Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Post »

Sławek nie żartuj :D potentatka ;:306 nie mam nawet jednej czwartej tych odmian co ty ;:306 Maagharee jest cudowna i jestem ci za nią bardzo wdzięczna :D a jedynym irysem ,który u mnie kaprysi i nadal nie kwitnie jest First Interstate.Nie martwi mnie to ,bo ładnie przyrasta w zielone ,ale po twoich ostatnich fotkach czekam na niego z coraz większą niecierpliwością :D
Moja nowa miłość -krzewuszki
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krzewuszki prześliczne, ale te irysy i te ich cudowne barwy, ahh. ;:oj
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Beatko, uwielbiam naparstnice ;:108 Em ma ciekawe pomysły, zapał również..gorzej z czasem. Dlatego nierzadko coś, co by mogło być zrobione w ciągu tygodnie wlecze się miesiącami :roll:
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krzewuszki zawsze radują i cieszą oko :tan . Też je lubię i mam kilka. Ale chyba źle są posadzone, bo co roku przemarzają. W ciągu lata pięknie rosną, aby w zimę zmarnieć :-(. A w innych miejscach pięknie kwitną ;:224
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Robert miło mi,że zaglądasz :D Dla ciebie irys ,którego nie wybrałam...jakieś takie mieszane uczucia mam jak patrzę na kwiaty z serii prawie czarny :roll: Emil dołożył mi go w gratisie i muszę przyznać ,że jest piękny
Obrazek
Black Tie Afair z daleka czarny z bliska widać przebłyski fioletu...bardzo aksamitny :D
Sabinko mój em tak zarobiony ,że już nawet nie proszę o pomoc ,tylko podziwiam skąd on ma tyle sił ;:219
Wczoraj u mnie tak potwornie wiało,że musiałam sciąć kilka wyłamanych irysów ,a bardzo tego nie lubię :( Mimo paskudnej pogody ogród żyje własnym życiem ,jedne irysy już kończą kwitnienie inne w pełnym rozkwicie
Obrazek
Modre Pondeli w towarzystwie ostróżek
Obrazek
Magharee i jeszcze czekam na trzy nówki ;:oj
Iwonko zaskoczyłaś mnie tym przemarzaniem krzewuszek ;:202 myślałam ,że to takie terminatorki co to zniosą wszystko :? ale i tak mam w planach jeszcze jakąś z ciemnymi listkami...zobaczymy może u mnie dadzą radę.
Obrazek
Moja pierwsza piwonia,bez nazwy,ale dla tego zapachu...warto je mieć :D
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00

Post »

Beatko , bardzo lubię krzewuszki, więc tych odmian trochę mam. I posadziłam kilka odmian w takim miejscu, że wiatr tam hula. Ale chciałam mieć kolorowy szpaler na widoku :D . No i po każdej zimie przycinam prawie do ziemi. Dobrze, że każda z nich ma bardzo ozdobne liście, każda inne. Ale chciałabym tez kwiaty oglądać ;:223 . Chyba w końcu je przesadzę, bo w tym roku variegata już poszła pod topór ;:145 . A za chwilę i inne mogą tak skończyć ;:174
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Nad irysami nie przestaję się rozpływać. Ten ciemny gratisik jest doskonały, u mnie większość kwiatów mam jaśniutkich więc jak widzę coś ciemnego dla odmiany ;:152 Przypomnij mi gdzie zamawiałaś irysy.. Beatko, wiem że mi kiedyś pisałaś ale totalnie zapodziałam ;:124
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39

Post »

Bejka ja bardzo często do Ciebie zaglądam tylko przez czystą zazdrość się nie odzywam ;:306
Drób masz przesłodki... w kolorze mojego najulubieńszego iryska u sasiadki ;:224 O i Ty też masz podobnego iryska ;:333
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

U mnie krzewuszki nie marzną! ;:333 To przepiękne krzewy! ;:215
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonka cały czas myślę o tym co napisałaś...a może to tylko te o pstrych listkach takie wrażliwce :( Kurcze jak kupuję krzew to chciałabym ,żeby był ozdobny przez cały sezon nie tylko w czasie kwitnienia.
Sabinko podoba ci się ten ciemny...zabawne ,bo ja myśląc o tobie widzę delikatne pastele za to cudnie falbaniaste i koronkowe :D
Beatko zazdrościć nie ma czego :D na razie to pojedyńcze roślinki ,które trochę giną na tym moim metrażu ,ale mam nadzieję,że jeszcze ze dwa lata i to będzie prawdziwa irysowa alejka :D
Renia :D coś cię mało na forum ostatnio,mam nadzieję,że to zdrówko to ci się trochę unormuje w końcu ;:196
Spóźnialscy:
Obrazek
Keeping Up Appearances
Obrazek Obrazek
Victoria Falls
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Podglądam irysy i podziwiam :D
A w sprawie krzewuszek- to moje ulubione krzewy :) może i racja w tym, że czasem trochę przemarzną ale one tak dobrze się regenerują, że właściwie u mnie nie widać po nich, że po zimie coś im dolegało. Wiosną czekam dosyć długo zanim obetnę suche gałązki, bo czasem potrafią jeszcze coś z nich wypuścić. Jeśli zetnie się końcówki gałązek zaraz po kwitnieniu, to u mnie powtarzają jeszcze raz późnym latem- mniej bujnie niestety. I u mnie nigdy dotąd nie zdarzyło się nawet w te najmroźniejsze zimy, żeby przemarzł cały krzaczek do ziemi, zostają te starsze gałęzie z grubszą korą, jeśli marzną to te najmłodsze, więc kwiaty zawsze są :D
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Śliczne irysy, czekały na koniec by się pokazać ;:138 ;:138
U mnie wszystkie krzewuszki rosną ślicznie a ta pstrolistna właśnie jest u mnie słaba. ;:222
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewunia ,Kasia :wit taka jestem urobiona ,że nie mam sił pisać :( więc tylko kolorowe wstawię na znak,że jeszcze żyję :wink:
Obrazek
Lady Madonna
Obrazek
Tutt's Gold
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Bejka ile Ty masz odmian tych irysków ;:224
A może rozszyfrujesz moje ?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W razie co to takich nie kupuj , w przyszłym roku już będę miała co u tarmosić to się z chęcią wymienię ;:224
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Beatko, Renatko-ach jakie piękne są te Wasze iryski ;:167 Ja swoje dotykam, czy przypadkiem jakiś zgrubiały pąk się nie tworzy, ale nie-w tym roku nici z tego chyba. Teściowa maleńkie kłącza podarowała, maleńkie :D Może za rok się doczekam, a może to jakieś późniejsze ;:173 Beatko, a pamiętasz jak się Twoją smagliczką zachwycałam?-no więc w paczce od kochanej eMa mamy była i ona, tylko nie wiedziałam że to ona ;:215 Jak myślisz mogę ją teraz wykopać (bo wyłazi mi poza obszar który jej wyznaczyłam), podzielić i przesadzić?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”