Nasze marzenie- realizacja krok po kroku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze marzenie- realizacja krok po kroku

Post »

Madziu pospolite trawy. Ja sobie tak obmyśliłam, że posadzę judaszowca a na dole wokół niego cztery rozplenice japońskie Pennisetum Hameln. Kupiłam jeszcze małą trawkę bambusową Hakonechloe macro Nicolas , ale ta to na rabatkę skalniakową.

-- 14 mar 2013, o 22:28 --

Nie założę, bo się do tego nie nadaje. Nie mam polotu do pisania. , czasu na komputer . Mój mąż mnie wymelduje , bo on jest z tych co nie kochają internetu.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p

Post »

Madziu moje chciejstwa to wciąż rosną. Im więcej czytam , tym więcej bym chciała .

-- 14 mar 2013, o 22:33 --

Jak zaczną przychodzić paczki , to dopiero będę się spieszyć ze wszystkim, bo mam zamówione rośliny a nieprzygotowane miejsca.

-- 14 mar 2013, o 22:34 --

Jak ja jestem u Ciebie to Ty wędrujesz, mijamy się.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p

Post »

Madziu dopiero będę w niedzielę wieczorem na Forum. Miłego weekendu. :wit

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Madziu jakie ładniutkie zakupy poczyniłaś ! ;:224 Wrzośce, będą Ci pięknie kwitły. My w zeszłym roku kupiliśmy białe, rosły okazale i cieszyły oczka. Czy przezimowałay, to się okaże (?)
A te kulkii to thuje ?Nie widzę dokładnie w komuterze. He,he, a miałaś już chciejst nie kupować ;:oj
Ja też nie moge się od tego uwolnić, chyba ta wydłużona zima to powoduje... :)

Julianko nie Jesteś jedyna,co to mąż nie zachwyca się internetem. Ja mam to szczęście, że mój akurat jest internetowy i potrafi zrozumieć drugiego internautę :wink:
Proszę załóż swój ogródek, na pewno masz śliczny i fajnie było by wspólnie pisać i radzić się na forum. Mąż Twój z czasem przywyknie, że idziesz z duchem czasu ;) ale musisz zrobić pierwszy krok !
Powodzenia i czekamy :wit
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

MID2006
Śliczne zakupy Madziu. Tak to już jest z nami idziemy do sklepu po jeden kwiatek a wracamy obładowane i i stwierdzamy że nie kupiliśmy tego co chciałyśmy:)
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit
Julianko genialny pomysł z tym judaszowcem i rozplenicami! Ależ to będzie pięęęęęęęknie wyglądać. Już to sobie wyobrażam. Judaszowiec też mi się bardzo podoba, może kiedyś sobie sprawię. Tą trawę bambusową ma moja mama. Tak się jej rozpleniła że z małej sadzoneczki po kilku latach jest teraz gąszcz normalnie. Tzn nie jestem pewna czy to ta sama ale wygląda tak samo więc chyba tak. Skoro nie chcesz zakładać swojego wątku, pokaż nam czasem te swoje cuda. Bo kupujesz naprawdę piękne rośliny i masz głowę do tworzenia odpowiednich kompozycji. Możesz śmiało wklejać swoje zdjęcia u mnie. hehe ja też mam chciejstwa pozamawiane i teoretycznie wybrane miejsca..ale gdy przychodzi czas spania i kładę się , wtedy zaczyna się rewolucja w mojej głowie. Miejsca nasadzeń ciągle się zmieniają :) Miłego weekendu Ci życzę, chociaż chyba już za późno skoro dopiero w niedzielę wracasz do nas. No ale tak czy siak oby był miły :)

Asiu no miałam nie kupować ale jak tu wszystkie podsuwacie takie piękne rzeczy to jak nie kupować. Wszystko by się chciało tylko kasy ciągle mało :) To są cyprysiki. Ale nie jest napisane jakie konkretnie. Wymyśliłam wczoraj wieczorem jeszcze, żeby kupić dwie hortensje na pniu. Jak będę mieć robione schody to pomyślałam że postawiłabym je w donicach po obu stronach schodów na pierwszym stopniu. Ale nie wiem czy to dobry pomysł.. hortensje się rozrastają a na pniu jeszcze u nikogo nie widziałam więc nie wiem jak by się zachowywały. No i dość droga taka przyjemność. Muszę się jeszcze zastanowić.

