ZBYSZKU
Skąd wziąć blaszany kubek
Becherowkę piję,bo pił ją Józef Szwejk,notoryczny idiota - mój ukochany bohater literacki.
A w ogóle,choćby ze względu na nasze miłe forumowe PANIE ,to ja preferuję gin z tonikiem
z zielono-żółtym listkiem mięty
Ale kubki też mam Proponuję czarny,jak wpadniesz kiedyś...
No, bukiet niebanalny Zaplanowałeś taki zestaw,czy wsadziłeś do wody to,co złamałeś niechcący
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka Mój ci On,Mój ci On cz.2, Mój ci on cz. 3
ZBYSZEK
Ty masz lekką rękę do pisania,dasz radę .Machnij Makbeta II,bo chiba o to dzieło szło.
Ja,wzorując się na oszczędnych,kupiłem wczoraj w LEROY-M. dwa ciemierniki przecenione 2 razy.
Zdjęcia nie zamieszczę bo nie są zbyt fotogeniczne -wybladłe i przesuszone.Ale może trafię na ciekawe,sie okaże.
Pozdrowienia
SŁA
Pytanie do KOCI MIENTKI ,czy to dalsza,nieznana mi rodzina ,bo już się cieszę
Sławek
Bukiet piękny,dziękuję U mnie słychać kroki wiosny,choć nie bardzo jeszcze wiem, z której strony nadejdzie Widzę już na forum tegoroczne krokusy, ale ja obstawiam,że u mnie korowód poprowadzi oczar Może już dziś,bo wracam właśnie z porannej inspekcji po ogrodzie i jakby pączki leciutko mu pękały Ależ ty masz imponujące azalie Ile na takie trzeba czekać?Czy to prawda,że na początku rosną marnie?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka Mój ci On,Mój ci On cz.2, Mój ci on cz. 3
MIRIAM
A.pontyjska ma tyle lat co ogród,czyli dużo.FIREBALL - ok.10 lat.
Co roku wiosną obficie podsypuję azalie /oprócz pontyjskiej/ siarczanem amonu i to wystarcza.
Chyba że rosną w lesie,wtedy mają kwasowość odpowiednią.
Sławek