Mój mały zielony świat
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój mały zielony świat
Kasiu,z pogoda to chyba jak z loteria.Wczoraj ogladałam w necie do konca miesiąca były u mnie dodatnie temperatury w nocy,a dzisiaj patrzę,ze trzy dni od niedzieli maja być -1 i nawet -3,jestem juz głupia zupełnie.
- kasia126126
- 1000p
- Od: 8 cze 2010, o 18:21
Małgoś- ja też nie wiem już co robić
Będę się martwic jak rzeczywiście przymrozki będzie "czuć" w powietrzu
U nas w nocy popadało. Szczęśliwie przed deszczem Adaś zdążył wysypać nawóz na trawnik więc już jedno " z głowy"

U nas w nocy popadało. Szczęśliwie przed deszczem Adaś zdążył wysypać nawóz na trawnik więc już jedno " z głowy"

- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Kasiu czytam ,że i u Ciebie atak wiosny .Ja swoje tez po niedzieli część wysadzę na dwór ,Co ma być to będzie .Za ciasno maja w domu i juz im mało światła .
- kasia126126
- 1000p
Beciu, czytałam, ze Lucy już wysadziła canny i dalie, więc nie będę zwlekać tylko też je wysadzę
Z jedną rabatką mam tylko problem, bo jesienią robiłam tam zmiany i teraz muszę poczekać aż hosty wystawią kły.

- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Kasiu, rzeczywiście sąsiad nadymił straszliwie
Te liście to plekrantus tzw. komarzyca, do cienia, może rosnąć z fuksją
Ten wieczorny deszcz tak mnie zaskoczył
, nic go nie zapowiadało

Te liście to plekrantus tzw. komarzyca, do cienia, może rosnąć z fuksją

Ten wieczorny deszcz tak mnie zaskoczył

- manenka71
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
czesc Kaski sąsiadki
u mnie znowu chorobsko Bartuś chory całe dnie spał ,mam nadzieje ze mu sie poprawi jutro
Kasiu mam dla Ciebie dalie ,sasiad taty mi przywiózl takie duże zostawiłam Ci kawałek a nawet dwa z resztą roslin przywioze ale kiedy nie wiem podobno on przesyła paczkę ale nie powiadamia a czytałam ze wysyła już

u mnie znowu chorobsko Bartuś chory całe dnie spał ,mam nadzieje ze mu sie poprawi jutro
Kasiu mam dla Ciebie dalie ,sasiad taty mi przywiózl takie duże zostawiłam Ci kawałek a nawet dwa z resztą roslin przywioze ale kiedy nie wiem podobno on przesyła paczkę ale nie powiadamia a czytałam ze wysyła już
- kasia126126
- 1000p
Kasiu- teraz już zapamiętam
Będę ją kojarzyć z najbardziej uciążliwymi stworzeniami letnimi czyli komarami, choć roślinka cudna
Marzenko- tak więc czekam na roślinki. Jak dzieciaczki wyzdrowieją,( mam nadzieję, ze szybko puści was choróbsko) zapraszam na kawusię

Marzenko- tak więc czekam na roślinki. Jak dzieciaczki wyzdrowieją,( mam nadzieję, ze szybko puści was choróbsko) zapraszam na kawusię

- malgocha1960
Kasiu,u mnie hosty w tym roku tez strasznie spóznione.Nie moge posadzic nowych od Podstolca,bo ubiegłorocznych w ogóle nie widac.Ogladałam zdjęcia z ubiegłego roku to 24 kwietnia moje hosty miały po jakieś 10 cm juz.
- kasia126126
- 1000p
Gosiu- u mnie w cieplejszych ( bardziej słonecznych) miejscach powolutku wychodzą pierwsze listki ale w tych miejscach bardziej cienistych to jeszcze śpią na dobre. Przez tą spóźniona wiosnę to rośliny wariują. U mnie jeszcze nie zakwitła forsycja a w najlepsze kwitną tulipany
choć co roku było odwrotnie. Mam nadzieję, że lato bardziej będzie "normalne" 

-
- 100p
- Od: 27 kwie 2012, o 12:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To faktycznie forsycja się ociąga. Forsycji nie mam, także nawet nie zauważyłam takich anomalii.
pozdrawiam Beata
- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
U mnie już wczoraj zakwitła forsycja , a hosta na razie tylko jedna wylazła
Ciągle czekamy
Jak spojrzałam na zeszłoroczne zdjęcia to forsycje mają 3 tygodnie opóźnienia do zeszłego roku

Ciągle czekamy

Jak spojrzałam na zeszłoroczne zdjęcia to forsycje mają 3 tygodnie opóźnienia do zeszłego roku

- kasia126126
- 1000p
Betty- koniecznie sobie spraw forsycję.
To taki pierwszy zwiastun wiosny, a do tego jej kolor jest bardzo optymistyczny.
Kasiu- moja forsycja to trochę późniejsza odmiana. Sąsiedzi mają wcześniej kwitnące i takie bardziej "cytrynowe" a moja jest bardziej żółta. Kwitnie kiedy ich już prawie przekwitają.

Kasiu- moja forsycja to trochę późniejsza odmiana. Sąsiedzi mają wcześniej kwitnące i takie bardziej "cytrynowe" a moja jest bardziej żółta. Kwitnie kiedy ich już prawie przekwitają.
-
- 100p
- Od: 27 kwie 2012, o 12:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dokładnie tak Kasiu. Wypadła nam w tym roku tuja i tak sobie szukam czegoś, co mogłabym w jej miejsce wsadzić. Myślę o czymś na pniu i w sumie mogłaby być to forsycja
.

pozdrawiam Beata
- kasia126126
- 1000p
Betty- to będzie dobry nabytek. Zwłaszcza, że kiedy rozrasta się za bardzo, zawsze można przyciąć i uformować 

- malgocha1960
Kasiu,jak majówka,wyjechałas gdzies?