Moja działka 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja działka 3

Post »

Lidziu chyba nic z tego 3 odpowiedzi po angielsku "nie ma takiego adresu".więc już zostawiam wszystko jak jest, zobaczymy czy coś z tego wyjdzie. ;:222
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu mar33 dzisiaj wysłałam Marysi Masce trochę nasion pomidorka, ostróżki jednorocznej, onętka siarkowego i cykorii podróżnik.

Marysiu delospermo małe zoo, to ja działce mam od dawna. Ptaki dokarmiane są co roku, jeże jesienią też zawsze coś dobrego dostają, żeby lepiej przezimowały, a na błąkające i głodne koty czeka miseczka z suchą karmą. Amatorem suchej kociej karmy jest też prawie oswojony kos, który towarzyszy mi wiernie podczas prac ogrodowych i czeka czy nie rzucę mu jakiejś dżdżownicy. Mój mąż był wędkarzem, czasem kopał na działce robaki i wkładał je do pudełka, a jak się odwrócał, to kos podchodził i mu te robaki podkradał. Dotychczas we wszystkie zimy chodziłam codziennie na działkę. W tym roku, ponieważ Kicię mam w domu będę chodzić co drugi dzień. Właśnie mam zamówiony w sklepie zoologicznym duży tubowy karmnik na słonecznik, a oprócz tego są zawieszone jeszcze trzy karmniki, więc ptaszki będą miały zapas.

Irenko sprawdź jeszcze raz czy pytałaś o zamówienie pod takim e-mailowym adresem lilypol@wp.pl
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze kilka wczorajszych zdjęć.
Obrazek epimedium

Obrazek wrzos

Obrazek kocanki piaskowe

Obrazek berberys

Obrazek miskant zebrinus

Obrazek aster krzaczasty nowobelgijski

Obrazek bratek

Obrazek złocień ogrodowy

Obrazek malwa czarna

Obrazek wiciokrzew

Obrazek pierwiosnek
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ten złocień jest wyjątkowo urokliwy :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lidziu gdzieś pisałam , ale nie widzę, że mina nie zawiązała żadnych nasion. ;:185 Prawdę rzekłszy nie widziałam na niej żadnych owadów. Papryczkę wyślę i może jeszcze coś co znajdę ciekawego, jak będziesz chciała posiejesz jak nie to przekażesz dalej :)
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Marysiu , u mnie to samo ...ale nasion było mnóstwo , tyle , że nie zdążyły dojrzeć , bo je zmroziło ;:145 . Pełno zielonych w osnowach było , a suszyć się ich nie da - muszą same się zasuszyć na roślinie .
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Lidziu, mimo jesieni u Ciebie wciąż piękne kolorki, u mnie już niestety szaro-brązowo-rudo. :) Ale wiosna już niedługo!
Awatar użytkownika
Mig131
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 21:26

Post »

Lidko u mnie też pierwiosnek zakwitł ;:131
Zdjęcia jesienne u Ciebie ;:215
Miłego :wit
pozdrawiam Magda :)
Wszystkiego po trochu...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lidziu już są ;:196 ;:196 moje jeszcze w domu i kompletuję Miłego dnia - u Ciebie słoneczko ?
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Lidziu...nie do wiary, u ciebie jeszcze różyczki kwitnące. ;:oj . U mnie już beeee.. ;:224 , szaro buro. Tych jeżyków zazdroszczę... :oops: . Mój pewnie powędrował dalej. Co prawda nie rozgarniałam sterty liści i go nie szukałam...bałam się że a nóż go spłoszę. Jednak żadnych innych śladów jego bytowania nie zauważyłam stąd moje podejrzenie że już go nie ma. ;:7
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu żółty złocień pomponikowy jest w tym roku śliczny, bo przebarwia się na różowo. Nie pamiętam, czy w zeszłym roku jesienią tak samo wyglądał. Muszę sprawdzić na starych zdjęciach.

