Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie

Post »

Marysiu sprzęt super, a jak myślisz jakby się sprawował na ziemi lekkiej piaszczystej, ale z dużą ilością kamieni.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Jerome
100p
100p
Od: 30 sie 2012, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maska pisze:ja już dawno taniego sprzętu (czyt. słabego o małej mocy) nie kupuję , bo to wyrzucony pieniądz!
Mam to samo, niby jednorazowo wiecej sie zaplaci, niby pali wiecej, ale jak sie policzy koszty eksploatacji i remontöw w czasie dluzszym niz dwa lata, to nie ma sensu brac tego slabego. To drozsze wychodzi tak samo, albo nawet taniej. A komfort pracy to juz w ogöle inna historia.
I dotyczy to wszystkiego, od szpadla i widel po kosiarke czy glebogryzarke. :D
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 15&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
stokrotka-77
200p
200p
Od: 21 lut 2011, o 21:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Myśmy też doszli do takich wniosków po kolejnym rozpadzie :;230 .
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No Maryśka poszłaś po bandzie z tym sprzęcichem ;:oj
Ale mam co do sprzętu takie samo zdanie :wink:
No to życzę Ci zgłębionej i wzruszonej pracy ziemnej ;:196
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Mandragora pisze:Wróciłam drugi raz popatrzeć na glebogryzarkę i dopiero teraz widzę, że to, co wzięłam za jakieś wielkie nożyce do "gryzienia" gleby, jest uchwytami do pchania i sterowania. A ja głupia naprawdę spojrzałam na to jak na jakiś ogromny czołg, zupełnie od d... strony... Ze też mnie nie zastanowiło, że brakuje w tym czołgu kabiny, w której Marysia przecież musiałaby siedzieć :;230 :;230 ;:14
No myślałem , że padnę po tym wpisie ;:306 ;:306 :;230 :;230
Marysiu mam bardzo podobną glebogryzarkę(tylko, że jest zielona ale też BS), używam ją do skopania pod ziemniaki i pod warzywnik ale ma wielką moc i boję się, żeby mi się czasem nie wysmyknęła i nie skosiła drzewa albo płotu. Właściwie już raz się z czereśnią zderzyła i zdarła korę z pnia. Robota z tą maszyną jest idealna na spalanie tłuszczu po zimie, zawsze tak mnie wytarga że parę kilo mniej od razu mam ;:306 Jeżdżę pod ziemniaki tak z 10 razy w jednym miejscu, czasem 14 żeby głębiej było.W tym roku to ziemniaki chyba dopiero w maju wsadzę, jak tak dalej pójdzie z mrozami...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dorotko do piaszczystej ziemi to nawet jest za mocna, ale z kamieniami gorzej ;:185 połamią się zęby (łopaty) ! Ja mam ciężką gliniastą ziemię i szpadel dla mnie to na małej powierzchni :lol:
Jerome, Agnieszko, Ilonko moja babcia mawiała co drogie to tanie i miała rację, ale niestety zdarza mi się jeszcze czasem o tym zapominać! na szczęście nie przy poważnych zakupach ;:333
Michale tez jeżdżę nią wielokrotnie, ale jak się umiejętnie naciska to chodzi super! I pa kilku dniach wracam i jeszcze raz, aż gleba jest pulchna - niestety ma jedną wadę nie odchwaszcza gleby ;:306 A i jakoś nie pozwalam specjalnie sobą targać to i utratę siebie liczę jedynie w delagramach ;:306
Michale u mnie sypie śnieg wielkimi białymi płatami, a miało być inaczej! ja też tracę nadzieję, że wyjdę na cały dzień do ogrodu w najbliższym czasie chyba dopiero pod koniec kwietnia - i tak na ogół jest ;:131 Co z naszymi drzewkami? Podkładki zadołowane w tunelu - czekamy!
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Marysiu! Podziwiam Cię za ciężką pracę! ;:180 Kopanie szpadlem przy glebogryzarce to pikuś! Mam glebę gliniasto-iłową i glebogryzarkę (innego typu) i nie jestem w stanie jej obsługiwać (tatusiu i H jak dobrze, że jesteście ;:167 ).
To naprawdę ciężka praca, ale efekt jest znakomity. :wit
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Renatko :oops: dużo różnych rzeczy robię sama, bo nie lubię prosić i czekać :wink: a poza tym usłyszę po co Ci to?
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu teraz po zakupie takiego profesjonalnego sprzętu to jesteś ogrodnik pełną gębą, robimy rabaty pod las ;:138 ;:138 ;:138 koszyk super :heja
Zimę tym razem też mam sypie od godziny ;:7
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu ja ten sprzęt mam od trzech lat, a areału nie powiększę bo mam ochotę pocieszyć się ogrodem i wizytami w nim. Wali , zacina, sypie, śnieg , śnieg, śnieg ;:oj
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu to co nic nie mówiłaś jesienią, że takie sprzęcisko stoi, mogłyśmy trochę pogryźć tej gleby za warzywnikiem ;:oj u mnie też wali ja przed Bożym Narodzeniem ;:145
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Marysiu koszyczek śliczny ;:138 Za zaproszenie pięknie dziękuję ;:180 ale raczej nie przyjadę, bo robota na działce będzie gonić. Skoro wiosna taka opóźniona, to trzeba będzie nadrabiać stracony czas.
Nie straszcie, że znów sypie śnieg, u mnie dzisiaj trochę cieplej i wieje halny, już myślałam, że śnieg się roztopi. Doła można dostać przez tą niekończącą się zimę ;:oj
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu u mnie śnieg już nie sypie.... ale tyle ile nawaliło pod koniec poprzedniego tygodnia to i leży..... na ogródku zalega około 1- metrowa pierzyna..... pewnie to i dobrze, bo mrozy nocą dochodzą do -15*..... najgorsze jest to, że straszą śnieżnymi świętami ....a to już nie całkiem wesoło ;:145
Glebogryzarka niezłe sprzęcicho ;:oj
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu myślałam, że tylko kwiatkami mogę Cię przyciągnąć :lol: ja już straciła nadzieję na wiosne!
Lidziu a jak cały kwiecień tak będzie :?: to co my biedne zrobimy :? Przecież sypie i sypie a jak potem zacznie topnieć to i musimy obeschnąć :wink:
Agnieszko ucierpieliście w poprzednim tygodniu i od śniegu i od mrozu, ale te mrozy dalej mają być mniejsze ale jednak od czwartku -7 do - 9 (u mnie) Już dawno nie pamiętam śniegu w koszyczku wielkanocnym ;:185
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu no i ja nie pamiętam Wielkanocy po śniegu i lodzie..... aż sobie nie chcę tego wyobrazić..... mam nadzieje, ze jednak prognozy nie sprawdzą się..... Przeważnie to już ogrodowe kwiatuszki zrywałam do koszyczka ze święconką :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”