Rabatki Konstantego część 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Rabatki Konstantego część 5

Post »

Olgo-U nas śnieży drugi dzień.Przed Urzędem Miasta choinka i anioły z samych światełek,wieczorem bardzo dekoracyjne.
Evluk-Multiflora ma nowe liście,bardzo szybko rośnie.Linearis dostała sublokatora,też linearis,ale z innego źródła taki gratisik,ten nowy ma dłuższe liście.Kerri zielona która zamówiona była dwuliścienna a przyszła z jednym ma formujący się drugi listek,bardzo mnie to cieszy.Arnotiana ma dwa nowe liście i pęd rozwojowy,motoskai ma dwa nowe liście a australis cztery.Lisa australis ma wyraźnie bliźniaka.Inne hoye(duże-naleśnikowa,vitellinoides,małe-retusa,engleriana,serduszkowa,serpens,lacunosa rebecca,lacunosa Langavi Island,snow caps czy eskimo zapadły w sen zimowy.
Opuncja-też dodatek przy innym zamówieniu bardzo ładnie się przyjęła i może na wiosnę będzie na skalniaku?Jak u Alinki K.No właśnie umawiałyśmy się na degustację kiszonej kapusty podklasztornej! ;:oj Wyjęłam ceramikę w borówkowy wzór-dwa domki i choinkę dużą na świeczkę herbacianą,dwie choinki małe,wieniec adwentowy mały i trzy dzbanuszki na gałązki świerkowe,na chrzan i na żurawinę(konfiturę lub sos),trwa kiermasz i być może kolekcja się wzbogaci.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A nieprawda......bo chyba u mnie jest ten biegun zimna.
Co rano minimum -15.
Oby do wiosny. ;:303
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kogro-ale już masz odwilż i deszcz?
Odwiedziłam Evluk i tam są wróble całe stadka,jak dawniej u nas.Nabyłam choinkę w donicy(ok.130 cm wys.) -srebrnego świerka ,ma kolor kocura brytyjskiego i podobną gęstość igieł.Za sukces uważam dowiezienie go busem i następnie doniesienie w torbie na ramieniu do domu.A miałam jeszcze dwa pęki średniej wielkości jemioły i plecak.
Evluk-czy tę torbę eco w kolorze ostro zielonym można prac w pralce,czy raczej ręcznie,bo może puszcza kolor?
Dziś wybieramy się do IKEI.Prawdopodobnie będą tam pierniki-serca na drzewko,jak nie będę piekła.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ewka podziwiam twoje samozaparcie i siłę.
Ale za to jak ładnie i świątecznie będziesz miała w domu..... ;:108 .....nie mówiąc już o leśnym zapachu.
U mnie już tylko resztki śniegu i potoki wody za dnia lód zaś nocą.
Czekam na powrót zimy, żeby rośliny znów przykryła pierzynka.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewo u mnie wczoraj była odwilż, ale wialo i w domu dość chłodno za to dziś jak przymroziło to nie wyjdę z Klarą na Bachledzki bo by mnie zamordowała, nawet Aza jest problemem przy obecnej lodowicy. Ja wtym roku nie planuję choinki drzewka lecz gałąź.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu,że będzie wiatr można się było spodziewać po różowym niebie,nadal na plusie,roztopy.W IKEI bardzo ładne zasłonowe drukowane w duża jodełkę naturalistyczną,pierników serduszek nie było i nie będzie już w tym roku,wzięłam migdałowe do napełnienia ubiegłorocznej puszki.
Także będę miała gałąź w małym pokoju,a światełka na szybach.
Zwartnice pewno się rozwiną na święta.
Widziałam w sklepie turystycznym na Karmelickiej nakładki gumowe na buty,u dołu mają kolce,coś jak miejskie raki,są w kilku rozmiarach.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ewciu i gdzie ta wspaniała pierzynka się podziała .Nie ma po niej ani śladu .Teraz tylko czekać co nam czas przyniesie czy śnieg czy tak jak w ubiegłym roku mrozy ;:174
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Ewuś, ja dziś przystroiłam balkon w światełka i girlandy. Co roku ubieram. Niestety choinkę mam sztuczną, bo zawsze miałam problem z jejobsadzeniem w stojaku. A lubię wielkie choinki, więc mam teraz do sufitu, ale sztuczną. Pogłaskaj Konstantego od moich sierciuchów. Ciebie ;:196 ;:167
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

