Nasze marzenie- realizacja krok po kroku
Re: Nasze marzenie- realizacja krok po kroku
Madziu pospolite trawy. Ja sobie tak obmyśliłam, że posadzę judaszowca a na dole wokół niego cztery rozplenice japońskie Pennisetum Hameln. Kupiłam jeszcze małą trawkę bambusową Hakonechloe macro Nicolas , ale ta to na rabatkę skalniakową.
-- 14 mar 2013, o 22:28 --
Nie założę, bo się do tego nie nadaje. Nie mam polotu do pisania. , czasu na komputer . Mój mąż mnie wymelduje , bo on jest z tych co nie kochają internetu.
-- 14 mar 2013, o 22:28 --
Nie założę, bo się do tego nie nadaje. Nie mam polotu do pisania. , czasu na komputer . Mój mąż mnie wymelduje , bo on jest z tych co nie kochają internetu.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
Madziu moje chciejstwa to wciąż rosną. Im więcej czytam , tym więcej bym chciała .
-- 14 mar 2013, o 22:33 --
Jak zaczną przychodzić paczki , to dopiero będę się spieszyć ze wszystkim, bo mam zamówione rośliny a nieprzygotowane miejsca.
-- 14 mar 2013, o 22:34 --
Jak ja jestem u Ciebie to Ty wędrujesz, mijamy się.
-- 14 mar 2013, o 22:33 --
Jak zaczną przychodzić paczki , to dopiero będę się spieszyć ze wszystkim, bo mam zamówione rośliny a nieprzygotowane miejsca.
-- 14 mar 2013, o 22:34 --
Jak ja jestem u Ciebie to Ty wędrujesz, mijamy się.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
Madziu dopiero będę w niedzielę wieczorem na Forum. Miłego weekendu. 

H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- iwwa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu jakie ładniutkie zakupy poczyniłaś !
Wrzośce, będą Ci pięknie kwitły. My w zeszłym roku kupiliśmy białe, rosły okazale i cieszyły oczka. Czy przezimowałay, to się okaże (?)
A te kulkii to thuje ?Nie widzę dokładnie w komuterze. He,he, a miałaś już chciejst nie kupować
Ja też nie moge się od tego uwolnić, chyba ta wydłużona zima to powoduje...
Julianko nie Jesteś jedyna,co to mąż nie zachwyca się internetem. Ja mam to szczęście, że mój akurat jest internetowy i potrafi zrozumieć drugiego internautę
Proszę załóż swój ogródek, na pewno masz śliczny i fajnie było by wspólnie pisać i radzić się na forum. Mąż Twój z czasem przywyknie, że idziesz z duchem czasu ;) ale musisz zrobić pierwszy krok !
Powodzenia i czekamy

A te kulkii to thuje ?Nie widzę dokładnie w komuterze. He,he, a miałaś już chciejst nie kupować

Ja też nie moge się od tego uwolnić, chyba ta wydłużona zima to powoduje...

Julianko nie Jesteś jedyna,co to mąż nie zachwyca się internetem. Ja mam to szczęście, że mój akurat jest internetowy i potrafi zrozumieć drugiego internautę

Proszę załóż swój ogródek, na pewno masz śliczny i fajnie było by wspólnie pisać i radzić się na forum. Mąż Twój z czasem przywyknie, że idziesz z duchem czasu ;) ale musisz zrobić pierwszy krok !
Powodzenia i czekamy

wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
MID2006
Śliczne zakupy Madziu. Tak to już jest z nami idziemy do sklepu po jeden kwiatek a wracamy obładowane i i stwierdzamy że nie kupiliśmy tego co chciałyśmy:)
Śliczne zakupy Madziu. Tak to już jest z nami idziemy do sklepu po jeden kwiatek a wracamy obładowane i i stwierdzamy że nie kupiliśmy tego co chciałyśmy:)
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Julianko genialny pomysł z tym judaszowcem i rozplenicami! Ależ to będzie pięęęęęęęknie wyglądać. Już to sobie wyobrażam. Judaszowiec też mi się bardzo podoba, może kiedyś sobie sprawię. Tą trawę bambusową ma moja mama. Tak się jej rozpleniła że z małej sadzoneczki po kilku latach jest teraz gąszcz normalnie. Tzn nie jestem pewna czy to ta sama ale wygląda tak samo więc chyba tak. Skoro nie chcesz zakładać swojego wątku, pokaż nam czasem te swoje cuda. Bo kupujesz naprawdę piękne rośliny i masz głowę do tworzenia odpowiednich kompozycji. Możesz śmiało wklejać swoje zdjęcia u mnie. hehe ja też mam chciejstwa pozamawiane i teoretycznie wybrane miejsca..ale gdy przychodzi czas spania i kładę się , wtedy zaczyna się rewolucja w mojej głowie. Miejsca nasadzeń ciągle się zmieniają

