Moja działka
- semper
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka
"Maję" oglądam prawie każdy odcinek.Ostatniego nie widziałem.Zdążę obejrzeć.Mam takie wrażenie,że jest to program dla bogaczy.Wolę"Rok w ogrodzie".
Szarotkę mam zamówioną.Będzie rosła razem z rojnikami,lewizją i opuncjami.Moja Pani oprócz słoneczników lubi także floksy.Ja osobiście za nimi nie przepadam, ale zamówiłem od razu 9 odmian.Mam nadzieję, że obejdzie się bez komornika.
Szarotkę mam zamówioną.Będzie rosła razem z rojnikami,lewizją i opuncjami.Moja Pani oprócz słoneczników lubi także floksy.Ja osobiście za nimi nie przepadam, ale zamówiłem od razu 9 odmian.Mam nadzieję, że obejdzie się bez komornika.
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jurku, czy opuncje już u Ciebie rosną, czy dopiero zamówiłeś?
A z "Mają" masz rację, te jej ogrody to nie dla nas, można najwyżej podglądnąć jakiś ciekawy pomysł, czy roślinę.
A z "Mają" masz rację, te jej ogrody to nie dla nas, można najwyżej podglądnąć jakiś ciekawy pomysł, czy roślinę.
- semper
Dwie opuncję kupiłem w listopadzie.Czekają z rojnikami i delspermą( jak ja nie lubię tej nazwy) na oknie w korytarzu z nie cierpliwością wyglądając wiosny.
Stronę Radziula obejrzę.Tylko muszę sobie jakąś podpórkę pod szczękę przygotować.
Stronę Radziula obejrzę.Tylko muszę sobie jakąś podpórkę pod szczękę przygotować.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Z Mają to prawda.
Też mam takie wrażenie i wolę oglądać angielskie programy ogrodnicze na Domo.
Każdy w nich wybierze coś dla siebie.
Też mam takie wrażenie i wolę oglądać angielskie programy ogrodnicze na Domo.
Każdy w nich wybierze coś dla siebie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- slila1
Jurku widzę, że nieźle zaszalałeś z zakupami nowych roślin i nasion. 9 odmian floksów, to dopiero będzie kolorowo i pachnąco. Jak wszystko posadzisz i posiejesz, to koniecznie załóż wątek i nam to wszystko pokaż. Bardzo chcę zobaczyć Twój żywopłot z mikołajka, rojniki, słoneczniki i oczywiście całą resztę.
Grażynko szkoda, że ja nie mam możliwości oglądania tych programów. Ale niedługo już wiosna i nie będzie czasu na oglądanie, trzeba będzie ostro zabrać się do pracy na działce.
Grażynko szkoda, że ja nie mam możliwości oglądania tych programów. Ale niedługo już wiosna i nie będzie czasu na oglądanie, trzeba będzie ostro zabrać się do pracy na działce.
- kogra
- Przyjaciel Forum
To prawda Lidziu, ja już nie mogę się doczekać.
Siedzenie w domu już mi się przykrzy i coś bym nawet wyplewiła.....
Siedzenie w domu już mi się przykrzy i coś bym nawet wyplewiła.....

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- semper
Jak na razie jedyne zdjęcia z Mojego ogrodu,które się nadają do zamieszczenie to dwa baraszkujące kocury.One z uwagą oglądają każdą nową roślinę.
Lidziu jeśli pojawiają się mszyce pryskam mydłem potasowym z czosnkiem jak i wszystkie pozostałe rośliny.
- slila1
Grażynko ja codziennie rano chodzę na działkę. Jutro też się wybieram, a potem jak śnieg nas nie zasypie pojadę autobusem do miasta. Muszę oddać książki w bibliotece, wypożyczyć nowe i zajrzeć do ogrodniczego, żeby jakieś nasionka kupić. No i połowa dnia mi zleci.
Jurku Jak wszystkie Twoje nowe rośliny zakwitną, to będziesz miał okazję do robienia zdjęć. A te kocurki baraszkujące po ogrodzie są Twoje?
Danusiu czy Twoje czereśnie są też czasem robaczywe po tych opryskach?
Trochę lata na pocieszenie.

Jurku Jak wszystkie Twoje nowe rośliny zakwitną, to będziesz miał okazję do robienia zdjęć. A te kocurki baraszkujące po ogrodzie są Twoje?
Danusiu czy Twoje czereśnie są też czasem robaczywe po tych opryskach?
Trochę lata na pocieszenie.

- kogra
- Przyjaciel Forum
Lidziu a czy możesz luknąć czy jest ślazówka ?
Będę bardzo wdzięczna za pw.
Będę bardzo wdzięczna za pw.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- slila1
Grażynko zobaczę i dam Ci znać.
- semper
Kocury oczywiście Moje.
Widzę, że trafiłem między cieszynianki.Tworzycie zgraną paczkę.Ja nie mam tego szczęścia.W mojej okolicy nie ma żadnych forumowiczów.
Moje miasto z Cieszynem coś łączy.Ciekawe czy wiecie co?
-- 14 lut 2012, o 20:53 --
Kocury oczywiście Moje.
Widzę, że trafiłem między cieszynianki.Tworzycie zgraną paczkę.Ja nie mam tego szczęścia.W mojej okolicy nie ma żadnych forumowiczów.
-- 14 lut 2012, o 20:53 --
Kocury oczywiście Moje.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Lidziu , na robaki w owocach taki oprysk nie wystarczy. Musi być mocniejszy i w czasie kwitnienia pryska się. Na początku i w połowie . Karate stosuję , lub poradż się w ogrodniczym , może lepszy jest. Na mszycę pokrzywa moczona przez dobę , nie przetrwa tej ,,trutki''Danusiu czy Twoje czereśnie są też czasem robaczywe po tych opryskach?

Ja opracowałem sam dla siebie taką metodę ,pryskam grusze i jabłonie wtedy kiedy na zawiązkach tworzy się z płatków coś w postaci namiocika i gdy znaduję w nich larwy wtedy dopiero robię oprysk i jak do tej pory zdaje to egzamin.
- slila1
Jurku ale ja nigdzie nie doczytałam się w jakim mieście dokładnie mieszkasz, bo te 160 km od Pragi to może być w wielu miejscach.. Jak podasz nazwę to Ci odpowiem.
Wróciłam przed chwilą z ogrodniczego. Szukałam słoneczników ozdobnych, były tylko doniczkowe H.annus wys. 40-50 cm. To są chyba te same, które ty wysiałeś w zeszłym roku do gruntu i pięknie Ci kwitły. Kupiłam je.
Tadziu ja czereśni nie mam, ale Danusi te informacje pewnie się przydadzą.
Karolu a czym opryskujesz drzewa?
Wróciłam przed chwilą z ogrodniczego. Szukałam słoneczników ozdobnych, były tylko doniczkowe H.annus wys. 40-50 cm. To są chyba te same, które ty wysiałeś w zeszłym roku do gruntu i pięknie Ci kwitły. Kupiłam je.
Tadziu ja czereśni nie mam, ale Danusi te informacje pewnie się przydadzą.
Karolu a czym opryskujesz drzewa?