Domowe Kasi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Domowe Kasi

Post »

Bardzo Kasiu ciekawa ta paproteczka, wiesz jaka to odmiana?
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p
Od: 1 sty 2012, o 21:21

Post »

Jolu storczyki były po 10zł .Po 5 zł też można było kupić ale dość zmarnowane ;:131 . Jutro zrobię fotkę tego drugiego( jak nie zapomnę zabrać aparatu do pracy ;:223 ).
Trzynastko niestety nie wiem,szukałam też tu na FO ale nie rozpoznałam odmiany ;:185 .Może będzie łatwiej jak rozsadzę.

Wzięłam się dziś za kwiatowe porządki w jednym pokoju i porobiłam kilka fotek :)

Ogólny bałagan
Obrazek

Sesja storczykowa
Obrazek Obrazek
Obrazek

Hojeczki troszkę podrosły
Takie były
Obrazek

Obrazek
Teraz są takie
Obrazek
Obrazek
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Ładnie podrosła carnosa. Powinna niedługo zakwitnąć :D Storczyki w pięknych kolorkach, mój białasek strajkuje, od roku nie kwitnie. Chyba przesadzę go na wiosnę może to pomoże. Fotki zbiorowej absolutnie nie można nazwać bałaganem, co najwyżej artystycznym nieładem - ale przecież to na chwilkę, tylko na czas porządków i do wspólnej foteczki :D
Awatar użytkownika
adela1511
50p
50p
Od: 13 cze 2012, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Super zdjęcia zbiorowe :D Storczyki pięknie się prezentują. :D
Pozdrawiam Adela
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Kasiu cieszę się, że pomogłam z identyfikacją Peperomii ;:196
Zrób tak, jak poradziła Ci Jola, bo przede wszystkim paprocie i peperomie wymagają innych podłoży
i inaczej je podlewasz (paprotki wolą miec bardziej wilgotno, peperomie podobnie jak sukulenty nie lubią byc przelewane :wink: ).
Byłoby szkoda, gdyby roślinki zaczęły marniec. A paprocia jest bardzo ciekawa i śliczna ;:108
Sesja storczykowa na medal ;:303 No i podobają mi się te "egipskie" dekory. ;:333
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Marudzia
200p
200p
Od: 11 sty 2012, o 22:27

Post »

Wooooo ale żeś dała po oczach ;:oj pokój cały zawalony kwiatami -jak by to mój małżon powiedział... dobrze ze znalazłaś miejsce na kubek na ławie :lol:
to są wszystkie kwiaty z jednego pokoju czy poprzynosiłas z wszystkich zakatków pod kątem obfocenia ?
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p

Post »

Dziękuję wam kochane za odwiedzinki i miłe słowa ;:196
Nolinko ja codziennie podglądam hojki w poszukiwaniu kwiatuszka ale one nic tylko w zielone idą ;:131
A gdzie Haniu trzymasz Białaska? Może spróbuj przestawić w inne miejsce to się ogarnie ;:306 . Jak ja swoje trzymałam na półce to nie dość ,że zrzuciły wszystkie pąki to potem wcale nie kwitły ;:185 . Na parapecie im przypasowało i kwitną sobie długo?
Artystyczny nieład?. podoba mi się to określenie bałaganu ;:306 . Dobrze,że moi chłopcy tego nie czytali :;230 :;230
Adelko cieszę się ,że Ci się podoba :)
Elciu to dziwne, że te kwiatki były razem. Jestem coraz bardziej przekonana ,że to samosiejki a nie celowa kompozycja. Paprotka ciekawa a że miałam wczoraj więcej czasu to próbowałam poszukać w necie jaka to odmiana. Niestety?. bez sukcesów ;:145
Dekory wypatrzyłam w Casto .A że ja bliźniak a M wodnik to sobie takie trzepnęliśmy na ścianę :wink:
Marudziu to są kwiatki z jednego pokoju i to nie wszystkie bo część na ławie nie załapała się na fotkę ;:303
A oprócz tego 8 szt. stoi na regale i 3 wiszą za zasłonką ,żeby M nie widział :;230 :;230 :;230

Pokażę teraz mojego? pracowego? storczusia z przeceny :) . Gapa ze mnie bo wzięłam aparat ale bez karty pamięci ;:223 i tylko dwie fotki mogłam cyknąć. A miałam jeszcze jednego kwiatuszka pokazać :tan
Obrazek
Obrazek
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale śliczny ;:167
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu białasek stoi na wschodnim parapecie, obok niego rośnie piegusek i kwitnie. Nie wiem co mu nie pasuje. Może faktycznie poprawi się mu po przesadzeniu, bo ma ścisło w doniczce.
Twój storczuś z przeceny ma bardzo dużo listków. Czasem sprzedają falki z zaledwie kilkoma listkami. Dorodny okaz ;:333
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p

Post »

sweety pisze:Ale śliczny ;:167
Dzięki ;:196
Nolinka pisze:Kasiu białasek stoi na wschodnim parapecie, obok niego rośnie piegusek i kwitnie. Nie wiem co mu nie pasuje. Może faktycznie poprawi się mu po przesadzeniu, bo ma ścisło w doniczce.
Twój storczuś z przeceny ma bardzo dużo listków. Czasem sprzedają falki z zaledwie kilkoma listkami. Dorodny okaz ;:333
Dzięki ;:196.To dobre ma warunki, może faktycznie nowe podłoże mu pomoże :) . Mojego Białasa też miałam przesadzić bo ciaśniuteńko ma strasznie ale jak przesadzić jak stale kwitnie ;:306.
adela1511
50p
50p
Od: 13 cze 2012, o 11:00

Post »

Śliczny :D
Pozdrawiam Adela
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Kasiu ja też jestem Bliźniak :tan Muszę rozejrzec się kiedyś w mojej Casto. Może coś jeszcze mają podobnego. ;:224
Storczyk bardzo ładny ;:138
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Ależ miałam tutaj zaległości ;:224
Śliczny grudnik.
Storczyki pięknie się prezentują. Gratuluje dwóch nowych falenopsisów. I peperomii z "gratisami" ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p

Post »

Adelko dzięki :)
Elciu z czerwca może jesteś? U mnie w Casto są jeszcze inne egipskie dekoracje ale M już nie chce. A ja nię będę naciskać i kwietnik sobie powieszę ;:306 ;:306 .
Justynko :wit wpadaj częściej . Cieszę się ,że Ci się podobają :) .

To jeszcze pokażę eszynantusa marmurkowego , którego mam w pracy :)
Obrazek
Obrazek

A i wrzucę pieska zimową porą
Obrazek
Obrazek
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Będą kwiatuszki :D mój już przekwitł. Piesio fajny - jakby go zobaczył mój kocurek, to od razu byłby na czubku najbliższego drzewa ;:306 Kotka się nie boi :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”