EwkaEs pisze: Widziałam w sklepie turystycznym na Karmelickiej nakładki gumowe na buty,u dołu mają kolce,coś jak miejskie raki
Mnie pewnie by się takie przydały...raz że u mnie także roztopy, dwa że coś ta moja noga po gipsie zrobiła się bardzo strachliwa. ;:131 . Ewuniu..u mnie będzie choinka sztuczna. :wink: Po dłuższym odpoczynku muszę ostro brać się do pracy aby ze wszystkim zdążyć na święta. U syna za to będzie choinka prawdziwa na zewnątrz i wewnątrz, tak więc nawącham się tam do woli. ;:108 . Oby tylko spadł śnieg..co to za święta bez śniegu. ;:224
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu może pewniej chodzić z kijkami?Tych raczków nie sprawdzałam i nie znalazłam w internecie opinii.
Nie wiem czy będzie śnieg czy nie,bo w Barbary pogoda była dość nieokreślona -ani po wodzie,ani po lodzie i dalej jest na dwoje babka wróżyła,na razie roztopy,ale dziś już ochłodzenie,a ma być mróz.Wczoraj gdy myłam okna w kuchni zaczął padać gęsty deszcz,wolałabym śnieg.
Choinka na razie rozpakowana z siatki,żeby się rozprostowała.Ubrałam tylko drzewko czyli wilczomlecz w pracy wczoraj wieczorem.
Obrazek
Obrazek
Tosiu-nie mam balkonu!Chciałabym mieć dom z werandą,ale to marzenie z nie spełnialnych.Siostra ze szwagrem dekorują drzewa w ogródku przy swojej willi,kuzyn nawet garaż.Światełka sprawdzone,założę wokół okien od środka,w sypialni i może w przedpokoju,dekorowanie drzewka to już w Wigilię,pierniczki,jabłka.
Olgo z ogrodu Azy- Chciałabym mieć choinkę kosodrzewinę jak mój kolega(on ma na balkonie)
Obrazek
W Biedronce były świerki serbskie w doniczkach,wszystkie z uciętym czubem i bezcenne.
Jadziu Jakuch pożyjemy-zobaczymy!Wolę Podwórkowy ściśnięty lodem i pod śniegiem.Pokrowców na razie nie założyłam.
Jagodko- pierniczki prześliczne!
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olusiu,Dzięki za przypomnienie o plebiscycie na kwiat roku,ciężko wybrać trzy.
Kogro- co powiesz na moją nietypową choinkę w pracy?Baniek co roku przybywa,a to studenci przyniosą kolejną zdobycz w kształcie kota,a to ktoś z Koła Naukowego wpadnie po latach.Mają dojść dziś grzybki-same muchomorki,ciekawe czy takie jakie miałam w dzieciństwie?
Ambo-w tym roku przybył lew z fabryki w Częstochowie i malutki kominiarczyk prawdopodobnie czeski,a obiecana jest bombka w kształcie róży.
Evluk- znalazłam w piwnicy stojak choinkowy!Nawet więcej niż jeden,może być na drzewko o grubym pniu,ale wcześniej trzeba go trochę naprostować i chyba pomalować farbą do metalu na ciemno zielono.Przypuszczam,że to stojak przedwojenny.Jest też drewniany krzyżak też na dużą choinkę.Zwartnice po przeniesieniu z kuchni(plus 5 do plus 9) do upalnego plus 16-17 w dużym pokoju ruszyły z kopyta,pąki rozwierają coraz szerzej.
A jak jemioła-pozyskałaś?
Alinko K.-są na Rynku Głównym dwa stoiska z Bolesławca,wyrobów moc,coraz mniej tradycyjnych,nawet niebrzydki blond anioł z miejscem na świeczkę,z wzorów borówkowych jest duży dzbanek taki na letnie kwiaty i maselniczka,jest sporo stempelkowych takich jak przed laty,można skompletować lub uzupełnić zastawę.Mam nadzieję,że jak zwykle będą dowozić nowości.Nie kupiłam nic.
Taki karmnik chrześniak mi wykonuje.
Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Pomysłowa stołówka dla ptaszków ;:138 dla wykonawcy .Super udekorowany wilczomlecz w same zwierzątka
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kocie bomki wspaniałe :uszy a ten pomysł chrześniaka na karmnik to trzeba opatentować ;:224
Widziałam też ostatnio ciekawy karmnik wykonany z tykwy

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 7#p3498947
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja nie mogę - ale rewelacyjny karmnik! Muszę coś takiego zrobić do Chrztowa :tan
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie w Podwórkowym w zimowej szacie.

Obrazek
Elżbieto G.-nasiona tykwy Cobra zdobywałam i rozsyłałam na Forum,wiem,że u Elsi nie zdążyła dojrzeć,piękne okazy widziałam na straganie,nawet nie wiem w jakiej cenie,bo nie pytałam.W dzieciństwie miałam osłonę doniczki i karnik z orzecha kokosowego,co wtedy było rarytasem,a wujek przywiózł z Holandii i wykorzystał.Ten kokos parę lat służył.
Jadziu Jakuch-pomysł na karmnik z netu,ale już widziałam w bloku obok realizacje.
Ambo-trudniej jest nawiercić nakrętkę pod haczyk,łatwiej osadzić poziomo łyżki-siedziska,Bartek poleca butelkę po coca coli,bo jest twardsza.
Wszystkim odwiedzającym ten wątek RADOSNYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”