Moja mała "dżungla" - part II

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja mała "dżungla" - part II

Post »

Wiecie co mnie korci? Wyjąc jedną cebulę z zaciemnienia i wstawić do ciepłego pokoju. Wtedy miałybyśmy co porównać :?: :?: :?: W tym zimnie nic nie idzie do góry tylko w korzenie :D
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

U każdego hiacynty widzę nowa choroba na forum :wink:
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mmaryla pisze:Wiecie co mnie korci? Wyjąc jedną cebulę z zaciemnienia i wstawić do ciepłego pokoju. Wtedy miałybyśmy co porównać :?: :?: :?: W tym zimnie nic nie idzie do góry tylko w korzenie :D
Niech cię ręka Boska broni, może 4 zł nie majątek, ale szkoda kwiatka zmarnować. Już ktoś tam mądrzejszy od nas ten sposób opracował. ;:108
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie Ci korzonkuje hiacynt ;:108 . To teraz czekamy, aż zacznie rosnąć jeszcze w górę :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Wiktoria, Adaś - ;:196

Maryla - masz Ty ciekawe pomysły, jak Ci nie szkoda cebulki to próbuj, jestem ciekawa :uszy

Jagoda - no faktycznie dziwne tempo przyrostu korzeni ma Twój hiacynt w porównaniu np do mego.. może rzeczywiście zaszkodziła mu ta lodówka...

kohleria pisze:Miodkowa czy to prawidłowo, że bardziej w dół? Mój rośnie bardziej w górę a mniej w dół

no właśnie w moim idą tylko korzenie... ale to nic, dopiero początek, tydzień na liczniku ma, więc jeszcze i w górę myślę pójdzie ;:224 Byłaś w tej kwiaciarni? ja na cebulowe się nie napalam wcale, mam tego amarylisa, czy jak mu tam :;230 i hiacynta i dość

Migotka - patrząc na tempo przyrostu korzeni to możesz tu wbijać co jakąś chwilę, to będzie co porównywać; o ile kręcą kogoś korzenie hehe

trzynastka pisze: amarylisami się pożegnałam nie lubię jak coś zimuje ...

ja nie umiem zimować (ups) te moje nabytki to takie - jednorazówki ;:224 u mnie jedynie gloksynia przezimowała jedna i raz i to dla mnie był szok! cała reszta do zimowana - kaput ;:170

Stokrotkania pisze:Widzę, że mamy Aguś taki sam kolorek

ten drugi co masz to ma moja mama, jednak fotek nie będzie bo mama 100km ode mnie, jak kiedy pojadę to cyknę foto, to sobie popatrzymy jak w różnych klimatach rośnie, bo u mojej mamy nie ma chłodnych miejsc, ale chociaż nakryła pudełkiem jak powiedziałam :uszy i korzonki podobno też już są

arlet3 pisze:Aga ale nas wytrzymałaś z pokazaniem tych nowości

Arletko - to nie celowe ;:78 tak ostatnio latam to tu to tam, że pomimo weekendu nie zdążam kapnąć się kiedy widno aby zrobić foto kwiatkom, za szybko dzień ucieka ;:223

Iwonka - hippeastrum czy amarylis - mi tam rybka :;230 aby coś z tego urosło ;:180 i będę tańce radości odstawiać haha ale dziękuję za uświadomienie, w sklepach faktycznie różnie opisują, a jak nie wiedzą już zupełnie co napisać to wyklepują np "sukulenty mix" haha Zdjęcia nie usuwaj, kto trafi to chociaż będzie świadom jakiego ma amarylisa z Biedronki :;230

rapunzel pisze:Fajna ta haworcja, czy to w biedronce rzucili?

no właśnie w Biedronce ;:108

mmaryla pisze:w Twoim Amarylisie widzę z boku jeszcze wychodzący jeden mały listek. Czyżbyś miała mieć dwa pędy kwiatowe???????????

ano właśnie - szok! sama nie wiem o co kaman, nawet nie pamiętam czy ten listek to pojawił się po nocy czy juz taki kupiłam ;:224 ciekawe co z tego wyrośnie...