Sylwio tylko efekt jest taki..że kupujemy nie to co zamierzałyśmy ale za to, co miało być kupione nie znika z listy i i tak musi być kupione :D Hehhee jakoś nie składnie chyba mi się to napisało :)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Zakupy porobione,od razu humorek się poprawia:)Ja dziś bylam w ogrodniczym i widziałam cebulki lilii,juz nawet w koszyku leżały wybrane,ale nagle zapaliła się czerwona lampka...zaraz przecież ja mam zamówione u Ewuni naszej lilie i to nie tak mało...dobrze,że odłożyłam,mam jeszcze inne roślinki do dokupienia ;:108
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

julianna pisze: Jak zaczną przychodzić paczki , to dopiero będę się spieszyć ze wszystkim, bo mam zamówione rośliny a nieprzygotowane miejsca.
No to możemy sobie rączki podać ;:306 ;:306 . Do mnie już lilie przyszly i siedzą w lodówce bo muszę jechać 40 km na działkę ;:223 i miejsce im dopiero przygotowac ;:224 a to tylko 46 sztuk :;230 :;230
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

Ha, czyli nie tylko ja przed zaśnięciem mam taką burzę w mózgu, że potem po nocach kwiatuchy mi się śnią! W głowie to mam wszystko poukładane co i jak ale z wykonaniem gorzej... Coś się przejaśniło u mnie, czekam na ;:3 i Wam też życzę!
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Annes To dobrze że się w miarę ocknęłaś, skoro już zamówiłaś u Ewci to pieniążki na coś innego pójdą. Ja właśnie intensywnie myślę o powojniku:D Julianka we mnie zaszczepiła tą myśl hehe.
Ewa ale zaszalałaś :D 46 sztuk. hoho gdzie to wszystko pomieścisz :D hehe Musisz drugą lodówkę na roślinki kupić :) Same kolorowe kupiłaś? Czy dominuje kilka kolorów?
Ola No mnie już głowa od tego sadzenia boli :) No ja już zaczęłam rozrysowywać wszystko. Żeby później szybciej sadzenie szło. Ale co z tego jak ciągle mi się zmienia to gdzie co ma być. Pewnie dopiero jak przyjdzie co do czego to się okaże że eee to tu jednak nie będzie pasowało itd:D I i tak znowu naniosę jakieś zmiany.

Dzwoniłam dzisiaj do szkółki, otwarcie już za tydzień dla klientów. :tan Jak tylko będzie pogoda i będę jechała na działkę :tan :tan to najpierw wstąpię po magnolię i maigolda i dwa szmaragdy na spiralki, a potem brabanty na żywopłot. Dalej się zobaczy :D
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Madziu zakupy a zakupy ,wszędzie gdzie nie zajrzę szaleństwo zakupowe w pełni.Jak ta wiosna szybciej nie przyjdzie ,to ogródki latem w szwach. :;230
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

oj tak. Powstrzymać się Ewuniu nie można :D Jeszcze to i jeszcze to a tamto też by pięknie wyglądało. I nie ma końca.
Ewuniu a jak z podlewaniem tych powojników?
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Powojniki nie lubią suszy więc nie żałuj im wody ,ja swoim dostarczam konewkę wody co 4 dni ,ale ja mam piach ,10 litrów pod każdy .Jeżeli masz dobrą ziemię ,to możesz mniej .
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu, ciebie i innych zainteresowanych informuję, że w Biedronce pojawiły się właśnie tanie byliny w kapersach: jeżówka, orlik, liatra, gipsówka, inkarvilla, słoneczniczek, liliowce i jeszcze jakieś ;:333 . Np. Inkarvilla 3 pędy za 3 zł :heja , a w innym sklepie płaciłam 5 zł. za 1 sztukę.
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu dzięki za informację, jutro przejdę się do Biedronki zobaczyć te cudeńka :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”