U oster

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: U oster

Post »

aha no to fajnie, to w takim razie posadzę sobie jeden krzaczek wraz z malinkami i borówkami, dziękuje bardzo! ;:196
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48

Post »

Dla jeżyny chyba u mnie było za zimno, ciągle przemarzała (inna sprawa, że nie przykładałam sie do jej okrywania), te pędy które zostawały rosły na parę metrów i słabo owocowały, dlatego dziękuję Osterku, ale już nie zaryzykuję, również z braku miejsca...
Malwy są dwuletnie, czyli zakwitają w drugim roku. Pierwszego roku mają tylko liście, w drugim roku wydają kwiaty.
x-S-l
---

Post »

no i raz posadzone w jednym miejscu, rosną tam caaaały czas, przynajmniej u mnie tak jest, od 4 lat nie dosadzam ich tam nigdy, same się wysiewają i tam rosną i co roku któreś kwitnie a sąsiedzi zzielenieją z zazdrości :;230
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p

Post »

U mnie też rosną cały czas w jednym miejscu, same się tylko dosiewają i dzięki temu jest ich więcej. Jak się któraś rozsieje za daleko, to ją przesadzam w to jedno wybrane miejsce i jest ok. Za to je lubię!
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09

Post »

post zdublowany :oops: Sorry :wit
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Kasia1972 pisze:Dla jeżyny chyba u mnie było za zimno, ciągle przemarzała (inna sprawa, że nie przykładałam sie do jej okrywania), te pędy które zostawały rosły na parę metrów i słabo owocowały, dlatego dziękuję Osterku, ale już nie zaryzykuję, również z braku miejsca...
Malwy są dwuletnie, czyli zakwitają w drugim roku. Pierwszego roku mają tylko liście, w drugim roku wydają kwiaty.
OK, Kasiu, nie ma sprawy. Zawsze możesz dać znać. U mnie jeżyna ma paskudne warunki,
ponieważ mieszkamy na górce, nie osłonięci od okropnych wiatrów i mroźno. Nigdy też nie okrywałam
jej, nawet nie wpadłabym sama, bo mama też nigdy nie okrywała, a rośnie u niej też, jak burza.
Może rzeczywiście kwestia klimatu, może mam ziemię super, ze niczego nie daję a się i tak
odwzajemniają, za to, że są :roll:
A o tym, że malwy są dwuletnie, nie wiedzialam :shock:
Potwierdza się treść mojego podpisu :oops:
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Shirall pisze:no i raz posadzone w jednym miejscu, rosną tam caaaały czas, przynajmniej u mnie tak jest, od 4 lat nie dosadzam ich tam nigdy, same się wysiewają i tam rosną i co roku któreś kwitnie a sąsiedzi zzielenieją z zazdrości :;230
Kasia1972 pisze:U mnie też rosną cały czas w jednym miejscu, same się tylko dosiewają i dzięki temu jest ich więcej. Jak się któraś rozsieje za daleko, to ją przesadzam w to jedno wybrane miejsce i jest ok. Za to je lubię!
Dzięki Kobietki ;:196
Ile jeszcze nie wiem? Ło matko :shock:
Ale już wiem, że mam wysadzić te biedulki z "pikownika" :oops:
Lecę to zrobić :wit
Aha, żeby nie było, że nabijam sobie ilośc postów: zapomniałam jeszcze wkleić zdjęcia ketmii z dzisiaj:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ładny kolorek ketmii...

Ale owoców ma jeżyna i jakie winogronka...
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p

Post »

Chyba rzeczywiście masz łagodniejszy klimat. U mnie ketmia dopiero w pączkach... :( A Twojej kolorek piękny :D
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Ketmię w czerwcu, już z pąkami dostałam od Basi/TAJGA.
Miałam wątpliwości, czy (jeśli się przyjmie, bo drzewko już spore), to czy uchowają się
te pąki. Parę opadło, ale kiedy zakwitła miesiąc temu, to cały czas ma kwiatki, choć aura taka paskudna.

I kolejny "element" naszego ogrodu :D zwróćcie uwagę na jego łapkę:
Obrazek Obrazek

Kiedy miał rok, złamał łapkę: nie mam pojęcia w jaki sposób, ale było to paskudnie wyglądające otwarte złamanie
z przemieszczeniem, tuż nad stawem. Rana była potwornie brudna, a kość sterczała z rany. Ponieważ ja nie byłam w stanie, mój
mąż pojechał z nim do weta. I tam pan doktor zaproponował amputację łapy :shock: Mąż stanowczo zaoponował,
więc pan wet założył gips na łapkę, ale tylko 10 cm ponad raną zamiast unieruchomienia sąsiadującego staw.
W ten sposób zafasował pieskowi zagrożenie utworzenia się tzw. stawu rzekomego, co okazało się faktem po zdjęciu
gipsu, niestety. I tak nasza kuternoga biega już od 10 lat :shock:
W każdym, kto na niego patrzy, wzbudza zainteresowanie i współczucie. Ale Toffi to silna bestia, radzi sobie świetnie, i choć dyndający kawałek łapy wygląda nieciekawie, piesa biegał szybciej niż jego ojciec. Zawsze go wyprzedzał w łapaniu kijów podczas aportowania. Tylko kurz na polu wzbijał :lol:
Obrazek Obrazek
A jaki przytulaczek ;:167
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Osterku Masz fajnego pieska,pomimo takiej łapki jest fajny.Ciekawe dlaczego jeszcze nie dostałaś paczki?Od wczoraj rana wysłana.Gosia
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Gosieńko, właśnie weszłam do wątku, aby zakomunikować Ci, że JEST!!!
Wróciłam z dworku, bo od razu obie roślinki usadowiłam, by dać im większą szansę przetrwania!!!
Dzięki ;:196 ;:196 ;:196

Sama oceń, w jakim stanie doszły:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Firletce dałam podpórkę, powinna stać, a może będzie jeszcze kontynuować kwitnienie :uszy

I jak to zwykle bywa, przy okazji dostrzegłam, że kwitnąć będą astry :shock:

Obrazek Obrazek
:D :D :D
x-S-l
---

Post »

jejku jaki kochany psiak.........nic tylko chcę go przytulić!!!!!!!!! ;:168
jakie ładne asterki ;:196
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Psiaczek bardzo fajny...

Paczuszka tez super.. :) Takie paczuszki to można dostawać..Też takie chcę ;)
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Oster Firletkę wysłałam z kwiatkami na nasionka.To o co pytałaś, to wilec.Dam ci nasionka i na wiosnę wsadzisz do ziemi,bo jest on jednoroczny,ale nawet się nie spostrzeżesz jak Ci szybko urośnie.jak chcesz coś jeszcze to napisz jak tylko będę miała na tyle to nie ma sprawy Gosia ;:196 Fajnie,że jesteś zadowolona
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”