Moja działka-danutab cz.4
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka-danutab cz.4
Ładniutka ta róża Amaretto i w szronie i bez i jeszcze pełna zalet,czy mogę ją polecić dalej(braciom)?
Na działce masz pewno warunki skrajnie trudne i wysokie zagrożenie lawinowe na tym stoku,dobrze,że nie musisz tam czuwać nad stanem ogrodu ,wystarczą okresowe kontrole przy lepszych warunkach pogodowych.
Na działce masz pewno warunki skrajnie trudne i wysokie zagrożenie lawinowe na tym stoku,dobrze,że nie musisz tam czuwać nad stanem ogrodu ,wystarczą okresowe kontrole przy lepszych warunkach pogodowych.
- jacekbielsko
- Od: 15 maja 2011, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gorzej, bo taka ilość śniegu co u nas spadła, to łamie wszystko swoim ciężarem. Może wiatr pomoże i zwieje śnieg z drzew i krzewów zanim przyjdzie odwilż.
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Danusia, muszę potwierdzić Twoje zdanie...Miriam jest piękna i żadne zdjęcie nie oddaje jej urody. Widziałam ją w realu u Jadzi i byłam zachwycona, chociaż nie przepadam za tym kolorem, ale ten olbrzymi pachnący kwiat
Milina ścinasz na krótko?

Milina ścinasz na krótko?
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
Jadziu ale ja nie zaglądam do Fleur wiec musi ją mieć ktoś jeszcze na forum albo poczekaj jak nie przemarzła u mnie to jak przyjedziesz to ją zobaczysz w realu a ja może będę mogła coś o niej powiedzieć więcej.
Ewuniu tak możesz ją polecić, była zdrowa i kwitła do samych przymrozków z chwilową przerwą. Na działkę gdy jest śnieg nie chodzę więc nie wiem jak tam wszystko wygląda.
Jacku nic na to nie poradzimy, jeśli masz ogród koło domu to można jeszcze coś tam otrzepać ale jeśli się dochodzi to już problem.
Basiu Myriam to jedna z moich ulubienic a jej kolor to właśnie taki jaki lubię. Uwielbiam pastelowe kolory.

Ewuniu tak możesz ją polecić, była zdrowa i kwitła do samych przymrozków z chwilową przerwą. Na działkę gdy jest śnieg nie chodzę więc nie wiem jak tam wszystko wygląda.
Jacku nic na to nie poradzimy, jeśli masz ogród koło domu to można jeszcze coś tam otrzepać ale jeśli się dochodzi to już problem.
Basiu Myriam to jedna z moich ulubienic a jej kolor to właśnie taki jaki lubię. Uwielbiam pastelowe kolory.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Na wiosnę mam obiecanego od Tosi rurkowego powojnika . Ciekawe czy u mnie będzie też rósł. Ma ja juz zamówioną dlatego pytałam Danusiu
- marion215
- 200p
- Od: 1 sie 2010, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Danusiu masz piękny ogród.Jest taki dojrzały. U mnie wszystkie roślinki są smarkate, to dopiero ich pierwszy sezon był.
- stokrotka-77
- 200p
- Od: 21 lut 2011, o 21:42
- Kontakt:
Danusiu, dzięki za odwiedzinki, jestem z rewizytą i nie mogę oczu oderwać, te powojniki i róże echhh...aż dech zapiera, są cudne, jak zresztą cała Twoja działka. Będę tu bardzo często zaglądać i jak pozwolisz zgapiać co nieco 

- jacekbielsko
Tak sobie patrzę i patrzę, ale Ci kwitnie ten milin
A mój już siedem lat do dachu co rok sięga, piękny zielony, cięty na wiosnę kupiony u ogrodnika i ani razu nie kwitnął 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Milin to jest to niebieskie cudo? Jaka to odmiana? Piękny
Ciekawe czego Jackowy nie chce kwitnąć..? One takie kapryśne? Miałam kupować w tym sezonie, ale chyba się zastanowię.. 

- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Kasiu , milin to czerwone cudo , niebieskie to wisteria.
- jacekbielsko
Milin to pnącze z anielskimi trąbkami, czerwonymi lub żółtymi.
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Myślałam o tym:
Wisterię znam, mam u siebie i wyczekuję kwiatów
A anielskie trąby to mi się kojarzą z daturą....szkoda, że u nas to nie chce zimować
Miałam 2 w ubiegłym roku, ale nie przetrwały..nawet w pomieszczeniu. Nie umiem zimować roślin 
Ma trąbki trochę jak milin, to mnie zmyliło

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
To jest powojnik rurkowaty z grupy bylinowych - "Cassandra" ( albo ten drugi, którego nazwy zapomniałam).
jeśli to ten drugi, to Danusia mnie poprawi
Nie gniewasz się Danusiu, ze odpowiedziałam za Ciebie? Nie mogłam sie powstrzymac
Właśnie zastanawiałam się, jak tez u mnie przezimował .... Zrobiłam mu kopczyk, więc powinien chyba przezyć, prawda?
jeśli to ten drugi, to Danusia mnie poprawi

Nie gniewasz się Danusiu, ze odpowiedziałam za Ciebie? Nie mogłam sie powstrzymac

Właśnie zastanawiałam się, jak tez u mnie przezimował .... Zrobiłam mu kopczyk, więc powinien chyba przezyć, prawda?
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.