Przyjaciela już nie ma..Kiciuś mlasnął..i po wszystkim..
Radek dzięki.. , miło że pamiętasz... ..link się przyda....super! ale ich mnóstwo
Gazania..no to mnie się kwiatki pomyliły...teraz to dopiero mam kłopot..bo "stoi" mi w głowie jeden kwiatek...co myślałam, że jest Gazanią..ale skoro nie jest??? To czym jest??? A tu go nigdzie widziałam..u nikogo..choć w sumie popularny był..kiedyś..
Oszszsz....jak ja nie lubię czegoś wiedzieć i nie pamiętać...
Dzięki za Wam za mile słowa...co do kwietniczka..ale miałam całkiem inna wizję artystyczną..tylko co z tego jak kwiatków nie dostałam na targu..takich jak chciałam..ani kolorami..ani gatunkiem..na szybko zmieniać koncepcje to wcale nie takie ojwaj....
Jest jak jest...Drugi będzie jeszcze bardziej pokombinowany..bo te moje wysiewy muszę wysadzić..tam to będzie dopiero kolorowy zawrót głowy..totalny miszmasz....a tu wszystko jeszcze całkiem małe... , żeby zdążyło zakwitnąc chociaż..
Za rok będę dużo mądrzejsza..
p.s. wyglądałam teraz na dwór..pomidory się nie podniosły..leżą jak mokre zboże..nie wszystkie..ale... ...wrrrrrr
Ja też nie pamiętam ,ale już nauczyłam się i piszę od razu na plastikowych nożykach i jestem mądrzejsza Pogoda oj może nie psuć sobie humoru i życzyć sobie
Elu i ja podpisywałam na nożykach...ale zabrakło..w trakcie...pracy..na szczęście większośc nam zaznaczone..a resztę się rozpozna ja już po owocach..porównując...
Dziś troszkę nowych kwiatuszków domowych...
Takie ładne mechate kolorowe...to Ginura
Peperomia Peperomia scandens Variegata, nazywana też Peperomia nitida.
Epipremnum 'Marble Queen' i taki soczysto zielony ślicznotek jeszcze Syngonium wendlandii
Wszystko się chyba przyjęło...i mam nadzieję, że niedługo będą śliczne pędy tych nowości zdobiły moje pokoiki...a to jeszcze nie wszystko co ukrywam...
Dziś Słoneczko ...ale duszno..potem może znowu być burza... niestety
Normalnie nie nadążam za Tobą kobieto Kwietnik bardzo ładnie obsadziłaś i na pewno, jak dostanie będzie cieszył oczka. Miło mi widzieć u Ciebie taki gąszcz kwiatów, bo widzę, że masz podobnego fioła (też kwiatek) jak ja a w grupie zawsze raźniej
Kasiunia..Tamarillo to jedno odsprzedałam , bo na co mi 3...a dwa mam..dość duże już..ok 40cm wysokości ...
Daturek mam kilka..i chyba każda inna...z innego gatunku..tylko czy one dorosną ..przez te ulewy..to ciągle z tej jednej kwiatuszki opadają.. nacieszyć się nie mogę.. Pauli Dzięki...jest kolorowy..a tylko część kwiatów kwitnie..inne zaczną później..
Kobea też nie wiem czy zakwitnie..kawał "chwasta urosło.....ale od dołu już żółknie....nie pamiętam kiedy ona miała kwitnąć? Może jeszcze czas???
Kobea Biała i Kobea Fioletowa...ale ta rośnie bardzo słabo...
Kubańskie Oregano - Plactranthus amboinicus
Komarzyce Czy są dwie różne odmiany czy mnie się tylko wydaje..????
Plectranthus oertendahlii 'Lime Light' i jeszcze coś co jest podobne do tych obu... , ale ja się pogubiłam..
Jeszcze taka superaśna Pelargonia - Pelargonium 'Bontrosai' ale nie jestem pewna czy mi się przyjmie..
Kasiu, u mnie Kobea dopiero wypuściła cztery listki.... a co tam...ja mam czas... pamiętam jak jednego roku doczekałam się kwiatka dopiero na jesień... i też było warto
Kubańskie Oregano też zdobyłam. Ma bardzo intensywny zapach, który ja akurat bardzo lubię .....w przeciwieństwie do mojej mamy, która mówi, że mi kiedyś to paskudztwo z kuchni wyrzuci... No wiecie co...? Normalnie skandal
Komarzyce... Plectranthus.. i to podobne coś... woow .. wszystkie niby podobne a jednak inne...
A to dopiero Tobie Kasiu pomogłam, co....?
Trzymam kciuki za Pelargonię 'Bontrosai' ? jest zjawiskowa i ciekawa jestem jak będzie wyglądać jak juz podrośnie...