Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Jagódko, jak miło, że dostaniesz kolejne ostróżki! Ja również bardzo je lubię, zwłaszcza te w odcieniach błękitu ;:170 Jesienią posadziłam kilka odmian między róże ;:173
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Oj, ostatnio w ogóle nie przychodzą do mnie powiadomienia z Twojego wątku :evil: Wielkie niedopatrzenie...
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iguś, gratuluję ;:167 .
Dla mnie zawsze je miałaś ;:108 , wielkie i pełne dobroci.
Miło zaglądać do wątku, w którym witasz uśmiechem :D
Pozdrawiam cieplutko. Żeby niebo miłao kolor Zbyszkowej ostróżki ;:108
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Aniu ...po naprawie laptopa mam teraz to samo , na dodatek nie włącza mi się opcja , gdy przeczytam nowy post w danym wątku - z czerwonego , na zielony . Dopiero muszę odświeżyć stronę .
Powiadomienia mi jedynie przychodzą na pocztę onet .
Miłego wieczoru ;:168 ;:167

Justysiu...chyba Cię ściągnęłam ...bo w tym samym czasie pisałam u Ciebie ;:196 .
Dziękuję za tyle miłych słów i ... :oops: prawdę mówiąc cieplutko się na serduszku zrobiło ;:168 ;:167 .
Zawsze , nie tylko wirtualnie , ale także w realu witam moich Gości uśmiechem i serdecznie zapraszam w gościnę ;:196 .
Oj , tak , niebo w błękicie , podobne do ostróżki Zbyszka rzadko nam się zdarza w ten mglisty , jesienny czas ;:174 .
A co z różami ...Justyś ?
Serdecznie Cię pozdrawiam ;:196 .
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Jagódko powiedz gdzie będzie Ci lepiej jak nie tu na Forum- życzenia, pozdrowienia, gratulacje ...
Wszyscy Cię wspierają, kochają i nawet ;:167 rozdają .
Miło u Ciebie i tak swojsko jak za dawnych czasów w każdej w rodzinie bo teraz też różnie z tym bywa - zmiany wszędzie ale czy na lepsze ?
Cieszę sie z Twej poprawy zdrowia i samopoczucia - pozdrawiam i ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu Droga ...tak , dokładnie , jak w rodzinie , a może jeszcze lepiej ...bo rodzina Cię często nie rozumie ...kreśląc kółka przestrzenne , ewentualnie patrząc z ukosa kiwa głową z politowaniem ...bo zwyczajnie się nie zna na rzeczy ... :;230 . A to przecież Matka Natura nam wszystko dała to , czym oddychamy , siejemy , sadzimy i spożywamy . Nie wszystko co prawda jest jadalne , co sadzimy , ale za to jakie doznania mamy estetyczne ; wzrokowe i węchowe i nikt nas nie zrozumie tak , jak my siebie nawzajem ;:196 .
Dziękuję za miłe , dodające otuchy bardzo serdeczne i ciepłe słowa ;:168 ...
Krysiu , wierz mi - nie wszystko złoto , co się świeci - może i zmiany idą ...ale czy na lepsze i dla kogo ? - bo chyba nie dla nas ...może przyszłe pokolenia skorzystają ...chociaż wątpię ;:185 . Politycy myślą tylko o sobie - nikt nie ma na uwadze maluczkiego człowieka .
Zawsze mówię , że zdrowe , wykształcone społeczeństwo - bogaty i szczęśliwy naród - ale kto by się tym w rządzie przejmował . Każdy tylko patrzy , by się nachapać , kolesiami obstawić i koło się zamyka .
Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie ;:196 ;:168 .
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagódko nie było mnie raptem trzy dni a tu takie nowiny :roll:
Gratuluję Ci kochana z całej duszy tego zasłużonego ;:167
papa ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A wiesz , Bożenko , że sama byłam zaskoczona takim wyróżnieniem , że nawet nie wiedziałam , czego mi dziewczyny gratulują ;:oj . Dziękuję za miłe słowa ;:196 .

Pozdrowienia :wit

Jutro muszę koniecznie zrobić fotki , bo zrobiłam istną rewolucję w ogrodzie , jak złapałam za łopatę ....poleciały rozrośnięte kostrzewy sine , kocimiętki Fasena i ogromne kępy - [poduchy floksa kanadyjskiego . Zasadziłam tulipany Greiga , Fostera i Kaufmana , a zostawiłam smagliczkę skalną , dzwonki karpackie i młode sadzonki floksa kanadyjskiego ....wygląda schludnie i ...na wiosnę myślę , że będzie raj dla oczu .

