Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715
- ilona2715
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715
Nadrabiam zaległości buszując po innych ogrodach, a na swój nie mam czasu
, ale już jestem. Na początku chcę napisać, że bardzo się cieszę, że będąc na Gardenii mogłam poznać w realu niektóre nasze forumowiczki, było bardzo miło i sympatycznie, była kawka i domowe wypieki. No i czas na wzbogacenie się o nowe chciejstwa, tak, tak jeszcze trochę i będzie nasza upragniona wiosna i "działkowe szaleństwo" zielonozakręconych, ach jak ja to uwielbiam.
A to moje zdobycze (tu sorry za jakość zdjęć, ale to z przyłączonych etykiet)
jeżówka Sunflower

lilia tygrysia Flore Pleno

płomyk wiechowaty "Sherbet Blend'

pokusiłam się jeszcze na cebulki narcyza pełnego Winston Churchill, czosnku słoniowego, jaskra niebieskiego i gloriozy i ............

A to moje zdobycze (tu sorry za jakość zdjęć, ale to z przyłączonych etykiet)
jeżówka Sunflower

lilia tygrysia Flore Pleno
płomyk wiechowaty "Sherbet Blend'

pokusiłam się jeszcze na cebulki narcyza pełnego Winston Churchill, czosnku słoniowego, jaskra niebieskiego i gloriozy i ............

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fajne zakupy Ilonko 
Ja też się cieszę z naszego spotkania
Działasz już w ogrodzie? Jakie akcje planujesz najpierw? co przycinasz? 

Ja też się cieszę z naszego spotkania

- ilona2715
Kasiu mój M już wczoraj ciął równo, ja akurat drzewami się nie zajmuję (ani koszeniem), warzywkami jak trzeba
, za to uwielbiam kwiaty, iglaczki, byliny, borówki to znaczy robić wokół nich, jakoś tak samo się nam to podzieliło.
repas200 - dzięki, mam nadzieję, że te zakupy będą cieszyć moje oczy na żywo, a nie tylko na etykiecie, bo już tak się zdażało niestety

repas200 - dzięki, mam nadzieję, że te zakupy będą cieszyć moje oczy na żywo, a nie tylko na etykiecie, bo już tak się zdażało niestety
- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Bardzo mi się ten floks podoba, kiedy zobaczyłam go na all u pewnego pana stwierdziłam, że koniecznie muszę go mieć i zamówiłam
Lilie to temat na przyszły sezon, ale ta pełna wygląda bardzo obiecująco na etykiecie
. Tygrysie z dzieciństwem mi się kojarzą
.
Oby Ci wszystko ładnie urosło, to i nasze oczy będą mogły się nacieszyć

Lilie to temat na przyszły sezon, ale ta pełna wygląda bardzo obiecująco na etykiecie

Oby Ci wszystko ładnie urosło, to i nasze oczy będą mogły się nacieszyć

-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Ilonko
super zakupy!
miło cię było poznać na targach

super zakupy!

miło cię było poznać na targach

- ilona2715
Francesca zwykłe lilie tygrysie już mam, ale jak zobaczyłam tę Flore Pleno (pełną tygrysią) to nie mogłam się jej oprzeć, swoją drogą zobaczymy czym będzie się różnić. A floks przynajmniej na zdjęciach dosłownie powala, ja też zamówiłam na all, a na Gardenii tylko odbierałam, być może mamy od tego samego Pana.
Ewuniu ja również bardzo się cieszę, że mogłyśmy się poznać, teraz jak do kogoś piszę z poznanych mi osób nie jest to takie bezosobowe, a my będziemy miały jeszcze okazję się niebawem spotkać, tylko daj mi znać kiedy. Właśnie postanowiłam, że muszę wstawić moje pierwsze róże których znaw nie znam do identyfikacj, bo teraz jak już też połknęłam tego bakcyla to nie daje mi to spokoju, zaraz będę szukać zdjęć.
A tak w ogóle dziewczyny to ja dzisiaj otworzyłam sezon, było tak cieplutko, że od 10.30 do 17.00 siedziałam, a raczej robiłam na działce i to jest właśnie to czego mi brakowało, za jakis czas wstawię dzisiejsze zdjęcia z pierwszymi oznakami wiosny.
Ewuniu ja również bardzo się cieszę, że mogłyśmy się poznać, teraz jak do kogoś piszę z poznanych mi osób nie jest to takie bezosobowe, a my będziemy miały jeszcze okazję się niebawem spotkać, tylko daj mi znać kiedy. Właśnie postanowiłam, że muszę wstawić moje pierwsze róże których znaw nie znam do identyfikacj, bo teraz jak już też połknęłam tego bakcyla to nie daje mi to spokoju, zaraz będę szukać zdjęć.
A tak w ogóle dziewczyny to ja dzisiaj otworzyłam sezon, było tak cieplutko, że od 10.30 do 17.00 siedziałam, a raczej robiłam na działce i to jest właśnie to czego mi brakowało, za jakis czas wstawię dzisiejsze zdjęcia z pierwszymi oznakami wiosny.

- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Ale Ci zazdroszczę tych prac ogrodowych. Ja niestety mam działkę dość daleko od bloku i w dodatku nie ma tam utwardzonej drogi - a błoto pewnie po pachy
) Ale też już bym sobie na rabatkach podziałała. Może w przyszły weekend się uda?
Bardzo fajne ciurkadelko - pomysłowe wykonanie
Czy będziesz miała w tym roku aptenię? Tak pięknie mi się ukorzeniła ale niestety nie przeżyła zimy w bloku -chyba za ciepło miała na parapecie?

Bardzo fajne ciurkadelko - pomysłowe wykonanie

Czy będziesz miała w tym roku aptenię? Tak pięknie mi się ukorzeniła ale niestety nie przeżyła zimy w bloku -chyba za ciepło miała na parapecie?
Pozdrawiam Ida
- ilona2715
Kasiu w ogrodzie to, tak naprawdę wciąż jest coś do zrobienia i tylko my którzy to lubimy i kochamy i dla których to jest pasją poniekąd przy tym odpoczywamy, owszem człowiek nie jednokrotnie jest zmęczony, ale to takie inne zmęczenie, takie dajace satysfakcję. Znam osoby, które palcem w ogrodzie by nie ruszyły, a na mnie patrzą z niedowierzaniem, że wolę dłubać w ziemi niż leżeć na leżaku, a mnie ten leżak dosłownie parzy. Planuję nawet wziąć sobie urlop, by miec więcej czasu na tego bzika, ale troszkę jeszcze poczekam, aż rzeczywiście będą już te cieplejsze dni, a na razie w doskoku po pracy jak się oczywiście da.
Ida kiedyś też miałam działkę 20km od miejsca w którym mieszkałam, więc doskonale Cię rozumiem, nie ma to jak na miejscu. Cieszę się, że ciurkadełko Ci się podoba, chciałabym je skończyć w tym sezonie, ale czy sie uda, nie wiem. Co do aptenii to sama nie wiem, mam nadzieję, że będzie, bo mi w tym roku też kiepsko przeżyła, ale zaczyna ładnie rosnąć, wiec jak tak dalej pójdzie to może za miesiąc porobię młode sadzonki. Jak będziesz chciała to przypomnij się za jakiś czas.
Ida kiedyś też miałam działkę 20km od miejsca w którym mieszkałam, więc doskonale Cię rozumiem, nie ma to jak na miejscu. Cieszę się, że ciurkadełko Ci się podoba, chciałabym je skończyć w tym sezonie, ale czy sie uda, nie wiem. Co do aptenii to sama nie wiem, mam nadzieję, że będzie, bo mi w tym roku też kiepsko przeżyła, ale zaczyna ładnie rosnąć, wiec jak tak dalej pójdzie to może za miesiąc porobię młode sadzonki. Jak będziesz chciała to przypomnij się za jakiś czas.
- ilona2715
A teraz kilka obiecanych prawie wiosennych zdjęć z dzisiejszego dnia

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Ilonka wiosenka już do Ciebie przyszła , to i do mnie niedługo dojdzie bo nie ma daleko 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Ilonko,zaszalałas zakupowo.Wydaje mi się,że takiego floksa mam zamówionego,po 15 marca maja byc już wysyłki.Prawda,że taka pierwsza praca w ogrodzie to ogromna frajda?Dzisiaj w Roku w ogrodzie był program z Gardenii,wypatrywałam dziewczyny z logo forum,ale nie dostrzagłam was.
- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Piękne przedwiośnie u Ciebie Ilonko. Jak widzę, krokusiki w mojej ulubionej alejce, szykują się do kwitnienia. Pokaż je koniecznie jak zakwitną.
Pozdrawiam Hala