Nareszcie robię to co lubię

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: nareszcie robię to co lubię

Post »

:wit Kochani
Dziś złapałam minutkę, więc jest szansa na odrobienie, choćby części zaległości. Witam wszystkich, którzy zaglądają tutaj czasem, mimo że właścicielka wygląda na niegościnną, zaniedbując własny wątek. Powód jakby ciągle ten sam ;:223
W ogrodzie mokro, rośliny prześcigają się z zielichem, z przewagą tego ostatniego, niestety...robota w lesie z powodu braku czasu, no i pogody. A teraz kilka aktualnych fotek

Obrazek
RH LIBRETTO , w zeszłym sezonie połamany pod śniegiem. Zostało małe coś, które w tym roku zakwitło. Jeszcze kilka lat i może się odbuduje :wink:

Obrazek

Obrazek

I kilka ogólnych widoczków
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz mam pytanie do Was. W tamtym roku moja koleżanka zakupiła mi gdzieś w Polsce trawkę. Ładna, niebieska, niewysoka. W tym roku uraczyła mnie ślicznymi kwiatuszkami, zresztą sami zobaczcie. Mam nadzieję że ktoś pomoże mi ją zidentyfikować.
Obrazek

Obrazek

a to mój niedokończony cienisty zakątek

Obrazek
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p

Post »

W zeszłym tygodniu zakupiłam także 2 szt. ROSARIUM UETERSEN. Trzymam gołe konary po jabłoni, które mają służyć za stelaż pod nie. Nie do końca jestem przekonana czy one tam pasują, ale co tam...czas pokaże.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jest tam już dość rozrośnięty powojnik DANUTA, który w założeniu miał się przeplatać z rózą, ale teraz sama nie wiem czy to ma sens. Może powinien być bardziej kontrastowy? Oto on- DANUTA

Obrazek
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50

Post »

;:172
Joluś zarzuciłaś nas serią ładnych i ciekawych zdjęć. Wspaniałe kwiatki klematisu i różyczek.
Powodzenia
;:3
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Libretto cudny, marzę o nim i niemal kupiłam. Był jeden, bardzo drogi. Jak się namyśliłam było po herbacie...
Ten hybrydowy rh też by mi pasował ;:306
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Dawno mnie tu nie było, a tak pieknie wszystko ci kwitnie. Ta trawa z niebieskimi kwiatkami to miecznica wąskolistna
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Witaj Jolu! Obrazki wiosny na zdjęciach wyglądają bajecznie. Te kolorowe poduchy dodają smaczku. Piesek uroczy, ale na psotnika wygląda. Róża ma bardzo ładny układ płatków, lubię takie różyczki . Czy posiada jakiś wyczuwalny zapach?
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

Jolu nie mogę się napatrzeć na Twoje cudne kwiaty ;:138
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kupiłyśmy sobie takie same azalie :D
Wydaje mi się, ze powojnik powinien faktycznie bardziej kontrastować.
Czy nie jestes zadowolona z miejscówki dla róży? Źle tam wygląda?
Chociaz nie wiem, czy ta róża lubi towarzystwo drzew. Tutaj pewnie bardziej by sobie poradziły historyczne. Musiałabys zapytac specjalistki różane
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p

Post »

:wit
Dziś u mnie nareszcie był ładny, słoneczny dzień. Chociaż na niebie pokazywały się co jakiś czas złowróżbne chmury, jakoś nam się udawało uniknąć deszczu. Nawet popracowałam chwilę w ogrodzie. Wkopałam dziś jedne obrzeże rabaty, może niewiele ale zawsze do przodu.
Stefanku, jak zawsze można liczyć na dobre słowo od Ciebie- dziękuję.
Jolu mój LIBRETTO był dość duzym juz okazem, niestety przedostatnia zima a zwłaszcza zwały śniegu go wykończyły. Miałam go wyrzucić bo została w zasadzie jedna gałąź, ale przesadziłam go pod leszczynę i dałam szansę. Odbija od ziemi i pewnie długo jeszcze to potrwa ale w tym roku uraczył mnie dwoma kwiatkami :tan
Iwonko, witaj dawno niebyły gościu. Wiem że masz huk roboty, ale zajrzyj czasami ;:108
Mirabelko, cieszę się że zajrzałaś. Róża jest piękna i niektóre strony podają że pachnie. Mój nos nic takiego jeszcze nie wyczuł. Może jak będzie więcej słonka, ale nie wiem czy istnieje w ogóle taka zależność.
Polu patrz do woli, jeśli tylko uważasz że jest na co.
Gosiu, boję się ze ta róża w ogóle nie lubi mnie i mojej działki. Trzy lata temu zakupiłam dwie takie same tylko z gołym korzeniem. Jedna w ogóle nie przetrwała a druga siedzi pod kratką i wygląda tak jak w pierwszym roku. Tylko wielka ochota spowodowała że się jeszcze raz skusilam. Mam zamiar trochę ją bardziej dopieścić a jak nie to będzie źle ;:130
Z powojnikim trochę poczekam, bo sie już tam zadomowił. Najwyżej przesadzę ale dopiero jesienią.
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Jolu, zaglądam ;:108 tylko nie zawsze jest czas, żeby coś skrobnąć. U mnie tez dziś słoneczko świeciło ;:138
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50

Post »

;:172
Wspaniałe kwitnienie klematisa, ładny kolorek.
Powodzenia
;:3
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

Bardzo ładny jest ten żólty rozchodnik, chyba sobie takiego sprawię. A clemki ładnie kwitną, mają dużo pąków. Róże w tym roku też są ładne, oby tylko deszcze nie spowodowały, że kwiaty zaczną gnić.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo ładne fotki. Clemek boski ;:167
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolciu, dziękuję ;:168 Tobie też wszystkiego dobrego imieninowo. Wiem że mam spory poślizg ale byłam ostatnio odcięta od świata.
;:196 :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”