Aguniu ...tak , tak , lubimy to grzebanie w ziemi

.
Bożenko , teraz co prawda jest po " rewolucji " pusto ...ale na wiosnę ....będzie widok

.
Elżuniu... myślę , że coś tam jeszcze wiosną dosadzę , byle nie było ekspansywne i trzymało fason . Jak przekwitną tulipany to chciała bym , by nie świeciło pustkami

, ale cały sezon cieszyło i zapraszało do wejścia w "moje królestwo " .
Elizo...witaj ...wcale się nie dziwię ,że mało Cię na FO - wszak M - owi poświęcasz więcej czasu ...jak to bywa na początku małżeństwa . Pozdrawiam Was serdecznie

.
Krysiu...często się sama zastanawiam , jakie będą przyszłe pokolenia i pomyśleć , że kiedyś walczyliśmy o lepsze jutro dla naszych dzieci ... uważam , że świat zmierza donikąd . Zewsząd tylko puste slogany , obietnice bez pokrycia , młodzi ludzie bez chęci do życia ... mimo ,że więcej możliwości , niż 30 i więcej lat temu . A wszystkiemu winne bezrobocie i media kreujący model życia . Pytam dla kogo ?
No ....to zaczynamy ...obiecane fotki z " rewolucji " i z parapetów ....zapraszam

...serdecznie

.
Tak było ....latem stoją tam jeszcze dodatkowo róże sztamowe w donicach .
Ta wąska rabata , między chodnikiem , a kostką brukową to jest właśnie z tulipanami , dzwonkiem karpackim , smagliczką skalną i floksem kanadyjskim . Natomiast druga - obok , z wyłożonymi kamieniami jest przygotowana pod wiosenne nasadzenie róż .
Może być

? Wiosną chcę jeszcze tę różaną poprowadzić z drugiej strony , od trawnika ...łukiem , bo jest prosta i nie pasuje mi do koncepcji ogólnej .
Tak jest ...
Pelargonie już przygotowane na drugi rok ...mam ich wszystkich chyba ponad 50 sztuk , na trzech parapetach .
Sporo - dzięki temu - zaoszczędzę pieniędzy

.
Moje fiołki od
Ewuni /
evluk 
i koleusy ukorzenione - młode sadzonki już na drugi rok - oraz oleandry od
Tereni 
...
Kwitną pierwsze kwiaty szlumbergery ...białe , a różowe i czerwone mają pąki .
Proszę o sugestie , opinie i dziękuję za bywanie w moim wątku