Marysiu Masko na pewno wysieję, to co mi przyślesz i z góry dziękuję.
U mnie był dzisiaj kolejny słoneczny i ciepły dzień. Byłam na działce do zmroku i wcale nie ciągnęło mnie do domu.

Remi u mnie jest nadal ciepło, a temperatury nocne też ponad zerem, więc ciągle jeszcze coś tam kwitnie.
imer pisze:Ale wiosna już niedługo!
Taki optymizm mi się podoba ;:215

Madziu jak dalej będzie tak ciepło, to wszystkie pierwiosnki zakwitną.
Cieszy mnie, że zdjęcia Ci się podobają.

Zeniu miło mi że zaglądasz do mnie. Moje małe jeżyki są bardzo ruchliwe, wszędzie ich pełno, a jedzą na potęgę. Zapadanie w sen zimowy wcale im nie w głowie. Twój pewnie też jeszcze żeruje, a jak się ochłodzi, to przypomni sobie drogę do Twojej sterty liści.

Zdjęcia wkleję później. A zatem do wieczora.
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Jak to , Lideczko ...u Ciebie było dzisiaj ciepło i świeciło ;:3 ... ;:oj . U mnie niby ciepło +10 *C , ale mgliście ;:145 . Natomiast wsadziłam tulipany ( wreszcie ) i ...zrobiłam przy okazji rewolucję na wąskim pasku ziemi , dzielącym nową rabatę dla róż , z chodnikiem i wjazdem na posesję . Tam latem stoją róże pienne , rośnie dzwonek karpacki , floks kanadyjski i smagliczka skalna , a tulipany zakwitną najwcześniej , bo w marcu - zanim ruszy wegetacja pozostałych roślinek .
Zebrałam po ciemku z miny nasionka -osnowy są brązowe , ale w środku miękkie , jakby mokre , dałam je na kaloryfer , rozłożyłam na ręczniku . Zobaczę , czy coś z tego będzie ?

Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie ;:196 ;:167
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

No to spryciula ten Twój kos. ;:oj U mnie w Z. też było mnóstwo kosów, bardzo się niecierpliwiły kiedy ktoś chodził pod drzewami.
Wrzos piękne ma barwy, berberys zresztą też, moje niestety straciły już liście. Czym karmisz swoją ptaszarnię??? ;:196
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igusiu u mnie od kilku dni cieplutko i słonko świeci. Dzisiaj pracowałam w samym swetrze, bo w kurtce było mi za ciepło.
Odwiedziła mnie na działce córka z Bartusiem. Poczęstowali mnie ciastem, które upiekł Bartek ze swoim tatą. Zrobiliśmy zdjęcia, Bartuś mnie, a ja jemu.

Marysiu delospermo mój kos dzisiaj siedział pod altanką, ale za bardzo się z robieniem zdjęcia śpieszyłam i wyszło nieostre.
Ptaszarnia dziobie słonecznik i posiekane włoskie orzechy ( takie odpady zeschnięte, albo brzydkie, które nie będą się nadały do ciasta). Marysiu, a Twoje orzechy już dawno zjadłam osobiście, były pyszne.

A oto dzisiejsze zdjęcia.
Na początek wizyta wnuczka.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

To zdjęcia zrobione przez Bartka.
Obrazek

Obrazek

A to następni moi goście
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I na koniec różowa odętka od Irenki, która od wczoraj kwitnie.
Obrazek
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Same fajne fotki. Wnuczek urodziwy, córcia też. ;:215 Ptaszki prawie oswojone. Też dokarmiam orzechami drugiego sortu. Kiedyś miałam karmnik na parapecie, ale ciągle gołębie przeganiały te mniejsze ptaszki. W tym roku na dodatek wycięto drzewa przed blokiem i ptaków prawie nie ma. Zaniosłam więc karmnik na działkę i co 2-gi dzień coś tam sypnę.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”