Pozdrawiam serdecznie Miłych Gości ...do jutra :wit ;:196 ;:167 ;:167 ;:167 ;:167
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

No właśnie, Jagódko - fotki z przeprowadzonej rewolucji poprosimy ;:196 Napracowałaś się, ale my to kochamy :)
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Jagódko to czekamy na fotki :D ale masz rację na wiosnę to będzie dopiero widok ;:196
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

wpisuję się znów do Ciebie by być na bierząco... bo od długiego czasu nie bylam aktywna na fo, ale mam nadzieję że to sie zmieni :D
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Ja też czekam na fotki z przeprowadzonej rewolucji na rabacie ;:65 efekty pracy najlepiej będzie widać wiosną jak te cudowności zakwitną ;:215
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Jadwisiu Twój post z Pn 19 lis 2012 22:23 to jakby słowa wyjęte z mojej duszy i wypowiedziane Twoimi ustami.
Tak niedawno w gronie gdzie było kilku nauczycieli ( w mojej najbliższej rodzinie tez są) rozmawialiśmy o dzieciach - wspomnienia, porównywanie do czasów sprzed wielu lat i padły słowa o tych naszych pociechach ,że jest źle z ich wychowaniem a może być jeszcze gorzej. Poczułam dreszcze ... bo one to przecież nasza nadzieja i przyszłość i smutno mi się zrobiło.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguniu ...tak , tak , lubimy to grzebanie w ziemi :) .

Bożenko , teraz co prawda jest po " rewolucji " pusto ...ale na wiosnę ....będzie widok ;:108 .

Elżuniu... myślę , że coś tam jeszcze wiosną dosadzę , byle nie było ekspansywne i trzymało fason . Jak przekwitną tulipany to chciała bym , by nie świeciło pustkami ;:185 , ale cały sezon cieszyło i zapraszało do wejścia w "moje królestwo " .

Elizo...witaj ...wcale się nie dziwię ,że mało Cię na FO - wszak M - owi poświęcasz więcej czasu ...jak to bywa na początku małżeństwa . Pozdrawiam Was serdecznie ;:168 .

Krysiu...często się sama zastanawiam , jakie będą przyszłe pokolenia i pomyśleć , że kiedyś walczyliśmy o lepsze jutro dla naszych dzieci ... uważam , że świat zmierza donikąd . Zewsząd tylko puste slogany , obietnice bez pokrycia , młodzi ludzie bez chęci do życia ... mimo ,że więcej możliwości , niż 30 i więcej lat temu . A wszystkiemu winne bezrobocie i media kreujący model życia . Pytam dla kogo ?

No ....to zaczynamy ...obiecane fotki z " rewolucji " i z parapetów ....zapraszam ;:180 ...serdecznie ;:167 .

Tak było ....latem stoją tam jeszcze dodatkowo róże sztamowe w donicach .

Obrazek

Ta wąska rabata , między chodnikiem , a kostką brukową to jest właśnie z tulipanami , dzwonkiem karpackim , smagliczką skalną i floksem kanadyjskim . Natomiast druga - obok , z wyłożonymi kamieniami jest przygotowana pod wiosenne nasadzenie róż .
Może być :oops: ? Wiosną chcę jeszcze tę różaną poprowadzić z drugiej strony , od trawnika ...łukiem , bo jest prosta i nie pasuje mi do koncepcji ogólnej .

Tak jest ...

Obrazek Obrazek

Pelargonie już przygotowane na drugi rok ...mam ich wszystkich chyba ponad 50 sztuk , na trzech parapetach .
Sporo - dzięki temu - zaoszczędzę pieniędzy :tan .
Obrazek Obrazek

Moje fiołki od Ewuni / evluk ;:167 i koleusy ukorzenione - młode sadzonki już na drugi rok - oraz oleandry od Tereni ;:167 ...

Kwitną pierwsze kwiaty szlumbergery ...białe , a różowe i czerwone mają pąki .

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Proszę o sugestie , opinie i dziękuję za bywanie w moim wątku ;:196 ;:167
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Jagodko z tego co widać to parapety powinny być 2 razy szersze ;:215
ja też zakochałam się w fiołkach tylko za nic nie chcą się u mnie ukorzeniać
ukorzenione też kupione od evluk za to sobie radzą dobrze
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”