Tolinka i róże

Zablokowany
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tolinka i róże

Post »

Dorotko latem jak będzie kwitła moja NN dam ją do wątku identyfikacyjnego może uda się ją nazwać ,to bardzo żywotna róża szkoda że nie zrobiłam jej zdjęcia jak ją posadziłam ;:223

Majeczko zdjęcia będą ;:108 planuję chaberka do ciemno różowych róż ;:204

Hanna :wit na opakowaniu chaberek wygląda zachęcająco ;:224 zobaczymy co pokaże latem ,planuję go do nasadzeń z różami ,więc jeżeli się uda na pewno nie raz pojawi się na fotce :)

Zbieram się zaraz na rekonesans co tam już ciekawego W Au...nie i LM może jakieś ciekawostki,nowości ;:65 ach jak ja to uwielbiam :tan a tym czasem za oknem sypie,sypie,sypie....
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tolinko u mnie też zrobio się biało, nareszczie roślinki maja kołderki :D ;:138
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Po wypadzie do Auchana :)

Obrazek

orliki...złocień różowy mieszanka, ciekawa jestem bo do tej pory miałam i widziałam tylko biały, no i ...nie mogłam się oprzeć ;:131 miniaturowa różyczka z kolekcji Poulsena

Obrazek
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

W Auchan takie róże? A co z nimi robisz? Mogą tak stać w domu?
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Młagosiu teraz różyczka stoi na stole i cieszy oko,a ja mam już taką małą namiastkę ogrodu , wiosną wystawię ją na taras ,jesienią trafi na rabatkę tak jak jej zeszłoroczne poprzedniczki ;:108
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Tolinko widzę, że też miałaś wypad do A? Nowe nabytki ;:224 Nic dziwnego, że nie mogłaś się oprzeć takiej różyczce :) Mnie M musiał nieomal siłą ciągnąć, bo odejść mi było bardzo ciężko...Ale to nic, w marcu zapewne pokażą się w kartonikach. W zeszłym roku tym sposobem zdobyłam Willam S, Graham Thomas i Leonardo da Vinci...i to za małe pieniądze. Wszystkie dorodne, piękne sadzonki ;:108
Orliki bardzo lubię, to takie śliczne kwiatki.
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Dorotko
prawdę mówiąc nie miał mnie kto odciągnąć od tych różyczek ,byłam sama ;:333 i mogłam sobie powybierać,pooglądać ,powąchać i spokojnie wybrać,a było z czego,od maleńkich ,maciupkich ,po duże ładne krzaczki w kolorach do wyboru.Jak pokażą się kartonikowe ,to pewnie też pojadę ,ale będę się mocno ograniczać .... chyba zabiorę M-a ;:306
Te różyczki co piszesz to były z tej kolekcji angielskich bez nazwy?Kurcza miałam je wziąć ,ale bałam się co z nich wyrośnie ;:223
Dzisiaj przyjechała jeszcze jedna panienka do okienka :) przecenili w L więc żal było nie wziąć

Obrazek

Obrazek

przypomina budową kwiatu i kolorem Biedermeier ,ciekawa jestem jaki będzie rozwinięty kwiat,może okaże się że mam miniaturę Biedermeier'a i to jeszcze pienną :heja
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Kurcz! Ja nie mam nawyku oglądania się za różami po sklepach, choć zakupiłam na jesień Austinki tamże! A to piękne jest! I intryguje mnie litera "L". Czy to to L, o którym oby myślę?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mileczko jeżeli myslisz o L..lu to jest to L a różyczki były za 12 z groszem ;:108
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Tolinko ;:oj takie cudo na nóżce można kupić w L-u .... ja bym się jej nie oparła :D
Chyba się przejdę dziś i zobaczę co jest :;230
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p

Post »

Tolinka ja mam pytanie odnośnie tych nóżek, tzn chciałam się zapytać czy masz doświadczenie w pięknych rozach. Wiele osób na forum pisało że przemarzaja i generalnie z różnych powodów w ogródku się nie udają.

A rozyczka swoją drogą bardzo ładna
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Nie myślałam o tym L, tylko o L...y M. ;:306 Tam kupiłam jesienią za 5 zł róże angielskie. Sieroty magistrackie, ale widzę, że maja niezły wigor i aż się rwą do wypuszczania pędów!
A w tym drugim L, to nie bywam często, a męża, który ma po drodze boję się posyłać ;:306
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko były jeszcze inne kolorki ,wszystkie ładne ,ale ja mam słabość do takich bladawych ;:306

Małgosiu miałam kiedyś piękne róże "na nóżkach" tzw.pienne w gruncie,niestety jak przyszła mroźna zima ,mimo odpinania od podpory i okrywania przemarzły :( później jeszcze wielokrotnie próbowałam niestety nie udało mi się ich zatrzymać ;:185 wiosną zeszłego roku mimo zaklinania się że już nigdy więcej kupiłam 2 róże pienne,były śliczne i cena mała więc postanowiłam że spróbuje :wink: teraz siedzą sobie w domku narzędziowym obatulone w miejscu szczepienia rajstopkami ;:306 donica dostała porządny płaszczyk ,a ja chodzę i je podlewam ,na razie pędy mają zielone ,zobaczymy co z tego wyjdzie ;:108 a to maleństwo z L na lato pójdzie na taras ,a na zimę mam dla niej miejscówkę w zimnym pokoju,zobaczymy co z tego wyjdzie ;:204

Miłeczko tak też myślałam że L to masz na myśli LM ,bo tylko tam widziałam austinki ,ale u nas nie były w takich cenach ,dłuuugo trzymali pierwsze ceny ,a te były wysokie jak dla mnie,polowałam na przeceny ,no ale nie udało się ;:185
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p

Post »

No to szkoda że tak się z nimi dzieje. Bardzo lubię formę pienna ale po tych opiniach na forum nie zdecydowałam się jednak na zakup. Ja nie mam głowy do takich zabiegów. Wystarczająco denerwuje mnie wykopywanie karp i cebulek wrażliwych na zimę. Cały garaż mam zawalony :evil: :evil:
Awatar użytkownika
beatris
200p
200p
Od: 16 mar 2008, o 15:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sliczna rozyczka, ja do tej pory tez nie mam zadnej piennej, ale moze przy takich lekkich zimach mozna byloby o takich pomyslec.
"Wer mit seinem Garten schon zufrieden ist, hat ihn nicht verdient!" Dr. Karl Foerster
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl .
Róże w Bergfelde
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”