Pasja - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Debra
200p
200p
Od: 9 sty 2012, o 15:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pasja - cz. 2

Post »

Jakoś złotokap nie pasuje mi do Twojego grodu. Jest taki pretensjonalny z tymi wiechciami kwiatów...
Może żarnowiec? Też żółty, ale ma fajny zwart pokrój. Mam go w planach, może dlatego ;-)
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Ja oddałam swojego tamaryszka, nie mogłam mu miejsca znaleźć ;:185 Alfred pięknie kwitnie, za rok pewnie będzie jeszcze ładniejszy. Ja go na zimę okryłam agrowłókniną ;:108
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dwa razy próbowałam z sadzeniem tamaryszka, ale u mnie za nic nie chciał rosnąć, więc dałam sobie spokój. :roll:
A już wcześniej o trudzie w utrzymaniu tego drzewka uprzedzała mnie sąsiadka. ;:108 Jednak sama musiałam się przekonać. ;:131
:wit
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Ja kupiłam złotokap szczepiony na pniu już z kwiatami,w tym samym roku pień zmarzł po zimie,ale cos wypuści8ło dołem i mam teraz 2 kikuty sterczące.Zal mi wyrzucić,czekam na krzew duży,ale czy bedzie kwitł?
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Dziewczyny kochane odpowiem wam wszystkim wieczorkiem jak nie padnę na nos....bo jestem jedną nogą przed wyjazdem...Wasze rady jak zwykle cenne..
Mam szanse na kawę z Julką , pozazdrośćcie mi trochę... :lol:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Ja zazdroszczę i jestem na Was obrażona :P
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jaka szanse, jaka szanse, to musi byc na sto procent ;:108 wlasnie nadzwyczaj piekne piersi z kuraka marynuje 8-)
Agus nie ma sie co obrazac, takie zycie :wink:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Dołączę się telepatycznie ;:172 Miłego blablania ;:4
Kaśka nie będziesz przejeżdżała koło sklepu z wiadrem? Nie zamówiłam przez all w końcu :roll:
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

:wink: bawcie się dobrze nie będę zazdrościła.
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Kasiu! Jak tam spotkanie? Zdjęcia są piękne i nastrojowe, noś głowę wysoko!
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Spotkanie przelozone na jutro, bo dzisiaj Kasia ma poslizg z lekka zadyma :wink:
Zagladac tez za bardzo nie moze, bo sygnal jest kiepski.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Kochane, jak ja nie cierpię długich tras na takich okropnych drogach.... :evil:
Ale już z powrotem w domeczku.
Muszę cofnąć się kilka postów do tyłu, a więc:
Oliwko tamaryszki u mnie trzy i właściwie to ostały się dwa. Jedną gałąź musiałam uciachać bo sucha całkiem. W zeszłym roku jeden całkiem wymarzł i powoli odbija od samej podstawy, ale nie idzie mu to zbyt szybko i zastanawiam się czy go nie wykopać i wsadzić młody nowy, krzak.
Dziękuję baaardzo za bodzichy ;:180 Przesyłkę odebrał mąż :lol: i zapytał czy mogę następnym razem poprosić mailem :;230
Kasiek Robaczek tamaryszki są super, w pierwszym roku okrywałam, ale to i tak niewiele pomagało. Teraz nie bardzo jest jak bo to już duże krzaczory. Ale maluchy na zimę można osłonić.
Iwonko muszę zerknąć jak wygląda judaszowiec, mam wolne miejsce po ketmii ale myślę też o kalinie ;:24 U Julki pięknie kwitnie ;:63
Juleczko jak się uda podjadę dziś w jedno miejsce i obejrzę drzewka, ja muszę powoli podejmować decyzję i najpierw się naoglądać ;:108
Debra myślisz, że jest pretensjonalny ;:131 może i tak, po głowie chodzi mi jeszcze tulipanowiec, ale to chyba duże drzewko i przy ścianie nie bardzo...
Madziu widzę ,że u ciebie sezonowa wyprzedaż :lol: Alfredowi chyba zmienimy miejsce , na zacienione i na zimę zostanie osłonięty na pewno. Zastanawiam się nad jego brązowymi liśćmi, czy to z przymrozków zimowych, czy może coś innego. Może powinnam go czymś spryskać? A może słońce go przypala? Czy w tym tygodniu jakaś kawa? Czy ty pracowa jesteś od rana do południa?
Krysiu no właśnie tak już mamy, kupujemy bo nam się podoba ale nie zastanawiamy się czy będą u nas miały dobre warunki ;:108
Małgosiu to znaczy, że on jest zmarźlakiem ;:202 Wolałabym coś pewnego ;:131 Musze to jeszcze przemyśleć...

A teraz króciutka relacja z wizyty u Julki:
Aguniu spotkanie odbyło się w pędzie, bo wizja 400 km przede mną była upiorna ;:219 Juleczka mnie wzmocniła smaczna kolacyjką, wyżłopałam herbatę i zrobiłyśmy obchód. Mini jest śliczne, uporządkowane ;:oj aż miło się oglądało. Szkoda, że tak krótko :(
Madziu nie jechałam przez Łódź, a wiadro było w jej okolicy, a nawet gdybym jechała to chyba o 23 by mnie nie wpuścili :;230
Dosiu byłoby czego zazdrościć gdybym dnia wcześniejszego przyjechała i posiedziała do rana, ale niestety nie udało się :(
Izo spotkanie baardzo miłe, choć jak piszę wcześniej króciutkie, ale nacieszyłam oczy Julkowymi chabaziami, Piesiem nowo posadzonym i z energią ruszyłam w trasę ;:108

Juleczko jeszcze raz dzięki ;:196 (hotel wielki jak nie wiem co ale netu nie miałam, a informatyk z jabłuszkami się nie styka więc nie wie...)

Bliskie spotkania z Henrym ;:138
Obrazek

Obrazek
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Kasiu nie przypuszczałam, że taka krucha istotka może pokonać Henrego ;:oj
Też lubię takie forumowe spotkania, ale tak się składa, że wszyscy mieszkają hen daleko...ile jechałaś ;:202 podziwiam ;:180
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Debra
200p
200p
Od: 9 sty 2012, o 15:34

Post »

Kasiu, przepraszam może za to słowo 'pretensjonalny', ale dla mnie te 'złotem kapiące' kwiaty sa brzydkie. Po prostu wolę takie delikatne, subtelne roślinki - stąd mój zachwyt tmaryszkiem. Ale przeciez wiadomo, de gustibus .....

A zdjęcia bardzo ładne. Henry? Wiklinowy potwór? napisz coś ...
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasia poskromila mojego Henryego ;:108 A Henry przeokropnie grozny zwierz jest :twisted:
Dzięki Kasiu za wdepniecie do mnie ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”