Ogród za borem cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: ogród za borem cz. 2

Post »

Dorotko, widzę , że do zimy jesteś już przygotowana , krzaczki dostały ubranka a różyczki kopczyki ;:215 ja w tym temacie nadal w lesie :( Fajne fotki ze starego ogrodu i smakowicie wyglądające uszka , z grzybkami ?
Spokojnego tygodnia , chodź trudno uwierzyć że takim będzie , gorączka przedświąteczna :lol:
Pozdrawiam cieplutko :wit
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Święta, święta i po świętach. Witam serdecznie w wieczór Trzech Króli - zupełnie jak u Williama Shakespeare'a :D

Aguś uszka, mimo że zrobiłam ponad 100 sztuk zjedzone zostały błyskawicznie. Robię je z farszem z suszonych grzybów, a w tym roku zgromadziłam ich wyjątkowo dużo. Do tego barszczyk na zakwasie z własnych buraków.
Ławeczka wzorowana na angielskich.

Tereniu mam nadzieję, że podreperowałaś zdrowie w sanatorium i teraz kipisz zapałem

Dorotko było smacznie, a na dzisiejsze popołudnie zostały jeszcze tylko pierniczki

Elu do zimy się w tym roku przygotowałam, bo do ogrodu mogę teraz wyjść nawet w kapciach :;230 Zima się chyba przestraszyła i nie ma ochoty przyjść
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Spóźnione, świąteczne fotki - na pierwszej chatka z piernika produkcji mojej córki. Z jej pieczeniem była niezła awantura, bo M zjadł komin :lol:

Obrazek

Na parapecie przysiadły aniołki

Obrazek

A w ogrodzie... zielono. Rośnie trawa, rosną chwasty i niestety listki na pigwowcu. Dziś zauważyłam, że łebki wystawiły krokusy. Mam nadzieję, że przed ochłodzeniem zdąży spaść śnieg
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

DOROTKO....u mnie podobnie Trzej Królowie w wiosennej aurze Mirę Kadzidło i Złoto przynieśli......
...też widzę u siebie pąki na krzewach i wytykające się cebulowe......
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiuu mnie wiosny ciąg dalszy, chociaż dziś rano widziałam pojedyncze płatki śniegu ;:108

Wczoraj było jeszcze pogodnie, wybrałam się na przegląd mojego ogrodu. Wszystko prezentuje się jakby była połowa marca. Nawet sikory śpiewają już swoje wiosenne pieśni. Zapowiada się ochłodzenie, ale mam nadzieję, że bez szaleństw

Lilia biała i świeże listki na pigwowcu

Obrazek Obrazek

Goździki

Obrazek Obrazek

Bratki

Obrazek Obrazek
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

DANUSIU.....u mnie bardzo podobnie, różyczki mają pąki ale chyba nie dadzą rady się rozwinąć.....krzewy także pączkują.....ale dzisiejszy dzień zwiastuje u mnie ochłodzenie jest przy zerze ale wiatr szczypie po nosie, myślę jednak że nie będę na razie biegała i otulała.....poczekam na większe mrozy.....o ile będą...
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zdolną masz córcie skoro w takie wypieki się bawi , chatka z piernika na 6 ;:138 i się nie dziwę że gorąco było po zniknięciu komina, sama dostaję szału jak domownicy robią sobie żarty :roll: tylko mi wtedy nie jest do śmiechu .
Dorotko piękną masz wiosnę tej zimy :lol: u mnie również kwitną bratki i miodunka , znaczy kwitły bo od wczoraj mam zimę , może i do Ciebie dotarła ;:oj .
Pozdrowienia z Warmii :wit
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Dorotko ;:196 Piękna wiosna ;:63 ;:63
U mnie też kwitły bratki , pierwiosnki i barwinek - a dzisiaj rano biało , jeszcze trochę leży śniegu ;:108
Oby tylko nie było dużych mrozów ;:108
Pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Śliczna dekoracja na parapecie, delikatna i subtelna ;:167
W ogródku prawdziwie wiosenne widoki....... tak się martwię, że przyjdą mrozy..... oby napadało śniegu i choć trochę zabezpieczyło te wszystkie maluchy, które pchają się na świat....
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Dorotko! Piękną masz ławkę! Ogród przygotowany do zimy, a tu zimy prawie nie ma... wiesz, miałam laurowiśnię Otto Luyken kilka sezonów, rosła w osłoniętym miejscu, okrywałam ją włókniną , a i tak ciągle przemarzała. Pożegnałam się z nią.
Dobrze,że zachęcasz do ciemierników, pisząc,że nie są takie trudne, chcę posadzić je u siebie i miałam obawy. No i poszukam w tym roku przetaczników - tylko białych. Mam nadzieję,ze będą dorodne, jak u Ciebie.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko , zaglądam do swoich ulubionych wątków , więc jestem i u ciebie . niezmiennie podziwiam niebieskie drzwi i ulubione zakątki w ogrodzie za borem .widzę jednak że i przydomowy rozkwita . a wiesz że pustynniki od ciebie ślicznie rosną a tyle przesadzań juz zniosły że myślałam że się z nimi pożegnam . ciągle szukałam im dobrego miejsca do wyeksponowania . najgorsze że od tego czasu nie mogę nabyć podobnych , kupiłam kiedyś jakieś suszki na internecie i nic nie wzeszło , ciągle szukam.
a czy ty też nie masz po tych dniach śniegu ? , dziewczyny pokazują puchowe pierzynki a u mnie angielska mgła i deszcz . masakra
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nareszcie mam normalny internet i mogę po ludzku oglądać Wasze ogrody. Do tej pory była to męka, strona otwierała się tak długo, że brakowało mi cierpliwości. O wgrywaniu zdjęć wolę nie wspominać :evil:

