Ogrody Julii cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrody Julii cz.2

Post »

Wiosna Panie Sierżancie! ;:333 Widzę, że mamy ,,ulubione" chwaściory.... :evil:
U mnie mnóstwo siewek ciemiernika cuchnącego, innych ciemiernikowych siewek brak.... ;:218
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Renatko no sama widzisz...Z tą gwiazdnicą jest tak,że jak się nie chciało ruszyć tyłka w pażdzierniku czy listopadzie to... masz babo placek na wiosnę.Szybko trzeba będzie się ruszać zanim ta ---- się rozsieje (przytyłam,więc nie wiem czy dam radę "szybko") :shock: Roślinki generalnie czekają jak przczajony tygrys :wink:
W domku też koniec leniuchowania - próby kiełkowania nasionek wypadły średnio na jeża -papryki będę musiała ciutkę wcześniej wysiać, poza tym trzeba przejrzeć karpy dalii,kanny,kalli ,ismen itd itd. Trzeba obmyśleć jakiś plan warzywnika,żeby nie ugrzęznąć w robocie i czegoś nie przegapić.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kiedy ja miałam jesienią wszystko wysprzątane z tego paskudztwa ;:145 A teraz znów zielono! ;:124
A jak będziesz w tym roku siała ogóraski? Ja jestem wielką zwolenniczką ogórków pionowego startu - znaczy przy sznurkach na pionowo! Tyle, że w tym roku spróbuję ponownie wysiewu w domu do pojemniczków. Wysiew do gruntu w sytuacji gdy nawet w początkach czerwca bywają przymrozki... ;:222
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Renatko ogóraski w tym roku to na kilka sposobów: na bank puszczę po siatce rozłożonej na stelażu,z rozsady będę je siała bo u mnie turkuć potrafi zeżreć wszystko.Chcę spróbować koniecznie sposobu od forumowicz-uprawa na wałach z obornika,w siewie na płask wprost do gruntu też spróbuję. Pierwsze będę siała ok 10 kwietnia do uprawy pod folią-takim niskim tunelikiem.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja swoje zawsze przykrywam takim małym tunelikiem, ale bywa tak zimno, że pod koniec maja zmarzły mi co do sztuki...
Dwa, czy trzy lata temu wysiałam w dwóch turach (odstęp ok 3 tygodni) sprawdziły się świetnie. Miałam ogórki do końca września.
Myślę, że w tym, też tak zrobię!
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

To nie jest zły pomysł żeby np 2 turę posiać ok 10 czerwca...Mam w sumie chyba z 7 opakowań nasion ;:124 -spróbuję.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie to najlepiej, coby ogóraski rosły przez cały rok i to w ilościach hurtowych. Cała rodzina uwielbia mizerię, a kiszone znikają w oka mgnieniu! :;230
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

A ja nie mam żadnego słoika z ogórkami-taka ze mnie ogrodniczka z koziej wólki :;230
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

O jak ja się ciesze że widzę chwasty na rabatach :;230 :;230 nie jestem sama a tak miałam czysto jesieniom i sądziłam ze tak do wiosny zostanie a u mnie masakra. ;:124 ;:124 Ja mam pod borówką wiosenne a Ty?Truskaweczki wypielone moje to nie rozróżnisz od chwastów.
Faktycznie trawnik zżółkł ale odbije a rododendrony sa zadowolone ;:138 bo wilgoci pod dostatkiem.,
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Kasiu ja nie cierpię idealnych ogrodów bo kojarzą mi się z laboratorium :roll: Trudno-mam jak mam: jest i zielsko,gruz po remoncie,jakies badyle...Ale co tam-jak tylko nastanie marzec wezmę koszyk,kanapki,psa i na działeczkę-oczy się boją ale ręcę zrobią ;:108
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

To ja tez do tej pory mam suche patyki po kwiatach. :;230 :;230 Zawsze sobie robotę murze na wiosnę zostawić by zakwasy rozruszać.
:heja Na jesieni miałam jedynie wyplewione a przekwitnięte zostawione do dzień dzień. :oops: Jak bym wysprzątała wszystko to wiosną nie miałabym co robić i taczka by zardzewiała. :;230
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja zostawiam celowo badyle przekwitłe i sprzątam dopiero późną wiosną, bo łudzę się, że ochronią roślinki przed przymrozkami. Piknie to nie wygląd..., ale roślinki ważniejsze. ;:333
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Renatko pojęcie piękna jest względne :wink: ...Ja lubię swoją działkę nawet z tymi badylami i majdanem tylko "gupi" styczeń trwa ;:219
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Witam Marzenko
Ja dopiero teraz zajrzałam do Twojego wątku i na pradawnym zdjęciu znalazłam floksa, który nie da mi zasnąć dziś w nocy.Zdradź mi więc proszę jak nazywa się ten fioletowy piękniś z białym środkiem ;:131
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Beatko na wiosnę będzie przesadzany to ci ukroję kawałek - mam nadzieję,że po tej zimie ? będzie co dzielić :;230 Odmiany nie znam :oops: Floksy bardzo lubię za Mamą moją - pamiętam na pierwszej naszej działce jak sadziła takie zwykłe fioletowe.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”