Jolu, pięknie kolorowo u Ciebie, irysy masz tak ładne, że trudno się zdecydować, który z nich najładniejszy, azalie i tiarela również pięknie Ci kwitną, jejku i piwonie również, bardzo fajnie wygląda ten czerwony żarnowiec. Jaka duża rośnie ta tawlina, mam małą sadzonkę, a patrząc na to zdjęcie, które pokazałaś, coś mi się wydaje, że posadziłam ją za blisko tui.
U Ciebie szczawik taki duży, mój dopiero zasadzony.
Piękne okazy, krzewuszka już cudowna a u mnie pomalutku paczki otwiera.
Pięknie żarnowce wyglądają, reszta oczywiście tez.
Pozdrawiam cieplutko.
Urzekło mnie zdjęcie z tym różowo-fioletowym irysem, wiesz które (po tym "czerwonym")!
Cudowne kwiaty, szczawik rzeczywiście wybiegł przed orkiestrę. Mój dopiero kiełkuje
A rodki piękne!
MIŁKO , czerwone ,to żarnowiec . ILONKO, tawlina na wysokość nie potrzebuje zbyt dużo miejsca ,ale na szerokość sporo .Rozrasta się rozłogami . KASIU ,dzięki .
Widoczki z parku w Kudowie Zdrój .
Czosnki niedźwiedzie
KRYSIU ,na fotkach nie ma żarnowca .Nie wiem o co ci chodzi .Może o te żółto zielone liście To hosta . ANIU,tyle czosnków w życiu nie widziałam .Z daleka było czuć ich zapach .Tak samo z azaliami pontyjskimi .
Jolu- 14.5.2014 pokazałaś sporo ślicznych fotek, zaczynają sie od RHOD i chyba 6-ta fotka jest wspaniały czosnek olbrzymi a
7-a fotka jest właśnie ten kwiatek liście ma podobne do żurawki (tiarelli) i drobne karminowe kwiaty, a
poniżej jako zdjęcie bodajże 8-e jest pięknie kwitnący bordo nibykrzew i wydawało mi się, że to wygląda jak czerwony żarnowiec.
Hosty to rośliny raczej mi znane, bo lubuję się w nich i namiętnie zbieram. Może teraz dobrze już określiłam ten nieznany mi kwiatek?
KRYSIU ,to bodziszek Sambor . KASIU , mam 4 azalie wielkokwiatowe i tez się z nich cieszę .Niestety pontyjskiej żadnej .Trudno ją trafić . SŁAWKU ,byłam oczarowana takimi ilościami azalii ,czosnków i wielu innych pięknych roślin .
Czy może mi ktoś powiedzieć co to jest .Nie pamiętam ,żebym coś takiego sadziła .
Jolu ,mnie oczarowały w kudowskim parku zdrojowym ............piwonie.Byłam w czasie ich kwitnienia.Rosną po obu stronach głównej alei prowadzącej do stawu z japońskimi rybami.Nie wiem jaka to odmiana,kolory pastelowe,ale na mocnych łodygach miały po kilka pąków i kwiatów......
Azalia Pontyjska jest, jak zauważyłam popularna w Kotlinie Kłodzkiej.Sporo rośnie też w mini arboretum w Lądku Zdroju.Czosnek niedzwiedzi w takiej ilości - robi wrażenie.Mam posadzoną jedną roślinkę,może też mi się rozrośnie....