Asiu no miałam nie kupować ale jak tu wszystkie podsuwacie takie piękne rzeczy to jak nie kupować. Wszystko by się chciało tylko kasy ciągle mało

Sylwio tylko efekt jest taki..że kupujemy nie to co zamierzałyśmy ale za to, co miało być kupione nie znika z listy i i tak musi być kupione

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Zakupy porobione,od razu humorek się poprawia:)Ja dziś bylam w ogrodniczym i widziałam cebulki lilii,juz nawet w koszyku leżały wybrane,ale nagle zapaliła się czerwona lampka...zaraz przecież ja mam zamówione u Ewuni naszej lilie i to nie tak mało...dobrze,że odłożyłam,mam jeszcze inne roślinki do dokupienia 

No to możemy sobie rączki podaćjulianna pisze: Jak zaczną przychodzić paczki , to dopiero będę się spieszyć ze wszystkim, bo mam zamówione rośliny a nieprzygotowane miejsca.

Pozdrawiam. Ewa
- maliola
- Od: 26 cze 2012, o 16:01
Ha, czyli nie tylko ja przed zaśnięciem mam taką burzę w mózgu, że potem po nocach kwiatuchy mi się śnią! W głowie to mam wszystko poukładane co i jak ale z wykonaniem gorzej... Coś się przejaśniło u mnie, czekam na
i Wam też życzę!

-
Annes To dobrze że się w miarę ocknęłaś, skoro już zamówiłaś u Ewci to pieniążki na coś innego pójdą. Ja właśnie intensywnie myślę o powojniku:D Julianka we mnie zaszczepiła tą myśl hehe.
Ewa ale zaszalałaś
46 sztuk. hoho gdzie to wszystko pomieścisz
hehe Musisz drugą lodówkę na roślinki kupić
Same kolorowe kupiłaś? Czy dominuje kilka kolorów?
Ola No mnie już głowa od tego sadzenia boli
No ja już zaczęłam rozrysowywać wszystko. Żeby później szybciej sadzenie szło. Ale co z tego jak ciągle mi się zmienia to gdzie co ma być. Pewnie dopiero jak przyjdzie co do czego to się okaże że eee to tu jednak nie będzie pasowało itd:D I i tak znowu naniosę jakieś zmiany.
Dzwoniłam dzisiaj do szkółki, otwarcie już za tydzień dla klientów.
Jak tylko będzie pogoda i będę jechała na działkę
to najpierw wstąpię po magnolię i maigolda i dwa szmaragdy na spiralki, a potem brabanty na żywopłot. Dalej się zobaczy 
Ewa ale zaszalałaś

Ola No mnie już głowa od tego sadzenia boli

Dzwoniłam dzisiaj do szkółki, otwarcie już za tydzień dla klientów.

- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Madziu zakupy a zakupy ,wszędzie gdzie nie zajrzę szaleństwo zakupowe w pełni.Jak ta wiosna szybciej nie przyjdzie ,to ogródki latem w szwach. 

-
oj tak. Powstrzymać się Ewuniu nie można
Jeszcze to i jeszcze to a tamto też by pięknie wyglądało. I nie ma końca.
Ewuniu a jak z podlewaniem tych powojników?

Ewuniu a jak z podlewaniem tych powojników?
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Powojniki nie lubią suszy więc nie żałuj im wody ,ja swoim dostarczam konewkę wody co 4 dni ,ale ja mam piach ,10 litrów pod każdy .Jeżeli masz dobrą ziemię ,to możesz mniej .
- jode22
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madziu, ciebie i innych zainteresowanych informuję, że w Biedronce pojawiły się właśnie tanie byliny w kapersach: jeżówka, orlik, liatra, gipsówka, inkarvilla, słoneczniczek, liliowce i jeszcze jakieś
. Np. Inkarvilla 3 pędy za 3 zł
, a w innym sklepie płaciłam 5 zł. za 1 sztukę.

-
Jolu dzięki za informację, jutro przejdę się do Biedronki zobaczyć te cudeńka