. Cały czas masz problemy ze swoimi facetami
Jeszcze nie święta, ale życzę Ci, żeby w końcu ktoś zadbał o Ciebie.
Szale cudowne
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadzieńko ...walczę o moich chłopów nie tylko w domu ...ale i poza nim ...z różnym skutkiem ...bywa - , że nałożę im - jak przysłowiowej świni do koryta ...może i drastyczne metody - ale czasem nie ma innego wyjścia . Tak , góry dla Janusza - to nie tylko miłość do rzeczonych , ale jego sposób na życie ...ba! - tam oddycha pełną piersią - żeby chociaż robił to z głową . Jest tam co trzeci tydzień , albo przynajmniej raz w miesiącu . Jak się dusi w swojej skórze - pakuje plecak i jedzie ...a ja nie wiem , czy wróci ;:145 - nie pomagają żadne perswazje , ani moje podchody ...nic , ani nikt nie może powstrzymać .

Gosieńko...no cóż - pewnie taka już moja rola - dogadzać i drżeć o moich panów ...dbać o nich , a oni i tak zrobią to , co wg nich jest priorytetem i robią wszystko po swojemu - z różnym skutkiem - czasem się przeliczą . Dziękuję - ja sama o siebie muszę zadbać - tego za mnie nie zrobi nikt - niestety .
Buziaki ;:196
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Jagódko, Dzielna Kobieto- jak Cię czytam to tak jakbym siebie słyszała. Narzekasz ale i tak zrobisz.To się nazywa "Wielkie Serce" ;:167
Okryłam swoje kwiaty , ale przyszło małe ocieplenie ,co teraz zrobić- odkryć? Miłego dnia Ela
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Elizo :wit ..właśnie wróciłam z mammografii i ...zakupiłam ( po drodze ) trochę ozdób do robionych przeze mnie wianków ;:138 .
Możesz rozgrzebać te kopczyki - ale tylko lekko - w przypadku róż - a inne - no cóż - byle się nie zaparzyły - zdejmij im okrycia wierzchnie - t.j. ciepłe kubraczki z agrowłókniny . Nie piszesz co okrywałaś ..czy to są ; różaneczniki , róże , wrażliwe na mokro delospermy , primule auricula , opuncje figowe ...etc...

Mo ...z chłopami tak bywa - rzadko dają się przekonać do wielu spraw ...bo oni są z Marsa - a my - z Venus ;:306 . Inaczej postrzegają świat i często mają odmienne zdania - a przecież wszystko , co robimy , to z myślą o nich i dla ich dobra . Zresztą - doceniają nasze zabiegi , gdy jest już za późno .
Dziękuję za pozdrowienia - wzajemnie ;:196 :wit
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Jagódko ja zastanawiam się czy nie rozwalić kopczyków przy różach , inne rabaty okryte gałązkami z iglaków odkryłam dziś , ponowie okryję jak przyjdzie nastepny wiekszy mróz .
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu ...ja ich wcale jeszcze nie zrobiłam - więc wobec powyższego nie mam dodatkowej roboty ...
Temperatury na + ...tymczasem - nornica grasuje - a tam miała by pole do popisu ...dopiero wrażliwe róże okryję ( Camelot , Baronesse , Stephanie Baronin zu Guttenberg , Gartentraume - bo to młódki )...gdy przygotuję to i owo ( łęty , liście ) .
Pozdrawiam serdecznie :wit - mglisto u mnie - mżawka ranna była i ...na + 3 C ...
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Jagódko ja okryłam w te mrozy, u mnie podobna pogoda , szaro,buro, smutno .
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Kochana jestem na bieżąco i podglądam cichaczem ;:168
Twoje szale są tak piękne ,że aż mi słów brakuje żeby oddać ich piękno ! Rewelacja !!
Nowe zakupy śliczne ...kwitnie mi jakiś pełny, kremowy pierwiosnek ...chyba takiego nie masz zatem to się właśnie zmieniło .Na wiosnę do odbioru u mnie :lol:
U mnie tez kwitną fiołki ...wszystkie mam kilka innych niż Twoje może zrobimy wymiankę?
Buziaki i dużo zdrowia dla Was wszystkich !!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu ...ja przed mrozami nie zdążyłam - tyle miałam spraw na głowie ...a teraz ...no , cóż - pewnie się wstrzymam .

Danuś...mam pełnego , kremowego pierwiosnka ...dostałam od Agnieszki , ze Szczecina . Co do fiołków- nie ma sprawy ...kilka mam podwójnych ...
Dziękuję za miłe słowa ;:196 - to jest to , co tygryski lubią najbardziej - cóż- zresztą sama wiesz ;:108 . Cieszy komplement , ale i krytyka mile widziana ;:168 .
Pozdrawiam :wit ;:167
P.S. Właśnie wróciłam z parteru , gdzie mam " warsztat " do filcowania ... jutro 'rzucam wzór ...ale będzie to szal delikatny - niczym mgiełka . Czy wyjdzie - się okaże ...w praniu :;230 .
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21

Post »

Iguś, cichaczem podglądam Twoje poczynania i z podziwu wyjść nie mogę! ;:oj
Praca zawodowa pochłonęła mnie bez reszty, nie pozostawiając ni krzty wolnego czasu, zmuszona zostałam do chwilowego odstawienia filcowego warsztaciku, "rozgrzebane" mam trzy projekty i skończyć nie mam kiedy :(
Dziewczynki, wy mnie nie straszcie, że kopczyki powinnam rozbombardować i roślinki "rozebrać", dopiero co wszystko ogaciłam ;:129
Co do latorośli Twoich i małżonka zacnego, mogę tylko powiedzieć, że zazdroszczę takiej mamy i żony, mną rodzicielka nigdy specjalnie się nie przejmowała, prędzej spodziewać się po Niej mogę, że nogę podstawi, niż tego, że rękę poda, o przytulaniu nie wspomnę, ech..
Udanego dzionka ;:168
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Jagódko, fiołki ci pięknie zakwitły, czy one stoją u ciebie na nasłonecznionym parapecie? Mój jeden też zakwitł, ale światła ma mało i kwiatków ma raptem cztery, zastanawiam się, czy tu tkwi przyczyna.
Szale śliczne zrobiłaś, podziwiam.
Przykro czytać, że choróbska czepiły się twojej rodziny, życzę dużo zdrowia.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”