Krysiu u mnie zima zagościła na dobre i to w swojej najgorszej postaci. Jest przeokropnie ślisko. Tydzień temu zginął mój kolega, wpadł w poślizg i trafił w drzewo, a dziś mój mąż miał na szczęście niegroźną stłuczkę. Ja bardzo dużo jeżdżę samochodem i ta gołoledź kosztuje mnie sporo nerwów

Elu u mnie maksymalnie było -18 st. Przy tym jest trochę śniegu, więc mam nadzieję, że roślinom nie zaszkodziło. Nie wiem, jak jest w ogrodzie za borem, bo tam teraz się nie dotrze. Boję się, że sarenki używają sobie na moich krzewach

Tereniumyślę, że mróz nie zaszkodził zbytnio roślinom, bo temperatura, przynajmniej u mnie spadała stopniowo, no i trochę sypnęło śniegiem. A już myślałam , że zimy nie będzie :;230

Agnes puchnę z dumy, czytając Twoje pochwały ;:196 Mówią, że zima już w odwrocie i zaraz zaczniemy wypatrywać pierwszych oznak przedwiośnia.

Tamaryszku ciemierniki dobrze się czują w towarzystwie krzewów liściastych. Lubią rosnąć w ściółce z rozkładających się liści w lekkim cieniu. Takie warunki panują raczej w starszych ogrodach, więc moje okazy pozostaną na razie w starym ogrodzie. Niech się rozsiewają. Dopiero siewki trafią do nowego ogrodu pod rozrośnięte już wtedy krzewy

Alinko cieszę się, że pustynniki przetrwały. U mnie rosną razem z liliami, bo kiedy przekwitną i zasychają lilie zaczynają rozkwitać. Kilka karp przeniosłam do nowego ogrodu i jestem ciekawa, czy zakwitną. Ta zima nie jest dla nich zbyt dobra. U nas od jesieni jest cały czas mokro, a one tego nie lubią. No cóż, zobaczymy
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zima w ogrodzie, na szczęście dzień już nieco dłuższy i rośnie nadzieja na wiosnę.
Do tej pory nie było u mnie żadnych gości w karmniku. Już się martwiłam, że to sprawka kotów, ale opady śniegu i mróz przygoniły ptasie towarzystwo do karmnika

Obrazek

Na szczęście na parapetach jest kolorowo

ObrazekObrazek

Obchodziłam niedawno 18 urodziny :wink:

Obrazek
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22

Post »

;:3 Dużo słoneczka i wspaniałych kwiatów w ogrodzie ;:138 od skrytooglądaczki
ps. po roku podglądania forum pierwszy wpis-pełen sukces
Małgoś
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Miło cię poznać osiemnastko :wit Fajna babeczka z ciebie.
Zima już odpuszcza, wszędzie zapowiadają wiosenną aurę :D Cieszmy się więc :tan
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”