Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las

Post »

To są takie założenia które zazwyczaj się łamie bo jednoroczne są takie piękne ;:306
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

pomidorzanka-Agatko-ależ,proszę,jest Twoja jak ci sie podoba :wink:

szyszunia-Iwonko--Tak,kielichowca bardzo lubię ;:167 I cynie i wszystkie kwiatucchy :heja

Jule --Agatka Ci juz odpowiedziała,ja tez mam zamiar kupić tą odmianę karłowa ;:173

Jatra--zachęcam bardzo do sadzenia funki to wdzięczne i piękne roślinki ;:108 Co roku piękniejsze i okazalsze :D

Akwelan_2009-Miczysławie--Witaj :wit dziękuję za słowa uznania :uszy Lilie i róże też ;:167 Mijmy nadzieję,że wszędzie nasze kochane kwiaty przezimowały ;:108

dwostr--Cięszę się,że ci sie podoba mja cynia,,,ja tych karłowych jeszcze siałam, ale spróbuję ;:108 A jednorocze siję i sadzę..różne :D
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Aniu ,w poprzednim roku po tej wstrętnej zimie musiałam czymś zapchać dziury po padniętych roślinach ,dlatego na ryneczku kupiłam sporo sadzonek cynii a jaki był wybór kolorów! ;:oj W tym roku zapowiada się lepsze przezimowanie to i pewnie kupować nie będę... chyba że napatrzę się na FO i na nowo ich zapragnę :;230
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Witaj Aneczko :wit ....zamawiałam już dwa razy u Marka P. ...naprawdę warto ...sadzonki dorodne ...ja skusiłam się w tym roku na irysy japońskie , kolejne bodziszki do kolekcji i dwa liliowce ...też do kolekcji oraz na astra Jane ...
Powiedz , proszę , w Arboretum w Rogowie można składać zamówienia , mają sprzedaż wysyłkową ?

Koniecznie muszę kupić sobie klon japoński Atropurpureum...i Butterflay . Ale najpierw róże we Fl. i u Bogdana .

Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i dziękuję za wizyty w moim zaspanym wątku ;:196
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Piękne masz cynie Aniu ...........nie wiedziałam że są karłowe :roll: :roll: Daleko masz na działkę :?:
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Piękne cynie Aniu tak je lubie a nie mam u siebie żadnej :wit
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Witaj Aniu :wit

Wpadłam się przywitać i co zobaczyłam? Piękny domek idealne wkomponowany w otaczający krajobraz. Naprawdę domek jest uroczy, a i gospodyni ze słodkim kociakiem na rękach zdaje się wszystkich serdecznie zapraszać. Kawał dobrej roboty wykonaliście przy Waszym Dębowym Lesie. Gratulacje, teraz tylko czekać wiosny i będzie się działo..... :heja
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 20:43

Post »

Witaj Aniu :wit. Oj bedzie sie dzialo u Ani ;:108 .A jak tam u Ciebie z siewkami?juz wysiałas,czy jeszcze czekasz? :wit
"Żyj z całych sił .. i uśmiechaj się do ludzi.."
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj :) fotki nie prędzej jak na wiosne :( o fusach od herbaty słyszałam od znajomej ale nie próbowałam , a słyszałaś o skórkach po bananach , że dobrze jest wkopac pod maliny? Gazanie do tej pory miałam na balkonie kupine gotowe w tym roku pierwszy raz sama wysieje. Pięknie u Ciebie ;:138 podoba mi sie, a tych fachowców to może byś mi użyczyła potrzebuje do postawienia altanki ;:138 dobranoc :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

dwostr z tym FO,to chyba choroba,jak zakładałam wątek nie dawno miałam 1 listę zakupu roślinek,a tutaj się tyle naoglądałam :shock: ,że już mam 3 ;:oj

Jagodka --cieszę się,że mi polecasz tez Marka Podstolca, bo pierwszy raz u niego będę zamawiała ;:108
Tak,
arboretum w Rogowie prowadzą sprzedaż wysyłkową,mają przystępne ceny, ofertę można na ich stronie zobaczyć ;
RomciaW --cynie to takie proste,ładne i wdzięczne kwiaty.długo stoją w wazonie:)OP tym,że są karłowe tez dowiedziałam się na FO. ;:108 A działeczkę mam od siebie 20 km,trochę jest,,,ale ile satysfakcji ona daję,uuu ;:173

e-babcia -to trzeba posadzić Jadziu w tym roku cynie :wink:

daffodil --Witaj w moim zielonym królestwie,Miło mi,że domek Ci się podoba,nam też ;:306 Dziękuje za słowa uznania :wink:

daffodil ,begonie wsadziłam w ziemię i tyle, :oops: Ale zrobię, zrobię wysiewy,już szałwia,żeniszek, potem pomidorki,papryczka-taka mocno ostra- syn ja lubi już ,Reszta do gruntu,nie mam za wiele miejsca na parapecie, bo jeszcze pelargonie ;:108

zuzola11--z tą gazanią i ja spróbuję :roll: Miło mi,że Ci się u mnie podoba, :wink: Zapraszam częściej ;:108 A fachowców, gdybym nawet miała to jak Ci podeślę,,, mieszkamy po przeciwnej stronie Polski,więcej by musieli jechać niż robić ;:306
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Agatko, Aniu Dzięki ;:196 juz o takich maluchach gdzies slyszalam, tyle ze musze zapolowac na nasiona. U mnie jest skomplikowanie, bo musza byc rozowe a ostatnio widzialam tylko mieszanki kolorow, dlatego nawet nie sprawdzalam czy sa niskie czy wyzsze.
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Dziewczęta podajcie mi stronę Marka Podstolca
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Witam jednoroczne są piękne z bylinami dobrze sie komponują i zawsze można dosiać czy dosadzić w puste miejsca .Co roku tak robię zwłaszcza tam gdzie mam za mało roślin wieloletnich czy krzewów bo ,przecież nie urosną od razu otężne okazy to lata oczekiwania. :D ;:7 ;:196 :wit
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu - właśnie doczytałam, że masz 20 km na działkę. Ja mam 60 :(
Ale latem po prostu tam mieszkamy. Nie możemy się doczekać kiedy zima się skończy i będzie można wyruszyć...

=======================

Aniu - próbowałam znaleźć Marka Podstolca ale jak wstawiam link, który podałaś to nic mi się nie pokazuje :(
Możesz podać jakiś inny link?
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

Aniu czy to prawda,że cynia kwitnie dopiero na rok następny nie ten co zasiana :?:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”