Elu
nie wiem czy on jest zdyscyplinowany czy kwitnienie wymusiła na nim ziemia w jakiej go posadziłam. To maleństwo a jednak ma dużo pąków. A jakie masz kolory Elu swoich grudników?
Tomku 
dużo dla kogoś kto ich nie ma wcale ale dla zbieracza jak ja to ciągle mało bo przecież jest jeszcze tyle cudownych odmian,że aż oczy się do nich usmiechają
Ewo 
dziękuję za odwiedziny bardzo mi miło
Bogusiu 
podobnie traktowałam kiedyś ogródek

ale już od dawna cieszę się,że moje zapatrywania w tej sprawie zmieniły się...
Nie było jeszcze forum, kiedy nastąpił u mnie przełom,paznokcie obcięłam

i zaczęłam przygodę,która trwa do dziś.
Bogusiu ten berberys to "Erecta". Piękny od wiosny do późnej jesieni.
To jego zieleń z końca czerwca ...

p1710527.jpg
Agnieszko 
to już umiem sobie wyobrazić jak będzie ślicznie - ogniście wręcz u Ciebie podczas kolejnych jesiennych sezonów kiedy Erecta ' rozpali ' Twój ogród.
Jesień całkiem jeszcze znośna u mnie w stosunku do innych lat.
Az sama nie wierzę,że to koniec listopada a na niektórych krzewach są jeszcze liście...
no i chryzantemki - cudne są te jesienne kwiaty.
Damianie 
z tą ręką to rożnie bywa
Coś mi się udaje a coś nie aż czasem wstyd powiedzieć,że co u mnie padło...
choć tak bardzo się staram .
Np nigdy nie będę mieć w domu paproci ani sępoli

a szkoda.
W ogrodzie sama nie wyhoduję astrów ani aksamitek a kupione sadzonki heliotropów 'ukatrupiam" w ciągu 2-3 tygodni - po prostu nie mam ręki do nich
a mogą być takie piękne u innych

p1370541.jpg
Stasiu 
mamy identyczne marzenie - ja też chcę mieć duże łany różnokolorowych chryzantem.
Ilonko 
gusta się zmieniają podobnie jak moda.
I ja cieszę się,że chryzantemy znalazły swoich miłośników a co najważniejsze jest ich coraz więcej i więcej. Roślina warta rozpowszechnienia bo jesienią niezastąpiona.
Kiedy jeszcze nie miałam ogródka,te drobnokwiatowe znałam pod nazwą "dąbki".
Dziwne to wydaje mi sie dzisiaj,bo wielkokwiatowe były zawsze chryzantemami a drobnokwiatowe dąbkami.

Ze 'staroci' mam jeszcze w ogrodzie te goździki,uwielbiam je a też nie każdy je lubi

parzybroda.jpg