Na mnie czas... wyszło, że muszę popracować ;:101 buziaczki kochani
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Hmm... czyżby Ci się zaczęły podobać roślinki cebulowe?

Piękne nowości ;:138
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Adaś, to nie choroba tylko sezon na nie jest, a że są piękne i jeszcze cudownie pachną
to ich na forum sporo.
Agnieszko - ja nie miałabym odwagi (pomijam fakt,że cebulki byłoby mi szkoda) uprawiać
jej w wodzie i ew. patrzeć jak gnije. :( ;:108
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

mniodkowa pisze: Arletko - to nie celowe ;:78 tak ostatnio latam to tu to tam, że pomimo weekendu nie zdążam kapnąć się kiedy widno aby zrobić foto kwiatkom, za szybko dzień ucieka ;:223
Aga doskonale Cię rozumiem, u mnie słonka od dawna nie było i fotek temu co kwitnie nie ma jak zrobić, bo w sztucznym świetle nie wychodzą. :(
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

Korzonkuje hiacynt :;230 :;230 . Określenie godne Mistrza :wink: :;230 .
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Teśka - a kto to ten "mistrz"? :wink:

Arletko - ja nawet i lepszy aparat mam ale żeby znaleść czas na zrobienie tych zdjęć to dopiero wyczyn ;:14

kociara pisze:ja nie miałabym odwagi (pomijam fakt,że cebulki byłoby mi szkoda) uprawiać
jej w wodzie i ew. patrzeć jak gnije

na gnicie mojej na razie się nie zanosi :uszy a jak już zacznie, to nie będę podnosić pudełeczka i nie będę widzieć :;230

justus27 pisze:Hmm... czyżby Ci się zaczęły podobać roślinki cebulowe?

hmmm... cebulowe-jednorazowe, dla chwilowego naciszenia oczu i nosa to czemu nie ;:224

Moje pomarańczowe kalanchoe doprowadzone przeze mnie do kwitnięcia :heja

Obrazek

całe 5 dni zbierałam się do wstawienia fotki ;:14 gdzie ten czas ucieka to ja nie wiem, toż nie przez okno :shock: :;230

Ale przyznam się Wam uczciwie... byłam wczoraj w Tesco :oops: i nie mogłam, no nie mogłam się oprzeć... ;:224
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24

Post »

Prześliczne kalanchoe!
Zdrowa, piękna roślina o cudownie sztywnych, błyszczących liściach i te kwiaty... Kolor extra! ;:138
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

mniodkowa, ale czemu nie mogłaś się oprzeć w tym tesco? ;:224 Pewnie będziesz nam teraz dawkować napięcie. :;230
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p
Od: 7 wrz 2011, o 19:49

Post »

Piękne pomarańczowe buźki. MOje pomarańczowe kalanchoe zrobiło się na koniec kwitnienia żółte :;230
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14

Post »

Kalanchoe przepięknie Ci rozkwitło ;:138 . Moje cały czas jeszcze w pąkach - nigdzie mu się nie spieszy :wink: .
A, no i nie dziwię Ci się, że się nie mogłaś oprzeć. Toż tam przecież nie ma wolnych ścian; wszystko zastawione regałami i faktycznie, nie ma o co się oprzeć :wink: . A tak na poważnie, to pokaż, co kupiłaś ;:65 .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

Miodkowa a ja się dziwię, że się nie oparłaś :roll: . Przecież Cię poprzednio wkurzyli i miałaś Tesco olać ;:14 :roll: .
Ja mam blisko i nie chodzę tam (póki co).
Dzisiaj popełniłam gafę pewną. Przechodziłam obok Lidla i co? Zapomniałam wdepnąć ;:223 . Wszystko wokół widziałam, tylko Lidl umknął mojej uwadze :shock: .
Ale moja irezyna śliczna wiesz ;:196 . Tak sobie kombinuję , może Ci spróbuję gałązkę ukorzenić? Czy wolisz sama wykonać tę czynność?? :;230
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”