Metamorfoza mojego ogrodu

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Metamorfoza mojego ogrodu

Post »

Dzięki Aniu ;:196 . Tawuł s :) szczerze powiedziawszy jeszcze nie przycinałam, ale chyba będę musiała bo się rozrosły.
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Mam jedną tawułkę i nigdy jej nie przycinałam. Dobrze one znoszą cięcie ? U Ciebie Kasiu taki porzadeczek ;:224 Ja jakoś nie mogę się wyrobić. Czy w donicach przed wejściem to coniki ? (jakoś nie mogę odmienić tej nazwy , bo skojarzenia z czterokopytnym mam, a chodzi mi o conica - 1 szt :wink: ) . Kiedyś robiłam opryski na mszyce mydłem ogrodniczym i pomogło :D
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Podpytam o to drzewko w doniczce na ganku ;:224 Co to takie ładne i co robisz z tym na zimę, jak duże urośnie?
No to wysłalam potok pytan :;230 Chyba będę papuga i przed domkiem postawie takie cuda ;:108
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p

Post »

AAleksandra pisze:Mam jedną tawułkę i nigdy jej nie przycinałam. Dobrze one znoszą cięcie ? U Ciebie Kasiu taki porzadeczek ;:224 Ja jakoś nie mogę się wyrobić. Czy w donicach przed wejściem to coniki ? (jakoś nie mogę odmienić tej nazwy , bo skojarzenia z czterokopytnym mam, a chodzi mi o conica - 1 szt :wink: ) . Kiedyś robiłam opryski na mszyce mydłem ogrodniczym i pomogło :D
Olu tawułę van houtte`a przycina się po kwitnieniu w celu zagęszczenia, u mnie są gęste więc może nadam im trochę kształtu, bo na razie rosną jak chcą. :D
W donicach na schodach posadziłam Conikę :;230 tzn 2 conioki. pan u którego kupowałam podpowiedział mi żebym kupiła najzwyklejsze po 25 zł i sama je podcięła tak, żeby miały pień bo takie na pniu są dużo droższe i chyba był to nie głupi pomysł. Piszesz że mam porządek a ja już niewiele mam nasadzeń takich jakie być powinny wg projektu bo ciągle coś kupuję i wciskam . :roll:

-- 16 maja 2012, o 20:04 --
lulka pisze:Podpytam o to drzewko w doniczce na ganku ;:224 Co to takie ładne i co robisz z tym na zimę, jak duże urośnie?
No to wysłalam potok pytan :;230 Chyba będę papuga i przed domkiem postawie takie cuda ;:108
Madziu pisałam już Oli jeśli chodzi Ci o to przy schodach. Normalnie zimuje w donicach a na Boże narodzenie zawieszam tam lampki. :tan
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

widać conica jest wytrzymała bo zimę przezimuje a tawuły Ci jerszcze kwitną u mnie juz dawno przekwitła ale ma duzo odnóżek i sobie porozsadzałam w tym roku
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiula ;:cm, jutro lecę w poszukiwaniu świerku. Pozwolisz, ze powiele twój pomysł i rownież wystawie przy wejściu w podobnej kompozycji ;:180
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p

Post »

lulka pisze:Kasiula ;:cm, jutro lecę w poszukiwaniu świerku. Pozwolisz, ze powiele twój pomysł i rownież wystawie przy wejściu w podobnej kompozycji ;:180
Madzia - pozwolenie jest ;:196 . Zdjątko wstaw jak posadzisz. :D

-- 16 maja 2012, o 22:54 --

Marzenko tak to u nas jest. Ja się martwiłam na wiosnę, że dziewczynom kwitły tulipany a u mnie dopiero z ziemi wychodziły. Jak nie mam jeszcze u siebie to u innych oczy nacieszę. :wink:
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Kasiu pięknie prezentuje sie Twój ogród w wiosennej szacie ;:167
Pomysł na wypełnienie gazonów super . Pozdrawiam .
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

To masz dobry klimat, bo u mnie w zeszłym roku Conika nie przetrwała zimy, mimo że doniczka była otoczona styropianem.
Bardzo fajne kompozycje stworzyłaś, są takie lekkie.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiula zdjątko wstawione, jednak nie będę przycinać od dołu, podoba mi się stożek od samego dołu. Jeszcze były formowane w kulę, ale już nie były tak atrakcyjne
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Altika pisze: Obrazek
Śliczne kompozycje ;:215 Bardzo chętnie zrobiła bym u siebie takie, nawet wczoraj donice oglądałam ale jest jedno ale, musiała bym tam mieszkać i je podlewać, Chyba nie wytrzymały by same .
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p

Post »

Madzia zajrzałam i myślę, że całe wyglądają u Ciebie lepiej. :D
Emka tak z tym niestety jest, że jak przyjdą upały to nawet 2 razy dziennie podlewam. Musisz posadzić jakąś kompozycje z kaktusów. Będzie spokój. :wink:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu jedne i drugie uważam wyglądają fajnie.
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Altika pisze: Emka tak z tym niestety jest, że jak przyjdą upały to nawet 2 razy dziennie podlewam. Musisz posadzić jakąś kompozycje z kaktusów. Będzie spokój. :wink:
Kaktusy kupiłam na jesieni (opuncję ogrodową) i zmarzła niestety, bardziej stawiam na portulakę, słonecznicę górską, te świetnie sobie radzą bez doglądania:).
Pozdrawiam, Emka
Ogród
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Kasiu, co tam u Ciebie słychać? coś się długo nie odzywasz. Wszystko w porządalu?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”